Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Tutorial för klassisk sotning

Publicerad 2009-12-19 14:16:05 i Tutorial,

Igår hade jag tråkigt och visste inte vad jag skulle hitta på riktigt så jag beslöt göra en tutorial och stoppa in i arkivet. Bloggen skulle blivit spammad annars för både jag och Emma hade publicerat flera inlägg. Hur som helst, jag gjorde den igår men visar den nu!

Den helt osminkade sanningen ser ni här ovan. Inte så vackert men det kommer bli bättre. Tanken är alltså en enkel och klassisk sotning. Slutresultatet ser ni på bilden här nedan.

Då tar vi det steg för steg då. Fast ni kan ju det här allihop så vi gör en snabbversion. Inte så mycket text alltså.

Ögonskuggeprimer, den här från e.l.f. på ögonlocket. Kladdelikladd på ögonlocket och så fingertoppensom jämnar till och ser till att ha primern på hela ögonlocket upp till brynet.

Så, där är den preparerade basen! Man ser inte primern som är i färgen Sheer. Den känns dock som en tunn och lite oljig hinna. Svart kajal är mitt nästa steg. Innanför fransarna och runt hela ögat. Därefter Moa Im-pressed, en brun skimmerskugga från Brite Bird.

Jag väljer en bred men lagom fast pensel från e.l.f, det här är min favorit förresten och jag använder den varje dag, och med den packar jag på ögonskuggan på hela ögonlocket samt under ögat. Sen plockar jag fram min highlighter, också från Brite Bird. Det blir Fair Lady idag.

En fluffig och lite mindre fast pensel till highlightern och så badabammar jag på den från inre ögonvrån och på hela brynbenet. Sen tar jag den mindre penseln igen och suddar fram min mörka skugga men nu med mjukare kanter.

Så här ser det ut nu. Jag passar på att ta bort lite nedfall med fuktad bomull.

Sista små duttgrejerna kvar. Jag tar fram en geleyeliner och målar en bred svart linje längs övre fransraden och suddar den sen med samma pensel som jag hela tiden använt till den mörka skuggan. Sen fyller jag i brynen och målar mascara. Wohoo! Jag är klar!

Kommentarer

Postat av: Emma P
Publicerad 2009-12-19 23:11:24

Riktigt snyggt, en och dessutom en så klassisk Sminkan! Kul att det var Moa förresetn, jag var övertygad om att det var en svart skugga när jag först såg den.

Postat av: Sminkan
Publicerad 2009-12-19 23:52:59

Emma! Ja, klassiskt alla fall. Och enkelt. Moa Im-pressed är enormt smidig att jobba med och lagom svart. Eller inte svart alls egentligen, men lagom mörk.


Vad roligt att du vill kommentera, vi älskar kommentarer! För enkelhetens skull så besvarar vi alla kommentarer här på vår egen blogg, då vi tycker det blir enklare att följa diskussioner på så sätt. Hälsningar Sminkan och Emma
Kommentera inlägget här

« Namn
« E-post (visas ej)
« Hemsida/Blogg
« Kommentar
Kom ihåg mig?

Om


sminkan_@hotmail.com

emmap85@live.se

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela