Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Danger Zone

Publicerad 2008-11-16 02:10:45 i Emmas FOTD 2008,

För ett tag sen så var jag i Malmö, där jag naturligtvis inte kunde hålla mig från MAC. Jag hade jättetur, de hade plockat up Red she said precis, så då passade jag på och knep mineralskuggan Danger zone, dessutom fick jag shoppinghjälp av underbara Rouaa, ännu mer tur alltså. Sen dess har jag dock varit en slappis, så det är inte förrän nu som jag får ändan ur och testar skuggorna... Jag köpte även ett mineralizerouge i färgen love thing, MACs berömda skunkborste, samt en painpot i färgen blackground.


Grunden är Everyday minerals fairly light intensive foundation. Även pudret kommer därifrån, finishing dust. För att dölja mörka skuggor under ögonen har jag använt studio finish concealer från MAC. Ögonbrynen är som vanligt målade med Clarins ögonbrynspenna i färgen lightest brown.


Grunden för ögonskuggorna är min nya paintpot i färgen blackground. Blackground applicerade jag med en syntetpensel på ögonlocket samt en liten bit upp på brynbenet.  På den inre halvan av ögonlocket applicerade jag den röda delen av danger zone, och på den yttre halvan den svarta delen. Skuggorna suddades samman och drogs upp på brynbenet en bit. Under brynet applicerade jag Isadoras gleaming eyeshadow i färgen silver white. Denna skugga applicerade jag även innerst i den inre ögonvrån samt lite grann ner under ögat. Under ögat målade jag en linje med svart kajal från Max Factor, som jag även målade med på vattenlinjen. Ovanpå kajalen applicerade jag lite av den svarta danger zone-skuggan. Svart krämeyeliner från Clinique. Med Rouaas tutorial i åtanke så testade jag att göra en liten vinge. Vet inte om den blev så bra precis, behöver nog öva lite, men visst, den funkar väl. L'oreals double extension beauty tubes på fransarna.


Sen kände jag att jag ville ha lite mer färg på munnen än vad jag brukar. Bestämde mig därför för mig favoritläppstift från dior, rouge dior i färgen red icon. Ovanpå det applicerade jag ett läppglans, även det från dior. Rouge valde jag att hoppa över helt. Rouge i kombination med stark färg på läpparna får mig att se ut som en påskkärring, och det har ju inte varit jul än, så inget rouge idag alltså.


Måste bara tillägga att mitt första intryck av danger zone är riktigt bra! Bra pigmenterad och smular inte. Jag har sea & sky sen tidigare och det är verkligen en kanonskugga och förhoppningsvis håller danger zone samma klass... Har dock inte testat silverglittret ännu, så där uttalar jag mig inte. Sen kanske det var lite onödigt att välja blackgrund som underlag då det fick skuggan att bli ganska mörk, men å andra sidan så är det bra med valmöjligheter och en mörkröd skugga är klart mer lättburen än en klarare röd.

Kommentarer

Postat av: Rouaa
Publicerad 2008-11-16 02:37:10

Vingen blir skitbra och hela sminket ser fab ut! Nu måste jag ha Dangerzone med... Jag som hade strykt bort den från listan :p

Postat av: Sminkan
Publicerad 2008-11-16 09:12:07

Wow! Vilken läcker look! Som en filmstjärna! Inte Hollywood utan europeisk film. Eyelinervingen är skitsnygg och skuggorna frestande. Det kommer sluta med att du har lurat på mig en massa MAC, och det gillar jag inte! ;D

Läpparna är sååå Dior! Finns inget bättre när det kommer till rött!

Eller, lite vampyr kan det också vara. Blek, dramatisk och supersnygg!

Postat av: moonstruck
Publicerad 2008-11-16 10:28:34

Det där är nog den snyggaste röda skuggan jag någonsin sett! Jag har fnulat länge på den perfekta ögonmejken till julfesterna och nu är det avgjort: rött och svart får det bli! (Även om jag förmodligen inte får till det lika fint som du)

Får försöka hitta en hyfsat värdig ersättare till MAC-skuggan, dock. Bor ju inte precis nära den civiliserade delen av landet...

Postat av: Rouaa
Publicerad 2008-11-16 11:10:01

moonstruck jag kan köpa och skicka om det behövs :)

Postat av: CrazyNails
Publicerad 2008-11-16 11:50:42

Åh vad snygg den var!!! Den här är en hitt nu till jul!

Postat av: Emma P
Publicerad 2008-11-16 13:41:27

Rouaa: Tack så mkt Rouaa! Jaa, klart att du vill ha dangerzone! Jag tycker att den känns toppenbra faktiskt!



Sminkan: Tack så mk raring! Att det ser ut som en europeisk filmstjärnelook kan jag såklart leva med;)MAC är bra ju, klart att du vill ha:) Deras skuggor gillar jag mkt, men sen kan vi ju diskutera ifall de är prisvärda, 145 kronor är mkt för en skugga om vi jämför vad en toppenskugga kostar från MUC eller Fyrinnae. Då snackar vi ju dessutom de fasta skuggorna från MAC, de lösa stora kostar ju multum. Mineralize-skuggorna hör dock till de mer prisvärda tycker jag! 180 kronor för 2-3 MAC-skuggor, det är så bra så att jag inte ens har dåligt samvete för att jag frestar dig;)



Moonstruck: Tack så mkt! Jag håller helt med dig, jag tycker också att danger zone är den perfekta röda skuggan faktiskt! Lättarbetad och med ett fantastiskt skimmer som tyvärr inte riktigt kommer fram på bilderna. varför inte slå till på Rouaas erbjudande isf? 180 kronor för 3 skuggor är ett bra pris tycker jag!



Crazy nails: Det tycker jag med:)Kommer nog att använda dessa skuggor frekvent ett tag framöver.

Postat av: Linda
Publicerad 2008-11-16 13:45:39

Åhhh så fint, mitt sug efter denna är makalöst stort!! Nu blev det ännu större :P Du är otroligt vacker i dessa nyanser, wow!!

Postat av: dami
Publicerad 2008-11-16 14:14:40

OMG!!! Du är sååå himla snygg!! Jag blir så sugen på den här skuggan nu. Tror du en blondie som jag (blond med mörkgröna ögon) kan bära denna skugga som du?? Är så rädd att se rödgråten ut....

Postat av: Emma P
Publicerad 2008-11-16 14:29:31

Linda: Jag förstår dig! Det är faktiskt en fantastiskt fin skugga, jag rekommenderar den verkligen! Och tack så mkt:)



Dami: Tack så mkt, vad glad jag blir! Ja, det tror jag faktiskt att du kan. Jag upplever den här skuggan som väldigt lättburen för att vara röd, dels för att den är lite mörkare, men även för att den innehåller skimmer. Har du tillgång till MAC-diskarna så tycker jag att du ska gå dit och klämma och kanske prova, för den är fantastiskt fin, och rätt billig, 180 kronor för tre skuggor från MAc, det är bra...

Postat av: Lina
Publicerad 2008-11-16 15:42:30

Åh så otroligt vackert! Du riktigt strålar. Klassiskt men samtidigt häftigt med det röda till ögonen! Wow.

Postat av: moonstruck
Publicerad 2008-11-16 16:23:39

Rouaa din hemsking! Jag har köpstopp nu har jag ju sagt;) Fast frestad blev jag ju, förstås...

Postat av: Marie
Publicerad 2008-11-16 18:26:40

Mm, den röda i Dangerzone verkar ha ett jättesnyggt metalliskt skimmer. Ganska unik!

Postat av: CC
Publicerad 2008-11-16 19:24:18

Vilken härlig blogg!! Vilka schyssta närbilder på naglar o smink du får till...några tips? Jag tycker alltid att blixten blåser bort färgerna o utan blixt blir det färgförvrängning :(

Postat av: sminkjante
Publicerad 2008-11-16 19:47:30

Du är vacker som en dag (eller kväll). Otroligt bra "komponerat" med läppar och ögon. Jag gillar verkligen att du hoppat över rouget. Toppen eller klänningen? passar så bra till.

Postat av: Annie
Publicerad 2008-11-16 20:14:38

Har aldrig sett bild på dig innan tror jag. Shit vad snygg du e!

Postat av: Emma P
Publicerad 2008-11-16 20:18:09

Lina: Tack så mkt. Ja, jag tyckte att det var lite kul kombination faktiskt!



Marie: ja den skimrar fantastiskt fint, ännu finare i verkligheten, det köpet är jag riktigt nöjd med!



CC: Tack så mkt! Nu är det ju inte riktigt min blogg, eller ja jag är medbloggerska, men det är Sminkan som är huvudbloggerska. Hon tar mkt bättre bilder än mig:( Sminkan brukar ta sina bilder i så pass starkt ljus att hon slipper använda blixt men jag har nästan alltid blixt, iaf på sminkbilder, ska man fota naglar är det dagsljus som gäller. Jag brukar ösa på lite extra med ögonskugga när jag ska fota, och så ta massa bilder, det går ju många dåliga på en bra. Sen är det oftast bättre att zooma i efterhand än att gå jättenära med kameran, halvnära tycker jag är bäst, så att man zoomar lite grann. Hoppas att du blir klokare på det:)Annars tycker jag att du ska fråga Sminkan, hon är mkt bättre än jag på det!



Sminkjante: Tack snälla du! Jag blir alltid glad över dina kommentarer! Ja jag tycker själv att kombinationen blev fin och att skippa rouget var nog ett bra drag, jag slapp påskkärringslooken på så sätt:)Det är en tunika tror jag, eller en mkt oanständig klänning;)Jag brukar iaf ha byxor under...

Postat av: Emma P
Publicerad 2008-11-16 20:19:45

Annie: Hihi, tack:) Sminkan och jag är inte samma person, men det finns bilder på henne på bloggen också om du letar lite...

Postat av: Annie
Publicerad 2008-11-16 20:23:42

Hihi, förstod att det inte var samma person nu :) Men riktigt fina o inspirerande bilder alltså!!!! :D

Postat av: Emma P
Publicerad 2008-11-16 20:52:14

Annie: Okej vad bra, och tack så mkt!

Postat av: Marina
Publicerad 2008-11-16 23:23:17

Ohhh jädrars va snyggt! Påminner mycket om skuggor från Nouba i rött och svart som jag har, ursnygg make!

Postat av: Emma P
Publicerad 2008-11-17 11:04:56

Tack! Ja, det gör det kanske, askarna påminner helt klart om Noubas... Ska kika på din blogg efter dem:)

Postat av: inthemake
Publicerad 2008-11-17 11:55:34

Jääättesnyggt!!

Postat av: Emma P
Publicerad 2008-11-17 21:19:21

Emma P: Tack så mkt!

Postat av: Kajsa K
Publicerad 2008-11-18 15:50:54

Ända sedan jag i gymnasiet under min goth-period fick för mig att sminka mig med röd ögonskugga har jag varit skeptisk till denna kulör på ögonlocken. Man ser liksom mest förkyld ut. Jag får nog börja tänka om än en gång. För det här var ju tammefan skitsnyggt! Dramatiskt och mycket vackert.

Postat av: Emma P
Publicerad 2008-11-18 17:02:24

Oj, vad kul om man kan omvända ngn, tack så väldigt mkt! Jag har också varit skeptisk till röd ögonskugga ett tag, men har börjat tänka om, det blir ju vad man gör det till, och vissa röda är helt klart lättburnare än andra...

Postat av: Sofia (nibblah)
Publicerad 2008-11-22 19:11:03

WOAH! Damn. Jag saknar nästan ord, så jäkla snyggt! Danger Zone är verkligen urtjusig på dig! Sjukt snyggt lagda skuggor, toksnygg eyeliner och läpparna var verkligen pricken över i. Vilken fantastisk färg på dig och vilken glans! Ny favorit tror jag bestämt :)

Postat av: Emma P
Publicerad 2008-11-22 21:28:32

Sofia: Tack så jättemkt! Vilket utlåtande, jag blir alldeles knäsvag:) Jag är väldigt nöjd med danger zone faktiskt och precis som jag hoppades passade den bra ihop med rött läppstift...


Vad roligt att du vill kommentera, vi älskar kommentarer! För enkelhetens skull så besvarar vi alla kommentarer här på vår egen blogg, då vi tycker det blir enklare att följa diskussioner på så sätt. Hälsningar Sminkan och Emma
Kommentera inlägget här

« Namn
« E-post (visas ej)
« Hemsida/Blogg
« Kommentar
Kom ihåg mig?

Om

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela