Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Blå och rosa med MAD Minerals

Publicerad 2008-02-29 09:55:47 i Sminkans EotD,

Här är en annan make-up från en helg i februari. Minns inte varför jag tjuvhöll på den. Den höll inte länge, det minns jag, och jag gjorde om den ganska omgående. Jag ser lite tårögd ut på bilden, vilket jag också var, då en mascara förirrat sig in i ögat och skavde. Ni ser de svarta prickarna som flyter runt. Usch! Resultatet blev en upplöst kajal och en sur Sminkan Nåja, ni får se bilderna nu istället. Bortsett från tårögdheten så var den rätt snygg med sina skarpa linjer och 80-talsfärgsättning! Kavalkaden kör vi imorgon, även om det är 1:a mars då.

Här har jag använt skuggor från MAD Minerals. Alyssa i rosa och Sultry Blue, en marinblå, skimrande skugga.
Under skuggorna har jag Dignity, en krämig highlighter från Face som ger bra fäste för ögonskuggorna.

Tanken är att få en skarp kontrast mellan den hårda, mörka blå och den mjuka rosa. Alltså är inga kanter suddade. Jag började med att lägga Alyssa från fransarna upp till brynet. Det är en kall, härligt krispig rosa med silverskimmer. Ovanpå den lade jag sedan den marinblå Sultry Blue på hela ögonlocket upp över globlinjen samt under ögat. För att få en ram lade jag Smashbox krämeyeliner i mörkblått, Picasso, runt hela ögat och ovanpå den lite mer av Sultry Blue. Innanför fransarna lade jag en klarblå kajal från Tigi för att verkligen få det blå temat att framträda. Svart mascara från Lancome.

Kommentarer

Postat av: Veronica
Publicerad 2008-02-29 10:14:57

Detta var väldigt olikt det du brukar göra, men samtidigt likt! Jag gillar det! Jättesnyggt!

Postat av: Rouaa
Publicerad 2008-02-29 10:39:12

väldigt fint! doll meets midnight vamp typ. :D

Postat av: Jean
Publicerad 2008-02-29 11:38:56

Det där var verkligen uppkäftigt. får fram attityden i dig!!!

LÄCKERT!!!!

Postat av: Emma P
Publicerad 2008-02-29 14:12:47

Läckert snygging! Jag gillar att du har låtit linjerna vara skarpa, det är snyggt! Finfina färger dessutom! Masterpiece känn som en riktig mördarmascara, jag tror jag har pillat in borsten i ögat tre gånger... vill till att man är lite försiktig med den:)
Nu har jag fått mina nagellack! jag är lycklig som ett litet barn på julafton:) Vill helst sitta hemma hela kvällen och gosa med dem och måla naglarna:) svårt att bestämma vilket man ska börja med bara...

Postat av: Sminkan
Publicerad 2008-02-29 14:58:05

Veronica! Ja, egentligen är det väldigt likt det jag brukar göra. allt mit tär samma samma, men det var ett tag sedan jag gjorde en sådan här skarp look på bloggen. Men det finns fler!
Jag gillar det som kontrast till alla mjuka, blendade varianter.

Rouaa! På pricken! :D

Jean! Kul att du gillade den!

Emma! Den här gången var det ju inte Masterpiece utan min älskade Hypnose... Jag är rätt bra på att stoppa borstarna i ögat, men det är bara Masterpiece som är vass nog att ge en små sår. Hypnose gör en bara tårögd...
Åh, jag vill också lacka naglarna! Längtar nästan hem till Stockholm. Misstänker att jag har typ 100 avier och jag vet att min granne har ett paket som inte gick ner i mitt brevinkast! Hihihihi! Åh, om det vore från Fyrinnae... men det är nog TMM eller något nagellack.
Har hittat ett nytt nagellak att sukta efter. Hatar PayPal som strular. Jag vill handla på ebay. Jag har flera lack som jag MÅSTE ha som jag inte kan köpa. Gröna lack. Jättefina!

Postat av: Emma P
Publicerad 2008-02-29 15:12:37

Aha, ja då blir inte skadan lika stor iaf...
Det blir spännande för dig när du kommer hem! Jag har beställt från TMM också nu, var ju bäst att passa på innan de höjer priserna... Ja du, nu har jag ungefär tio nagellack som jag inte har provat, så det blir till att byta lack ofta nu ett tag:) Ska nog testa 2NITE eller OMG först tror jag ... Du gjorde mig jättenyfiken, vad är dte för nagellack?

Postat av: Sminkan
Publicerad 2008-02-29 15:55:57

Emma! Sinful Colors underbara gröna San Fransisco, Cover Girl har ett par läckra gröna med turkosa undertoner och så NYX Jungle och Las Vegas. Och helt omöjligt kanske det inte är med NYX men det andra vet jag inte hur jag ska klara av att få hem. Hatar att PayPal mobbar mig. Det är inte okej. Jag skulle köpa massor med saker annars, men det går ju inte...

Postat av: sminkjante
Publicerad 2008-02-29 16:31:08

Jag gillar de skarpa kanterna. Snyggt!

Postat av: SantaCarolina
Publicerad 2008-02-29 17:04:55

Tack så jättemycket för skuggorna! Du hade absolut inte behövt skicka 3 st men jag blev givetvis jätteglad. Blir till att prova Ra och Brown Sugar imorn! kram

Postat av: Fåfängan
Publicerad 2008-02-29 17:39:38

Tycker att du är urläcker! Kontasterna blev bra.

Postat av: rocketqueen
Publicerad 2008-02-29 19:13:27

Oj, oj, OJ så döläcker! Wow! Så snyggt med den skarpa kontrasten mellan det blåsvarta och det rosa, och färgerna gör sig väldigt bra ihop och passar ypperligt till din hy. Den blå kajalen är verkligen pricken över i:t!

Postat av: rocketqueen
Publicerad 2008-02-29 19:14:12

Den här kvalar in på favoritlistan! ...som vid det här laget börjar bli en lista av värld...

Postat av: Rouaa
Publicerad 2008-02-29 19:20:57

Sminkan :D hihihi snygging!

Postat av: Ifrith
Publicerad 2008-02-29 19:40:15

zomg, så sjukt coolt! Supersnyggt! :D

Postat av: glamqueen
Publicerad 2008-02-29 20:10:36

ett riktigt 60-talskattöga! jättesnyggt! med rosa läppstift, tuperat hår och platådojjor! :D

Postat av: Purity
Publicerad 2008-02-29 22:00:32

Åh, superfint med den rosa highlightern! Hoppas du mår bättre snart, krya på dig!

Postat av: Sminkan
Publicerad 2008-03-01 09:17:37

Sminkjante! Ja, det gör jag också!

Santa C! Det är lugnt! Jag har dubletter på dem! ;)

Fåfängan! Tack! Jag gillar också kontrasten. Kändes snyggt med silverrosa och marinblått.

RQ! Ja, så tycker jag med. Jag passar tveklöst bäst i kalla färger, min hy och mina ögon ser klarare ut och så vidare, men man ska ju inte begränsa sig av det. :-) Jag gillar också att ha skarpa kanter ibland. Det blir så otroligt blendat ofta i alla make-uper och man pratar så mycket om att allt ska skuggas ihop och tonas ut. Det är häftigt attgöra tvärtom också!

Rouaa! Snygging är det du som är! :D

Ifrith! Tack! Jag gillade också den här. Speciellt Sultry Blue är en favorit.

Glamqueen! Jo, om jag kunde få till en vettig tupering av mitt hår... För långt, för tjockt, för tungt och dessutom väldigt "oslitet". Krävs massor av jobb av en hårstylist för att få till det. Funkade inte ens speciellt bra när jag hade min punk-period. Det håller en halvtimme, sen sjunker det sakta ner och blir platt igen... Men jag förstår vad du menar. Hade varit snyggt...

Purity! Tack! Och tack för att du visar omtanke! Jag är bättre. Har hosta och snuva fortfarande men har varit feberfri nu ett par dagar. Är helt slut och orkar knappt göra något, men det är ändå så mycket bättre!

Postat av: Fina
Publicerad 2008-03-01 17:06:06

Vad fint! :) gillar att blanda rosa/lila med mörka skuggor, det är jättesnyggt tillsammans!

Postat av: rocketqueen
Publicerad 2008-08-14 21:26:46

Jag håller med mig själv i de tidigare kommentarerna här! Klockrent!

Postat av: Sminkan
Publicerad 2008-08-14 22:11:52

RQ! Jag gillar den också. Mer och mer faktiskt.


Vad roligt att du vill kommentera, vi älskar kommentarer! För enkelhetens skull så besvarar vi alla kommentarer här på vår egen blogg, då vi tycker det blir enklare att följa diskussioner på så sätt. Hälsningar Sminkan och Emma
Kommentera inlägget här

« Namn
« E-post (visas ej)
« Hemsida/Blogg
« Kommentar
Kom ihåg mig?

Om

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela