Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Barielle Slate of Affairs

Publicerad 2010-10-18 05:49:34 i Naglar i blått,


Barielle Slate of Affairs är en färg som i flaskan är mer än underbar. Skifferblå med turkost skimmer. Det ser nästan ut att finnas en lilagrå flash i det till och med. Färgen överförs i och för sig bra till nageln också men slutresultatet är ändå inte så snyggt som jag hoppats.


Vad är då problemet med lacket undrar ni. Jo, det är segt, det vill inte lägga sig ut på nagelns kant utan drar ihop sig lite så "hörnen" blir nakna. Det är konsistensen misstänker jag, som ger det den lilla udda egenheten. Det är lite som när man ska lägga gelétäcket på tårtan och har snabbkylt gelatinet i frysen. Ni vet, lite halkigt och lite svårt att få jämnt. Jag kan inte riktigt förklara det på annat sätt. Det vill gärna dra med sig lack på penseln också och det beror på samma sak, att det liksom inte vill bredas ut på ett bra sätt. Första lagret blir otäckt strimmigt men det jämnar alla fall ut sig på tredje lagret. Det behövs tre lager alltså för att få det acceptabelt jämnt. Torktiden är dock inte värre än vanligt med Seche Vite. Tur det för annars hade jag blivit tokig efter att ha lagt ner sådan möda på att måla med det.  

Färgen och skimret är så vackert att man gärna vill förlåta det alla problemen med formulan men jag gillar inte att behöva lägga ner mer tid än vanligt på en manikyr som inte tål att skärskådas ordentligt. Det är fortfarande flammigt och det är fortfarande konstigt ihopdraget i hörnen på vissa naglar. Ett ytterligare minus är att det skimmer man ser i bilderna (solljus faktiskt, och mitten av september) inte alls syns i inomhusljus. Då blir känslan mer att man har ett blågrått krämlack modell Depend #170.

Kommentarer

Postat av: Pamsan
Publicerad 2010-10-18 08:45:09

Slate of Affairs hade jag i våras, har jag för mig. Hade inga bekymmer med formulan men önskade också att lacket på nageln skulle se ut som i flaskan. Då var det mycket värre med June Bug, också ett blå lack från Barielle. Det betedde sig så som du förklarar att detta betedde sig. Ojämn kvalitet?

Jag gillar verkligen nyansen i detta. Man blir lugn. :)

Postat av: Aila
Publicerad 2010-10-18 11:57:19

Underbar färg!

Postat av: sminkjante
Publicerad 2010-10-18 16:05:09

Fin färg.Postat av: Sminkan
Publicerad 2010-10-18 18:35:51

Pamsan! Ja, ojämn kvalitet har ju de flesta märken så säkert Barielle med. Färgen är himla fin ändå.Aila! Ja, den är vacker!Sminkjante! Finfin!

Postat av: Malin
Publicerad 2010-10-18 19:43:12

Hej där! Jag vet att det inte är din första men du har fått en Sunshine Blog Award av mig här:

http://sminkbloggen.wordpress.com/2010/10/18/sunshine-blog-award-utan-er-vore-dagarna-gra/

Postat av: sparris
Publicerad 2010-10-24 10:34:40

Jag gillar Barielles färger men alla jag testat själv har varit riktigt rådåliga och jobbiga i konsistensen. Första gången trodde jag att det var nåt p g a att flaskan jag fick hade läckt lite men alla kladdar och är sega. :/Men det ser väldigt fint ut på dig!

Postat av: Sminkan
Publicerad 2010-10-24 10:54:01

Sparris! Ja, de är rätt usla att måla med. Känner ingen längtan efter att måla med detta igen direkt. Men färgen är snygg.


Vad roligt att du vill kommentera, vi älskar kommentarer! För enkelhetens skull så besvarar vi alla kommentarer här på vår egen blogg, då vi tycker det blir enklare att följa diskussioner på så sätt. Hälsningar Sminkan och Emma
Kommentera inlägget här

« Namn
« E-post (visas ej)
« Hemsida/Blogg
« Kommentar
Kom ihåg mig?

Om


sminkan_@hotmail.com

emmap85@live.se

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela