Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Mystic Black Plum

Publicerad 2008-06-10 08:43:41 i Eotd i lila, Sminkans EotD,


Dagens är också en mörk historia. Tror jag har någon sorts reaktion mot allt somrigt. Igår såg jag bilder på OPI's höst- och julkollektioner och fick höstlängtan! Aubergine, mörkrött, graftitgrå... Mmmm! Så det fick bli lite sådana toner i makeupen.

Jag började med min kära, gamla Dignity från frans till bryn. Den håller på att ta slut så jag måste snart köpa en ny. Ovanpå den lade jag min gamla, kära, matta svarta ögonskugga från HM Divided. Jag lade den på hela ögonlocket men inte upp över globlinjen. Ovanpå den och lite in över globlinjen lade jag sedan Black Plum, en mörkt vinröd skugga från Fyrinnae. Den gick alltså upp en bit på brynbenet. Från globlinjen till mitt på brynbenet där Black Plum slutar svepte jag sedan Mystic, en skimrande skugga med grå, vinröda och silvriga reflexer. Även blå faktiskt, när jag tänker efter. Den tonades ut i Equality, också från Fyrinnae, som är en silverskugga med mycket skimmer. Det är den som ser "våt" ut.

Under ögat hade jag naturligtvis långt innan lagt Barry M's eyelinerpenna som är uppskruvbar. Innanför fransarna har jag MUS svarta kajal. Längs övre fransraden ligger en geleyeliner, Magnetism, som jag köpt hos MAD Minerals. Ögonfrasnarna är målade med Masterpiece Max från Max factor, både uppe och nere, och precis som igår har jag fingrat ihop nedre fransarna fr att få dem lite klumpiga. Ögonbrynen målade jag idag med HM's brynskugga, den mrka i duon. Hela ansiktet har fått lite Facefinity foundation. Inget rouge idag. Vill vara blek! Hade tänkt måla läpparna i något av mina nya IsaDorastift med lila ton men det är faktisk skolavslutning idag och jag vill inte se ut som ett lik då. Eller jo, jag kanske vill men jag tycker inte det är helt passande. Läpparna fick alltså färg av MAC Sci-fi-delity. Bara ett tunt lager idag, då blir den mer rosa. Naglarna målades med Goth från Orly.

Jag ska ha en svart satinblus med lite puffärm och min långa svarta kjol. Håret ska upp i trasselknut. Funderar på mina döskalleörhängen men ska nog vara vuxen och välja något annat. Kanske mitt mer victorianska smyckeset... Vi får se.
Ha en trevlig tisdag!

Kommentarer

Postat av: Sanna
Publicerad 2008-06-10 10:31:02

Grymt snyggt!

Postat av: EyeOnBeauty
Publicerad 2008-06-10 10:45:07

Å wow, grymt snyggt:)

Postat av: Emma P
Publicerad 2008-06-10 11:03:31

Du är toppensnygg! Ibland drabbas jag också av antikänslor när det börjar bli sommar... Särskilt kvällstid. Himla snygg är du och det lät som om hela din outfit kommer att bli kalas idag. Är det avslutning? Måste väl snart vara dags för sommarlov..?

Postat av: sminkjante
Publicerad 2008-06-10 11:07:39

Ah, du är grymt snygg! Vilken underbar makeup och jag kan bara drömma om helheten. Fantastiskt! De vinröda skiftningarna är snygga!

Postat av: Veronica
Publicerad 2008-06-10 11:24:13

Häftigt!!! När jag ser denna härliga mytiska kombo med skugga och naglar börjar jag också längta lite efter hösten!!!

Postat av: makeupoholic
Publicerad 2008-06-10 11:43:24

Otroligt vällagd och snygg ögonmakeup, och snygg matt nyans på läppstiftet också, en riktig höjdarkombo!

Postat av: Linda
Publicerad 2008-06-10 12:26:52

Wow!! så snyggt, naglarna till är perfekt!!

Postat av: Rouaa
Publicerad 2008-06-10 13:23:23

sjukt snyggt. Älskar skimret du fick till! Och ja... jag längtar också efter hösten :)

Postat av: rocketqueen
Publicerad 2008-06-10 17:20:25

Jösses, du lyckas alltid! Älskar skiftningarna, övergångarna, skimret! Fantastiska bilder dessutom!

Postat av: Sminkan
Publicerad 2008-06-10 18:01:11

Sanna! Tack! SVart är det i alla fall!



Kristina! Tack!



Emma! Japp, ungarna slutade idag! Fick en säck full med blommor som jag skäpade hem på bussen! De är så himla gulliga, mina ungar, men jag höll på att stupa på vägen! Och vilka buketter! Aw, de små sötnosarna! Och nu har jag en vecka kvar att jobba och sen får jag också sommarlov!



Sminkjante! Tack! Ja, de vinröda skiftningarna gör en hel del! Det är en superläcker skugga!



Veronica! Höstens mode och färger är ju så mycket snyggare egentligen. Men sommaren har ju annat att bjuda på! ;-)



Makeupoholic! Läppstiftet glittrar i alla fall! Hela jag glittrade, alla fall makeupmässigt. :D



Linda! Ja, det tycker jag med!



Rouaa! Ja, hösten är bästa årstiden! Eller, inte i trädgården då, men annars!



Rocketqueen! Tack! Jag tyckte själv att Mystic blev pricken över i här!





Postat av: Kajalpennan
Publicerad 2008-06-10 18:29:33

Vad fin black plum var på dig! På mig blir den bara brun. Smutsbrun. Har lagt ut den för byte på Pret-ty

Postat av: Sminkan
Publicerad 2008-06-10 18:39:22

Kajalpennan! Åh, vad trist. På mig blir den härlig. Har du provat att lägga den, som här, över svart?

Postat av: Badbomben
Publicerad 2008-06-10 20:27:30

Jesus, Mary and Joseph vad du är snygg idag, å jag skulle döda för att se helheten! Mera lik ti folket!

h. Bomben som myser inför det morbida för stunden:D

Postat av: Sminkan
Publicerad 2008-06-10 20:34:50

Badis! Tihihihi! När jag släpade ut min svarta sopsäck som var fylld med alla de fantastiska blommor jag fick av eleverna så var det flera kollegor som undrade om jag släpade på ett lik. Några var fräcka nog att fråga vilken av ungarna jag skulle ut och begrava. Usch, vilken jargong... Jag som älskar mina ungar! Speciellt idag!

Men tack! Helheten var nog dessvärre mindre betagande än man kan luras att tro! ;D

Postat av: Emma P
Publicerad 2008-06-10 21:47:06

jag misstänkte det när du beskrev din outfit:) Kul! Det låter som om barnen gjorde sig förtjänta av sitt sommarlov:) Skönt för dig att bara ha en vecka kvar, jag antar att du längtar...

Postat av: Emelie
Publicerad 2008-06-10 22:25:23

That's one hell of a smokey look! :) Jag förstår att du tänkte på hösten.



Jag önskar att det vore fler som vågade sminka sig med regnbågens alla färger och skapa lika vackra kreationer som dig. Det är så sällan man ser tjejer ute på stan ex. som ens har någon ögonskugga alls. Det är tråkigt!



Hehe varje gång jag sminkar mig så tänker jag på att för ett år sedan hade jag aldrig ALDRIG vågat gå ut bland folk med något annat än brun eller beige ögonskugga. Men nu drar jag på både blått, rött, grön, orange och alla andra färger också och det är så skönt att inte bry sig om vad andra tänker. En del tycker säkert det är fint medan andra är som jag var innan - skeptiska till att mycket färger kan vara fint. Men vardagen blir ju så mycket roligare med färg, oavsett i vilken form det är. De som säger att de starka färgerna ska sparas till helgen är tråkiga, tycker jag iaf.



Hehe oj, det blev ett långt inlägg om ditt och datt :) Skulle egentligen bara säga att jag har dig att tacka för mycket av det mod jag har för att nu bära upp blå ögonskugga ;)

Postat av: Sminkan
Publicerad 2008-06-10 22:47:14

Emelie! Vad hel underbart att läsa din kommentar! Tack! Har jag på något sätt bidragit till en färggladare värld är jag verkligen lycklig! Och du har betytt en del för mig med. Det är din förtjänst att färgen rosa dyker upp allt oftare... ;D

Postat av: Sminkan
Publicerad 2008-06-10 22:56:58

Emma! Det var inte meningen att hoppa över dig! Jag slarvade... Jag längtar på ett sätt. det ska bli skönt att vara i trädgården och så. Ta detlugnt, läsa deckare och pyssla i trädgården. Men jag gillar att jobba också. Att ha rutiner, träffa kollegorna och ungarna. Eller ungar, de är ju 15, men ändå. Det är kul. Nu när ungarna är borta från skolan blir det såååååå trist.

Och sen låter det nog som jag var uppklädd idag men jag brukar vara klädd så rätt ofta. Det var smyckena som var festliga. Det blev svarta smycken med hög bling-faktor.

Postat av: MLY
Publicerad 2008-06-11 11:17:31

Härlig, mystisk makeup som jag är helt övertygad blev riktigt snygg ihop med outfiten.

Vad blev det för örhänghen till?

Postat av: Sminkan
Publicerad 2008-06-11 21:03:39

MLY! Det blev ett par viktorianska med svarta pärlor och stenar i rökfärgat glas. Riktigt fina!

Postat av: Noubaelin
Publicerad 2008-06-12 08:59:40

Skitsnygg makeup!=)

Postat av: Sminkan
Publicerad 2008-06-12 23:13:45

Noubaelin! Tack!

Postat av: inthemake
Publicerad 2008-06-15 21:11:58

sitter & försöker läsa ikapp mig ;)

Holy Mother va snyggt det här var ;)

Postat av: Sminkan
Publicerad 2008-06-15 22:51:20

ItM! Åh, tack! Vad roligt att höra! Välkommen tillbaka!


Vad roligt att du vill kommentera, vi älskar kommentarer! För enkelhetens skull så besvarar vi alla kommentarer här på vår egen blogg, då vi tycker det blir enklare att följa diskussioner på så sätt. Hälsningar Sminkan och Emma
Kommentera inlägget här

« Namn
« E-post (visas ej)
« Hemsida/Blogg
« Kommentar
Kom ihåg mig?

Om

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela