Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Lilasotat med glitter och fakefransar

Publicerad 2009-05-29 05:50:31 i Emmas FOTD 2009,

Igår var jag riktigt duktig och pluggade ordentligt, så jag förtjänade verkligen en sminkpaus. Visst är det konstigt att när man inte har tid då är det superkul att sminka sig, men när man har överflöd av tid, ja då känns det rätt åtråvärt att traska runt lump och aska utan smink. Så är det i alla fall för mig. Dagens sminkning, eller ja, egentligen torsdagskvällens sminkning, är en lila sotning med Sharon som bas, lösfransar som Sminkan har köpt på ebay (tack raring) och lila glitter från HOT Makeup, ni vet det jag köpte för en spottstyver på Lindex. Det är inte alls så tokigt, och vätskan som man får till funkar faktiskt riktigt bra att fästa glittret med dessutom. Jag tyckte att det kunde vara kul med lite färg, glitter och fransar, lite glam helt enkelt, det är ju trots allt fredag, och man måste ju får leka lite trots att boktemat har ett uppehåll. Så, alltså glitter, glam och lila kör vi idag!



Hyn

Foundation: Elemental Beauty Soft Focus Sunshine

Concealer under ögonen: Clarins Instant Light 00

Concealer i ansiktet: Everyday Minerals Intensive Fair          

Puder: Elemental Beauty Matte

Rouge: Everyday Minerals Photo Album

Ögon

Ögonbryn: Clarins ögonbrynspenna Lightest Brown
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance
Ögonskuggor: Lars Wallin Sharon

Highlighter: Makeupcosmetics April

Eyeliner: Clinique Brush On Cream Eyeliner Black

Glitter: HOT Makeup i lila

Mascara: Estée Lauder Double Wear Mascara Black

Lösfransar: Köpta på ebay, de Sminkan kallar blunddockefransar, med Ardellim

Läppar

Läppglans: Benefit Her Glossiness Didn't Hear It From Me



Jag hade en tydlig idé om hur sminket skulle se ut, skuggan skulle liksom ligga i en rund form, som ett c i yttre vrån, och så skulle glittret ligga som en ram. Det blev ju inte så riktigt, men jag är inte ledsen för jag tycker att det blev fint ändå. Bas är Shadow Insurance, ovanpå den ligger Sharon, min allra finaste mörklila skugga, den är helt underbar! Allt det som är mörklila, det är Sharon. Efter Sharon tog jag en highlighter från MUC, April tror jag att det var, den tonar i lila. April hamnade ovanför Sharon upp mot brynet samt lite i inre vrån. Jag suddade dock inte egentligen, jag var ute efter lite skarpa konturer. När highlightern var på plats målade jag eyeliner och mascara, samt målade lite Sharon under ögat också. Därefter åkte fransarna på. De var faktiskt riktigt bra, gick att få dit dem riktigt vettigt, skulle nog våga mig på att ha dem en hel kväll, som en minnesanteckning åt mig själv. Och så var det alltså dags för glittret. Egentligen skulle jag ha använt en glittergel från kryolan, men den hade tyvärr torkat i burken, mycket sorgligt. Som tur var så var HOTs egna glitterfästarvätska fullt duglig. Jag penslade på den där glittret skulle vara och tryckte därefter dit glitter. Formen blev ju sådär, men vadå, det är ju fint ändå! Avslutade med rouge och läppglans och så var jag klar. 

Kommentarer

Postat av: Sminkan
Publicerad 2009-05-29 05:57:44

Tjusigt! vad fina fransarna ser ut på dig! Du ör dessutom galet vacker i lila! Just det glittret du har här är faktiskt min favorit av de jag fick. Det är så härligt multifärgat mitt i sin lilahet.

Postat av: Elena
Publicerad 2009-05-29 09:29:25

Jäääääklar!

Gud vilken snygg skugga!

Postat av: Alexlyndra
Publicerad 2009-05-29 10:21:29

Oj, vilket pigment du har där! Galet. Jätte snygg lila! Gillar att du har glitter ute i kanten också. :)

Postat av: Emma P
Publicerad 2009-05-29 11:09:43

Sminkan: Tack! Ja jag tycker med att fransarna blev väldigt bra! Tror inte att jag har testat dem innan, bara de med stenar. Och ja, glittret är väldigt fint! Har inte testat det innan, men har ju sett det på dig och då var det lovely...



Elena: Japp, Sharon är helt otrolig, snyggast lila jag har... Platsar på tre i topp bland mina skuggor lätt.



Alexlyndra: Sharon är suverän, otroligt pigmenterad och smular verkligen aldrig... ja, jag tyckte att glittret var lite kul, även om det kanske inte precis blev som i min ursprungstanke. Men när blir det nånsin det:)

Postat av: CC
Publicerad 2009-05-29 12:00:42

Åh, den lila skuggan är fantastisk! Vilken djup färg o du har fått fram den så bra på bild också!! Jag skulle bara se ut som om jag fått blåtira i sådär stark färg tyvärr..

Postat av: Inthemake
Publicerad 2009-05-29 12:44:27

Galet snygg lila skugga...damn you´re hot ;))

Postat av: Emma P
Publicerad 2009-05-29 14:06:15

CC: Ja Sharon är en väldigt bra skugga, lätt att få den intensiv, enda baksidan är att den kan bli lite flammig, den biter sig liksom fast i huden. Mmm, jag vet, det är lätt att se ut som om man har fått en blåtira med den här färgen, man får hålla sig från innersta delen av ögonvrån, annars är det kört.



Inthemake: Ja den är verkligen galet snygg! Och tack, vad snäll du är:)

Postat av: sminkjante
Publicerad 2009-05-29 15:17:09

Du har så rätt när det gäller tid och makeup.



Det var kanonsnyggt det här. Fransarna är underbara, makeupen är superfin och pricken över i't är glittret. Vem vill inte glittra lite.

Postat av: Marina
Publicerad 2009-05-29 19:52:41

ÅÅÅ va fint! Alltså, jag måste ju bara se till att skaffa den där skuggan, den är sååå snygg! Vekligen fin sminkning!

Postat av: Emma P
Publicerad 2009-05-29 21:48:36

Sminkjante: Mmm, det är verkligen så... Och tack! Ja jag tyckte det var skoj med lite glitter:)



Marina: Tack:) ja Sharon är faktsikt värd 215 kronor, det är en underbar färg, den är högpigmenterad och den smular inte... Ett mkt bra köp, jag högg den på impuls, men har verkligen inte ångrat mig.

Postat av: stephy
Publicerad 2009-05-30 00:54:44

åååh fint fint fint!!!

Postat av: Emma P
Publicerad 2009-05-31 13:08:11

Stephy: Tack tack tack:)

Postat av: Kerstin
Publicerad 2009-06-01 14:03:32

Tjusigt! vÄldigt snygg form på skuggan linern!

Postat av: Emma P
Publicerad 2009-06-01 19:02:28

Kerstin: Tack! ja, men jag fattar inte vad jag skulle dit med eyelinern att göra, det blev ju bara krångligare att följa skuggformen med glittret då. Nåja, det är som det är och eyelinern blev snygg iaf:)

Postat av: Kajsa Kavat
Publicerad 2009-06-02 16:39:49

Ja lila ÄR snyggt, det visar du verkligen här. Sharon är ju fantastiskt dramatisk, passar riktigt bra till den makeup du gjort.

Postat av: Emma P
Publicerad 2009-06-02 23:02:23

kajsa Kavat: Hehe, tack:) Sharon är en fantastiskt skugga, dyr, men jag ångrar inte att jag köpte den...


Vad roligt att du vill kommentera, vi älskar kommentarer! För enkelhetens skull så besvarar vi alla kommentarer här på vår egen blogg, då vi tycker det blir enklare att följa diskussioner på så sätt. Hälsningar Sminkan och Emma
Kommentera inlägget här

« Namn
« E-post (visas ej)
« Hemsida/Blogg
« Kommentar
Kom ihåg mig?

Om

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela