Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Tribecca och Cupol

Publicerad 2009-12-05 11:35:13 i Emmas FOTD 2009,

Här kommer en sminkning jag gjorde igår kväll med två av skuggorna från Czarinna-kollektionen, Tribecca och Cupol. Cupol har jag ju visat er tidigare men Tribecca köpte jag i onsdags så den är helt ny för mig. Egentligen hade jag tänkt avstå helt ifrån sminkinköp i december men ibland blir det ju inte riktigt som man tänkt sig. Jag kunde helt enkelt inte låta bli att passa på att handla ett par nya skuggor innan min praktik tog slut och jag flyttar hem till min MUS-fria hemstad. Inte för att jag har så långt till MUS, som ju dessutom finns i Örebro där jag pluggar, men äsch, jag ville fira min lyckade praktik, och jag var så himla sugen på Tribecca. Jag spanade även på Babydoll-skuggorna, men de föll mig inte alls i smaken, istället blev det mörkblåa Tuch som blir brun när man suddar den, en himla cool skugga, får se om jag hinner testa den ikväll. Här är i alla fall Tribecca och Cupol, två skuggor i verklig toppklass. Jag har nog aldrig haft några skuggor från MUS som har varit lika bra som dessa, de är fantastiskt pigmenterade och har en supervacker yta med allt guldskimmer.

 


Hyn

Foundation: Kanebo Sensai Cellular Performance Cream Foundation Special CF 11 med en skvätt MUS Neutralizer Yellow

Concealer: MAC Select Cover Up NW20

Puder: Everyday Minerals Silk Dust

Rouge: Glo Minerals Sunset under kindbenen, ett persikorosa palettrouge från Elisabeth Arden på kinderna och så några tag med Viva la Divas skimmerpuff nr 85 ovanpå

Ögon

Ögonbryn: Wet n Wild Brow Essentials, den ljusare skuggan
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance
Ögonskuggor: MUS Tricecca Och MUS Cupol

Highlighter: Brite Bird Cream Cat

Kajal: MAC Feline

Mascara: Wet n' Wild Lash Intense Mascara

Lösögonfransar: Ett par värdelösa som jag har köpt på ebay

Läppar

Läppstift: MUS Bare

 


På en bas av Shadow Insurance applicerade jag Tribecca på den inre halvan av ögonlocket och Cupol på den yttre. Därefter applicerade jag Cream Cat med den eminenta borsten MAC # 217 och suddade då även kanten på de andra skuggorna. På något sätt lyckades Tribecca här förflytta sig så att den även hamnade ovanför Cupol. Lite oväntat, men helt okej. Inramningen av ögat gjordes med Feline från MAC, en penna jag brukar tänka på som det kladdiga monstret. Som ni ser är Feline vrålpigmenterad och mjuk, den blir nästan som en eyeliner, men den är också lite för mjuk och väldigt kladdig, därav sitt smeknamn. Lite mascara på fransarna och på med ett par lösögonfransar. Jag skulle ha valt ett par andra fransar, dessa var helkassa och inte ens särskilt snygga, när jag tänker rätt på saken så gillade jag dem inte sist heller. Nåja, det är inte hela världen, ska försöka komma ihåg det bara. Avslutningsvis så applicerade jag rouge, ja tre olika sorter till och med, eller ja, en var väl en highlighter, och så målade jag läppstift. Hade nog varit snyggare med mer färg på kinder eller mun, men nu blev det så här och jag tycker gott att det duger och till och med blev ganska fint.

Kommentarer

Postat av: Sanna
Publicerad 2009-12-05 11:39:08

Detta klär dej så himla bra!!!

Postat av: Emma P
Publicerad 2009-12-05 11:46:39

Sanna: Tycker du det Sanna? Tack så jättemkt! Satt och funderade på om det inte hade behövts lite mer färg, så det känns superbra att höra!

Postat av: marybeth
Publicerad 2009-12-05 13:55:40

Riktigt snyggt! Passar dig väldigt bra när ögonen blir så markerade. Jag gillar också hur du lagt skuggorna.. :) Nåt sånt här liknande skall jag testa någon dag..



Men, går du på universitetet i Örebro? Hade jag ingen aning om.. :) Gick där förut när jag utbildade mig.. bor i Örebro också..

Postat av: Emma P
Publicerad 2009-12-05 14:38:06

marybeth: Tack så mkt! Ja, jag gillar markerade ögon, men tycker att denna blev lite grådaskig. Nåja, värre saker har hänt:)Och testa vet jag...



Aha, vad kul! Ja jag pluggar i Örebro, fast bor inte där utan pendlar. Vad läste du för ngt?

Postat av: Suss
Publicerad 2009-12-05 15:14:22

va vacker du är emms! Och riktigt härligt sminkning :)

Postat av: Makeuponista
Publicerad 2009-12-05 15:21:42

Supersnyggt! Båda skuggorna är fantastiska, men jag har inte köpt någon (än!) =)

Postat av: Makeuponista
Publicerad 2009-12-05 15:23:16

Svar: Jag är på MUS i Linköping =)

Postat av: Emma P
Publicerad 2009-12-05 15:29:36

Suss: tack snälla Suss! Vad kul att du tycker det:)



Makeuponista: De är kanonfina, jag kan verkligen rekommendera dem! Fast du har säkert redan testat dem:) Aha, vad kul. Jobbar du i mellandagarna? jag tänkte mig lite reashopping då och då har jag säkert vägarna förbi... Är himla sugen på lite strass faktiskt. För att inte tala om Cover All Mix-pennorna.



Postat av: Sminkan
Publicerad 2009-12-05 16:35:35

Väldigt tjusigt, Emma! Jag vill ju också ha nya MUS-skuggor... Men, det är bara att hålla ut. Någon gång blir det väl av men jag ska inte köpa smink i december. ;D

Postat av: sminkjante
Publicerad 2009-12-05 20:00:17

Klart det är värt att fira en lyckad praktik. Det var otroligt snyggt.

Postat av: Linda
Publicerad 2009-12-05 20:24:22

Ursnyggt, är väldigt sugen på båda dessa men inte min plånbok hihi...:P

Postat av: Emma P
Publicerad 2009-12-05 20:43:24

Sminkan: tack raring! Ja, håll ut, var ståndaktigare än jag:)



Sminkjante: tack, det känns skönt att höra:)



Linda: Haha, det var inte min plånbok heller men jag var hård och obarmhärtig:) Och tack!

Postat av: marybeth
Publicerad 2009-12-05 20:58:17

Jag läste till medicinsk sekreterare.. :)

Postat av: Emma P
Publicerad 2009-12-05 21:01:44

Marybeth: Ah okej, kul! Då¨var det hälsoakademien eller? För där går jag. Läser till audionom...

Postat av: Zizzie
Publicerad 2009-12-06 01:07:30

Vackert markerade ögon. Me like! =)

Postat av: kerstin
Publicerad 2009-12-06 11:50:01

En kanonsnygg sminkning! Formen och suddningen på ögat är perfekt! Väldigt bra firande av avslutad praktik tycker jag =)



Vad kul att du ska bli audionom! Jag är logoped.

Postat av: Makeuponista
Publicerad 2009-12-06 12:44:20

Sv: Nej tyvärr, det jobbar jag inte, så då får du handla av Linda & gänget istället, hihi =)

Postat av: Miss PUSSY
Publicerad 2009-12-06 15:21:48

Åh! Dunderfint!

Postat av: Miss PUSSY
Publicerad 2009-12-06 15:27:32

På tal om MAC:s kajalpennor köpte jag Powerpoint Engraved så sent som förra veckan - och jag är grymt besviken. Den är så mjuk att den knappt går att vässa utan att den går av, och att vässa till en spetsig udd går INTE (trots vistelse i kylen i närmare ett dygn). Taskigt för mig som använder den som eye liner! Den kladdar vid applicering, och trots att den är vattenfast kladdar den dessutom av sig på mina ögonlock efter en timme eller tre. Jävla skit.

Postat av: Emma P
Publicerad 2009-12-06 16:32:15

Zizzie: tack snälla du:)



Kerstin: Nej men vad kul! Jag var sugen på att bli logoped ett tag men sen blev det audionom istället...



Makeuponista: Ah okej. Synd, hade varit kul att få se dig IRL. Men kul att träffa Linda med såklart.



Miss Puss: Tack snälla! Hmm, intressant, då kan vi nog sluta oss till att MACs pennor lämnar en del övrigt att önska... Min penna beter sig ungefär så också, fast den går iaf att vässa. Över lag tycker jag att de har rätt blandad kvalitet på grejerna, vilket de ju knappast är ensamma om, men man förväntar sig ju att MAC ska vara bättre eftersom alla bara älskar dem... Just nu gillar jag MUS bättre, vilket är bra för mig men trist för min plånbok, handlar ju MAC så mkt mer sällan. Hur gick det förresten med brynskuggan? Blev det ngt köp?!

Postat av: Miss PUSSY
Publicerad 2009-12-06 18:51:56

Jag har faktiskt inte tagit tag i brynen än. Jag har inte råd, utan tänker ta det senare. :)



Vad gäller MAC håller jag helt med dig. Man väntar sig en jämn kvalitet, vilket inte känns som en orimlig sak att önska med tanke på MAC:s rykte. Jag blir så jävla sur för den pennan hade fått fem av fem och kommit på nummer ett på någon lista i typ Tara eller något. De kan inte ha använt den som eye liner! Jag har testat den som inliner, och den såg ut att ge fin färg - men jag gillar inte inliner så jag tog bort den direkt igen. Och att den skulle vara så tokvattenfast .. Håhå.



Nåja. Jakten efter en sträv, torr, "okladdig" eye liner-kajal fortsätter!



PS. Menar du MUS = Make Up Store? Det är väldigt många som verkar älska dem, vilket är rätt intressant eftersom jag personligen HATAR dem. Jag har köpt två-tre produkter genom åren, varav alla varit dåliga. Jag vidhåller nog fortfarande att MAC är bäst - fast jag tänker sura ett tag till ..

Postat av: marybeth
Publicerad 2009-12-06 22:48:39

Ja det är roligt.. :) Nae, det ingick i handelshögskolan på något vis.. Audionom? Det låter jätteintressant!

Postat av: Marina
Publicerad 2009-12-06 23:51:56

Gaahh! Nu är du så där supersnygg igen! Eller ja, det är du alltid, men såna här sminkningar klär dig så himla bra! Urtjusigt!

Postat av: Emma P
Publicerad 2009-12-07 12:04:51

Miss Pussy: Okej, nej det förstår jag, försöker med hålla igen lite på skönhetsinköpen, vilket inte alltid går så bra tyvärr...



Ja, det är trist att MAC har så ojämn kvalitet, och konstigt med tanke på hypen... Men ja, du får leta vidare. Ibland kan ju jakten i sig vara ganska tjusande:)



Japp, jag menar Make Up Store. Haha, jaså?:) ja, det är väl med dem som med MAC, ganska ojämn kvalitet. På sistone har jag dock haft bra flyt med MUS och köpt riktigt bra grejer, så just nu tycker jag att de är super. Det går lite i vågor dock, när jag var yngre älskade jag MUS, sen var mitt intresse lite mer tamt och nu är jag förtjust igen. De slår huvudet på spiken ibland och när de gör det så upplever jag att deras produkter är minst lika bra som MACs fullträffar. Dock är vi lite osams kring innehållet ibland, men det gäller även MAC...



marybeth: Aha okej. Låter bra:) ja, audionom är intressant, längtar som sjutton tills jag är klar och kan börja jobba på riktigt!



Marina: Men tack så mkt! Gud vad du är snäll! Jag tycker faktsikt inte att detta är nån kanonkombi dock, blev lite för grådaskig på nåt sätt. Men den är ju mörk, och mörka markerade ögonsminkningar är fint... Ska testa att kombinera Tribecca med Vampyre, drömde att jag gjorde det så nu måste jag testa IRL med:)

Postat av: Miss PUSSY
Publicerad 2009-12-07 20:06:40

Ja, det är lustigt hur olika det blir och är för olika människor. Själv har jag jättesvårt att begripa det ibland, hur något man själv tycker är skit någon annan kan tycka är bra .. När man är ute efter samma sak, samma effekt eller liknande alltså. Man undrar ju hur det går till? Eller när man själv tycker att någon exempelvis vattenfast volymmascara är toppen, och någon tycker att samma mascara som de vill få samma volym- och vattenfast effekt med är skit .. Haha, det är lite märkligt. :)



Jag har köpt två produkter från MUS, minner jag mig nu. En kak-eye liner (vattenfast, my ass) och en svart ögonskugga (som blir grå och halvdan, som bäst), så jag vill inte mera. Och vad gäller kajalpennan skulle jag faktiskt gärna hitta en skitbra - jakten kostar i både pengar, frustration och fula sminkningar under tiden. Jag får väl helt enkelt återgå till Liquid last Point Black - DEN är en killer!! Jag var ute efter en kajal för en snabbare applicering, men flytande kärnvapenkrig-vattenfast får det väl vara så länge .. :D

Postat av: marybeth
Publicerad 2009-12-07 23:08:49

Jag måste fråga vad det var som fick dig att vilja bli audionom också? :)

Postat av: Emma P
Publicerad 2009-12-09 22:03:29

Miss Pussy: Ja du verkligen, men himla intressant också tycker jag. jag tror att det dels beror på att vi är uppbyggda på olika sätt, olika hud, hårtyp, mun etc, samt även att vi gör på så olika sätt när vi sminkar oss. Ett mkt fascinerande fenomen hur som helst och ngt av det jag finner roligast med smink faktiskt, det finns liksom inget rätt eller fel, det är olika för alla.



Trist att du har dåliga erfarenheter av MUS, jag tycker de har en del riktigt bra grejer faktiskt. Kakeyelinern är knappast vattenfast nej, fast det beror nog iofs vad du blandar den med, hade du vatten? Isf är den jättelätt att få bort med just vatten, men med en annan vätskebas borde ju resultatet bli ett annat. Ska den förresetn vara vattenfast? Skadar ju så klart inte om den är det ändå, men säger MUS att den är vattenfast?



Skuggan antar jag är Pollution och den tycker jag faktiskt är bra. Funkar på mig och tycker visst att den blir svart, om än inte kolsvart. MACs dito Carbon verkar dessutom inte ett spår bättre om vi ska tro Sminkan, vilket jag vanligtvis gör, iaf vad det gäller skuggor:)Men som sagt, kvaliteten är blandad hos MUS och jag är ingalunda nöjd med alla mina produkter från dem. Hmm, liquid last point black, är det mac? Har mkt dålig koll på kajalpennor, använder dem inte så mkt så mitt intresse är inte så stort där.



Marybeth: Oj, vilka frågor du ställer:) Jag läste språkutveckling på universitetet i linköping och blev då intresserad av logopedi och därifrån också audionomyrket. Sen har jag en mor som sedan många år tillbaka har en hörselnedsättning, vilket säkert spelar in...

Postat av: Miss PUSSY
Publicerad 2009-12-12 11:56:24

Du kan få både eye linern och Pollution av mig om du vill. Hojta bara till!



Jo, det är MAC:s eye liner. Den är faktiskt grymmast och bäst. Fast den är ingen kajal, utan flytande eye liner. Hade den varit kajal, hade jag inte behövt chansa på Powerpointkajalen. ;)



Kram, kram!

Postat av: Emma P
Publicerad 2009-12-13 18:30:41

Miss Pussy: Tack, vad snäll du är! Jag har dock redan Pollution och klarar mig nog fint utan pennan. Är inget jättefan av kajalpennor faktiskt. Men det var snällt av dig:)



Ah okej, jag förstår. Tja, de är väl bra antar jag. Har ingen av deras flytande men ett stort antal fluidline. De utan skimmer är underbara, de skimriga är sådär...



Kramar


Vad roligt att du vill kommentera, vi älskar kommentarer! För enkelhetens skull så besvarar vi alla kommentarer här på vår egen blogg, då vi tycker det blir enklare att följa diskussioner på så sätt. Hälsningar Sminkan och Emma
Kommentera inlägget här

« Namn
« E-post (visas ej)
« Hemsida/Blogg
« Kommentar
Kom ihåg mig?

Om

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela