Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Boktema: Vampire Academy

Publicerad 2009-10-12 05:54:57 i Boktema 2009,

Richelle Mead är en amerikansk fantasyförfattare dom har tre serie med fantastik på gång just nu. Det är Vampire Academy-serien som jag läst de två första böckerna i, det är Succubus-serien och en seire som heter Black Swan. Vampire academy är de böcker vi kommer hålla oss till här.

I Vampire Academy-böckerna möter vi tre olika sorters vampyrvarelser. Det är de odöda, skrämmande Strigoi som festar på blod, det är de överklassiga Moroi som behöver blod för att leva men klarar sig med att anlita "blodhoror". De är inte odöda utan åldras och dör som människor. Det de har som gör dem lite intressanta är magi. Alla moroi behärskar magi från ett av de fyra elementen. Eller ett av de fem. Det visar sig nämligen att det finns mer än eld, luft, jord och vatten, det finns även ande, det kraftfullaste av alla element.
Förutom Moroi och Strigoi har vi även Dhampirer. Dhampirer är halvvampyrer, barn som blivit till mellan moroimän och "blodhororna". Det är Dhampirernas uppgift att träna hårt för att bli beskyddare åt Moroi. Strigoi vill nämligen döda moroi för moroiblod gör dem starkare och mäktigare än något annat.
Samhället som beskrivs är fruktansvärt ojämlikt och jag känner ingen riktig sympati för de bortklemad moroi som sitter i sina fina salar, indelade i kungaätter. Sympati kan jag dock känna för Rose, den dhampirflicka vi får följa i böckerna. Hon vill beskydda sin bästa vän, prinsessan Vasilisa, den sista Dragomirprinsessan. Att göra det visar sig vara en tuff uppgift då Vasilisa har anden som magiskt element och det gör henne åtråvärd för många, även inom den egna gruppen och närmaste familjen.

Rose är en tuff och självständig tjej som har svårt att anpassa sig till den strikta disciplinen på skolan, St. Vladimirs Academy, där hon och de andra dhampirerna tränas i att döda strigoi. Hennes handledare, Dmitri, en otroligt snygg och sexig dhampir, blir ytterligare ett bekymmer för Rose. Hon har inte bara fullt upp med att skydda Vasilisa, klara sig från bråk med auktoriteter och sin ständigt frånvarande mamma, hon bli kär i Dmitri och han är förbjudet område för henne.

Ja en massa komplikationer som ni hör, och ganska trevliga böcker. Jag gillar skolmiljön och jag gillar Rose. Det är underhållande skrivet och jag kommer absolut läsa resterande delar vartefter de kommer ut på svenska. Jag är inte så besatt att jag beställt dem på engelska dock.

Bilderna lånade jag, helt fräckt, från www.adlibris.com och här har ni en länk till dem där ni kan läsa mer om böckerna och kanske beställa dem också. ;D

Kommentarer

Postat av: Emma P
Publicerad 2009-10-12 22:34:54

Det låter inte så dumt hörrdu du, ska nog puffa lite på bibliotekarierna:)


Vad roligt att du vill kommentera, vi älskar kommentarer! För enkelhetens skull så besvarar vi alla kommentarer här på vår egen blogg, då vi tycker det blir enklare att följa diskussioner på så sätt. Hälsningar Sminkan och Emma
Kommentera inlägget här

« Namn
« E-post (visas ej)
« Hemsida/Blogg
« Kommentar
Kom ihåg mig?

Om


sminkan_@hotmail.com

emmap85@live.se

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela