Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Melissa Marr: Mer än ögat ser

Publicerad 2009-05-15 14:52:57 i Boktema 2009,


Aislinn har alltid kunnat se oknytt, precis som hennes mormor, som har lärt henne att hantera sin ofrivilliga synskhet. Oknytten har alltid varit något som Aislinn har försökt bortse från så långt det går, att inte locka till sig oknyttens uppmärksamhet är hennes mormors första regel. Men så tar Keenan, en särdeles vacker alvpojke kontakt med Aislinn och i samma veva räddas hon från ett överfall av Keenans vän "likflickan". Aislinn är visserligen förskräckt över Keenans kontaktsökande, men inte tillräckligt för att vilja avslöja det för sin mormor, hon är allt för rädd att förlora den frihet hon har. Istället vänder hon sig till vännen Seth, och berättar om sina skrämmande syner och den senaste tidens märkliga händelser. Och under över alla under Seth tror på Aislinn och hennes märkliga förmåga.


Lyckan skulle kunna vara gjord, om det inte var för att Keenan inte tycks vilja ge upp sina försök att uppvakta Aislinn. Och oknyttens värld, den andra världen, närmar sig hastigt Aislinns värld, till hennes stora skräck. Hur ska hon kunna handskas med den sköne Keenan, som med sin blotta närvaro får Aislinn att bli knäsvag. För att inte tala om den onda Beira, vinterdrottningen, som i takt med att Keenans intresse för Aislinn ökar, får upp ögonen för flickan. Och vem kan egentligen motstå vinterdrottningens vrede och iskyla, om inte ens Keenan, sommarkungen själv är mäktig uppgiften?


Melissa Marr skrev Mer än ögat ser år 2007 och boken kom då ut under titeln Wicked Lovely. I Sverige gavs boken ut 2008, och sedan dess har Marr skrivit två uppföljningar på engelska,  Inc Exchange och Fragile Eternity, varav Inc Exchange kommer att ges upp på svenska under titeln Under din hud under augusti 2009.


Precis som vår stora favorit Holly Black, skriver Melissa Marr om en värld som löper parallell med vår. En värld där oknytt, sagans väsen, lever och. Melissa Marrs böcker påminner väldigt mycket om Holly Blacks, de rör sig inom samma genre och de behandlar båda ämnen som att finna sig själv, att välja mellan två världar, vänskap, men även kärlek, som ofta tycks omöjlig i bådas böcker. Mer än ögat ser håller inte riktigt samma kvalitet som Holly Blacks böcker, men om du som vi fascineras av oknytt, älvor och alvriddare, ja då är de här böckerna definitivt värda en läsning. Vi ska ju heller inte glömma att det finns fler böcker, vem vet, det är ju inte omöjligt att Marr spottar upp sig ett par snäpp.


//Emma

Kommentarer

Postat av: Sminkan
Publicerad 2009-05-16 18:03:50

Bra skrivet! Fast jag är nog mer positiv än du till boken. Du minns hur sur jag var när jag började läsa? Sen blev jag mer och mer positiv och nu så här långt efteråt så känns det som att jag faktiskt gillade boken väldigt mycket. Ska snart börja på Ink Exchange. ;D

Postat av: Emma P
Publicerad 2009-05-17 18:32:49

Ja, jag tror med att du är positivare än jag. och du borde ha skrivit texten, jag tycker att jag har lyckats särdeles bra med att gå på utan att egentligen säga ngt, hehe...


Vad roligt att du vill kommentera, vi älskar kommentarer! För enkelhetens skull så besvarar vi alla kommentarer här på vår egen blogg, då vi tycker det blir enklare att följa diskussioner på så sätt. Hälsningar Sminkan och Emma
Kommentera inlägget här

« Namn
« E-post (visas ej)
« Hemsida/Blogg
« Kommentar
Kom ihåg mig?

Om


sminkan_@hotmail.com

emmap85@live.se

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela