Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

JW Shadow Base

Publicerad 2008-04-02 17:53:05 i ,


Jag beställde för en tid sedan lite grejer från JW Cosmetics, bland annat en shadow base och en gel eyeliner samt en krämskugga. Det här inlägget ska handla om ögonskuggebasen.

JW Shadow Base verkar vara samma typ av, kanske till och med exakt samma produkt som, den ögonskuggebas man kan köpa hos MAD Minerals. Det är en ganska seg, hård krämbas som man får använda mer tryck för att få ut jämn över ögonlocket. När man väl fått den jämnt applicerad är den klistrig på ytan och ger bra grepp för ögonskuggorna men känns inte fet eller halkig. Jag vet att många som använt samma produkt från MAD har klagat på att det har varit svårt när man ska blenda ihop skuggorna, men det upplever inte jag.


Problem uppstår dock under dagen. Det känns som att den tjocknar på ögonlocket.  Den blir oljigare med tiden, som att den separerar på huden och oljan lägger sig ovanpå basen. Efter ett tag börjar skuggorna glida ihop i ögonvecket och jag ser redan vid lunch att det börjar bli kris. Jag lämnar dock skuggorna åt sitt öde för att se hur de är vid hemkomsten. 12 timmar efter att jag sminkat mig ser jag ut så här:


Inte okej, tycker jag, som aldrig brukar ha sådana här problem. Jag ska ge JW Shadow Base en chans till innan jag dissar den helt. Jag kan ha lagt ett för tjockt lager eftersom skuggan är så trög och hård i konsistensen. Frågan är hur man bäst använder den. Jag tror den tjänar på att vara lite varm så att den blir mer lätt i konsistensen. Kan tillägga att Dignity, min favorit krämbas, är mycket oljigare men det är en fördel eftersom man då enkelt kan lägga den så tunt som man ska. Den här basen känns torrare men blir oljigare eftersom man har ett tjockare lager, tror jag.  Den mängden fett absorberas då inte av de lösa pigmenten på samma sätt som Dignitys supertunna hinna. Men det kan ju faktiskt också vara så att mina mer än 10 år med Dignity slipat mig till perfektion med den och den här tar sig efter ett par försök. Jag återkommer!

Kommentarer

Postat av: Emelie
Publicerad 2008-04-02 18:18:55

Det var verkligen inget att hurra för. Mycket möjligt också att det är precis samma bas som hos MAD, de har ju trots allt samma eyeliners. Ser fram emot att läsa om krämskuggan.

Postat av: Jean
Publicerad 2008-04-02 18:35:25

Otur Sminkan!
Att huden blir oljigare under dagen beror nog till största delen på att basen är så pass täppande att inget syre ger huden chans att andas, därav den oljiga känslan och ytan som uppstår då.

Lite märkligt att det ännu tillverkas produkter med sådan täppande bas!

Dignity däremot verkar ju vara en toppenbas!

Postat av: Sminkan
Publicerad 2008-04-02 19:06:36

Emelie! ja, du hittade svaret på din fråga själv! Klart jag köpte en krämskugga också! Recension på den kommer imorgon! ;-)

Jean! Du har nog rätt! Har inte funderat på varför, men det låter rimligt. Tack för den kunskapen!

Dignity är bara bra om man vet hur man ska använda den. Den måste verklgen läggas så vansinnigt tunt på ögonlocket. När man lärt sig det tricket så är den magnifik!

Postat av: Emma P
Publicerad 2008-04-02 21:42:04

Jaha du, då vet jag att jag inte behöver prova den iaf... nu har jag äntligen beställt ifrån everyday minerals... jag har gått och dragit på det jättelänge eftersom jag antar att jag kommer få betala tull:(
Såg förresten hos LGB att du var intresserad av bodyography, har du tänkt beställa?

Postat av: Sminkan
Publicerad 2008-04-02 21:49:55

Emma! Du kan få min, om du vill! ;-)
Ja, jag ska nog beställa vad det lider. Men jag slösade mina pengar på gröna nagellack och en paint pot så jag tror jag måste avstå den här månaden. Och nästa månad är CSN-månad. Jag är puckad nog att ha kvartalsbetalning på studielånet och det tar mig alltid lite på sängen. Så jag försöker ålla mig ifrån klickandet...

Postat av: MakeupMyLack- Sanna
Publicerad 2008-04-02 22:10:42

Jag håller med- första försöket långt ifrån godkänt, men som sagt prova en gång till innan du gör dej av med den:)
Kul med alla gröna nagellack- blev ivrig när jag läste din senaste kommentar i min blogg- din bästa nagellacksdag:)

Postat av: Emma P
Publicerad 2008-04-02 22:44:46

Aj då, kvartalsbetalning ska jag undvika... Jag behöver ju inte bekymra mig så mkt över det ännu, jag har några år kvar innan jag är färdigpluggad och måste börja betala tillbaka. Å andra sidan så är varje månad CSN-månad för mig:( Gröna nagellack låter spännande! Vad har du beställt för några? Jag väntar också på nagellack, bl a två gröna... Ett från orly och så det ljusa från CGs OMG... Jag ville först beställa, men jag har fasiken inte råd, onödigt att suga ut varenda liten krona från konton när dte ännu är så tidigt... och så kom jag fram till att jag hellre ville beställa från EM och fyrinnae:)

Postat av: Veronica
Publicerad 2008-04-03 06:06:01

Oj, tänk så olika det kan vara! På mig fungerar den basen bättre än Dignity, trots min feta hy.. Och jag får skuggorna mer intensiva och mindre dammiga på MAD:s bas. Ja det är iallafall tur att vi är olika allihop, annars vore väl marknaden för tråkig =)

Postat av: Sminkan
Publicerad 2008-04-03 06:11:26

Sanna! Utan tvekan min bästa nagellacksdag! Är så lycklig! Ögonskuggebasen får en chans till, men sen är det soporna...

Emma! Jag laddar för en grön nagellacksvecka! Jag fick Recycle från RBL och Rainforest från OPI!

Veronica! Kan det bero på att du har fetare hy än jag? Alltså att du får tunnare på huden för att du av naturen ar lite att låta den glida på. För på mig är den "svårbredd" och då får jag ta mer för att få det jämnt och så slutar det så här illa...

Postat av: inthemake
Publicerad 2008-04-03 07:55:25

Usch det lät ju inge vidare, men mitt måtto är allt ska testas minst 2 gånger, så upp på hästen igen bara ;)

Postat av: Veronica
Publicerad 2008-04-03 10:08:41

Det kan vara som du säger, för jag får den tunn och fin, det känns dock som att den blir mjukare i konsistensen när man kommer ner en bit i burken, och ytan är borta. Vet inte om det kan vara att det torkat till en aning på ytan?

Postat av: Emma P
Publicerad 2008-04-03 11:55:31

Åh! Rainforest, den är så vansinnigt snygg!!! Den är väl rätt svår att få tag på, ebay? En grön vecka låter kanon! jag ser fram emot det ...

Postat av: Sminkan
Publicerad 2008-04-03 16:39:24

inthemake! Sant. En chans till år den nog. Men inte en arbetsdag när man vill se okej ut även efter lunch...

Veronica! Ska se om lite värme hjälper den att bli smidigare. Den är ju så seg och trög. Får jag den smidigare kan jag applicera mindre av den. Kan vara det som är problemet.

Emma! Rainforest är ljuvlig! Sköt upp att testa den eftersom jag precis har förberett mitt nya test, Creative Stickey mot ChG Strong Adhesion! Valde en lite neutralare färg till det testet.
Grön vecka blir det så fort jag samlat sju notd i grönt. Jag har två än så länge... ;-)

Oj, ja, Rocketqueen fixade den åt mig från Ebay! hon är fantastisk!

Postat av: Emma P
Publicerad 2008-04-03 16:55:10

Åh, det låer underbart! jag har aldrig handlat från ebay, har fått för mig att det är bökigt, funkar dte bra? rainforest skulle jag också vilja ha, antar att den inte var gratis precis:) vad fick du ge för den?

Postat av: Sminkan
Publicerad 2008-04-03 17:04:59

Emma! Jag vet inte hur det är att handla på ebay, det har RQ fått sköta. Samma problem, PayPal... Hon fixade fram Rainforest för 272 kronor. Jag var beredd på mer... RBL Receycle blev också snordyr för frakten. Verkligen två dyrgripar i samlingen!

Postat av: Emma P
Publicerad 2008-04-04 11:13:11

Nu har jag kollat på bilder på rainforest... jag hade förträngt hur mkt jag vill ha den eftersom den är så förbaskat dyr och jobbig att få tag på. tyvärr så är min längtan väckt igen... den ser verkligen ut att vara den perfekta gröna, sådär underbart gräsgrön med shimmer. vad säger du som har den i din hand?är den perfekt:)

Postat av: Sminkan
Publicerad 2008-04-04 19:01:42

Emma! Jag har inte hunnit prova än. Sparar det lite för att dra ut på njutningen. ;-)
Ser fantastiskt ut i flaskan, det måste jag säga!!


Vad roligt att du vill kommentera, vi älskar kommentarer! För enkelhetens skull så besvarar vi alla kommentarer här på vår egen blogg, då vi tycker det blir enklare att följa diskussioner på så sätt. Hälsningar Sminkan och Emma
Kommentera inlägget här

« Namn
« E-post (visas ej)
« Hemsida/Blogg
« Kommentar
Kom ihåg mig?

Om


sminkan_@hotmail.com

emmap85@live.se

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela