Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Katter, blommor och inget alls av smink eller nagellack

Publicerad 2012-07-29 13:32:04 i Allmänt,

Jag har ju några läsare som precis som jag inte bara älskar nagellack utan även är tokiga i katter och vissa kanske även blommor. Jag tänkte alltså passa på med ett sådant där OT-inlägg som inte alls handlar om det bloggen handlar om utan bara är en massa bilder på mina pälsklingar och lite trädgård. Jag ska snart lämna min sommarstuga och åka hem till stan igen och det känns både skönt, för jag längtar lite efter min lägenhet och livet där, men också vemodigt för det är härligt att ha trädgården och att katterna får gå ut i inhägnaden och jag kan träffa mina föräldrar så pass mycket. Sen går det månader innan jag kommer hit igen, kanske blir det först till julen. 
Det här är en av anledningarna till att jag en gång ville anlägga en trädgård. Austinrosor. Just den här heter Golden Celebration. Så vackra, så ljuvligt doftande. Jag är ledsen att jag inte längre kan ha min rosenträdgård utan fått ta bort massor av rosor. Min högerhand pajade för några år sedan och jag kunde inte använda en sekatör, ja, knappt att jag kunde lyfta en stekpanna eller bära en kasse. Det är fortfarande inte bra och jag tappar ofta saker och har svårt med fingrarna på den handen, men det är bättre alla fall och man måste ju prioritera sin hand framför sina växter så trädgården monteras numera ner istället för att byggas upp. 
Delar av trädgården är numer en lekhage till katterna. Här sitter Siri på ett av de fyra flyttblocken och spanar över åkern.
Signe. Visst är hon vacker. Och så snäll. Hon tycker mycket om att vara i sin inhägnad och jag tycker det är bra att hon är så mjuk och foglig i sättet när det är dags att plocka kvistar och frön ur pälsen på kvällen... 
Siv sover i fönstret. Hon har växt som bara den. Benen är som långa styltor och hon ser så spinkig och gänglig ut. Hon är den gladaste och mest energiska kattunge jag haft. Oerhört mycket personlighet i den lilla kroppen.
Clematis viticella. Mrs Tage Lundell. En svensk hybrid. Jag älskar den här och en annan, Södertälje, som blommar på en annan plats i trädgården. Så lätta och luftiga blommor. Skira. Det är fint.
Det här är också fint. En våg av mjölkklocka. Jag ser dem från fönstret med gula rosor blommandes mitt ibland dem. Älskar när solen skiner genom kronbladen. Det är fantastiskt fina färg- och ljusupplevelser. På det sättet älskar jag sommaren.
Man kan alltid hitta överraskningar bland blommorna. Katter till exempel. Som Siv som älskar att klättra i clematisspaljen. Ni ska få se en liten film som illustrerar det, dessvärre bara nedklättrandet men i alla fall.
 
 

Kommentarer

Postat av: VildaNaglar
Publicerad 2012-07-29 13:55:02

Haha skön still på Siv:-) Dom ser ut att ha det jätte mysigt när dom får vara ute. Saknar själv att ha katt, så när Saga blivit lite större tror jag vi ska ta å skaffa oss en liten kissekatt unge:-D

Svar: Ja, jag skulle bli tokig utan katt. Underbart att ha dem!
Sminkan

Postat av: Tessan
Publicerad 2012-07-29 14:07:38

Verkligen supersöta katter du har! :)

Svar: Jag tycker ju det, men alla katter är söta. :D
Sminkan

Postat av: Martina - Colourize Me
Publicerad 2012-07-29 15:13:02

Åh, alltså dina kissemissar är himla himla fina! Jag vill bara pussa och gosa med dem i en evighet!

Svar: Så känner jag med!
Sminkan

Postat av: kerstin
Publicerad 2012-07-29 15:30:44

Ljuvligt, både katterna och blommorna! Trädgård är himla härligt, jag önskar bara att jag hade mer kunskap och kraft till min. Det är väl sådant man tror att man ska hinna med som mammaledig, men sällan lyckas med. Vi får se hur det går för mig :)

Svar: Jag har ju aldrig varit mammaledig men jag skulle tro att man inte hinner så mycket mer än ta hand om barnet och sova. Fast, jag har ju som sagt ingen erfarenhet. :DTrädgården hinns väl med någon gång i livet. Annars får man njuta av andras och av parker.
Sminkan

Postat av: Annie
Publicerad 2012-07-29 15:57:55

Vad fina kissarna är! Och blommorna!! Jag längtar tills jag blir såpass rik att jag kan köpa mig ett litet hus med en liten tomt så att jag kan anlägga en liten trädgård. Helst en trädgård som sköter sig ganska bra själv och som luktar gott :D

Svar: Ja, en trädgård som sköter sig själv vore perfekt... Katterna är så klart bedårande i mina ögon med!
Sminkan

Postat av: roxcat
Publicerad 2012-07-29 17:13:40

Dina katter är helt underbara! Och så vackra blommor. Jag har ju hus numera men har tyvärr inte fått så gröna fingrar ännu, inte mer än med gröna lack iaf =)

Svar: mina är nog också bara lack-gröna nu för tiden.
Sminkan

Postat av: Vikab
Publicerad 2012-07-29 19:13:31

Men oj, vad hände med din hand? Om man får vara nyfiken?

Såna fina katter! Våra får nöja sig med balkongen, måste ju vara fantastiskt att kunna få en hel inhägnad.

Din blogg har faktiskt väckt mitt intresse för gammaldags rosor igen, tycker det är jättekul att gå och titta. Drömmen vore ju typ en herrgård med bibliotek, rosengård och typ engelsk park. Plus en massa rara katter, förstås.

Svar: Men vad roligt att få inspirera vad gäller rosor! Jag var ju en gång väldigt aktiv både rosforumist och rosodlare men nu är det alltså inget sådant längre. Min hand fick en skada när jag använde sekatören på mina, då, cirka 250 rosor. Två fingrar gick inte att böja ordentligt på två år. Jag har också förträngningar i karpaltunnlarna och reumatism. Japp, jag är klen i nyporna. :D
Jag tar gärna herrgården med parken om jag får en trädgårdsmästare med på köpet. :D
Sminkan

Postat av: CC
Publicerad 2012-07-29 21:03:06

Ja vad Siv har växt! vackert med både katterna o blommorna :)
Camelot har fått en ny leksak så den gamle gubben har blivit helenergisk o jagar runt som en yngling!

Svar: Åh, vad roligt att höra att Camelot är pigg! Det gör mig så glad att han mår bra. Katter är verkligen livet.
Sminkan

Postat av: My nail polish online
Publicerad 2012-07-29 21:10:16

Oh, vad jag längtar till en trädgård, som Annie säger ovan en som sköter sig själv medan jag målar naglarna :D Kissemissarna är så fina! Signes ögon är bara helt bedårande!

Svar: min trädgård får försöka klara sig själv nu, vilket är lite trist för den förfaller. nå, man kan inte alltid få vad man vill och handen blev verkligen ledsen av sekatörarbete.
Sminkan

Postat av: Emma P
Publicerad 2012-07-29 22:31:11

De är så fina och mysiga dina kattflickor, alldeles alldeles underbara! Har lite svårt för att fatta hur hon kan klättra upp i klematisen men det funkar uppenbarligen:)

Svar: Hon bara klättrar rätt upp. Jag ska visa dig för det finns en liten film på det med. Mailar den när jag mailar Noblezze-klippen.
Sminkan

Postat av: Chaosophia
Publicerad 2012-07-29 23:16:37

Pälsklingar. <3

Och du, när åker du tillbaks till din lägenhet? :o

Svar: Jag åker till stan någon gång i mitten på nästa vecka, antagligen torsdag. Inte helt bestämt än. Jag ska till veterinären med Signe på tisdag och ta blodprov. Får se hur jag planerar efter det.
Sminkan

Postat av: LackJunkie
Publicerad 2012-07-29 23:19:44

Fantastiskt fina kattflickor!
Siv påminner till utseendet så mycket om min svarta kattpojke Kurt när han var liten. Numera är han en stor kille på sju år och stabila sex kilo. Men ack så energisk och social han är, inte en sekund vill han vara ensam! Alltid ska han vara mitt i allt!

Du verkar ha en mycket fin trädgård! Du kanske sett denna men jag kan ändå tipsa om den. http://www.tretti.se/hem-och-tradgard/tradgardsmaskiner/tradgardsmaskiner/robert-bosch-sekator-ciso , min farmor har dåliga händer pga reumatism och har köpt sig en sån här. Kanske kan det vara nåt för dig?


Svar: Tack för tipset! Ska absolut kolla upp om det kan funka för mig. Vad rart av dig att tänka på mig! Kram!
Sminkan

Postat av: NailsIT
Publicerad 2012-07-30 05:41:35

Siv is like Lady, always climbing. Signe is like Jilly always beautiful and Siri is like Jack, always calm looking. Lovely post!

Svar: You are right! I haven't thought about it but it is absolutely true. Difference is Siri is very shy and Jack seems to be quite outgoing and confident.
Sminkan

Postat av: Nageldraken
Publicerad 2012-07-31 01:24:19

Trevligt inlägg! Du har jättefina katter och trädgården verkar riktigt härlig! Jag är så imponerad av folk med gröna fingrar, själv kan jag t o m döda succulenter... ;-)

Svar: Vad roligt att du gillade inlägget! Jag tror inte jag har gröna fingrar men jag har ett intresse för växter. Eller hade alla fall. Nu går jag ju på sparlåga i trädgården.
Sminkan

Postat av: Kajalpennan
Publicerad 2012-08-04 19:58:19

Men vad tråkigt med handen. Vad hände?
Vi har precis flyttat till ett nytt hus och har bara en tom gräsmatta för tillfället. Vet inte vad vi ska hitta på. Svårt med ett blankt papper sådär. Det hjälper ju inte att maken och jag drar åt olika håll. Vad har du mer i trädgården?

Svar: Förutom rosor? Perenner som passar till rosorna. Det var rosorna som var mitt intresse så utan dem faller liksom hela trädgårdsgrejen för mig. Schersminer och Syréner gillar jag i och för sig för dem behöver man inte göra något med.
Sminkan


Vad roligt att du vill kommentera, vi älskar kommentarer! För enkelhetens skull så besvarar vi alla kommentarer här på vår egen blogg, då vi tycker det blir enklare att följa diskussioner på så sätt. Hälsningar Sminkan och Emma
Kommentera inlägget här

« Namn
« E-post (visas ej)
« Hemsida/Blogg
« Kommentar
Kom ihåg mig?

Om


sminkan_@hotmail.com

emmap85@live.se

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela