Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

China Glaze Short & Sassy

Publicerad 2009-10-25 11:09:35 i Emmas NOTD i rosa, lila och rött,


Ni vet China Glazes Retro Diva-lack. Sminkan och jag har ju varit lite sega med att visa våra, det har helt enkelt kommit annat emellan, både lack och annat. Här har ni i alla fall Short & Sassy, ett av mina lack från Retro Diva-kollektionen. Jag har lite svårt att säga vad Short & Sassy är för färg, jag skulle vilja beskriva det som något slags mellanting mellan vinrött, lila och rosa. Det låter kanske konstigt, men resultatet är otroligt snyggt. Färgen får mig att tänka på tranbär och herregud, tranbär är ju hur gott som helst, hur kan jag annat än gilla? Eller ja okej, det är ju mörkare såklart, det ser nästan svart ut i kanterna, Black Cranberries, men det är bara snyggt om ni frågar mig. Trevligt att måla med var det också, två lager ger en perfekt täckning och lacket flyter ut bra på nageln. China Glaze är ett av mina absoluta favoritmärken faktiskt, jag anser att deras lack håller en mycket jämn kvalitet, samtidigt som de är bra att måla med och de släpper fantastiskt många snygga lack i färger som känns kul och moderna. Tummen upp för China Glaze och Short & Sassy alltså.


Ifall ni tycker att det är segt här på bloggen just nu så kan jag inte annat än hålla med er. Sminkan har åkt på semester och lämnat mig ensam med bloggen i en dryg vecka. Jag borde såklart sminka mig för brinnande livet för att ha något att underhålla er med, men jag har dessvärre den dåliga smaken att ha varit/vara sjuk och det innebär att ni nog får klara er utan så värst mycket smink i veckan som kommer. Ikväll åker jag tillbaka till Jönköping där jag har praktik i veckorna och då blir det inte mycket smink, och även om det skulle bli det så har jag varken vettigt ljus eller kamera där. Vi får väl försöka göra det bästa av situationen, kanske kolla på lite naglar och recensioner. Det innebär tyvärr också att ni blir snuvade på morgondagens boktema. Är ledsen att de kommer lite sporadiskt nu för tiden, men det är lite mycket just nu. Vi får hoppas att boktemat ramlar in i en lite mer stadig rutin när min praktik är slut, men just nu är det som det är helt enkelt.

Kommentarer

Postat av: suss
Publicerad 2009-10-25 12:48:00

vilket ljuvligt lack!

Postat av: Miss PUSSY
Publicerad 2009-10-25 17:01:41

China Glaze ÄR mitt favoritmärke när det gäller nagellack. Aldrig en besvärlig (eller pro-wide, hint, hint) pensel, aldrig streakande, aldrig någon annan än applicering som en dröm - som om den lade på sig själv! (OPI kan ta sig någonstans.)



Och, som av ett rent sammanträffande, stod jag nyss och höll i Shprt&Sassy .. "Nej, inte denna gång", tänkte jag, och nu är naglarna målade med Hot Lava Love.



Så, så är det! :)



Puss!

Postat av: Marie
Publicerad 2009-10-25 18:11:50

Det är ok, ni uppdaterar ofta nog för att man inte ska glömma bort er :)



Mycket snyggt lack! Faktiskt ett av dem jag inte skaffade ur Retro Diva-kollektionen. Skaffade Stroll och Thunderbird, det fick räcka!

Postat av: kerstin
Publicerad 2009-10-25 21:14:16

Vääldigt snyggt lack! Jag borde kolla in China glaze oftare =)

Postat av: Fru Choklad
Publicerad 2009-10-25 22:41:25

Det här är en så fin färg. Tillsammans med "Stroll" och "Thunderbird" de snyggaste i Retro Diva kollektionen. Jag älskar de här mustiga färgmättade nyanserna.

Postat av: Marina
Publicerad 2009-10-25 22:57:26

Oerhört snygg färg! vill ha! Är lite irriterad på att h2t slutat leverera China Glaze till annat än USA!

Känn er inte pressade för att ni inte kan uppdateras lika ofta, så klart viktigare att du kan satsa på din praktik! Och vi glömmer inte bort er, utan längtar bara till nästa inlägg! Den som väntar på nåt gott...

Postat av: Emma P
Publicerad 2009-10-25 23:10:30

Suss: Ja visst är det!



Miss Pussy: China Glaze är suveränt bra! Tycker också att deras lack är betydligt bättre att applicera än vad OPIs är. Och som sagt, jämnare i kvaliteten, har knappt något China Glaze lack som kräver mer än två lager, skulle vara glitterlack då...

Ah, Hot Lava Love låter läckert. har det inte själv, men det ser fint ut på bild:)

Puss



Marie: Haha, ja men det var ju tur:)



Ja, det är grymt snyggt faktiskt. Kan ha varit en miss att inte köpa detta, men å andra sidan så kanske du har lack som påminner om detta och då är det ju inte hela världen... Thunderbird har jag med men har ännu inte kommit mig för att prova. Funderar på att ha det som jullack i år...



Kertin: Det tycker jag absolut att du borde, de är både bättre och snyggare än Essie om du frågar mig;)



Fru Choklad: Ja det är fantastiskt läckert! Finare än Let's Groove och definitivt finare än Stroll, jag gillar inte den nåt vidare... Thunderbird ser underbar ut i flaskan, men jag har inte kommit mig för att prova den ännu.



Marina: Ja, det är urläckert faktiskt! Jo jag vet, men 8ty8 och Trans design då? Jag hittar inget info på deras sidor om att de skulle ha slutat leverera China Glaze internationellt, så dte kan ju vara värt att testa. Jag beställde detta och fler CG från 8ty8 efter att H2T hade slutat skicka dem och då gick det bra iaf.



Nej jag vet, men det känns iaf trist. Jag skulle gärna blogga lite mer just nu, men måste ju ha ngt att visa med, och har kassa sminkmöjligheter och ännu sämre ljus här. Får försöka hinna med lite smink nästa helg... Och tack, det var snällt sagt, kändes skönt att höra:)

Postat av: Zizzie
Publicerad 2009-10-26 01:00:12

Ooooh det ser gudomligt ut! Vilken färg! Ett sånt skriver jag upp på min vill-ha-lista! :D



Såg att OPI ska släppa en Alice i Underlandet-kollektion så den är jag lite nyfiken på just nu. Hoppas det är några intressanta färger.

Jag har varit över till grannen och fått låna hem Merry Midnight från julkollektionen så det ska bli spännande att testa den också :)

Postat av: sminkjante
Publicerad 2009-10-26 08:46:29

Läcker färg.



Postat av: Emma P
Publicerad 2009-10-26 20:21:25

Zizzie: ja du gudomligt är precis vad det är:)



Mmm, såg det hos Emelie. Det låter spännande, men tycker att OPI kunde ha chansat lite mer, två färger kändes kul, de övriga två kunde ha kommit i precis vilken kollektion som helst. Aha, det låter ju som en trevlig granne:) Har inga såna tyvärr. Men du får visa Merry Midnight så att jag får se:)



Sminkjante: Det är det verkligen.

Postat av: Linda
Publicerad 2009-10-26 21:22:42

ursnyggt :)påminner starkt om nått lack i Zoyas höstkollektion förra året...

Postat av: Linda
Publicerad 2009-10-26 21:23:08

ursnyggt :)påminner starkt om nått lack i Zoyas höstkollektion förra året...

Postat av: Emma P
Publicerad 2009-10-26 22:32:49

Linda: Ja, det har du nog rätt i. Tänkte också på det faktiskt. Har dock inga av de lacken så är inte säker på vilket...

Postat av: Miss PUSSY
Publicerad 2009-10-28 15:30:03

Jamenvisst! Precis så är det - jämn kvalitet, perfekta penslar, lack som närapå målar på sig själva - varje gång! Medan OPI är tokojämna i kvaliteten: det kan skilja så mycket från lack till lack att det är löjligt.



En annan grej som är alldeles fantastisk är Orlys gummikork. Bara för att nämna ännu en fantastisk sak med ännu ett nagellacksmärke. :)

Postat av: Emma P
Publicerad 2009-10-28 22:09:31

Miss Pussy: ja, de är himla bra! Fast penslarna, hmm, de droppar lite väl tycker jag. Himla jämna lack jämfört med OPI dock, men OPI är nog ett av de allra ojämnaste märkena. Konstigt egentligen med tanke på hur hypade de är...



Ja, Orlys gummikorkar är bra. Är inte jätteförtjust i deras lack dock, men har inte så många, så jag kan egentligen inte uttala mig. Gillar Bonder dock...

Postat av: Kajsa Kavat
Publicerad 2009-10-29 15:48:50

Åhh, det här är måste vara världens sexigaste lack! :D Helt klart är nyansen "svarta tranbär", en alldeles utmärkt beskrivning tycker jag.

Postat av: Emma P
Publicerad 2009-10-30 19:11:40

Kajsa Kavat: ja, det är helt otroligt galet läckert! Fast jag tror att Black Rose från Isadora är ännu hetare. Ska lacka om till den ikväll, så får se hur utlåtandet blir:)Ah, vad kul att du med tycker det är svart tranbär:)


Vad roligt att du vill kommentera, vi älskar kommentarer! För enkelhetens skull så besvarar vi alla kommentarer här på vår egen blogg, då vi tycker det blir enklare att följa diskussioner på så sätt. Hälsningar Sminkan och Emma
Kommentera inlägget här

« Namn
« E-post (visas ej)
« Hemsida/Blogg
« Kommentar
Kom ihåg mig?

Om

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela