Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Darkside av Tom Becker

Publicerad 2009-10-19 05:48:26 i Boktema 2009,


Darkside är en serie fantasyböcker för barn och ungdomar som utspelar sig dels i vårt och dels i ett parallellt London. Ett London som är sig rätt likt från 1800-talets slut då det skapades som ett reservat för grova brottslingar som Jack the Ripper och för annat löst folk man inte ville ha kvar i det "riktiga" London. Även monster frodas här, vampyrer och varulvar. En fantastisk och skrämmande miljö, upplyst av gaslyktor och befolkat av männsikor som kan skära halsen av dig när du väljer fel gata eller gränd. Mellan det moderna London och dess viktorianska skuggbild finns det så klart passager, men de är inte lätta att hitta och övergången kan vara plågsam för den som gör försöket. Jonathan Starling är dock en 14 årig gosse som har påbrå från Darkside genom sin mor men hör till vår värld genom sin far. Det gör att han enklare kan gå mellan de båda London. Detta tvingas han också till när barn kidnappas och förs bort i staden. De förs till Darkside och Jonathan är den ende som kan rädda dem. 

I böckerna får vi följa Jonathan när han försöker finna sin försvunna mor, hjälpa sin psykiskt nedbrutne far (nedbruten pågrund av de många resor han gjort mellan de båda London. Det kostar på att resa mellan världarna nämligen) och hans möte med både varulvsdetektiven Carnegie och lilla Raquella som är tjänsteflicka hos den fruktade vampyren Vendetta.

Tom Becker är en ung författare. Endast 25 år gammal skrev han Darkside, den första boken i serien. Den gavs ut 2007 i England och han har jobbat på bra sedan dess. Nu finns det fyra delar i sviten och den jag har fotograferat och visar ovan är nummer fyra, Dödsstriden. Böckerna är, i ordning, Darkside, Blodsarv, Skräckens hus och Dödsstriden. De är spännande och bra böcker inom en genre jag nog närmast kallar urban fantasy. Är man sugen på att läsa i fantasygenren men inte riktigt är redo för de tyngre, vuxnare böckerna är detta en ypperlig inkörsport. Jag som är gammal finner också nöje i dem och tycker det finns bitar som gör dessa böcker speciella. Just faderns psykiska sjukdom och hur det påverkar Jonathan är en del jag gärna skulle se att Tom Becker utforskade mer. Även utan att gå på djupet med några tunga ämnen är de dock läsvärda. Underhållande och späckade med roliga karaktärer. Man behöver inte vara rädd att man kommer sitta och gråta på bussen när man läser. Det här är fartfyllt och kul och lättläst.

Kommentarer


Vad roligt att du vill kommentera, vi älskar kommentarer! För enkelhetens skull så besvarar vi alla kommentarer här på vår egen blogg, då vi tycker det blir enklare att följa diskussioner på så sätt. Hälsningar Sminkan och Emma
Kommentera inlägget här

« Namn
« E-post (visas ej)
« Hemsida/Blogg
« Kommentar
Kom ihåg mig?

Om


sminkan_@hotmail.com

emmap85@live.se

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela