Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Veckans bloggtema: Halloween - av Emma

Publicerad 2008-10-31 01:35:21 i Emmas FOTD 2008,

Veckans bloggtema är det Lip Gloss Bitch som har bestämt och temat lyder Halloween! Go crazy med din FOTD eller tipsa om passande produkter på temat. Eftersom Sminkan är på semester och jag faktiskt kände mig lite pepp på Halloweenlek, så bestämde vi att jag gör temat denna vecka. Min Halloweenlook har jag hämtat inspiration till hos http://www.makeupgeek.com/ och hon kallar looken för Dark fairy, så jag kör på samma titel. Alltså, här kommer min halloweenlook Dark fairy!


Jag nöjer mig med att beskriva ”halloweensminket” här, eftersom detta inte är en regelrätt FOTD. Till ögonen använde jag Lumene eye make up base, ovanpå den lade jag Violet, ett löst pigment, över hela ögonlocket och en bra bit upp mot brynet. Violet applicerades även kring ögat. På ögonlocket applicerade jag Top hat, en fast MAC-skugga, därefter kajalen Feline från MAC längs med övre fransraden, ovanpå den Black från EM. Highlightern Plush från TMM under brynet. Skuggorna suddades samman lite grann för att ge lite mjukare kanter. Kajal och black även under ögat. Clinique brush on cream eyeliner målade jag med längs med övre fransraden, och det är även den jag har gjort ”krumelurerna” kring ögonen med. Ovanför den svarta eyeliner drog jag ett streck med H&M glittereyeliner, silverglittret fick även följa med i den första kröken. Svart mascara, L’oreal beauty tubes double extensions på fransarna och Feline även som inliner. Min beskrivning är lite halvdålig, men är ni intresserade så tycker jag verkligen att ni ska kolla in hos Makeupgeek, under tutorials, där får ni en mycket bättre beskrivning.



Munnen målade jag med en guldbeige läppenna från Collistar. Kring munnen gjorde jag en kontur med Feline, som jag sen suddade inåt munnen. Ovanpå pennorna applicerade jag ett guldbeiget läppstift från Yves Saint Laurent. Dazzleglass Comet Blue som topping. Munnen blev väl sådär, hade nog varit snyggare i rosa men jag har varken rosa penna eller stift, och jag har fortfarande köpstopp, så då får man ta vad man har…


Avslutningsvis vill jag bara säga att det här var jättekul att göra! Det var inte svårt, men däremot så tog det en herrans tid. Eyelinern är inte särskilt jämt målad, det ser ni på närbilderna, men å andra sidan så syns det bara då, så det är ju inte hela världen. lägg särskilt märke till att de nedersta krokarna är formade som ett E...


Sen vill jag även gärna introducera er för min hårförebild här. Har ni sett tecknade svansjön? Det har jag:) Odiles frisyr gjorde stort intryck på mig, så det är henne jag har försökt imitera här. Jag har inte blått hår, men ni fattar idén. Förresten inte bara hennes frisyr, jag tyckte att hon var en tuff tjej, om än ond, blå och halvtokig. Tyvärr hittade jag ingen bild på henne, så ni får använda er fantasi. Det måste verkligen vara utvecklande för er fantasi att se mina FOTDer… Hur som helst, Dark fairy och Odilehår var riktigt kul att göra, hoppas att ni har kul med era halloweensminkningar, det ska bli riktigt roligt att se på era bloggar!

Kommentarer

Postat av: sminkjante
Publicerad 2008-10-31 07:09:31

Järdrans vad snyggt.

Postat av: moonstruck
Publicerad 2008-10-31 09:34:13

Ja, det var en riktigt läcker sminkning! En ovanligt vacker Halloween-look, må jag säga :) Och nu återkom mina cravings efter det blåa Dazzleglasset, jag som trodde att jag hade kommit över det;)

Postat av: Sminkan
Publicerad 2008-10-31 09:46:38

Wow! Vilken look! Och du klär verkligen i den! Färgerna, håret, krumelurerna! Allt är underbart. Och nu är jag ledsen att jag inte sett Odile som tecknad, blå, ond och halvtokig, bara som rysk balettdansös i svart tyll...



Jag är otroligt imponerad över hur bra du genomförde temat! Jag hade aldrig gjort det bättre själv. Aldrig! Du är bäst!

Postat av: Emma P
Publicerad 2008-10-31 12:19:35

Sminjante: Tack!



Moonstruck: tack tack! Aj, då det var illa. jag vet hur du känner, jag känner likadant för mineralizerouget pleasantry... Har du funderat på ebay? Annars ska det komma en kollektion med dazzleglass till våren tror jag, så det är bara att hålla tummarna.



Sminkan: Hehe, tack så mkt:) Jag blev ganska nöjd, och det var grymt kul att göra, om än ett utdraget jobb. Nu vill jag måla mig med eyeliner i ansiktet varje dag:)Japp, det är suynd, Odile är rätt kul faktiskt, tror att du skulle gilla henne;)



Vad bra att du tycker det! fast jag tror att du hade gjort det jäkligt bra också! Förresten, skulle du vilja fixa till länken till makeupgeeks? Jag vet inte hur man gör sådär fint... Eller ja, jag vet inte hur man gör en klickbar länk över huvud taget...

Postat av: Ninni
Publicerad 2008-10-31 12:43:55

Åh, vad härligt att få ösa på sådär! Jättesnyggt!

Postat av: Sminkan
Publicerad 2008-10-31 13:12:28

Emma! Fixat! Man klickar på kedjan, klistrar in URL till sidan i övre fältet, sparar och sparar inlägget. ;D



Postat av: Emma P
Publicerad 2008-10-31 14:23:37

Ninni: Ja, det var riktigt kul faktiskt, man får passa på när det är halloween:)Tack tack!



Sminkan: Okej, vad bra, tack så mkt snälla du! Nu ska jag snart åka till Malmö, så nu får du sköta bloggen själv:) Hoppas att din helg blir bra så hörs vi när jag kommer hem...

Postat av: Marina
Publicerad 2008-10-31 14:55:55

Holy smoke! Assnyggt! Verkligen! Du passar ju i detta som handen i hansken! Och jag tycker visst att munnen blev bra, så det så!

Postat av: vampyvarnish
Publicerad 2008-10-31 19:54:07

OMG I LOVE this eye!!! Those purples are beyond awesome. Since I cannot read Swedish, what brand and colors are those?

Postat av: Therése
Publicerad 2008-10-31 23:02:52

åå häftigt och läskigt på samma gång!! :D Du fick verkligen till det bra!!

Postat av: Gråpyre
Publicerad 2008-10-31 23:09:13

Tjusigt! Ingen klär i lila så bra som du, det är sjukt snyggt på dig.

Postat av: Sanna
Publicerad 2008-11-01 11:08:20

woho! vilken snygging där!

Postat av: Linda
Publicerad 2008-11-01 16:09:43

Wow så vackert!!! Otroligt snygg ögonmake up.

Postat av: CrazyNails
Publicerad 2008-11-01 17:13:54

Åh wow vad läckert!!!!

Postat av: Emma P
Publicerad 2008-11-02 20:16:52

Marina: tack så jättemkt, vad kul:) Hmm, ja den blev väl inte direkt dålig, men inte så bra som jag hade tänkt:)



Vampyvarnish: Thanks! The very bright purple is the MAC pigment Violet and I've also used Top hat from MAC and black from Everyday minerals.



Therése: Tack så mkt, vad glad jag blir!



Gråpyre: Åh, vad snäll du är tack så mkt! Jag blir alldeles generad:)



Sanna: tack så mkt Sanna!



Linda: Tack:D



Crazynails: tack tack!


Vad roligt att du vill kommentera, vi älskar kommentarer! För enkelhetens skull så besvarar vi alla kommentarer här på vår egen blogg, då vi tycker det blir enklare att följa diskussioner på så sätt. Hälsningar Sminkan och Emma
Kommentera inlägget här

« Namn
« E-post (visas ej)
« Hemsida/Blogg
« Kommentar
Kom ihåg mig?

Om

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela