Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Septemberfavoriterna

Publicerad 2009-10-09 10:54:47 i Emmas tre favoriter,

Tiden går så himla fort, och det har redan gått mer än en vecka av augusti. Och då måste kag såklart lägga ut inlägget med mina september favoriter. Förbered er på mycket borstar denna månad, september var verkligen verktygens månad för min sminkväska.

 

Sigma Makeup Professional Brushes Complete Kit
Det här setet köpte jag visserligen i slutet av augusti, men då jag inte riktigt hann med att testa det ordentligt förrän i september så räknar jag det helt klart till septemberfavoriterna. Jag vet att många av er är nyfikna på det här setet och jag planerar att skriva en lite mer utförlig recension med ett utlåtande om varje enskild borste längre fram, men jag kan säga så mycket som att jag är störtkär i dessa borstar! De är verkligen ljuvligt lyxiga och så himla bra och användbara. Många set innehåller så knepiga borstar, jag känner inte för att betala för mascaraborstar och skumgummiapplikatorer, men det här setet, det är perfekt. Så otroligt väl sammansatt och superbra borstar. Helt klart värt de 750 kronorna jag betalade. Dessutom gick det snabbt att få dem, mindre än en vecka tog det. För er som inte redan känner till Sigma så gör de borstar som liknar MACs, men till otroligt mycket humanare priser. Kvaliteten påstås vara jämförbar med MACs, detta törs jag inte riktigt uttala mig om, men det är suveränt bra borstar, den enda jag inte är stormförtjust i är skunkborsten, där är MACs bättre. Men å andra sidan så kostar MACs skunkborste 450 och sigmas kostar 16 dollar. Är ni på jakt efter underbara kvalitetsborstar i ett lyxigt set till ett suveränt pris så rekommenderar jag dessa borstar så himla mycket! Dessutom fick jag en reseborste på köptet när jag beställde, och sånt gillas ju alltid:)



Too Faceds Rectractable Kabuki
Något som Sigmas set inte innehåller är en kabuki, och då jag inte är vrålförtjust i min från Elemental Beauty så bestämde jag mig för att jag skulle ha en ny fin kabuki och gärna en som är hopfällningsbar. Rent allmänt kan jag tycka att hopfällningsbara borstar är ganska skräpiga, men denna är ett klart undantag från regeln. Den är så otroligt jävla ljuvlig. Too faceds kabuki är i så kallat Teddy Bear Hair, deras alldeles egna syntethår och jag lovar, det är det lenaste ni har mött. Den är faktiskt lenare än mina teddybjörnar. Jag köpte den på Åhléns när jag var och hälsade på Sminkan och efteråt var jag tvungen att bara gå och klappa mig själv på halsen med den. Den är så len! Dessutom är den söt att titta på, kommer i en fin förpackning och perfekt om ni som jag brukar ha er kabuki liggande i sminkväskan för det mesta. Ja okej, den är ganska dyr också, men allvarligt talat den är värd de 320 kronorna jag betalade för den på Åhléns för den är så himla underbar. Sa jag förresten att min mineralfoundation blir väldigt bra med denna, Ehum, nej det glömde jag visst. Det bir i alla fall ett väldigt jämt och fint resultat med denna borste, om ni inte tycker att det skulle räcka med att den är len, söt och bra att ha med sig.

 

Wet n Wild Idol Eyes Cream Shadow Pencil
Sist ut i för denna gång är Wet n Wilds krämskuggepennor, mina färger heter Envy och Graphite. De här pennorna är så himla bra! Vill jag ha en skimrig och riktigt intensiv sminkning så är dessa mina absoluta favoritbaser just nu. Skuggorna fäster grymt bra på dessa och blir superduperskimriga, typ metalliska, en riktig boost för ögonmaken. Ingen aning om hur hållbarheten är på egen hand dock, jag brukar använda Shadow Insurance under pennorna, men har man inte allt för oljig hud borde de funka även utan annan bas. Tyvärr så verkar de lite smått omöjliga att få tag på, men jag är vid gott hopp om att de ska dyka upp på ebay där jag hittade dessa godingar. Hittar jag dem så ska jag ha alla färger, gärna i dubletter för åh vad bra de är!



// Emma

Kommentarer

Postat av: Johanna
Publicerad 2009-10-09 13:48:13

Sigma borstarna är på väg hem till mig! <3 Jag är verkligen jättenyfiken på dom! :)

Postat av: S A N N A ♥
Publicerad 2009-10-09 15:46:14

Åh vad fina saker (:

Postat av: suss
Publicerad 2009-10-09 17:28:22

oh vad roligt att du gillade dom! :D

Postat av: Emma P
Publicerad 2009-10-09 18:35:32

Johanna: Åh vad kul! Jag tror inte att du kommer bli missnöjd, de är så himla fina och bra... Jag satt faktsikt och lekte med tanken på att skaffa ett set till:)



Sanna: Ja visst är det:)



Suss: Jag tycker att de är helt underbara! Satt och funderade på om jag kanske på ngt sätt kunde berättiga att klicka hem ett set till;)

Postat av: Fairygloss/Parfym-dåre
Publicerad 2009-10-09 19:40:47

Får jag lov att länka till din blogg?

Postat av: Fru Choklad
Publicerad 2009-10-09 21:24:04

Ja den här kabukipenseln är ju söt som socker. Jag stod och pillade på den på Kicks härom dagen men jag har en annan och behöver inte riktigt en till så jag behärskade mig :) Men den är verkligen ursöt.

Ska bli kul att höra vad du tycker om penselsetet. Det vekar ju lovande om kvalitén är jämförbar med MACs.

Postat av: Karusell
Publicerad 2009-10-10 01:44:18

Åh, kan inte rå för att jag börjar dräggla. :D Inte för att jag egentligen är i behov av penslar, borstar och ögonskuggepennor. ;)Men sugen blir jag allt! :)

Postat av: kerstin
Publicerad 2009-10-10 11:06:13

Extra kul att läsa om kabukin, tycker jag. Jag har stått och hållit i den många gånger, men varit tveksam till syntethåret. Nu ångrar jag att jag inte köpte den i London, där jag t o m kunde fått en liten gwp-necessär till...

Postat av: Sofia (nibblah)
Publicerad 2009-10-10 12:32:42

Åååh, vilka cravings jag fick nu! Borstsetet verkar ju alldeles, alldeles underbart! Ser fram emot mer utförliga recensioner :)



Kabukin skulle gärna få flytta hem till mig också, även fast jag egentligen inte har någon större användning för den. Men gosh, den är ju så gudomligt söt! Borde kanske börja med mineralfoundation, bara för att ha en legitim anledning att köpa en sådan? Hmm...

Postat av: Sara
Publicerad 2009-10-10 16:27:16

Jag gick raka vägen till Åhlens och köpte den übersöta too faced kabukin och jag är så himla nöjd! Hade faktiskt inte sett den förut, så stort tack för tipset.

Postat av: sminkjante
Publicerad 2009-10-11 20:06:25

Är det den lilla eller stora skunkborsten som är med detta set? Jag köpte den lilla skunkisen för att testa och jag älskar den.



Postat av: Emma P
Publicerad 2009-10-12 21:59:52

Fairygloss/Parfym-dåre: klart att du får!



Fru Choklad: ja den är alldeles ljuvlig, och dessutom bra och praktisk! Jag tycker att det är superbra penslar, gillar dem skarpt:)



Karusell: Jag förstår dig så väl! jag blev ju för sjutton sugen själv när jag skrev inlägget, ville klicka hem ett penselset till:)



Kerstin: Ja du, då var det nog lite synd att du inte slog till. Den är alldeles underbar tycker jag. Är inte så himla ovanligt att mineralmärken anser att man ska använda syntethår. Ofta är det lenare än borstar av äkta hår...



Sofia (nibblah): Alla sminkjunkies borde ha det borstsetet, så är det bara:)Nej vars, men det är bara så underbart...

Tycker absolut att du ska börja använda mineralfoundation så att du kan skaffa en sån kabuki:) Förresten borde det väl funka till annan foundation med, iaf sån i kakform tror jag...



Sara: Nej men vad kul, nu blev jag glad, det är alltid härligt när man kan inspirera till bra köp:D



Sminkjante: Det är den stora som är med i setet. Och den är inte dålig, men MACs är betydligt mjukare, plus att jag tycker att stråna liksom klibbar ihop lite när man tvättar den...


Vad roligt att du vill kommentera, vi älskar kommentarer! För enkelhetens skull så besvarar vi alla kommentarer här på vår egen blogg, då vi tycker det blir enklare att följa diskussioner på så sätt. Hälsningar Sminkan och Emma
Kommentera inlägget här

« Namn
« E-post (visas ej)
« Hemsida/Blogg
« Kommentar
Kom ihåg mig?

Om

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela