Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Ink Exchange

Publicerad 2009-10-05 05:45:00 i Boktema 2009,


I förra boken av Melissa Marr som vi hade uppe i boktemat, Mer än ögat ser, fick vi lära känna Aislinn som ser oknytt. Inte nog med att hon ser dem, hon blir också indragen i deras värld och kröns till drottning av sommarhovet. Detta innebär att de niohundra år som vinterhovets drottning dominerat fefolken är över. Spontant tänker man att det är något bra för alla. Både sommarhovet och vinterhovet är starka och lever i fred, men den freden är inte bra för alla. Höghovet bekymrar sig föga om förändringarna, men mörkerhovet befinner sig i kris. Irial, mörkerhovets konung, måste göra något för att kunna föda sitt folk, ett folk som svälter om det inte får näring från våld, smärta, ilska och desperation.

Leslie, en ung kvinna och vän till Aislinn, har haft sin beskärda del av smärta. Sviken av alla, misshandlad, våldtagen och utan trygghet i livet bestämmer hon att en tatuering ska få markera hennes vändpunkt i livet. Från och med nu ska hon ta kontroll över sitt eget öde. På Rabbits tatueringssalong ser hon den, tatueringen hon vill ha. Två svarta vingar med ett par ögon under. Föga anar hon att det motiv hon fastnat så för är Irials eget motiv och att tatueringen ska bli mer än en symbol för hennes försök att återta sin kropp och själ och få kontroll över sitt liv igen. Bläcket till tatueringen är blod, skuggor och tårar från mörkerhovet och hon binds av tatueringen till dess kung, Irial. Istället för att få kontroll förlorar hon den, istället för att vinna självständighet blir hon beroende. Dessutom slits hon mellan två män, Irial och Niall. Båda älskar henne på sitt sätt men båda är också lika beroendeframkallande, lika dödliga och lika omänskliga.

Under din hud, som Ink Exchange heter på svenska, är en fantastisk bok. Man kan läsa den som en vacker fantastik-saga eller man kan läsa den allegoriskt. Oavsett är den tankvärd, fängslande och underbar! Helt klart åtskilliga snäpp bättre än den första boken i serien. Jag ser fram emot att följa Melissa Marrs serie, för det finns ytterligare en del och en fjärde är på väg. Håller de samma klass som denna så har favoriten, Holly Black, fått konkurens!

Kommentarer

Postat av: CC
Publicerad 2009-10-05 12:21:19

Låter faktiskt som en väldigt intressant bok :)

Postat av: Emma P
Publicerad 2009-10-05 22:09:37

Underbart skrivet om en underbar bok, ser så fram emot fortsättningarna, den tredje ska jag kasta mig över redan på torsdag eller fredag!


Vad roligt att du vill kommentera, vi älskar kommentarer! För enkelhetens skull så besvarar vi alla kommentarer här på vår egen blogg, då vi tycker det blir enklare att följa diskussioner på så sätt. Hälsningar Sminkan och Emma
Kommentera inlägget här

« Namn
« E-post (visas ej)
« Hemsida/Blogg
« Kommentar
Kom ihåg mig?

Om


sminkan_@hotmail.com

emmap85@live.se

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela