Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Svartröd fenix

Publicerad 2009-10-19 20:35:41 i Boktema 2009,

I den andra Darksideboken, blodsarv, får vi förutom Jonathan och hans vänner också möta en svart fenix, en stor läskig pippi som ingen är särskilt förtjust i. Men fenixarna är intressanta, hur fula och morbida de än är, och jag bestämde mig således för att testa lite fjädrar och göra en fenix till veckans boktema. Dock bestämde jag mig för att göra min fenix i svart och rött, dels för att det känns lite roligare, men även för att jag har en ny röd skugga som jag väldigt gärna ville testa, Killer Heels från Brite Bird. Just nu är det lite begränsat med dagar att sminka sig ordentligt, jag känner inte att jag kan komma i röd ögonskugga på min praktikplats på sjukhuset. Jag har alltså rasande mycket nya skuggor, men mycket dåligt med tid att testa dem på. Passade alltså finfint att ha med Killer Heels i boktemat.

Hyn

Foundation: Makeupcosmetics mineralfoundation i Kathy

Concealer under ögonen: MAC Studio Sculpt Concealer NW 20

Concealer i ansiktet: Everyday Minerals Intensive Medium

Puder: Elemental Beauty Matte

Rouge: Everyday Minerals Soft Bronzer

Ögon

Ögonbryn: Clarins brynpalett, mellanskuggan
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance

Ögonskuggor: Brite Bird Killer Heels och MUS pollution

Highlighter: Brite Bird Cream Cat

Eyeliner: Fluidline Blacktrack

Kajal: Elisabeth Arden Smokey Black

Mascara: Max Factor Beyond Length, den svarta delen

Lösfransar: MUS fransar Posh

Läppar

Läppstift: Dior Red Icon

Läppglans: Lancôme Color Fever Gloss Piha Black




Ögonlocket målades röda och svarta med Killer Heels och MUS pollution. En eloge till Sanna för Killer Heels, det måste vara den enda skuggan som blir rödare på huden än i burken. I burken är den lite köttigt rosaröd med på huden blir det en mycket rödare färg, och den fäster till och med bra utan bas, jag testade på handen för att se hur jag skulle få den så röd som möjligt. Här har jag visserligen använt Shadow Insurance som bas, men det hade nog gått bra även utan och det var klart snyggare att göra så här än att applicera en svart bas under skuggan, det dämpade den bara. Efter Killer Heels och Pollution applicerade jag Cream Cat upp till ögonbrynet, ännu en ypperlig skugga som Sanna har gjort, hon vet vad hon gör det är helt klart. Efter skuggorna applicerade jag eyeliner längs med övre fransraden, kajal längs med den nedre och lite mascara. Efter det var det dags för fransarna. Som ni ser är de fullständigt gigantiska och kanten var dessutom ganska tjock. Jag trodde att de skulle bli en mardröm att fästa, men det gick faktiskt riktigt bra. När fransarna var på var mina ögonlock dock helt borta. Jag kunde inte se dem alltså, så det blev en glad överraskning när jag kollade på korten och såg att det blev riktigt fint. Ja det ser ju såklart inte klokt ut när jag tittar framåt, men på blundbilderna tycker jag att det blev snyggt. Inga fransar jag skulle gå ut i, knappt ens till tvättstugan. Kanske kanske att jag kan använda dem till halloween, men till boktemat tycker jag i alla fall att de gör sig ypperligt! Avslutningsvis så målades läpparna svartröda, först med Dior red Icon och därefter med ett tjockt lager Piha black ovanpå.



Kommentarer

Postat av: Sminkan
Publicerad 2009-10-19 21:27:02

Superdramatisk! En härlig tolkning på fenixen! Wow!

Postat av: Emma P
Publicerad 2009-10-19 21:40:17

Sminkan: Tack! Ja du, det blev ju väldigt dramatisk med de fransarna, eller ja, fjädrarna:D

Postat av: Sanna
Publicerad 2009-10-19 23:05:49

wow! helt underbart<3

Postat av: Stephy
Publicerad 2009-10-20 08:29:59

ÅÅÅÅh me like! rött och svart är mumma och dom fransarna till, as snyggt!

Postat av: sminkjante
Publicerad 2009-10-20 10:25:22

Helt outstanding. Coolt, snyggt, läckert osv osv På andra ansiktsbilden blir jag nästa lite rädd för dig;)

Postat av: suss
Publicerad 2009-10-20 11:40:55

Den röda var verkligen underbar, tycker det är så himla svårt med rött! Otroligt fint emma, å coolt med fransarna! :D

Postat av: marybeth
Publicerad 2009-10-20 13:25:07

Du fick verkligen till det tycker jag, smart att använda sådana frallor! Rött och svart är otroligt snyggt och särskilt på dig. Klockren fenix helt enkelt.. :) Hur känns frallorna på? Blir det tungt?

Postat av: Zizzie
Publicerad 2009-10-20 14:17:12

Gud så snyggt!

Vilka färger, vilka fransar, vilka läppar! :D

Postat av: Anna
Publicerad 2009-10-20 14:34:36

Freak aye. Jäklar vad snygga fransar/fjädrar baby!

Postat av: lisalove
Publicerad 2009-10-20 15:12:48

Detta må ju vara världens bästa blogg för mig som just blivit förälskad, förförd och smygbesatt av OPI's underbara lack! Det jag uppskattar med din blogg är att jag kan se färgerna innan jag beställer (dyra i Sverige, vill ju köpa flera färger), läsa vad du tycker och se skillnaden i glans mellan olika OPI och mellan olika märken och färgskiftningarna hos alla lacken. Fortsätt med detta, jag kommer mysa runt och spana på alla lack här i bloggen din!

Postat av: Linda
Publicerad 2009-10-20 15:23:18

läckert och fransarna går inte av för hackor :P

Postat av: Emma P
Publicerad 2009-10-20 19:36:03

Sanna: Tack Sanna, jag får säga detsamma, Killer Heels är underbar, nu vill jag ha en egenkomponerad Brite Bird-palett:)



Stehpy: Tack så mkt raring! Jag jag tyckte att det passade bra ihop...



Sminkjante: tusen tack! Haha, ja det ser ju helt galet ut, därför jag mest visade blundbilder:)



Suss: Tack! ja rött kan ju vara lite knepigt, kräver lite extra make runt om, men när man får till det tycker jag att det är himla läckert och effektfullt... Och ja, visst är fransarna häftiga:)



Marybeth: Nej men tack så mkt söta du, vad snällt sagt! Japp, det blev tungt faktiskt, de utlöser liksom lite blinkmani, man är ju inte precis van vid att ha ngt så maffigt där. Må vara hänt för en fotografering dock, och som sagt, kanske för halloween...



Zizzie: Yay, tack så mkt, vad glad jag blir:D



Anna: Tack så mkt sweetie! Haha, ja de är ju rätt roliga, men ska inte ha dem på vår brunch;)Som för övrigt är en frukost, fram till 11 måste det väl vara frukost?



lisalove: Vad kul att du har hittat hit och att du har nytta av våra foton! Jag tycker med att det är kanonbra att kunna spana in lack innan jag nätshoppar. Måste absolut tipsa om Scrangei och All Laquered up, de visar i stort sett bara lack och har ju alla supertidigt då de dels är superstora i sin nisch och dels bor i USA. Varning för köpbehov när du spanar på deras sidor dock:) Du hittar länkar i vår länklista...



Linda: Tack så mkt! Nej det har du rätt i, det gör de verkligen inte:)



Postat av: kerstin
Publicerad 2009-10-20 19:37:13

Underbart vacker dramatik! Fjäderfransanra är urcoola!

Postat av: Fru Choklad
Publicerad 2009-10-20 20:57:10

Hi hi ja de där fransarna är inte att leka med, men det blir en otroligt dramatisk och häftig effekt. Det kan man inte komma ifrån. Ja skuggorna är verkligen vackra och jag tycker att Sannas killer heals är snyggare röd än MACs "Danger zone". Den är liksom mjukare på nått sätt.

Postat av: Emma P
Publicerad 2009-10-20 21:11:25

Kerstin: Tack:) Ja visst är det,dramatiskt är ordet:)



Fru Choklad: Haha, nej det har du rätt i:)Tack. Jag tycker att det är ganska roliga faktiskt. Tja, Killer heels är iaf förbannat mkt bättre än danger zone, den skuggan får man jobba betydligt mer med för att få en sån här intensitet. Och så är ju killer heels billigare, och finna att få tag på utanför ebay, idel fördelar för brite bird alltså:)

Postat av: Marina
Publicerad 2009-10-21 23:25:55

Jädrars vad cool du ser ut! Skithäftigt! Jag har också såna där fransar, fast mina är lila. Har aldrig använt dem dock, de hänger nedåt så att man inte ser nåt, ha ha! Köpte dom när jag skulle göra nån spacead sminking under min utbildning... blev inte av då heller.

Postat av: Emma P
Publicerad 2009-10-22 19:15:53

Marina: tack så mkt söta du! Ja, de är ju rätt tunga, inte superbekväma precis, men de är lite coola att ha på bild tycker jag:) Och ja, de hänger lite, men vad tusan, de väger ju typ ett kilo:) Förstår att du inte finner de lila så användbara...

Postat av: ina
Publicerad 2011-01-09 16:07:51

har du aldrig tänkt på att det kanske ser lite överdrivet ut?

Postat av: Sminkan
Publicerad 2011-01-09 17:00:17

Ina! Det är inte jag som ska svara på din kommentar egentligen, utan Emma, men jag bara undrar om du är läskunnig? Om du läser inlägget så behöver du nämligen inte ställa den frågan.

Postat av: Emma P
Publicerad 2011-01-09 22:07:36

ina: Jo då ina, jag har absolut tänkt på att det ser överdrivet ut. Som du kan läsa i mitt inlägg så tycker jag att fransarna är helgalna och skulle inte ens gå till tvättstugan så här... Jag går som du säkert förstår inte med sånt här smink till jobbet.


Vad roligt att du vill kommentera, vi älskar kommentarer! För enkelhetens skull så besvarar vi alla kommentarer här på vår egen blogg, då vi tycker det blir enklare att följa diskussioner på så sätt. Hälsningar Sminkan och Emma
Kommentera inlägget här

« Namn
« E-post (visas ej)
« Hemsida/Blogg
« Kommentar
Kom ihåg mig?

Om

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela