Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Det är måndag morgon...

Publicerad 2007-10-22 06:46:34 i Eotd i brunt, Sminkans EotD,

Och dagens är en neutral historia.

Dagens                     Tigi paletten             MAC-pigment + blush från Everyday Minerals

Jag använde MAC Studio fix Foundation i nc20 samt löspuder från Lancome. Blush Back to School från Everyday Minerals på kinderna. En i princip osynlig färg. På läpparna blev det Isadoras gamla Tea Rose. 

Ögonen grundades med Urban Decays Primer Potion. Därefter lade jag den kopparbruna ögonskuggan från Tigi, man ser den längst till vänseter på nedre raden i paletten, i yttre ögonvrån och på halva locket. Därefter tog jag MAC-pigementen Sunnydaze och Rose jag fått från The Body Needs förra veckan. Sunnydaze "stöpplade" jag in op mittpartiet av ögonlocket. det gick sådär... Ingen riktig fjutt i den men int bronsskimmer. Därefter lade jag Rose längs globlinjen. Återigen försökte jag trycka fast pigmenten och återigen blir resultatet i princip osynligt. Längst in mot näsan och underögonbrynet avslutade jag med den lite rosabeigevita skuggan man ser direkt ovanför den kopparfärgade i Tigipaletten. Jag avslutade med mascara och ögonbrynsskugga.

Kommentarer

Postat av: Goddess
Publicerad 2007-10-22 08:30:36

Ja vad säger man..snygt som vanligt;P
Tea Rose..det har jag också haft ett, det gillade jag skarpt. Men jag har det inte kvar..säkert tappat eller kört det i tvättmaskinen...

Postat av: Kristina
Publicerad 2007-10-22 08:56:19

Snyggt som vanligt:) ha en bra dag!

Postat av: Lovelymakeup
Publicerad 2007-10-22 12:20:51

Gillar din Tigi palett, vad har du fått tag på den och alla andra snygga tigi smink du har?
Och din sminkning är lika snygg som alltid! ;)

Postat av: Yrla
Publicerad 2007-10-22 14:50:17

Tänkte kolla med dig om du vet någon bra rosa ögonskugga? Det ska vara rikligt med pigment, vill att den ska vara knallig. Du verkar ha bra koll=)

Dina sminkningar är lika snygga varje dag, du är riktigt duktig!

Postat av: Sminkan
Publicerad 2007-10-22 19:48:25

Goddess! Det ödet har många läppstift mött...

Kristina! Tack!

Lovelymakeup! Visst är den snygg, paletten! Jag är toknöjd med den och kvaliteten är hög dessutom!
Mitt Tigismink är en promotiongåva från när de lanserade det. Har haft allt utom läppstift. De kanske inte gjorde vanliga läppstift på den tiden?

Yrla! Tack för dina vänliga ord! Knallrosa... Ja, MAC har en som är knallrosa men den har jag personligen inte provat. Min knalligaste rosa är nog Seduce me Pink från Make Up Store. Den blir riktigt rosa. frågan är om den finns kvar i sortimentet? Rosa är inte min starkaste sida, tyvärr, men de båda tipsen kanske kan hjälpa dig lite? Make Up Store har även en liten cyershadow, men den har jag inte heller testat, som kan heta Babydoll eller något liknande. Gå och kika hos närmsta MUS och kolla noga upp pigmenteringen. de tenderar att vara lite ojämna. Seduce me Pnk är dock en vinnare!

Jag har en eyedust i glansigt knallrosa från MUS, Sassy. har använt den ett fåtal gånger och gillar den bara måttligt på mig. Är du intresserad av den kan du få den i present av mig. Som trogen blogg-läserska. Maila din adress till mig bara, så skickar jag den på posten.

Postat av: rocketqueen
Publicerad 2007-10-22 19:51:45

God afton! Imorgon tänkte jag nog shoppa på mig några skuggor på stan...jag orkar nog inte vänta på leverans från Fyrinnae och jag vill helst ha fasta skuggor framöver... Är så sugen på UD fishnet, ögonpennan lust eller kaklinern från MUS! Fast de är lite dyra, jag vill gärna ha något billigare. Har du några tips så där spontant? Isadora kanske det får bli... Eller Viva la diva! Har du provat märket Be Yu (?) eller vad det heter, finns på Åhlens.

Postat av: Sminkan
Publicerad 2007-10-22 20:12:15

Rocketqueen, min lilla favoritbloggerska! Jag vet inte vad jag ska föreslå. ahr bara testat en viva la Diva och den var ju grym! Isadora brukar funka rätt bra på mig så varför inte? Akta dig för de matta och de glittriga, de är INTE bra. De skimrande i paletterna brukar hålla god klass och den jag testat ur deras wet&dry serie, de stora, runda bubblorna, är jättebra. Ögonpennorna från Isadora brukar vara jättebra! Ska du ha en lila kan du väl ta en därifrån? Jag märker ingen egentlig skillnad på Isadora och MUS till exempel. Samma konsistens och hållbarhet. det vill säga, de är ganska mjuka och kan smetas ut under dagen om man brukar ha problem med sådant.

BeYu har jag inte testat. Tyvärr.

Inga spontana tips alltså.

Kan trösta dig med att jag inte är så där jätteimponerad av UD Fishnet. Rätt trist vad gäller pigmenteringen. Om den inte satt fast i en palett hade du fått min!

Postat av: rocketqueen
Publicerad 2007-10-22 21:02:12

Du är ju för helhärlig du! :D Jag har köpt några Isadoraduos och de funkar fint, återstår bara att se om de har några schysta färger! Funderar på att köpa någon palett från MAC's Antiquitease men jag vet faktiskt inte hur det blir med det, jag föredrar egentligen att köpa individuella skuggor så att jag får precis det jag vill ha. Hoppas att Isadora har en snygg lila penna! Jag har en turkos därifrån och den är underbar, så hittar jag en blir det garanterat inköp!

Jag som tyckte att Fishnet var så otroligt underbar på dina foton! Precis den lila letar jag efter. Vad du är snäll!

Oj, kom på att jag inte svarat på mailet. Det kommer framöver! Imorgon ska jag tatuera mig lite till så jag kommer väl vara halvdöd framåt eftermiddagen...

Postat av: glamqueen
Publicerad 2007-10-22 23:00:24

haha! idag var vi ögonskuggekompisar! även jag hade ljusrosa och kopparbrunt! jag la en bas med MACs paintpot bare study, den är ljust guldskimrande, ända upp till ögonbrynet,rosa matta skuggan pen'n'pink över hela ögonlocket och kastanjebruna, matta brown script i globlinjen och rundat utåt, som du, brons över den och under ögat, klar. Det skimrande underlaget lyser igenom de matta skuggorna, skitsnyggt!

Postat av: Sminkan
Publicerad 2007-10-23 06:49:12

Glamqueen! Varför fick vi ingen bild? Låter jättesnyggt! Jag gillar också att ha skimrande basskuggor under matta. Blir otroligt läckra effekter ibland. Stod vid MAC disken igår och klämde på de matta skuggorna. Blev dock ingen för egen del. Men det blir nog med tiden. Har köpstopp just nu...

Postat av: Yrla
Publicerad 2007-10-23 19:09:22

Tack för tipsen, ska kolla upp dom på Lördag när jag ska till en större stad. Bor i en liten stad=litet sminkutbud! Meddelar hur det gick efter helgen =)

Du är väl för snäll! Presenter tackar man ju inte nej till :) Vad har du för mail adress? Vill inte skriva ut min adress här.

Postat av: Sminkan
Publicerad 2007-10-23 20:05:13

Yrla! min mail: [email protected]


Vad roligt att du vill kommentera, vi älskar kommentarer! För enkelhetens skull så besvarar vi alla kommentarer här på vår egen blogg, då vi tycker det blir enklare att följa diskussioner på så sätt. Hälsningar Sminkan och Emma
Kommentera inlägget här

« Namn
« E-post (visas ej)
« Hemsida/Blogg
« Kommentar
Kom ihåg mig?

Om

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela