Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Lite höstshopping

Publicerad 2009-08-27 18:16:34 i Emmas sminkväska,

Idag var jag och en kompis i Linköping och shoppade. Min tanke är att denna höst ska jag köpa mer kläder och mindre smink. Det började inte så bra, det började rent ut sagt värdelöst. Till mitt försvar vill jag säga att jag redan har rätt mycket kläder. Dessvärre så gäller det också smink så argumentet håller dåligt tyvärr. Jag är dock ganska nöjd med mina köp, framför allt är jag superglad att jag fick tag på brynpaletten från Clarins. Dyr var den lilla rackaren, men den känns så himla lyxig och jag är ju sen gammalt kär i Clarins brynprodukter, så det må var hänt. Vi börjar med en liten samlingsbild på alla inköpen.


Vi spar det bästa till sist tycker jag, lack, fransar och stift först alltså. Lushgrejerna och färgern orkar jag inte visa, ni får fråga om ni undrar över något.

Jag köpte två nagellack i en liten sminkbutik. Det blå är så vackert att jag nästan ramlade baklänges när jag såg det. Båda var på rea så det var ingen större förlust. Skitdåliga bilder med ni kommer säkert få se båda i en NOTD. Det här lacket är blått, inte svartblått som det kanske kan verka i flaskan. De andra bilderna blev dock urdålig så vi får leva med den här missvisande bilden.


Fransar från Depend är nästa. Har faktiskt aldrig testat dem, de finns inte i Motala så det har aldrig blivit av. Galet snygga är de tycker jag, tror jag kommer bli kalasfin i dessa!


Stiftet är Make Up stores Black Orchid. Det är mörkt lila, men inte så mörkt som det ser ut i hylsan. Äh, ni får se det med på nån dag. Gud vet vad jag skulle in på Make Up Store att göra när jag egentligen inte tänkte köpa smink. Skyller det på Micromiss, det är alltid kul att se om hon och hennes smink är lika snyggt IRL som på bild, kan säga att det är det är hon och det är det, ni som vill vara avhållsammare än jag i ert sminkshoppande behöver alltså inte gå i samma fälla som jag.

Och så den riktiga skönheten. Åh vad glad jag blev när jag hittade denna på Parelle! Suveränt fin, vet inte vad jag ska säga mer. Först en bild på asken enbart, den är ju så fin! 


Så en bild på innehållet, den bästa till sist... Tre olika brynskuggor, vax och en ögonskugga innehåller den. Samt lite verktyg. 475 kronor kostar den hos Parelle ifall ni är intresserade, och den kvalificierar sig därmed som dagens dyraste inköp, min pojkväns födelsedagspresent borträknad. Hoppas stenhårt på den här paletten, är den dålig så tjuter jag, så håll tummarna för att den är bra:)

Kommentarer

Postat av: Vanessa
Publicerad 2009-08-27 19:02:18

Åh jag är likadaan!! Mist stockholm öppnade här i Norrköping idag såå min pojkvän sade att det fick inte gå över 500 kr hahahah jag kom hem med 10 kr hahaha men dem e ju såå fina!! hahah jag gick ju inte över 500 kr. Men man ska alltid tänka positivt ;) man har ALDRIG för mycket smink ;)

Kram - Vanesa

Postat av: Emma P
Publicerad 2009-08-27 19:09:36

Vanessa: hahaha, ja du, 500 kronor passerade jag ju dessvärre med råge, fast inte i en affär, om vi nu ska tänka positivt:) Och nej, så länge man använder det så är det väl okej. Och lite nya grejer per säsong tycker jag att man ska ha, inspirationen brukar vakna så mycket lättare då...

Postat av: Ninni
Publicerad 2009-08-27 19:32:36

Jag försöker också köpa lite mer kläder, men jag känner mig ju så tjock just nu så då blir det smink istället. Haha!

Postat av: Miss PUSSY
Publicerad 2009-08-27 20:00:27

Den där från Clarins är säkert bra, men den skulle inte passa mig - jag behöver något med rött i. Rödbrunt.

Postat av: Emma P
Publicerad 2009-08-27 20:40:16

Ninni: ja, då är det såklart mycket mer frestande med lite smink:)



Miss Pussy: Aha, ja då är det nog inget för dig. För min del känns mellanfärgen klockren... Vad använder du för brynskugga?

Postat av: Miss PUSSY
Publicerad 2009-08-27 21:43:24

Jag har en gammal, gammal skugga från Rimmel som har råkat illa ut på allehanda sätt och nu mest består av smulor - men den är perfekt. :D



PS. Jag använde Clarins produkter för några år sedan. De var toppen, men för dyra. Det var innan jag hade upptäckt internet (och således den 50% billigare shoppingen). Och nu är jag fast med Dermalogica - fast det kan jag leva med! :)

Postat av: Marina
Publicerad 2009-08-27 22:47:23

Ohhh man kan aldrig shoppa för mycket smink.... men den här sommaren har jag också shoppat så jag nästan får skämmas lite. Har inte ens vågat visat allt här på bloggen för då tror ni väl alla att jag är galen! Black Orchid har jag också, den är supersnygg, använder den ihop med en penna från MUS som heter Jazz.

Postat av: Sminkan
Publicerad 2009-08-28 07:55:42

Härlig shopping! Jag är såååå avundsjuk på läppstiftet och inte minst brynpaletten!

Postat av: Fru Choklad
Publicerad 2009-08-28 08:57:23

Paletten ser verkligen härlig ut ska försöka komma åt att pilla på den i helgen.

Ok nu hade du ju bestämt att du inte skulle shoppa, men det är ju så härligt att komma hem med en liten påse fullproppad med gottis!

Postat av: Emma P
Publicerad 2009-08-28 11:25:49

Miss Pussy: ja det är rätt, man ska hålla hårt i pärlorna, även om de har fått sig en och annan törn:)



Ja internet är verkligen bra på så sätt. Fast farligt med. Dock brukar jag köpa Clarins i butik för det mesta... Dermalogica har jg inte testat, men är lite sugen... Är övertygad om att de är suveräna, mrn det blir bara inte av. Kanske nästa gång det är dags för nya grejer...



Marina: haha, jo det tror jag nog att man kan:) Jag är ju inte MUA, kan ju inte gärna skylla på det när jag handlar smink... ha, jag visar verkligen inte allt, då skulle jag få erbjudanden om att läggas in för shoppingberoende fast det kanske vore bra iofs:D vad bra, jag tro att jag kommer gilla det stiftet faktiskt...



Sminkan: Jaaa!!! Mmmm, förstår det, men stå emot ett tag du, så kanske det går över;)



Fru Choklad: Den är kanonfin! Pilla på den tycker jag absolut att du ska göra:) Äh, det är ingen katastrof. Jag skulle shoppa, bara inte smink... Och nu har jag lite nytt att leka med, och det är ju bra:)



Postat av: Kerstn
Publicerad 2009-08-28 13:53:50

Mycket fint shoppat! Clarinspaletten o nagellacken ser helt underbara ut. vilket kap att hitta YSL-lack på rea!

Postat av: Emma P
Publicerad 2009-08-28 14:08:43

Kerstin: Ja det är riktigt fina! Jag vet, ibland har man tur:)

Postat av: Linda
Publicerad 2009-08-28 16:15:16

Mmm de blå lacket ser ljuvligt ut, förstår att du inte kunde hålla tassarna borta från det..

Va oxå på en shoppingrunda igår.."råkade" gå in på MUS och kom ut ca 450:- kronor fattigare, typiskt. Men men...försvarar mig med att jag inte kommer shoppa smink så mycket nu framöver så jag tänkte lagra lite :D hmmmm..

Postat av: Marina
Publicerad 2009-08-28 19:19:42

He he, vi kanske kan ha en "hemlig klubb" och visa varandra i smyg vad vi shoppat som inte andra vet ;-)... jag blir ju jättenyfiken vad du har köpt som du inte visat!

Postat av: Marina
Publicerad 2009-08-28 19:19:54

He he, vi kanske kan ha en "hemlig klubb" och visa varandra i smyg vad vi shoppat som inte andra vet ;-)... jag blir ju jättenyfiken vad du har köpt som du inte visat!

Postat av: Miss PUSSY
Publicerad 2009-08-28 19:20:32

Jag rekommenderar Dermalogica å det varmaste! Säg till om du vill ha "min" säljare - jag har handlat från dem i flera år och har aldrig någonsin blivit annat än supernöjd. Billiga priser och snabb leverans - åkt på tull bara en gång och då tog det bara längre tid, ingen betalning (peppar, peppar, peppar, peppar, peppar, peppar).

Postat av: Emma P
Publicerad 2009-08-28 20:10:55

Linda: ja du, det var helt omöjligt... Det är ju lätt hänt. Fast varje gång jag storshoppar på MUS så blir jag arg på mig själv för att jag inte kombinerar det med en makeuprådgivning... Asch, att man shoppar lite må väl vara hänt, bara man kan sluta sen också:)



Marina: Ja du, det vore ngt va:D Jag kan lugna dig med att jag iaf inte köpte ngt mer på denna shoppingtur. Eller jo, en tvålkopp, now you know;)Dock visar jag inte alla mina inköp, iaf inte med egna inlägg, nagellack och smink hamnar ju ofta på bloggen i form av NOTD eller FOTD, men det är ju lite annorlunda... Men tycker inte att man behöver visa allt, dels för att jag inte vill hetsa folk att handla, och sen för att jag tror att folk ger blanka tusan i en del av mina inköp:)



Miss Pussy: Det låter riktigt intressant måste jag säga! vill gärna veta vad du har för säljare, du kan ju maila mig om du inte vill basunera ut det... Som sagt, ska inte köpa just nu, men är definitivt intresserad av att köpa vid framtida tillfällen, och att jämföra lite priser skadar ju inte.Du handlar på ebay eller? Många handlar ju på jersey beauty och det verkar ju inte heller så tokigt...

Postat av: Vanessa
Publicerad 2009-08-28 20:15:12

haahah jag veet 500 kr låter som iingenting.. men jag hade redan handlat för 3000 tusen den här månaden hahah :P ååh..har du provat mist smink?..Jag köpte penslar och två skuggor!! jag e helt käär i dem heelt underbara :) hihi :P

Postat av: Emma P
Publicerad 2009-08-28 20:21:13

Vanessa: Okej, då är det lite annat... Jag beställde faktiskt både värmespolar och penslar när jag kom hem, så jag kan nog sälla mig till din skara:) Nej du, jag har inte testat dem, men de finns i Örebro tror jag. Är det bra grejer tycker du?

Postat av: Miss PUSSY
Publicerad 2009-08-28 21:11:41

Jag jämförde min säljare med Jersey Beauty för något år eller så sedan, och min säljare var faktiskt till och med något billigare. Japp, jag handlar på eBay. Ingen fara - ju fler som får veta, desto bättre (för de själva :D). De heter Jenny Skin Care. Jag kan skicka länk om du ej lyckas hitta dem.



Pusskram.

Postat av: Emma P
Publicerad 2009-08-28 21:56:12

Vad snällt, tusen tack! jag hittade din säljare och har lagt till i min länklista för framtida bruk:)



Kram E

Postat av: Vanessa
Publicerad 2009-08-29 00:00:52

Asså det är sjukt bra penslar och riiktigt bra smink.. man behöver inte ens ha primer innan ögonskuggan o så .. jag vill gå på deras make up artist skola ..men jag har alltid hört bra om dem :) prova prova :)..jag svarade på din kommentar på min blogg.. men här e svaren :P



"Jag har sminkat mig nu med den men det e såå mörkt ute och det inte bra!! färgerna kommer inte fram riktigt xD men jag lovar att det kommer snart :):):)"



_kraam

Postat av: Marina
Publicerad 2009-08-29 00:50:03

Så sant, så sant!

Postat av: Josephine- Makeuponista
Publicerad 2009-08-29 16:12:00

Hoppas du hade en trevlig dag i "storstaden" :D


Vad roligt att du vill kommentera, vi älskar kommentarer! För enkelhetens skull så besvarar vi alla kommentarer här på vår egen blogg, då vi tycker det blir enklare att följa diskussioner på så sätt. Hälsningar Sminkan och Emma
Kommentera inlägget här

« Namn
« E-post (visas ej)
« Hemsida/Blogg
« Kommentar
Kom ihåg mig?

Om

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela