Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Pirat

Publicerad 2009-04-03 17:56:58 i Boktema 2009,

Förra veckan var en väldigt bra och produktiv sminkvecka för mig. Denna vecka verkar dessvärre bli raka motsatsen. Jag har tenta, alltså sitter jag i myskläder hemma och pluggar, utan smink. Men en liten boktema sminkning ska det ju bli i alla fall. Dessvärre så höll den dåliga trenden i sig. Sminkan och jag bestämde oss ju för separata teman och mitt tema är ju alltså pirater. Och när jag tänker på pirater och smink så kommer jag ju såklart osökt att tänka på Captain Sparrow. Ja Jack, eller Johnny, han har ju en rejäl bränna och en herrans massa kajal. Nu är jag ju inte direkt känd för min välpigmenterade hud, men lite bronzer på kinderna och smetig kajal runt ögonen, ja det borde jag ju kunna åstadkomma, eller hur? Resultatet blev dessvärre rätt skräpigt. Men ja, ni ska ju ha ert boktema, och jag har inte tid för att göra en ny tolkning, så det blir som det blir. Jag vill bara tillägga att denna förfärliga sminkning aldrig lämnade huset, eller ens sågs av någon, skulle aldrig falla mig in. Ser ni förresetn att jag försökte leka lite med formen på mina bryn. Det blev väl sådär. Måste sluta lägga till böjen, jag vill kunna måla raka bryn! Ska väl inte vara så förbaskat svårt, borde väl rent logiskt vara lättare?


Hyn

Foundation: Kanebo Sensai CP Cream Foundation Special CF 11
Concealer under ögonen: MAC Studio Finish Concealer NW 20

Concealer i ansiktet: Everyday Minerals Intensive Fair          

Puder: Elemental Beauty Matte

Rouge:Glo Minerals Sunset, i.d. Warmth och MAC Moon River

Ögon

Ögonbryn: Clarins ögonbrynspenna Lightest Brown
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance
Ögonskuggor: MUS Pollution

Highlighter: MUS Next

Kajal: MAC Feline och Elizabeth Arden Smokey Black

Mascara: Estée Lauder Double Wear Mascara Black

Läppar

Läppglans: MAC Slimshine Bare


Grunden för skuggorna är som vanligt Shadow Insurance. Därefter fick jag för mig att jag skulle lägga Feline som en svart bas på ögonlocket. Sagt och gjort. Feline är ju helt galet svart och utan tvekan den mest pigmenterade kajalpennan jag har. Låter bra eller hur? Dessvärre kan den också var ett galet kladdigt monster som förvandlar allt den snuddar vid till en svartoljig klegga. Idag var det dessvärre det senare. Ojämn bas alltså, men rädda det som räddas kan. Ovanpå Feline applicerade jag svarta pollution från MUS. Den hjälpte upp misären något, men bra blev det då inte. Feline hamnade även under ögat, där på egen hand. Där blev det faktiskt bättre. Jag vågade dock inte lägga den på vattenlinjen så där hamnade en mer lätthanterlig kajal från Elisabeth Arden. Mascara på fransarna, trippla rouge och läppglans. Jag vet inte vad mer jag ska säga, denna är verkligen hemsk, jag ska göra något fint till er i helgen som plåster på såren.  

Kommentarer

Postat av: P'ssion Emelie
Publicerad 2009-04-03 18:08:00

Men jag tycker att böjen var jättefin :)

Postat av: stephy
Publicerad 2009-04-03 18:18:51

Hej tjejen!

fick du paketet? hoppas du blev glad!

och måste hålla med ovanstående dina ögonbryn är AS snygga på denna bilden!

Postat av: Alexlyndra
Publicerad 2009-04-03 18:36:35

Pirater-sotigt-svart, kan det blir bättre? :D

Postat av: Sminkan
Publicerad 2009-04-03 22:03:16

Faktum är att jag inte alls tycker den är dålig. Tvärtom. Du ser snygg ut i svartsotat och dina ögonbryn är underbara! Och läpparna med! Hela du är lika vacker som vanligt. Men jag vet hur det kan kännas med smink som verligen inte samarbetar, även om problemen är osynliga för andra.

Postat av: adrasteiah
Publicerad 2009-04-03 22:37:20

En svart sotning KAN bara inte bli fel och jag måste också säga att jag älskar formen på dina ögonbryn här. Supersnyggt!

Postat av: Emma P
Publicerad 2009-04-03 23:21:09

Emelie: Tack. jag tycker egentligen också att böjen är fin, men jag ville ju ha raka bryn här... Ah du vet, fixa idéer.



Stephy: Ja, det fick jag, tack så mkt snälla söta rara! jag hade tänkt maila dig, men tiden har inte räckt till. Ska maila dig imorgon:)



Alexlyndra: Tack! det är massa fel egentligen, den är grovt censurerad...



Sminkan: Ha, hade du sett blundbilderna hade du fattat vad jag pratade om, censur... inte så konstigt att problemen är osynliga för andra, jag gillar inte riktigt att blotta mina misslyckanden. Och tack, du är riktig raring!



Adrasteiah: Tack! Ja svarta sotningar är läckra, denna hör inte till mina bättre dock. Hmm, ja jag vet inte, brynen är iofs helt okej, men jag ville ju ha dem raka...

Postat av: Mayaline
Publicerad 2009-04-04 07:57:55

Pirat=svart sot, det är ju självklart och jättesnyggt på dig!

Postat av: Emma P
Publicerad 2009-04-04 12:53:07

Mayaline: Ah, bra att kopplingen går fram:) Och tack så mkt!

Postat av: Suss
Publicerad 2009-04-04 14:44:41

ooh pirat! Snyyggigt!

Postat av: Emma P
Publicerad 2009-04-05 12:30:59

Suss: tack så mkt raring!

Postat av: Inthemake
Publicerad 2009-04-07 13:13:29

Kanonsnyggt...men det är ju svart o då gillas det ju såklart hihi


Vad roligt att du vill kommentera, vi älskar kommentarer! För enkelhetens skull så besvarar vi alla kommentarer här på vår egen blogg, då vi tycker det blir enklare att följa diskussioner på så sätt. Hälsningar Sminkan och Emma
Kommentera inlägget här

« Namn
« E-post (visas ej)
« Hemsida/Blogg
« Kommentar
Kom ihåg mig?

Om

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela