Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Halloweeninspirerad Cut Crease med Manley och Brite Bird

Publicerad 2009-10-30 19:06:27 i Emmas FOTD 2009,

Härom dagen kom jag på att det snart är halloween, och jag har inte gjort en enda halloweensminkning, fy så slappt. Förra året gjorde jag ju både en riktig halloweenmake och en orange och svart mer vanlig sminkning. Det blir ingen riktig halloweensminkning i år, men en orange och svart sminkning, det kan jag åstadkomma. Eller ja, har åstadkommit så klart, eftersom ni får se den nu. Det var faktiskt superkul att sätta penslarna i sminket. Jag var ju sjuk förra veckan så de senaste två veckorna har jag egentligen bara använt trist bassmink. Det var alltså rasande kul att göra en ordentlig sminkning igen, jag hoppas att jag hinner sminka mig riktigt mycket denna helg.

 

Hyn

Foundation: Kanebo Sensai Cellular Performnce Cream Foundation Special CF 11

Concealer under ögonen: MAC Select Cover Up NW20

Concealer i ansiktet: Everyday Minerals Intensive Medium       

Puder: Elemental Beauty Matte

Rouge: MAC Mineralize Duo Moon River

Ögon

Ögonbryn: Clarins ögonbrynspenna Lightest Brown
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance
Ögonskuggor: Skuggor från min Manleypalett, en orange, en svart och en vit med guldskimmer

Highlighter: Brite Bird Big, Mean, Yellow Dog

Eyeliner: MAC Fluidline Blacktrack

Kajal: Elisabeth Arden Smokey Black

Mascara: Wet n' Wild Lash Intense Mascara

Läppar

Läppglans: En liten burk från L’oreal som jag fick av frissan

 


För att variera mig lite från förra året så bestämde jag att årets halloweeninspirerade sminkning fick bli en Cut Crease i svart och orange. Det är ju en kul teknik och jag var dessutom väldigt sugen på att se hur det skulle funka med mina nya Sigma-borstar till en Cut Crease. Jag tycker att det gick alldeles ypperligt faktiskt. Jag hade säkert kunnat få snyggare övergångar och en skarpare kant om jag hade haft mer tid på mig, men med tanke på hur pass snabbt detta ändå gick så är jag riktigt nöjd. Från början hade jag tänkt använda skuggor från Maley endast, men eftersom jag fick ett litet paket från Brite Bird idag så kunde jag inte låta bli att testa en highlighter. Eftersom en halloweensminkning ändå bör få vara lite party så limmade jag på ett par Ardell-fransar, 110 heter de. De är mina allra neutralaste fransar och de är kanon ifall man vill ha mer fransar men inte riktigt vill skylta öppet med att man har lösisar, då är 110 perfekta.

Kommentarer

Postat av: Marina
Publicerad 2009-10-30 23:57:14

Ohh va kul med en halloweensminkning! Jag efterlyste just sådana i min blogg! Den här var ju riktigt stilfull och tjusig! Jag kommer ihåg dina sminkningar från förra halloween, den lila särskilt är så himla läcker!

Postat av: Marie
Publicerad 2009-10-31 10:08:13

Mycket snyggt!

Postat av: Sminkan
Publicerad 2009-10-31 14:10:09

Otroligt tjusigt! Du är så duktig på cut crease och det är så roligt att du uppdaterar så flitigt!

Postat av: Sanna
Publicerad 2009-10-31 14:35:54

skitsnyggt!

Happy Halloween Emma och Sminkan >)

Postat av: Emma P
Publicerad 2009-10-31 16:50:31

Marina: tack! Åh, vad kul att du tycker det. Då passade det ju himla bra:) Fast detta är ju egentligen en fuskis, skulle knappast passa på ett halloweenparty, det är mer en stämningsfull haloweenmake:)



Marir: tack så mkt!



Sminkan: Tack raring! Ja jag är ganska nöjd med denna faktiskt. Fats jag glömde tejpa ögonvrån... Japp, jag når en helt ny nivå när du inte är hemma och kan ta huvudansvaret:)



Sanna: Tack så mkt söta Sanna! Och detsamma till dig. Hoppas att du får en toppenhalloween. Själv ska jag fira allhelgona med min mammas släkt ikväll, iförd naughtical night hade jag tänk:)



Postat av: kerstin
Publicerad 2009-11-01 21:57:25

Finfint! Göttig schwung i den orangea skuggan =)

Postat av: Emma P
Publicerad 2009-11-02 19:00:31

Kerstin: Den toklyser! Min mamma sa att jag inte behövde ha reflexväst när jag hade den skuggan:) Och tack...:)


Vad roligt att du vill kommentera, vi älskar kommentarer! För enkelhetens skull så besvarar vi alla kommentarer här på vår egen blogg, då vi tycker det blir enklare att följa diskussioner på så sätt. Hälsningar Sminkan och Emma
Kommentera inlägget här

« Namn
« E-post (visas ej)
« Hemsida/Blogg
« Kommentar
Kom ihåg mig?

Om

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela