Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Body America: A Toast to the Coast

Publicerad 2008-11-02 18:28:05 i Hud och hand,

Mina vänner! Ni vet att jag gillar body butters och body lotions. Ni vet också att jag helt saknar impulskontroll i vissa fall. Detta är ett av dessa fall. Burken är söt och härligt retroglammig. Det fanns inga prover att lukta på. Jag stod och stirrade på det berg av produkter som tornade upp sig framför mig med burkar lika söta men i olika färger. Vilken skulle jag välja? Ja, jag tog ju, som ni vet, alla. Just den här hade jag kunnat avstå. Om det bara hade funnits ett prov att dofta på så hade denna produkt aldrig, aldrig någonsin kommit hem till mig.


A Toast to the Coast Body Butter med doft av ocean och druva. Jag har ingen aning om hur ocean doftar, men min idé v ar något i stil med salt och tång? Vad vet jag? Druva har jag koll på. Det finns flera stockar med vindruvor i min trädgård och jag äter gärna vindruvor. Jag gillar doften. Lätt och fräsch och lite syrlig. Alltså, nu försöker vi föreställa oss min fantasi. Lite saltigt syrlig, lätt och diskret eventuellt med en tångig doft. Okej? Vad får man då när man öppnar burken? Jo, en våldsamt söt doft som kastar sig över en som en våg av tuggummiklistrig, sötsliskig billig parfym. Det finns en touch av billiga duschgeler från H & M, en aning översöt Date-parfym eller läbbig kändisparfym med alltför mycket fruktig sötma. Jag är dock en djärv person som, trots denna mur av slisklig sötma, beslöt prova krämen. När allt kommer omkring är det ändå krämen, inte doften, som är viktigast, tänkte jag.


Krämen är ganska lös. Den är nästan lite rinnig. Självklart överdoserar jag, jag är ju van vid bodybutters med ganska fast konsistens (Greenland) och som man kan ta mycket av. Den här behöv det verkligen bara en liten klick av en teskeds storlek så kan man smörja hela benet från vristen till höften. Den är alltså dryg. Krämen går lätt in i huden där jag inte överdoserade alltför mycket. Känslan är skön, mjuk och len. Inget fel alltså. På händerna känns den också bra. Jag bestämmer mig för att jag ska vänja mig vid doften och går till sängs. Inlindad som i en kokong i mina båda duntäcken lyssnar jag sedan på stormen och regnet som var den natten. Efter ett tag ringer jag Rouaa och ligger och småpratar lite. Huvudet känns tyngre och tyngre och tyngre. Doften kryper som ångande dunster över min kropp och slipper ut under täcket i pustar som ger illamåendekänslor och slutligen får mig att kväljas. Huvudvärken ökar hela tiden i styrka. Det slutar med att jag tvingas stiga upp, gå ut i badrummet och tvätta av mig krämen samt ta en tablett för att stoppa huvudvärken att eskalera mer. Jag kommer aldrig kunna använda den här krämen. Jag vet att jag kan få huvudvärk av vissa dofter och detta var uppenbarligen en av dem. Dagen efter provar jag att bara ha den på händerna och det ger genast samma reaktion om än i mindre omfattning. Kväljande känsla och en föraning om huvudvärk. Så burken med A Toast to the Coast blir bara en söt liten dekoration på min badrumshylla. Tyvärr. Jag hoppas verkligen att de andra tre dofterna funkar bättre med min näsa. Annars är det här ett ganska dyrt misslyckande...

Kommentarer

Postat av: Ninni
Publicerad 2008-11-02 18:50:56

Haha "...självklart överdoserar jag..." fasen vad du skriver underbart! Förstår precis hur det kändes, jag brukar känna så när jag av misstag testat nån parfym med musk i. Jag avskyr musk! Eller mysk som det kanske egentligen heter, eller? Jag blir rikgtigt illamående! Vidrigt och man vill bara bli av med eländet.

Postat av: LipGloss Bitch
Publicerad 2008-11-02 19:14:27

Jag duschade just med moussen i den här doften och mitt intryck var att den var så otroligt flyktig, ja t o m ganska mesig i min näsa. De verkar fläska på bra mycket mer med doften på krämerna, southern belle och new york chhes cake doftar båda väldigt mycket.

Postat av: sminkjante
Publicerad 2008-11-02 19:15:55

Jag väntar med spänning på recensioner av de andra produkterna.



Fick tendens till huvudvärk av din beskrivning av doften. Örk!

Postat av: Marie
Publicerad 2008-11-02 19:57:48

Hjälp! Hoppas inte lakanen tog doft?

Hittade du detta på Ica, eller hur var det?

Postat av: Sminkan
Publicerad 2008-11-02 20:05:05

Ninni! Dofter är så himla svårt. Det kan bli ren katastrof om man inte kommer överens med doften. Den här vet jag inte hur jag ska bli av med...



LGB! Har inte hunnit testa dem än, men idag pävade jag Vermon Va Va Voom. Den gjorde mig täppt i näsan, men var helt klart drägligare än denna. Southern Bell ser jag fram emot och NY Cheescake ska jag duscha med imorgon. ;D

Men jag måste säga att de är ör dyra för att inte ha prover som man kan lukta på i affären. Speciell som de har tendens till godisdoft.



Sminkjante! Ja, jag väntar med lätt oro på nästa försök. Idag är det Vermont Va Va Voom, imorgon NY Cheesecake...

Dessvärre misstänker jag att jag får mer än bara tendens till huvudvärk av dem. :(



Marie! På Coop Forum. Och jodå, lakanen tog doft. Men det gick att sova i dem efter dusch och huvudvärkstablett. Den gröna med äpplen och blåbär som jag provat idag klingar av doftmässigt så när jag lägger mig är den nog nästan behaglig. ;D

Postat av: Sanna
Publicerad 2008-11-02 22:59:28

Äsch, vad tråkigt att det inte luktade nåt vidare alls. Jag som är så illamåendebenägen tänker inte köpa den där! Ja ja, burken är ju fin iaf

Hoppas de andra är bätte:)

Postat av: Rouaa
Publicerad 2008-11-02 23:52:41

haha där låg du i din kokong, pratandes med mig och surandes på krämen... jag kände nästan hur du mådde genom luren. usch!

Postat av: Rouaa
Publicerad 2008-11-02 23:53:05

ja alltså usch till doften :p

Postat av: Sminkan
Publicerad 2008-11-03 06:08:11

Sanna! Ja, burken är fin. Frågan är var jag ska ställa den om den ska bli en ren prydnassak... Nej, jag är så besviken. Mår man lätt illa av dofter är nog inget i serien värt att prova. Alla luktar starkt och sött.



Rouaa! Ja, som jag tjatade om illamående, huvudvärk och sötsliskig stank... Usch! Men du var stöttande och bra! Fick mig ju till och med att tvätta bort den.

Postat av: Marybeth
Publicerad 2008-11-03 08:29:05

När jag var in en snabbis på Coop Forum för att köpa ansiktsvatten och lite annat plock så stod det en dam och hade provning av dom här produkterna.. man fick testa och lukta på hela bunten. Såg lite kul ut för det var precis samma disk som de brukar ha till provsmakning.. :)

Postat av: rocketqueen
Publicerad 2008-11-03 09:29:41

Vad jag älskar din avsaknad av impulskontroll! Lite själviskt kanske, men vi får ju ta del av så många härligheter!

Postat av: Sminkan
Publicerad 2008-11-03 20:16:38

Marybeth! Jag önskar så att den tanten hade stått på mitt Coop...



RQ! Ja, ibland är det ju bra också, men i det här fallet, nja... Någon annan kan få offra sig nästa gång. :D

Postat av: Sminkan
Publicerad 2008-11-03 20:17:34

Marybeth! Jag önskar så att den tanten hade stått på mitt Coop...



RQ! Ja, ibland är det ju bra också, men i det här fallet, nja... Någon annan kan få offra sig nästa gång. :D

Postat av: Linda
Publicerad 2008-11-03 22:21:03

Usch vad synd att den va så kväljande :o( Förpackningarna är ju alldeles underbara så den duger ju fint som prydnad iaf ;o)

Postat av: Åsa
Publicerad 2010-06-21 23:05:48

Tjena! Jag testluktade på alla och föll som ett ton tegel för just A toast to the coast, visst gillade jag burken oxå. Luktade på de andra tre men de var verkligen godis-slisk för min näsa! Kul att läsa din blogg förresten! Tjillevipp!


Vad roligt att du vill kommentera, vi älskar kommentarer! För enkelhetens skull så besvarar vi alla kommentarer här på vår egen blogg, då vi tycker det blir enklare att följa diskussioner på så sätt. Hälsningar Sminkan och Emma
Kommentera inlägget här

« Namn
« E-post (visas ej)
« Hemsida/Blogg
« Kommentar
Kom ihåg mig?

Om

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela