Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

ACO Skyddande handsalva

Publicerad 2009-08-05 14:52:24 i Hud och hand,


Förra sommaren tog jag den här bilden efter en shoppingspree på apoteket... Emma, min medbloggerska, hade rekomenderat mig att prova Apotekets Skyddande Handsalva, och det har jag gjort, kan jag lova!Jag är nog inne på min fjärde eller femte tub nu, ett år senare.

Skyddande handsalva är en alldeles fantastisk produkt som funkar ungefär som en skyddande handske på huden. Det är definitivt inte krämen du väljer för en snabb insmörjning efter en handtvätt mitt på dagen, men som salva för händerna på sängbordet eller som förebyggande åtgärd innan du gör något som händerna inte kommer må bra av, ja, då är den oslagbar.
Jag använder den innan jag tar på mig trädgårdshandskar om jag ska göra något riktigt skitigt och/eller kladdigt i trädgården. Händerna blir lättare att rengöra och man slipper bli så uttorkad av att hålla på med jord, lacknafta eller träolja. Jag använder den också ofta som sista kräm innan natten. På sommaren räddar ingenting mina händer från att bli lite torra, jag menar, hur ofta tvättar man inte händerna, och vad utsätts inte händerna för? Måla, rensa, diska, olja... Ja, listan är lång på saker man gör på sommaren som frestar på lite extra. I och för sig diskar jag för hand året runt, men jag får, på något underligt vis, besvärligare disk på sommaren. Grillgaller till exempel. Oavsett så utsätter man, året om, sina händer för vatten (som torkar ut hud och naglar) och för olika kemikalier. Skyddande handsalva ligger som en film över huden och låter inte vatten tränga igenom så lätt. På det viset bygger man en barriär mot det som torkar ut huden. Sen är inte känslan alltid odelat angenäm. Det är en salva, inte en kräm, den känns tjock och fet och klibbig. Men, jag tycker plussidan väger över. Som sagt, inget för en snabbsmörjning, men absolut något för mer långsiktigt bruk.

Kommentarer

Postat av: sminkjante
Publicerad 2009-08-05 15:06:28

Den här har jag inte provat. Låter riktigt bra.

Postat av: Emma P
Publicerad 2009-08-05 16:16:24

Kanonkul att du gillar denna, den är ju en stor favorit hemma hos mig, dels för att den är så bra, men även för priset, det är liksom lugnt att förbruka ett antal tuber när det är så billigt.

Postat av: marinamake
Publicerad 2009-08-05 20:58:46

Oh va bra, den ska jag absolut testa! Mina händer utsätts för både det ena och det andra, och jag har alltid en känsla av att vara torr, även om jag aldrig blir fnasig. För att inte tala om mina torra naglar! Apoteket nästa!

Postat av: Sminkan
Publicerad 2009-08-05 22:12:23

Sminkjante! ja, testa! Den är ju inte dyr!



Emma! Exakt! En klar vinnare både vad gäller pris och dryghet!



Marina! Ja, testa! Den är billig och bra!

Postat av: Isabell
Publicerad 2009-08-06 11:42:16

Oh, den där har jag! Den funkar finfint som nattkur, men för mig är den alldeles för fet och kladdig för dagsbruk. Ogillar verkligen känslan av att ha såpass kladdiga händer :(

Postat av: Sminkan
Publicerad 2009-08-06 13:39:15

Isabell! Nej, precis som jag skriver alltså. ;D

Jag har den innanför handskarna ibland, men mest som nattkur.

Postat av: makeupoholic
Publicerad 2009-08-06 21:48:55

Instämmer helt, den där är min absoluta favorit på landet där man håller på med vatten och andra konstigheter mycket mer än hemma. Som en tunn handske, precis!

Postat av: Sminkan
Publicerad 2009-08-06 23:34:32

Makeupoholic! Visst, det är precis som gjort för landet!

Postat av: Emma P
Publicerad 2009-08-08 18:36:38

Jag måste bara säga att jag tycker inte alls att den är kladdig. Tycker att den går in finfint i händerna, tror att man har tagit för mkt om det blir sådär vitt och kladdigt. Det gör jag iofs medvetet på nätterna, men dagtid tar jag mindre och det funkar så med...


Vad roligt att du vill kommentera, vi älskar kommentarer! För enkelhetens skull så besvarar vi alla kommentarer här på vår egen blogg, då vi tycker det blir enklare att följa diskussioner på så sätt. Hälsningar Sminkan och Emma
Kommentera inlägget här

« Namn
« E-post (visas ej)
« Hemsida/Blogg
« Kommentar
Kom ihåg mig?

Om

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela