Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Midsommarafton

Publicerad 2012-06-30 13:47:22 i Emmas FOTD 2012,

Nu ska jag visa lite smink tänkte jag, det är ju lite halvtrögt på sminkfronten. Så här såg jag iaf ut på midsommarafton. Jag hade velat locka håret, jag har en ny locktång, men vi hade gäster så var tvungen att prioritera mat och städning, tråkigt med sant. Sminket är neutralt och klädsamt och jag såg precis likadan ut helgen innan då vi var på bröllop. Då hann jag dock inte fota för det var ganska stressigt när vi skulle iväg. Enda skillnaden är dock lösögonfransarna, jag hade Wispies när jag gjorde sminket till bröllopet och Demi Wispies på midsommar. Demi Wispies är helt nya för mig, jag har nog skrivit att jag har använt dem tidigare också men det är för att jag inte fattat att det finns två olika fransar, alltså Wispies och Demi Wispies.
 

Hyn

Foundation: Idun Minerals Foundation i Freja

Concealer: MAC Studio Sculpt Concealer NW 20

Puder: Elemental Beauty Matte Powder

Rouge: MAC Mineralize Blush Dainty
Ögon
Ögonbryn: Laura Mercier Brow Definer Soft
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance
Ögonskuggor: Urban Decay Sin, Smog och Darkhorse

Highlighter: Urban Decay Virgin

Kajal: Elisabeth Arden

Eyeliner: Clinique Brush On Cream Eyeliner

Mascara: L'oreal Double Extension Beauty Tubes

Lösögonfransar: Ardell Demi Wispies

Läppar

Läppstift: Make Up Store Attitude

Mycket enkel sminkning, Sin i inre ögonvrån och lite på locket, Smog i mitten och så Darkhorse längst ut. Virgin är highlighter och så har jag eyeliner, kajal, mascara och massa annat jox. Jag tycker att det blev bra men fransarna fastnade ojämnt, bra vinkel på det ena ögat och sämre på det andra. Nåja, värre saker har hänt. För att hylla Siv så ser jag lite ut som en lemur på sista bilden. Visst är hon galet söt lilla Sivan!

Color Club Daisy Does it

Publicerad 2012-06-30 08:05:00 i Naglar i gult,

det regnar och är grått idag och vad passar då bättre än ett gult lack! Daisy Does It från Color Clubs glassfleck-kollektion som kom i våras. Wing It heter hela kollektionen om jag minns rätt. 
Det här är alltså Daisy Does it. En ganska orangetonad gul med glassflecks som har en lätt duokrom effekt från guldgult till guldgrönt. På mina bilder ser det mest vitt ut. Jag vet inte vad det är med mig och mina bilder på sista tiden men jag har svårt med att fånga vissa saker. 
Det är två lager av DDI över ett lager av ett underklädeslack. Jag ville inte riskera att det skulle bli antingen VNL eller tusen lager. Jag får prova DDI igen någon gång jag har tålamod. Jag vet alltså inte om hon ens är skir, det verkade inte så när jag målade över underkläderna, men det kan vara så. Är man ett glassflecklack bör man inte vara alltför täckande för då dödar man ju flecksen. 
Så här blev det dock fint och jag matchar, inte med en daisy men med en ringblomma.
Ringblomma med regndroppar på! Och så avlutar vi med Siv på en blöt bänk. :D

Ett kattinlägg, eller ett pratinlägg.

Publicerad 2012-06-30 06:48:33 i Allmänt,

God morgon. Chansen att någon annan än jag skulle vara vaken är rätt liten men god morgon alla fall. Varför jag är vaken? För det regnar så jäkla hårt på altantaket att jag inte kan sova. Jag är sömnig men så fort jag slumrar till så ökar regnet i styrka eller vinden friskar i. Dessutom vaknade jag klockan 6 i morse med sendrag i vaden. Ja, så nu sitter jag här.
 
Många av er uppskattar ju när det dyker upp lite annat än nagellack här på bloggen. Jag vill ju inte att det ska bli för ofta, det ska ju vara nagellack som är fokus här, eller smink eftersom vi en gång var en sminkblogg. En kattblogg är vi ju alla fall inte än men katterna är ju ändå en del av det hela så vi kör på med ett litet inlägg med dem och så trädgård och blommor på det. Okej?
Gallicaros. Duchess de Montebello. Jag är den typiska nörden och har fördjupat mig i många saker och startat samlingar. Rosor till exempel. De tar dock stor plats och kräver mycket mer tid och skötsel än nagellacken så jag har lagt ner rossamlandet. Men de är vackra och jag njuter fortfarande av dem jag har.
Signe och mina föräldrars hankatt säger hej. De känner sig lite som Romeo och Julia här. Eller om de vill börja sjunga Die Mauer. De är alla fall kompisar och när Signe promenerar på tomten utanför inhägnaden i sin sele och med flexikoppel så brukar hon eskorteras av denne stilige herre. Ibland går alla mina tre flickor på visit hos mina föräldrar och då umgås de alla fyra. Eller, Siri brukar ju mest ligga på DVD-spelaren och vänta på att få gå hem. 
Pionerna har fällts till marken av sina egna, tunga huvuden. Men de doftar så gott ändå. Vi har stora vaser med doftpion inne nu eftersom vi ville rädda några från regnen som just nu faller så ihärdigt utanför mitt fönster.
Siri och Siv sover på kökssoffan. 
Signe och Siv ute i inhägnaden. Och så film. Siv-filmer. 
Siv leker på vardagsrumsmattan, kartongen ni ser är en låda med böcker jag aldrig orkat packa upp. Den har stått där i flera år och till sist lade jag filtar i den så den blev en kattsäng. Ibland tänker jag att jag ska göra något åt det men jag måste skaffa en bokhylla till hit i så fall, eller släpa böckerna till lägenheten i stan, och så fortsätter lådan att vara en kattsäng. 
Här har Siv, för första gången, klättrat upp på ett par stockar jag har haft till katterna som klösträd. Som alltid är det lättare att ta sig upp än att ta sig ner. :D

Layla Red Taboo

Publicerad 2012-06-29 19:34:34 i Emmas NOTD i glitter och holo,

 
Jag förstår att ni verkligen längtar efter att få se mer holo på vår blogg så jag tänkte att ni ska få se bilder på Red Taboo också innan holofredagen är slut. Gänget bakom Layla Cosmetics verkar vara lite färgblinda, detta är verkligen inte rött utan rosa med en kall underton. Ganska starkt färg och inte helt olik QT om jag inte är alldeles vimsig. Vansinnigt snygg precis som alla de andra Laylalacken jag har testat. Detta har dessutom gjort succé på mitt jobb, jag målade en kollegas naglar med det idag för att hon tyckte det var så himla fint. Två lager har jag här och jag har använt ett lager Nubar Foundation och ett lager MUS Aqua Fix närmast det holografiska. Den kombinationen är guld, jag har noll appliceringsproblem, faktum är att jag verkligen gillar formulan på dessa lack. Red Taboo kan täcka med ett tjockt lager eller två tunna, jag kör på två tunna, tycker färgen blir lite djupare då också.
Jag klagade ju lite på hållbarheten på Shock Pink men faktum är att jag tycker det har varit bättre efter det, det beror nog mycket på vad man gör med naglarna. Jag har haft Red Taboo i två dagar och det är fortfarande fint även om det är lite slitet. Man får försöka låta bli att pilla hårt sittande tejp och liknande när man har de här lacken, då fungerar det riktigt bra faktiskt. Börjar det flaga så tenderar det dock att fortsätta. Cloudy Violet flagade som fan redan första kvällen efter en 20 minuterssession med färskpotatis och skrubbvantar. Jag klippte dock naglarna så att chippet försvann, målade med Poshé och bar det i 3 dagar till utan märkbart slitage, så det beror mycket på vad man pysslar med. 

Jade Mystic Gold

Publicerad 2012-06-29 11:17:08 i Naglar - holografiska lack,

Och nu till det "riktiga" inlägget denna holofredag. Ett lack som är helt underbart! Jade Mystic Gold. Jag döpte om det i mitt huvud till Magic Gold, som ni ser på filmklippet, men det heter Mystic Gold. Fantastiskt guldhololack! Fantastiskt och i mitt tycke mer magiskt än mystiskt. 
Jag berättade för Emma igår att lacket ser ut som en holografisk version av ögonskuggan Centaur från Fyrinnae, ni vet, den som Emma ofta visar i fantastiska sminkningar. Jag älskar färgen, både som ögonskugga och på nagellacket. Det är helt enastående djupt och mättat guldfärgat. En färg som jag itne sett på något guldlack förr och definitivt inte på ett guldfärgat holo. Den här är unik och vacker som en dröm. 
Två lager av lacket ger bra täckning och det är enkelt att måla med. Konsistensen är lite åt det tjockare hållet, samma typ av formula som Brite Birds hololack eller A England, alltså ganska kraftig men lättmanövrerad. Att lacket är högpigmenterat men ändå så pass en holografiskt är verkligen härligt och det är underbara regnbågar, scattered men oerhört nära att bli linjära skulle jag säga, eller linjära med den grövsta kalibern av partikelstorlek för att klassas som det. Ett gränsfall alltså. 
Jag vet inte vad mer jag kan säga. Det är underbart på alla sätt. Jag lyckades få kontakt med en brasiliansk säljare och köpte mina 10 flaskor för 36 kronor styck inklusive frakt. Flaskorna innehåller 8ml. De finns även att köpa via Llarowe och Ninja Polish. Om några veckor kan ni se fram emot en liten utlottning där två Jadelack kommer vara med. Tyvärr inte den här men det blir fina lack det med. :D

Layla Jade Groove

Publicerad 2012-06-29 09:40:23 i Naglar - holografiska lack,

Det är holofredag idag och det gillar vi här hos Sminkan och Emma! Okej, alla våra dagar är holodagar just nu men fredagarna ska väl firas lite extra. Dags för ännu ett Layla men det här är bilder från innan semestern. Jag höll på att kasta dem när jag rensade bland mapparna och det ville jag ju inte göra. Inte för att det är revolutionerande bilder på något sätt och lacket har varit med tidigare, men det är ett lack som gärna kan få lite extra uppmärksamhet. Emma tycker det är fult, säger hon, men jag gillar den här sjöskumsgrönblå lilla skönheten. Ni vet när man står på kvällen när solen sakta går ner och man vattnar sina blommor och får för sig att ställa in munstycket på vattenslangen på "mist". Ja, exakt så är det här lacket. Vattendis och regnbågar!
Sjöskumsgrönblå alltså. Väldigt blåtonad för att vara grön. Kall, ljus, isig blåton. Regnbågar en masse! Man blir förblindad och bländad och lite yr när man tittar på det i solsken eller i elektriskt ljus. I alla ljus faktiskt. Det är ett fantastiskt lack som täcker med två lager och torkar på sekunder. 
Gillar du holo och isiga pasteller är den här given. Jag var först lite förvirrad över varför jag köpt en backup av den men faktiskt, den är inte dum. Den har absolut kvaliteter som gör att man blir lite glad i själen av att bära den!
Filmklipp! 

Brite Bird Stars Holo

Publicerad 2012-06-28 22:30:15 i Naglar - holografiska lack,

Jag och Emma pratade om det här lacket idag. Vi är båda förtjusta i det, det är ett fantastiskt lack, men hennes är ju som vanligt så himla holografiskt på bild. Mitt var inte alls lika regnbågigt som hennes när jag fotade första gången men det var mer regnbåge på de bilderna än det är på dessa. Varför vet jag inte för det här är bilder i full sol. Ibland vill det sig bara inte. 
Två lager lack, samma formula som senast, en aningens tjock för min smak med det är alla indielack. Det är nog suspensionsbasen. Jag älskar färgen som är en djup och härlig midnattsblå. Väldigt snyggt! 
Och så den obligatoriska filmsnutten:
 

Zoya Robyn

Publicerad 2012-06-28 15:20:42 i Naglar i blått,

Jag berättade ju om att jag bar himmelsblå Robyn en eftermiddag här för lite sen. Det är mitt favoritlack i den här klara, lysande, nästan neoniga, himmelsblå färgen. Det klarar sig med ett flödigt lager, viket är ett av skälen till min kärlek, det är Zoyas perfekta pensel och formula vilket bidrar och det är en så härlig färg. En glad, positiv blå. Jag kan känna ett våldsamt sug efter sådana här färger, enkla men ändå med attityd. Ett krämlack utan krusiduller men en färg som inte går att missa ens på tio meters håll.
Superenkelt att måla med, som ni förstår av mina lovord. Supersmickrande för nagelformen, vilket inte framgår av mina bilder. Naglarna blir liksom längre, rakare, mer distinkta i formen. Jag är så kär i det här lacket! Är man förtjust i den här typen av färger får man inte missa Robyn. Inte för att det är ett unikt lack utan för att det är det bästa lacket jag provat i sin färggrupp. 
 

Layla Gold Idol

Publicerad 2012-06-28 09:11:59 i Naglar - holografiska lack,

God morgon! Igår kraschade kommentarsfunktionen så vi får hoppas den kommit tillbaka eller åtminstone inte dröjer alltför länge. Det känns trist att blogga utan kommentarer. För att trösta er och även mig så kommer gårdagens lack nummer två. Jag bytte vid lunch från blå Hypnose till gyllengröna Gold Idol och hur fin Jade Hypnose än var så är den inte i närheten av att ge mig den kick jag får av Laylas Gold Idol.
Två lager av lacket på mina bilder. Ett semi-flödigt i botten och ett tunt extralager bara för att. På vissa naglar hade ett lager täckt utan problem. Min bas är min vanliga OPI NNS och ett lager Seche Vite som fått genomhärda. Det är ett superbra underlag för tricksiga holos då de kräver en helt slät yta för att inte jävlas och även en torr yta om man inte tänker använda Aqua Fix. Emma använder Aqua Fix med strålande resultat men jag är mer förtjust i min SV-metod då Aqua Fix ibland får mina hololack att krakelera med hårstråtunna sprickor. Hur som helst, den här gången hade jag Aqua Fix på andra handen men den fotade jag inte och jag såg ingen skillnad på regnbågarna. Jag har, som vanligt, ett lager Seche Vite även som överlack.
Gold Idol är speciell då den i vissa ljus blir mer grön och i andra mer gyllene. Det är dock en ljusgrön enligt mig, snäppet grönare och blekare än Ludurana Superior. En oerhört fin färg och med en enorm holografisk effekt. Som alltid med hololack så ser man effekten som bäst när lacket genomhärdat och liksom "mognat". Jag upplevde stor skillnad på lackets holografiska effekt efter några timmar och när jag och Emma pratade igår lovade jag att skriva lite om applikation och allmänna holoegenskaper och det är en viktig sådan. Hololackens regnbågar blir starkare efter ett par, tre timmar än direkt efter lackning. Jag brukar lacka på kvällen, sova en natt och ha den totala effekten på morgonen när jag vaknar. 
Det är massor av bilder, jag vet, men jag ville visa lacket vid olika tillfällen. De gulare bilderna är tagna på dagen, kanske en timme efter att jag lackat med Gold Idol. Varmt, solljus alltså. de kallare bilderna är tagna inomhus på kvällen utan solljus eller elektriskt ljus, bara datorn och ljuset från föstret. Stor skillnad i nyans men ni ser att den holografiska effekten är magnifik även utan direktljus från lampor eller sol. 
Två filmer blir det. En i solljus:
Och en med ljus från fönstret på kvällen (inte sol):
 

Jade Hypnose

Publicerad 2012-06-27 19:37:01 i Naglar - holografiska lack,

Dagens lack att visa upp är Jade Hypnose. Det blå av Jades holografiska lack. Det är en härlig blå och vackert holografisk med scattered holo effekt som är stark nog att knyta ihop regnbågarna över naglarna.
Jag valde att lägga två lager Hypnose över ett lager Zoya Robyn. Mest för att jag hade Zoya Robyn igår på kvällen då jag fick ett akutsug efter just den färgen. Lysande himmelsblå. Jadelacket trodde jag inte skulle täcka så jag var beredd att börja om men det täckte Robyns färg med ett lager så det andra var bara jag som liksom inte kunde sluta. Det är lättmålat och bra så det är liksom kul att stryka på ett lager till. 
Äkta blåklintsblå alltså, och med fina regnbågar. Inte helt olika Layla Ocean Rush så har man den behöver man inte köpa en Hypnose också. Båda lacken är väldigt trevliga men Ocean Rush är linjär i sin holo. Den här är i och för sig snubblande nära att vara linjär, kanske kan man nästan kalla den det, men Ocean Rush är alltså strået vassare om man är ute efter hard core holo. Jades lack är, som alla scattered-holos, mycket enklare att måla med så det man förlorar på gungorna tar man ju alltid igen på karusellerna och vad ni vill ha (gunga eller karusell) är ju upp till er. Jag vill ha båda delarna men bara bildligt. Jag kan inte åka karusell, då kräks jag.
En liten film att titta på:
En liten katt att beundra:

A England Princess Sabra - igen

Publicerad 2012-06-27 12:38:49 i Naglar - holografiska lack,

Förutom att tömma arkivet så håller jag också på att försöka göra de inlägg som skulle ha blivit arkiv om vi stannat på blogg.se. Nu blir de istället del av den störtflod av nagellacksinlägg som ni får ta del av nu till dess vi vet om det kan bli ett nytt arkiv någon annanstans. Det är alltså lack jag redan burit och redan visat men som jag fotat och filmat när jag testat det igen. Det händer nämligen ganska ofta att jag gör det. A England Princess Sabra är ett lack jag spontant gillar när jag ser färgen och formulan är helt okej, speciellt efter att jag tunnat det lite med Seche Restore. Den och Dragon är mina favoriter från A England, utan tvekan. Enda nackdelen med det är att det chippar på mig inom 10-12 timmar.
Visst är färgen fantastisk! En gyllene bronsbrun med holoskimmer som nästan lyckas dra ihop en scattered regnbåge men inte riktigt. Detta är tre lager av lacket, tunna sådana med mitt uttunnade lack, och då är det följsamt och lättmålat. Jag är väldigt svag för färgen som är diskret men edgy på samma gång. 
Som vanligt nu så finns det en liten film att titta på om man är intresserad av lacket i rörelse. 
Det kommer mera senare idag, det kan jag redan lova. Jag bär Jade Hypnose just nu och har fotat det och den jämförelse jag lovat mellan blågröna holos fotade jag faktiskt redan igår men de ligger i kameran fortfarande. Har varit ute hela förmiddagen och planterat och lekt med katterna så jag har inte hunnit redigera och fixa så mycket än. Tålamod alltså, och glöm inte kika in igen framåt kvällen! Nu ska jag ut och läsa noveller av Kelley Armstrong och titta på katterna när de leker i rosbuskarna. 
 

Up Colors Laser Lilás

Publicerad 2012-06-27 07:49:53 i Naglar - holografiska lack,

Jag har egentligen ett helt annat lack på naglarna, som ni säkert kan gissa då det här rätt tydligt är ur arkivet. Man ser det på bildstorleken nu för tiden så jag kan inte lura er. ;D
Arkivet är snabbt krympande men det ligger ännu kvar några inlägg. Sen får vi se hur vi gör här på bloggen. Jag kommer knappast våga lägga upp så mycket i förväg och jag är inte så förtjust i att redigera bilder så förr har jag alltid gjort det i batcher en eller ett par gånger i veckan. Tur att jag har sommarlov. Tur också att jag har så många inspirerande lack att jag fått lite nytändning och känner glädje att få visa er alla skönheterna.
Det här lacket har fått oförtjänt fula bilder. Överexponerade och eländiga och det är en anledning till att det inte publicerats förr. Nu har jag inte lacket med mig så jag kan inte fixa bättre bilder och faktum är att jag inte riktigt gillar Up Colors penslar och formula så jag drar mig lite för att använda dem när det finns andra alternativ. Den här var dock bland de bättre av dem. De blå och lila verkar faktiskt ha en annan formula och täckningsgrad. Jag klarade mig här med två lager och jag upplevde lacket som lite kärvt men lättkontrollerat trots penseln som är lång och sladdrig. Den holografiska effekten är väldigt vek. Grova partiklar ger en lös scattered färgfältseffekt men inte regnbågar. Basfärgen är nästan identisk med Depends 2030 Plum men Depends lack är mer holografiskt. 

Orly Glowstick

Publicerad 2012-06-26 12:59:17 i Naglar i gult,

Okej, jag fattar, ni vill inte se nudelack, ni vill ha färg. Det är helt okej, det vill jag med! Orly Glowstick är verkligen energi på flaska så vi tar och spanar på den. Jag drog på ett lager av Glowstick över manikyren med det nude-rosa My Very First Knockwurst så jag vet inte hur många lager det hade krävt på egen hand, men det verkar rätt täckande. Visst är färgen helt fantastisk!  
Den är utan tvivel den bästa gula neon jag provat. Ingen strimmighet eller kritighet utan bara smidigt, följsamt lack som ger jämn yta och enastående glow i färgen. En highlighter gul med gröna undertoner. Fräsch som en nyplockad citron. Jag vill dricka den här färgen i syrliga drinkar! Ja, färgen är så frisk och krispig att jag vill slicka på mina naglar! Jag gör naturligtvis inte det men ni förstår vad jag menar. Den är läcker! 
Som ni vet har jag en utlottning av bland annat Glowstick på bloggen. Den och min favoritrosa Beach Cruiser finns att vinna. Om ni klickar på bilden nedan kommer ni till tävlingsinlägget. Jag tycker ni alla ska vara med för det här är två av sommarens, nej, årets, bästa lack! Jag är inte neontjejen nummer ett (det är Anne på Nailtastic, kolla in hennes 31 inlägg med neonlack...) men de här båda lacken älskar jag passionerat!

OPI My Very First Knockwurst

Publicerad 2012-06-26 07:49:52 i Naglar i vitt, nude, beige,

Alizarine Claws-Féline skrev att OPI Germany tagit inspiration vad gäller namn på lacken från tyska porrfilmer. Den tanken hade inte slagit mig (jag är inte så hemma på just den filmgenren, tyvärr) men nu ser jag liksom lacken i ett lite annat ljus. Här kommer ett inlägg med bilder på My Very First Knockwurst. Namnet var, innan Féline fick min hjärna att gå åt ett annat håll, redan lite småäckligt. Vem vill ha nagellack i samma färg som knockwurst? Vem tycker knockwurst ens är gott? Känns det som att det namnet på ett lack säljer en dröm om eleganta naglar? Jag vet inte. Jag vet heller inte om min nuvarande bild av gladporrskådisar från 70-talet känns bättre. Nej, lacket hade förtjänat ett bättre namn för det är inte alls speciellt porrigt och även om jag kan se korv i färgen om jag måste så föredrar jag att inte tänka åt det hållet. Speciellt som den här nuderosa även har en droppe lila i sig och det ska en frisk korv inte ha.
 
Det här är två lager av lacket. Det är inte lika perfekt som Don't Pretzel My Buttons men det är fortfarande fantastiskt bra att måla med. Jag lyckas kladda lite den här gången, det är penseln som vanligt och ska inte skyllas på formulan. Formulan är suverän och lättarbetad. Torktiden är snabb. Inga nackdelar bortsett från OPI pro-wide brush alltså, och namnet. Tycker man om svala nudetoner är den ljuvlig. Den ser ut som Zoya Pandora men utan skimmer. Jag skulle, om jag tvingades välja, ta DPMB för den är mer neutral i tonen och ett ännu snyggare nudelack men den här är absolut väl värd att skaffa om man är förtjust i den här sortens färger. Om jag får det täckande på två lager är chansen stor att många andra klarar sig med ett eftersom jag är snål på lack när jag målar.
För att fira sommaren så kommer här några bilder från trädgården. Vi är ju alla fall några damer här som nått den ålder i livet då trädgård är spännande. ;D
 
 

Depend 2032 Denim Blue

Publicerad 2012-06-25 22:11:47 i Naglar - holografiska lack,

Ännu ett lack från Depends holografiska kollektion. Denim Blue. Den här var jag tvungen att köpa en backup av för den är verkligen enastående snygg. Basfärgen är samma som i China Glaze 2NITE men den här är scattered istället för linjär.
Oerhört vacker blå alltså. Mjuk och fin periwinkle. Två lager täcker bra och den holografiska effekten är fin med generösa, om än spridda, regnbågar. Jag gillar verkligen det här. Rekomenderar det varmt till alla er som gillar blått och holo. 
För mig är den här typen av blå oerhört smickrande och jag känner mig alltid snygg i dem. Naglarna ser magiskt lite bättre ut på en gång, trots avslagna hörn och what not. Helt perfekt!
Självklart ska ni få en liten film att titta på. 
Och en bild på Siri. :D

China Glaze Atlantis

Publicerad 2012-06-25 15:54:08 i Naglar i blågrönt&turkos,

Låt oss kasta ett öga på ett lack jag visat minst två gånger tidigare och då haft två olika åsikter om. Atlantis från China Glaze. Första gången jag använde det tyckte jag det var rätt trist, andra gången att det var fantastiskt och nu, tredje gången, är jag tillbaka på "meh". Inte alls så enastående men okej att ha någon gång som omväxling.
Jag bar det för kanske två veckor sedan, bilderna har legat först i kameran och sen på datorn utan att redigeras. Det är lite dumt för nu minns jag inte om det var två eller tre lager av lacket. Formulan är typisk för den här typen av glitterlack och torktiden överraskande snabb. Basfärgen är, som ni ser, en tealblå och i den är det massor av prismatiskt glitter. Ytan blir grov och jag vet att jag hade minst tre lager överlack och jag vet också att det inte ens då var vad jag kallar slätt. Det är mitt problem med glitter, att ytan är så svår att få slät.
För att visa lacket i dess fulla prakt så blev det en film också. Varsågoda.

Utlottning av neonlack

Publicerad 2012-06-25 10:37:23 i Allmänt,

Jag hade ju den ofantliga turen att få ett pressutskick med Orlys Feel the Vibe-kollektion. Jag hade redan köpt två, bland annat det underbara rosa Beach Cruiser som ju var anledningen till att jag blev erbjuden att recensera hela kollektionen. Eftersom jag har dubletter och flaskorna är så otroligt generösa med sina 18ml, tänkte jag dela med mig. Om du vill få chansen att vinna dessa två Orlylack så kan du alltså göra följande:
1. Skriva en kommentar i det här inlägget.
2. Se till att mailadressen i formuläret är giltig. Med formuläret menar jag de uppgifter man fyller i när man kommenterar. Fyll i din mailadress där alltså och dubbelkolla den.
3. Ha gjort steg 1 och 2 före midnatt 30 juni 2012.
4. Tålmodigt vänta på att jag slumpar fram en vinnare på söndag 1/7 2012. När jag gjort det kommer jag först maila den som blivit vinnare och om den personen inte svarar inom 24 timmar kommer jag slumpa fram en ny vinnare. Kolla alltså din mail på söndag 1/7. 
 
Jag kommer sedan, om du vunnit, skicka iväg lacken så snart jag har möjlighet och då kan inte ansvara för postens hantering. Om en flaska går sönder kan jag alltså inte ersätta den. Förhoppningsvis händer inte det då jag ska packa in dem så bra jag kan. 
 
För att den här utlottningen ska ha någon sorts tema så bestämmer jag att den är en Välkommen Siv-utlottning. 
Det kommer bli ytterligare en utlottning i sommar, ungefär vid den tid jag fyller år. Då blir det hololack så missa inte det! Mitten på juli alltså. 
 

OPI Don't Pretzel My Buttons

Publicerad 2012-06-25 09:00:53 i Naglar i vitt, nude, beige,

 
 
Okej, här kommer ett avbrott i holobonanzan vi är inne i. Ett avbrott som jag måste säga är betydligt bättre än jag hade trott. Jag fick ju OPI Germany i början på veckan och det är jag så himla glad för eftersom det är den första kollektionen från OPI på länge som jag känt sug efter. Jag var lite orolig att jag skulle behöva köpa mer eller mindre alla. De två nudelacken hade jag nog avskrivit som inte nödvändiga om jag lagt en beställning. Jag hade säkert försökt komma ner till nio lack som ju är lämpligt om man vill få dem i en flat rate box och då misstänker jag att nudelacken hade eliminerats. Om ni resonerar så vill jag säga en sak. Välj inte bort den här!
Don't Pretzel My Buttons. Ett lager. Observera att det är jag som säger det och jag brukar alltid göra ganska tunna lager när jag lackar. Ett lager alltså och det flyter ut perfekt. Helt jämnt på nageln och dessutom blankt och fint. Jag trodde färgen skulle vara för gul för mig, den ser ganska tungt beige ut i flaskan, men nej, den är perfekt! Det här är helt jävla underbart!
Jag hade lite bekymmer med penseln, men det har jag alltid med OPI eftersom den är så bred, men tack vare att formulan är så perfekt går det bra attt styra lacket trots att verktyget är mer som ett bredsvärd än en skalpell, om vi säger så. Jag målade alla fall inte utanför och linjen kanske inte är knivskarp men lacket är inte i nagelbanden alla fall, så jag måste säga att jag är imponerad. Det här är, helt otippat, det bästa nudelack jag provat!
 

Zoya Mikka

Publicerad 2012-06-25 08:40:51 i Naglar i lila,

Ytterligare arkivinlägg, nu finns det tio-tolv kvar innan jag är på noll, något som inte hänt sedan sommaren 2007... Nå, vi ska inte uppehålla oss kring det utan istället titta på det här lacket som ju är ett oerhört fint lila skimmerlack. Mikka heter det och det är från Zoya.
Zoya är världsmästare på att göra lack med perfekt formula. Dessutom har de fantastiska penslar så att måla naglarna med Zoya är som en dröm! Det här är dessutom en tilltalande lila, tycker jag. Den täcker med två lager och har bra torktid och glans. Ett oerhört vackert lack som jag varmt rekommenderar alla som älskar lila. 

Layla Coffee Love

Publicerad 2012-06-24 22:26:00 i Naglar - holografiska lack,

Det ser ut att bli ett galet bildspam med Laylas vackra Coffee Love. Det kan det väl vara värt, tycker jag, som är mer än förtjust i den här lite lilatonade bruna skönhet. Väldigt speciell färg som är brun men definitivt inte påminner om kaffe.
När jag lackade med det i morse var jag orolig att inte få några bra bilder alls då det var regntunga skyar här. Sen klarnade det upp lite en stund och jag rusade barfota ut på gräsmattan med kameran i högsta hugg. Jag är inte helt nöjd då lacket är vackrare i verkligheten (har ni hört den förut...) och jag kan nu även berätta att den i elektriskt ljus blir mer kaffebrun än lilabrun som den var i solsken. Fortfarande inte ett kaffe jag skulle dricka dock, men mer åt det hållet. 
Regnbågarna är så klart fantastiskt fina, det är ju ett Layla, och det täckte bra med ett lager. Jag hade inte Aqua Fix under, som Emma har haft, men det flöt ut bra med ett ganska flödigt lager och lätt hand. Eftersom det täckte med ett lager behövde jag inte gå tillbaka och dra upp lacket med penseln så det hela fungerade överraskande bra faktiskt. 
Ja, nu får vi hålla tummarna för solsken imorgon. Jag funderar på att prova Gold Idol eftersom Emma inte köpt den än. Vi får försöka dela upp det lite så ni får se så många som möjligt av lacken så snabbt som möjligt. Jag vill ju bita tag i Jadelacken också. Och vi är inte klara med Dependlacken än heller... Jösses, det blir verkligen en holosommar. Fast det är ju något bra!
Och så blir det en liten film. Det ser ut som att solen frätte ur färgen lite och det hela är överexponerat, men alla fall. Bättre än inget antar jag...

Katterna på semester

Publicerad 2012-06-24 22:02:56 i Allmänt,

Kajalpennan ville se lite kattbilder, främst på Siri. Det ska hon så klart få göra.
Siri på semester
Och så de andra tjejerna:
Signe och Siv
Siv
Siri igen
Siv och Siri

Layla Cloudy Violet

Publicerad 2012-06-24 10:53:53 i Emmas NOTD i glitter och holo,

Inte nog med att det varit holofredag och hololördag, nu blir det även holosöndag. Fast ni vet ju att vi inte är så traditionsbundna vad gäller holo, alla dagar är holodagar för oss när vi har nåt fint att visa. Jag brukar iofs försöka spara lite på hololacken för att ha nåt att visa när fredagen kommer, men ibland går det inte att vänta, till exempel när jag har nåt så galet fantastiskt som Layla Cloudy Violet på naglarna och som bara ropar efter att få komma ut i bloggens ljus. 
 
 
Lite mörkare än Shock Pink är Clody Violet. Jag skulle beskriva basfärgen som en mellanmörk lila med kall underton. Regnbågarna skulle jag beskriva, som wow, OMG och helt jävla fantastiska!!! Jag fortsatte att använda Aqua Fix från Make Up Store som bas eftersom Coffe Love som sagt lämnade kala fläckar på min kompis när vi körde med vanlig bas och med ett lager Nubar Foundation och ett lager Aqua Fix på det så är formulan helt jävla strålande. Jag kan nästan inte tro att vi har sån tur, galna regnbågar, starka färger och dessutom schysst formula. MUS och Nfu Oh, de gamla flaskorna alltså, är det som kommer närmast vad gäller regnbågarna men de lacken är ju rent ut sagt helvetiska att måla med. Nu har jag aldrig testat Nfu Oh med Aqua Fix som bas iofs men det har jag gjort med Make Up Stores holografiska och jag kan säga att det hjälpte föga. Är ni lika hopplöst förlorade i holo som vi så vill ni alltså ha dessa och ni kan köpa dem här. Nu låter det ju som om jag gör värsta reklamen och det erkänner jag så gärna. Dock inte för att jag fått en spänn för det utan för att de här lacken är så vansinnigt bra och jag känner för att sprida lite hologlädje denna soliga söndag. 
 
 
 
Finns det då inga nackdelar med dessa fantastiska blingbomber? Jo hållbarheten är väl inte sådär kalasbra. En dag satt Shock Pink alldeles utmärkt, efter två dagar hade jag lite tip wear och enstaka chip, efter tre dagar hade flera naglar chippat och då var det definitvt dags att byta. Nu är det ju iofs baserat på ett lack men allvarligt talat, galet holografiska lack brukar inte ha den allra bästa hållbarheten, räkna med att ni får måla om naglarna varannan, var tredje dag iaf om det ska se snyggt och välvårdat ut. Nu vet jag ju att många av er byter ofta men jag kan lätt låta ett nagellack sitta i fem sex dagar men det kommer jag nog inte att kunna göra med Laylaholosarna. Jag förlåter dem dock det då de är så pass utmärkta i alla andra avseenden och väljer helt enkelt andra lack när hållbarheten är det viktigaste. 
 

OPI Don't Talk Bach To Me

Publicerad 2012-06-24 09:27:55 i Naglar i övriga färger,

OPI släpper till hösten en kollektion inspirerad av Tyskland och jag hade den stora lyckan att få ett pressutskick med lacken! Jag är helt tagen, tre pressutskick på kort tid från svenska PR-firmor. Det har inte hänt förut. Oerhört roligt för mig alla fall och dessutom hade jag dubbel tur vad gäller OPI då det faktiskt är så att årets höstkollektion är den enda där i princip alla lack (utom ett) lockat mig sedan de släppte sin Shrek-kollektion. Shrek krävde dessutom ett tag för att liksom avslöja sin storhet, jag var lite trög i starten där, men den är verkligen en magisk kollektion som fortfarande känns aktuell och fräsch. 
Nu var det ju inte gamla Shrek-lacken vi skulle prata om utan den nya höstkollektionen. Jag läste på ett av mina forum att folk var besvikna för att lacken kändes ounika och tråkiga. Jag fattar ingenting. Jag tyckte så om Touring America förra året, där köpte jag inte ett enda lack, jag kände samma sak för Holland i våras, samma sak där, inga lack köpta. Jag köper att lacken i Germany-kollektionen kanske inte är cutting edge eller superunika men de är snygga. Jag som älskar vampies får två galet vackra skimmervampar t.ex och dessutom kryllar det av andra skönheter i den färgskala som passar mig. Lättburet alltså. Det är bara två färger som sticker ut lite på olika sätt, den ena för den är trist och ganska ful (enligt mig) och den andra för att den ser ut så här. Lite bihåleinflammationsgrön. Jag gillar den, så klart, och den är hundra procent mer klädsam på mig än t.ex China Glaze Trend Setter. Tyvärr var min flaska sönder. Den hade brutit nacken så en del lack hade runnit ut och en del luft hade kommit in i flaskan. Ni vet ju alla vad som händer då. Lacket blir tjockt. Jag brydde mig inte om att tunna det eftersom flaskan är sönder, istället målade jag med det och bestämde att köpa mig en ny flaska i höst. Jag gillar alltså den här lite smutsgula med grönton. Skimret är extremt finmalet men finns där. Det är en speciell färg som tar fram det rosa i min hudton så den är kanske inte det mest smickrande, men jag är ändå benägen att gilla den.Vad tycker ni? 

Zoya Colbie

Publicerad 2012-06-24 09:02:18 i Naglar i rött,

Jag fortsätter arkivtömmandet så allt är publicerat när vi väl får till vår flytt. Vi har fått löfte om hjälp av Marika, som brukar göra vår design, så nu håller vi tummarna för att vi snart kommer igång med flytten. Ännu är vi dock bara i tidig planeringsfas. 
Det här är ett av mina favoritlack från Zoya, precis som resten av den kollektionen. Det är Colbie, den mer varmtonade mörkröda där Blair är den kallare. Det är helt perfekt formula. Två tunna lager täcker väl och det är snabbtorkande, högglansigt och ja, perfekt. 
Hela den här kollektionen är väl värd att äga och jag rekomenderar vartenda lack. De röda är så klart exceptionella men även de lila är tilltalande, speciellt Rihanna. Här är en länk till sammanfattningen av kollektionen. Jag vet, det är höstlack och ni vill se sommarlack men vi är alla fall några hard core vampies som alltid njuter av ett mörkrött skimmerlack, det är jag övettygad om. ;D

Zoya Cheryl - bilderna räddade!

Publicerad 2012-06-24 08:52:17 i Naglar i brunt,greige,beige,

Mitt inlägg med Zoya Cheryl försvann ju mystiskt efter att jag svarat på kommentarerna. Jag letade lite i bildarkivet och räddar bilderna men jag återskapar inte inlägget. Det här är alltså Cheryl, två lager av bra och lättmålat lack och jag gillar den även om den är brun för det finns en del rött i den. 
Cheryl kommer från superbra kollektionen Zoya Wicked. 
 

Layla Shock Pink

Publicerad 2012-06-23 15:02:51 i Emmas NOTD i glitter och holo,

Det bidde ingen holofredag för mig, så det får bli en hololördag istället. Jag hade tänkt visa er Layla Shock Pink igår men vi hade gäster på kvällen så jag hade helt enkelt alldeles för mycket att göra, städning och matlagning och sminkande och allmänt fixande, ja ni förstår. Jag är dock alldeles för entusiastisk över att få visa er Shock Pink, kan absolut inte vänta till nästa fredag.
 
Sminkan och jag beställde från Layla förra torsdagen och i onsdags kom våra lack. Layla skickar ju med Fed Ex så det kan vara lite knepigt eftersom man måste ha möjlighet att kunna ta emot lacken men vi skickade dem till mitt jobb och det gick alldeles utmärkt. Två dagar tog det från att de skickade våra lack och i ärlighetens namn så tycker jag att det var rätt bra att de skickade med bud då det var lack för över 2000 kronor i den lådan. Ett Laylalack från den holgrafiska serien går på 11,90 Euro, det kan tyckas dyrt men de innehåller 10 ml och är BÄST med avseende på den holografiska effekten efter vad jag har förstått. Jämför med 49 kronor för ett Dependlack på 5 ml och lägg till att Layla är 10 gånger så bra, minst, så fattar ni att priset är helt okej. Dessutom finns de i inte mindre än 16 färger och det är bra klös i många av färgerna. Jag har inga sedan tidigare men köpte 9 stycken nu, 6 av de nya och 3 från de gamla färgerna. Det kommer att bli en beställning till i sommar, det är jag alldeles bombis på. Jag har lovat Erik att jag endast ska köpa Laylas holografiska lack i sommar och det tänker jag hålla, men då ska jag banne mig köpa alla. 
Det ni ser här är 2 lager på ett lager av Nubar Foundation och ett lager av Make Up Store Aqua Fix. Appliceringen var riktigt bra, mycket mycket bättre än vad jag räknat med, men jag har just målat min kompis naglar med Coffe Love och då tenderade andra lagret att ta med sig det första så jag tror att Aqua Fixen hjälpte en del. Fantastiskt fint är det hur som helst, jag är väldigt sugen på att testa mina andra lack från Layla!
 

Orly Melt Your Popsicle

Publicerad 2012-06-23 09:40:48 i Naglar i orange,

Helt dagsaktuella bilder idag igen! Vad säger ni om det? Jag som skulle göra slut på allt i arkivet... Det finns nu en massa löst hängande bildmaterial i olika mappar på datorn också, som jag är orolig att jag tappar bort. Fan, den här blogg.se grejen är inte rolig... Jag som helst inte hade betalat för webhotell och domän och grejer, men nu blir det kankse så i framtiden. Nå, bloggen är fortfarande nödvändig för mig vad gäller sortering av bilderna och jag vill ju kommunicera med er också så om det är enda möjligheten får man väl ta det med jämnmod det också.
Även om min upprördhet efter utkast-kastandet lagt sig så känns fortfarande attityden i det enda svar jag hittills fått från blogg.se så nonchalant att det är svårt att stanna kvar. Men, nu ska jag sluta harva på om detta. Det är nagellacken ni är här för och det är nagellack jag ska berätta om. Här ser ni ett underbart neonlack, Melt Your Popsicle, från Orly och den är helt jävla underbar!   
Jag visade ju Orly Beach Cruiser för inte så länge sen. Det är årets rosa för mig, helt klart, och jag har redan använt det två gånger. Det är med ut på landet för fler repriser då jag fullständigt älskar det och tycker alla måste ha ett! När jag skrivit det inlägget fick jag ett mail från Orlys PR-representant i Sverige och hon undrade om jag ville prova de andra lacken i kollektionen. Ja, gissa om jag ville! På så sätt hamnade MYP i min ägo och även resten av lacken. När dagen idag visade sig vara mulen så kändes det som ett självklart val att hugga in på neon  och inte holo och den här ropade mitt namn! Nailtastic-Anne har visat den och även om jag tyckte färgen var underbar så var jag tveksam till att köpa den då hon sa att hon behövde fyra lager. Det gjorde jag också, det här är fyra lager och det är fortfarande VNL, men det gör ingenting. Det är helt underbart och inte ens penseln störde mig när jag lackade med det.
Jag brukar ju argumentera att Orly har en för lång och sladdrig pensel men det fungerade bra med det här väldigt tunna och lätta lacket. Det var lätthanterligt och torkade snabbt som ögat. Inga bekymmer vad gäller de fyra lagren alltså. Färgen är illande lysneonorange som en trafikkon. Min mamma tyckte den var helt underbar och det är första gången hon sagt så om ett av mina neonlack. Den är mer lysande än mina bilder visar. Jag är helt förälskad i nyansen! Precis som Anne skrev i sin recension så kunde jag ha grundat med vitt, det finns ett sådant med i kollektionen, men det gör jag ju aldrig. Jag kommer aldrig på det och principiellt är jag lite anti-layering över svart och vitt då det förändrar färgen. Även ett nudelack hade ju funkat som underkläder och varit mer min stil. Kommer jag ihåg det så gör jag så nästa gång men annars går det bra så här med. 
 

Layla Emerald Divine

Publicerad 2012-06-22 11:18:51 i Naglar - holografiska lack,

Emerald Divine blev först ut att testas av de nya Layla-lacken. Det är inte den som lockade mest, det ska jag erkänna, men jag vet att Emma har Shock Pink på sina naglar och jag vet att ni efterfrågar sommarfärger och då tyckte jag att Emerald Divine var mest passande. den är härlig och fin så jag klagar inte men som jag sa i inlägget nedan där jag visar alla lacken, så är Misty Blush och Coffee Love tillsmammans med Purple Illusion mina tre favoriter. Lite mer höstiga kanske, men så jag. 
Emerald Divine hade gärna fått vara lite grönare för min del. Jag tycker många gröna hololack hamnar i den här lite aquagrönblå istället för att vara "riktigt" gröna. Antingen det eller ljusa björklövsgröna med gul underton. Ingen tillverkare har ännu gjort ett riktigt gräsgrönt hololack. Tur attman kan franka det själv, men det är ändå något jag lite efterlyser. För mig är den här kanske Divine men inte så Emerald. 
Som med den förra kollektionen från Layla är den holografiska effekten helt fantastiskt bra! Det är dessutom mer lättlackat än förra omgångens. Här har jag den över NNS och Seche Vite och så ett lager Seche Vite över också. Två lager av Emerald Divine. Det gick hur smidigt som helst att måla med och skiljer sig radikalt från Jade Groove som jag bar precis innan och som både vallade och sprack fram till tredje lagret. 
Självklart ska ni få en film på det här också. Glad Midsommar och härlig holofredag på er alla läsare!
 
 

Holoskörden på bild

Publicerad 2012-06-22 11:02:56 i Nagellack - kollektioner,

Massor av flaskor! Jade och Layla i en härlig hög!
Layla på swatchstickor. 
I samma ordning: Emerald Divine, Gold Idol, Coffee Love, Misty Blush, Cloudy Violet, Purple Illusion, Red Taboo och Shock Pink. Den jag var mest intresserad av när vi fick se de första bilderna i början på april när Layla började jobba med kollektionen var Misty Blush. Den håller måttet tycker jag och även Coffee Love var jag sugen på och den är också riktigt snygg. Ja, alla är enastående men de två känns som favoriter tillsammans med Purple Illusion. Den senare är förövrigt framtagen efter önskemål från the Holo Queen som ville ha en ersättare till Nfu Ohs magentalila som numer inte är så holo. 
Hela kollektionen är magisk och jag älskar dem och jag bär just nu Emerald Divine så snart kommer det bilder på den med!
Men, det är inte bara Layla som ramlat in. Min beställning av Jades holografiska lack har legat och väntat på mig mer än en vecka redan. Jag var osäker på hur lång tid det skulle ta från Brasilien så jag beställde dem till mina föräldrars hus på landet. De ser verkligen fantastiskt fina ut på stickorna och i flaskorna och jag ser fram emot att prova dem alla! Vermelho Surreal och Mystic Gold känns som givna favoriter men även Delirio Rosa och Magia Negra samt Energy lockar mig väldigt!
Samma ordning här med: Vermelho Surreal, Deja Vu, Delirio Rosa, Seducao Rosa,Fascinio Violeta, Hypnose, Energy, Magia Negra, Mystic Gold och Psicodelica. 
Flaskbilder med swatchsticka kommer här, fortfarande i samma ordning:
Vermelho Surreal, Deja Vu, Delirio Rosa, Seducao Rosa
Fascinio Violeta, Hypnose, Energy och Magia Negra
Mystic Gold och Psicodelica.
Visst ser de fantastiskt fina ut! 
 
 

A England Princess Tears

Publicerad 2012-06-22 07:44:47 i Naglar - holografiska lack,

Tre lager, tjock formula var allt jag orkat skriva om det här lacket när jag lade in bilderna i arkivet. Jag har inte haft något sug att publicera bilderna heller, men nu, i arkivet-ska-tömmas-på-riktigt tider så slänger jag ut den som första lack denna midsommarafton/holofredag. Det kommer mera under dagen. Jag ska försöka fota mina Jade- och Laylaflaskor och om jag hinner lacka om till något nytt holo så vore det ju kul. Annars får ni kanske det jag faktiskt burit nu i två dagar, Layla Jade Groove. Man vet ju aldrig vad som hinns med när det är en helgdag som man faktiskt firar i viss mån. Jag hoppas verkligen att Emma hinner visa sitt Layla som hon berättat för mig om. Det låter som ett fantastiskt lack och jag ser så fram emot hennes bilder. 
 
A England Princess Tears har nog fått sitt namn efter att den stackars prinsessan började gråta av besvikelse. Det ska vara holografiskt och duokromt men båda delarna så svagt att det inte ger mig någon riktig kick. Den lila färgen är mesig och trist och som vanligt chippar det inom tio timmar. Min kemi och A Englands går tydligen inte ihop. Det är synd, jag vill verkligen älska dem som alla andra gör. Jag älskar flera av färgerna, jag älskar namnen och konceptet, men formulan och hållbarheten på mina naglar är tyvärr inte okej. Kanske är Seche Vite fel överlack för dem? Kanske är OPI NNS fel underlack för dem? Kanske är jag fel för dem? Vem vet... 
För att fira in midsommar så får ni en film. Den är från min lägenhet i stan, inte från landet, men den innehåller alla katterna och har Siv i huvudrollen. Varsågoda:
 

Revlon Rain Forest

Publicerad 2012-06-21 17:03:11 i Naglar i grönt,

Mer lack kommer här. mörkgröna glittret Rain Forest från Revlon. Det är himla tjusigt om än inte vårigt. Imorgon lovar jag er högvis med holo. Dels finns det lite i arkivet och dels ska jag, förhopppningsvis, visa lite flaskbilder på Jade och Layla.Nu just blir det dock detta. 
Ett lite flödigare lager. Helt okej att måla med. Vackert, glittrigt och grönt. 
 

Essence Magnetics Spell Bound

Publicerad 2012-06-21 16:58:23 i Naglar i blått,

Vad sägs om att få se mitt enda magnetlack. Effekten är okänd då jag inte har någon magnet. Jag roas inte av den typen av lack så det här är i min samling bara på gund av färgen.
En läcker blå, eller hur. Och det tog tre lager lack för att få det så här. Jag upplevde formulan som lite tjock men det är ju inte ovanligt. Gillar ni magnettrenden? Har ni magnetiska lack? Berätta!

Zoya Reva

Publicerad 2012-06-21 13:07:00 i Naglar i rött,

Ha! Jag tidsinställer! Jag har ju som mål att faktiskt göra slut på arkivet, flytta bloggen och börja om med ett nytt arkiv under sommaren då jag har lite tid att bygga grunden. Vi får se om planen lyckas. Jag har ca 15 inlägg kvar av det som blogg.se inte slängde och här är ett av dem. Zoya Reva. Det var med i förra vårens sunshine-kollektion som jag älskade! Jag har packat med den till landet faktiskt. Det var härliga lack!
Reva är en knepig färg som kan se rosa ut i vissa ljus men även kan bli mer intensivt röd. Här ser ni henne en solig dag på landet. Jag älskar det här lacket! Gnistrande och rött, kan inte bli fel. Sista klickisen är tagen i full sol. Tre lager, väldigt tunna, ger bra täckning och lacket torkar snabbt och bra. Vill ni se hur det såg ut förra gången jag fotade det? Okej, här är länken! Jag kallade den då en röd Ivanka och det är den! 
I sol
I skugga. 

Gallery Colors Black Sparkle

Publicerad 2012-06-21 06:58:31 i Naglar, vampy,

Jag vet inte vad som händer här egentligen... Jag svarade på kommentarer på inlägget med Zoya Cheryl. När jag var klar försvann inlägget. Helt. Det är borta. Eftersom blogg.se inte svarat på fler mail från mig sedan jag fick mitt första svar så känner jag att jag skiter i det. Tack alla som kommenterade där. Jag uppskattade era kommentarer och jag svarade på dem. Ni får ett att vampylack att titta på som ersättning för Cheryl. Om jag fortsätter blogga så kommer nog Cheryl snart i repris så vi kan titta på det då. Ja, det finns ju även ett inlägg sedan tidigare om vi känner ett intensivt Cheryl-sug. Nu till det ni får att trösta er med. Gallery Colors Black Sparkle.
Jag letade bra svarta lack i vintras/våras och köpte bland annat A England Camlelot. Den gnällde jag på och ville veta vad ni hade för svarta favoriter. Andrea erbjöd sig att köpa ett svart Gallery Color till mig och i det paketet fanns även det här lacket, helt fantastiskt vackra Black Sparkle!
Ni som känner mig från bloggen vet att jag har en hel del lack som liknar det här och att det finns ett skäl för det. Jag älskar den här typen av lack! Jag älskar dem passionerat! Rött glitter gör mig alltid lycklig och rött och svart är väl det mest perfekta man kan föreställa sig!  
Ett lager har jag här av Black Sparkle men över ett klarrött jellylack för att ge det lite mer "rödhet". Det är en svart jellybas och så röda glitter då, som ni ser. Ett utmärkt lack och ett oerhört vackert lack som hamnar högt på topplistan av svarta lack med rött glitter i. Tack Andrea! 

Nailtastics söndagsenkät

Publicerad 2012-06-20 21:32:57 i Allmänt,

Väldigt sent, men nu är jag också med!
Här kan ni klicka för att se Annes inlägg och länklistan till alla deltagare. Bra initiativ av Anne och rolig läsning!

Hur länge har du varit en nagelnörd?
Av och till från jag var under tio år. Det har funnits perioder jag inte lackat naglarna, ibland långa perioder, men jag har "alltid" samlat på lack och intresset att måla naglarna återkommer alltid. Jag fyller snart 40 så det är alltså mer än 30 år. ;D

Hur många nagellack har du i din samling?
Jag tror att det är närmare 1800. Kan vara strax under eller lite över. Har inte uppdaterat min spreadsheet på ett tag.

Om du bara fick välja lack från ett märke från och med nu, vilket märke skulle du välja?
Zoya. Fast då får jag ju inga hololack...Skit. Det funkar ju inte. Jag älskar mina Zoyalack passionerat men jag måste få ha lite hololack på sidan av också.

Hur mycket spenderar du på nagellack och nagelvård i snitt varje månad?
Mellan 500 och 1500 kronor i månaden. Vissa dyra månader kan dra iväg men jag försöker att inte gå över 1500 alltför ofta på ett år.

Dyraste lacket/lacken i din samling?
RBL Recycle. Köpte det från USA för fullpris och fick det levererat med fedex för massor av pengar. Enda fraktalternativet. 260 kronor tror jag det gick på. Jag har använt det en eller två gånger och strax efter att jag köpt det exploderade det av gröna lack på marknaden och den blev helt överflödig. Jag gillar inte ens formulan.

Vilka är dina lemmings just nu?
Svår fråga... Inga kraftig lemmings just nu, men det är klart, det finns alltid lack jag vill ha. Hade du frågat innan mina Layla kom idag så hade det varit dem. :D

Favoritfinish?
Holografiskt. Sen älskar jag de lack jag kallas "sparkles", alltså skimmer-foil-glittriga som Ivanka.

Finish du bara inte klarar av?
Matta lack. Jag vill ha glans.

Vilka nagelvårdsprodukter klarar du dig inte utan?
OPI Natural Nail Strengthener och Seche Vite. Ja, Seche Restore måste jag ju ha också. Förtunna är mitt mellannamn!

Vilket lack pryder dina naglar just nu?
Layla Jade Groove.

Vilken rolig utmaning! Tack för den!

Zoya Blair

Publicerad 2012-06-20 17:50:09 i Naglar i rött,

Jag förbereder en flytt så sakteliga genom att tömma arkivet på utkast, de få jag har kvar. Här är ett av de inläggen. Oerhört vackra Zoya Blair som jag använt många gånger. Det är ett perfekt mörkrött med perfekt formula. Om ni, som jag, älskar vampiga röda skimmerlack så är Blair ett måste för den är så enkel att måla med, så glossig i finishen och ja, perfekt!
Två lättmålade lager på mina bilder. Det är verkligen ett av de finaste lack jag vet i sin genre. Zoyas penslar är dessutom perfekta för mig. 

Som ni märker är det bildspam på gång här. Det är ett lack som förtjänar det. Den djupa purpurtonen i det röda, de svärtade kanterna, glöden... Ah! Det är underbart!
Det kommer nog bli fler höstlack här framöver då jag verkligen vill tömma hela arkivet nu så jag kan börja om på annan adress när vi listat ut hur vi flyttar bloggen till wordpress. Vi jäktar inte men vi är allvarliga med planerna den här gången. 

China Glaze TTYL

Publicerad 2012-06-20 13:33:21 i Naglar - holografiska lack,

Bara för att jag är så glad så kommer här ett hololack från min lilla arkiv-rest! Glad, undrar ni ni, varför är jag glad? Jo, för att Emma precis tagit emot våra Layla-lack! Vi sambeställde och nu är de levererade. Jag är superlycklig! Tänk vad roligt jag ska ha när jag äntligen slutar jobba, packar katterna och åker till landet och kan ägna mig åt att måla naglarna och dessutom med så vackra lack! Hurra! 
Som ni ser är inte det här ett Layla-lack utan ett China Glaze från OMG-kollektionen. Det är TTYL, en varmtonad rosa. Ganska fin, eller hur! Två lager, bra formula och bra torktid.

Layering i rött över Absolutely Alice

Publicerad 2012-06-20 12:53:00 i Naglar - glitter för layering,

Absolutely Alice möter Ring in the Red. En konstig kombination? Säkert. Jag föll ju inte stenhårt för Absolutely Alice men jag brukar älska när det är rött glitter med som accent i lack. Alltså, rött glitter tillfört till AA och se, det blev väl en lite mer spännande kombination! Jag gillar det ju bättre så här men jag är störd, jag vet det. 

Revlon Matte Suede Emerald City

Publicerad 2012-06-20 06:49:56 i Naglar i grönt,

Här kommer ett lack som inte direkt skriker sommar. Det är ett av de få inlägg jag har kvar i arkivet, nu känns det viktigt att få dem publicerade så de inte alla försvinner... Hur som helst, Revlon Matte Suede Emerald City är, som namnet säger, ett matt lack. Jag köpte det inte för att bära det matt men jag visar alla fall bilderna på hur det ser ut då.Två lager av ett fullständigt normalt matt lack. det har inga egenskaper som skiljer det nämnvärt från OPI Suede-lacken till exempel, utan fungerar som dem.
Färgen är en snygg, kalltonad grön och i matt tillstånd ser det ut som en silvrig dammighet över det. När man får på överlacket händer inget annat än att man byter dammigheten mot glans. Färgen fortsätter vara sig lik.
Jag föredrar ju lacket glansigt, som ni vet, och precis som många andra matta lack får det ett väldigt vackert skimmer under överlack. Vad föredrar ni? glans eller matt?
Kattfrukost. Visst är Siv liten jämfört med Signe. 

China Glaze Ring in the Red

Publicerad 2012-06-19 06:12:34 i Naglar i rött,

Ja, jag tömmer arkivet helt nu när jag ändå knappt har något kvar av det. Här är det ett jullack som dyker upp, ett från förra årets julkollektion från China Glaze.Två lager över W'n'W Rudolph. Ring in the Red är ett lack som, om jag minns rätt, består av en miljon små glitterpartiklar i en genomskinlig bas. 

Det är ett fint lack, men knappast spektakulärt. Jag vet inte om man kan få det opakt på egen hand, det har jag inte provat, men då skulle det kanske kännas mer unikt. Även så här är det dock tjusigt. Jag skulle helt klart kunna tänka mig att bära det här och inte min chippade A England dragon just nu. Hinner dock inte byta lack just nu. Känns lite genant att ha chippade och fula naglar när man är en hard core lacquer head som jag, men vad fan... Jag ägnade gårdagskvällen åt att skumma bilder i bildarkivet för att försöka hitta alla fall lite av det jag minns låg i arkivet. Tog mig tillbaka till 2010 tror jag, men det var några timmars jobb det med. Jag är fortfarande så himla arg på blogg.se och deras sätt och Emma och jag pratade en del igår och vi ska nog försöka flytta. Hoppas ni alla följer med oss om och när det blir så. 

Och så en liten uppdatering om Siv. Hon och Signe är helt klart kompisar. De leker och Signe kan tvätta Siv lite och sköta om henne, inte alltid till Sivs förnöjelse. Siri fräser fortfarande men tillåter en snävare perimeter innan hon blir nervös och jag tror att hon snart kommer ha lugnat sig. Siv knallar fortfarande runt med svansen rätt upp och verkar nöjd och glad. Jag märker inte att hon skulle ha haft några större anpassningsproblem efter flytten hit. Just nu sitter hon i mitt knä och spinner. Hon går på lådan och hon äter och leker och allt verkar vara bra med henne. Jag har fotat och filmat lite men inte plockat ut det ur kameran så jag vet inte hur bra något är än men ni kommer få se mer av henne snart, det kan jag lova. 

Svaret från blogg.se

Publicerad 2012-06-18 19:19:34 i Allmänt,

Jaha, nu har jag fått svar från blogg.se angående alla mina sparade utkast som de slängt. De är förlorade. Så här står det i mitt mail från deras kundservice:

Hej!

Vi kan inte göra nånting åt det eftersom där fanns en utgångsdatum för utkast (april) på den gamla systemet så vi kunde inte överföra dem.

Ha en bra dag,
Mvh Nina, blogg.se

Ha en bra dag... Ja, det är ju en jättebra dag när de raderat hundratjugo utkast för mig. Jag vet inte vad jag ska göra. Man tappar verkligen sugen och glädjen i bloggandet när det blir så här. Jag måste smälta det här lite, men det känns ju sådär att jobba med några nya inlägg. Fan... fan, fan, fan..

China Glaze Don't Be a Square

Publicerad 2012-06-18 06:31:21 i Naglar - holografiska lack,


Jag kör på ett av arkivinläggen som finns kvar idag. Jag hinner inte göra ett nytt inlägg från scratch fast jag har bilder liggande på datorn. Just nu är arkivet nere på 15 inlägg som jag kan se, från två sidor till en sida alltså. Jag fattar ingenting. Inget svar från blogg.se heller än, men det har ju varit helg. Hoppas verkligen de löser buggen om det är en bugg, eller har backuper om det är något annat. Sminkan producerar nämligen två inlägg om dagen "på riktigt". Inte ens ett är jag rädd. Vi får hålla tummarna att det värsta inte har hänt. 

Don't be a Square är ett av de många rosa lacken i Kaleidoscope-kollektionen. Det är ett av de mindre populära så du kan hitta det för under 10 dollar på eBay. Det är ett mellanlack så jag vet inte om det nu är nödvändigt att hitta det om man inte är sugen på ett fullt set. Jag .har dock ingen dupe till den. Närmast är Milanis rosa men den är något ljusare i färg, eller något..., flera nyanser, Den här är en terracottarosa. En lite udda färg. Lite tantig kanske. Jag upplever det som något svagare i holoeffekten jämfört med de andra Kaleidoscope också. Kan vara i mitt huvud mer än i verkligheten men den känns likte mindre "whooozam" än t.ex Sexagon eller He's Going in Circles. Det är tre lager som vanligt och det är ett lättmålat lack med bra egenskaper. 

Medan jag skrivit det här har Siv försökt äta på min lussebulle (ja, i juni... jag gillar saffran) och sen har hon och Signe lekt en lite försiktig lek där Siv legat på armstödet till min fåtölj så jag kan försvara henne och sen har hon och Signe försökt slå varandra på tassarna. Signe satt alltså nedanför och tittade uppåt och när Siv slog med tassen på fåtöljens utsida så slog Signe med sin tass mot Siv och så växlade de. Det hela var så spännande att Siv somnade efter fem minuter. Hon är verkligen liten... Precis som när Signe flyttade hem till oss så är Siri lite ängslig. Hon sitter och iakttar allt uppifrån kylskåpet och fräser lite åt Siv. Det blir nog bra om några dagar. Siv och Signe har ju redan börjat en försiktigt relation och Siv har sovit med mig och Signe i sängen. Eller de har sovit. Jag kunde inte slappna av för hon är ju så liten att jag tänkte att jag krossar henne om jag vänder på huvudet. Hon är mindre än Signe var när hon kom. Så himla yttepyttig...

A England Dragon

Publicerad 2012-06-17 18:00:30 i Naglar - holografiska lack,


Idag har jag A England Dragon på naglarna. Hade Princess Sabra igår men som vanligt chippade det efter tio-tolv timmar så jag bytter till Dragon. Idiotiskt egentligen för det är redan slitet så risken är stor att det inte heller håller så länge. Men, det är en vacker grön. Väldigt fin och draklik. Den holografiska effekten är ju rätt klen men den ger alla fall lite djup åt färgen.


Kan, apropå gårdagens inlägg om mina utkast som försvunnit meddela att jag experimenterade lite och sparade det här som utkast och ja, mycket riktigt, ett av mina andra arkivinlägg försvann. Det verkar vara en maxgräns på 30. Gallery Colors Black försvann och det ska bli spännande att se om den dyker upp igen när jag publicerar det här. Hoppas verkligen det är en bugg så att mina arkivinlägg kan återfås, annars kommer jag att gråta en skvätt tror jag. Eller bli rasande och stämma dem, Troligen finns det dock någon liten mening i användaravtalet som skyddar dem i sådana här lägen. 
Uppdaterar med ny info. Gallery Colors Black dök upp igen när jag publicerade detta... Kanske funkar med alla inläggen? Hm... Värt att prova, men inte just nu. 

En annan fånig sak som jag inte fattar är hur man får de klickbara bilderna. När jag försöker lägga in minatyrer funkar det inte. Yay... Jag som hatar förändringar. Fan, jag har Asperger, jag kan inte hantera sånt här. Jag vill att allt ska vara som vanligt... 


Siv har flyttat in

Publicerad 2012-06-17 17:38:41 i Allmänt,

Hej! Idag har jag hämtat min kattunge Siv. Hon har flyttat in och Signe och Siv är väldigt nyfikna, lite nervösa och en hel del misstänksamma mot den lilla. Och hon är liten. Pytteliten. Var verkligen Signe så här liten när hon kom hem till oss?

Hon är rätt söt trots att hon har en spetisg nos och ser ut lite grand som en lemur. Sivan. Jag är lite kär i henne. Jag hoppas Siri och Signe också blir det.

Förtvivlad

Publicerad 2012-06-16 14:37:34 i Allmänt,

Det har funnits många gånger som jag övervägt att byta bloggplattform men sen har bekvämligheten vunnit. Jag har varit troden blogg.se sedan 2007. Idag önskar jag att jag flyttat. Jag tänkte kasta ut ett litet arkivinlägg och upptäcker då att jag har förlorat ca 120 utkast. Utkast till inlägg som legat där och varit trygga, trodde jag,sedan 2008 och framåt. Inlägg jag jobbat med. Timmar av arbete. Massor av bilder på smink och nagellack som nu försvunnit utan förvarning. Jag vill bara ge upp nu. Jag hinner inte producera inlägg varje dag, arkivet med alla utkast har varit min trygghet. Jag vet inte ens nu vad jag måste göra om för nagellacken som blivit fotade och hamnat i arkivet är ju "färdiga" och bara tanken på att börja gå igenom min spread sheet och jämföra med publicerade inlägg känns omöjlig. Fan, jag har 1800 lack. Och sminkinläggen jag sparat... Ja, de var faktiskt fina. Jag ville ha kvar dem och lägga ut dem vid något speciellt tillfälle.

Jag vet inte vad jag ska säga. Jag känner mig sviken av blogg.se. Mailade dem nyss och hoppas de kan återställa mitt arkiv men jag är oerhört rädd att det är kört och mitt material är borta. Vad gör jag då? Får de ens göra så rent juridiskt? Äger de mitt material och kan kasta det utan förvarning?

Jag har några få inlägg kvar bland utkasten men som sagt, mer än 100 inlägg är borta. Jag har letat i kategorierna efter inlägg jag vet fanns i arkivet opublicerade och tänkte att de kanske ligger kvar i en kategori men nej. Borta. Hade jag fått en förvarning hade jag öst ut hela skiten på en gång eller bytt plattform och tagit med mitt material men nu sitter jag här och känner mig bestulen. Fy fan. Fy fan för blogg.se. Så här gör man inte mot sina bloggare. Så här behandlar man inte människor och deras arbete. Det är respektlöst och jag tycker det borde klassas som egenmäktigt förfarande med andras egendom. Alla mina bilder... Och jag har ingen som helst backup på något.

China Glaze L8R G8R

Publicerad 2012-06-15 19:30:28 i Emmas NOTD i glitter och holo,

Jag tänkte att jag också skulle visa ett hololack. Kort inlägg dock, blogg.ses nya layout gör mig förvirrad. 




Lacket är i alla fall L8R G8R från China Glazes OMG kollektion. Ett alldeles fantastiskt gulgrönt holo och ett av de absolut vårigaste lacken jag vet. I vanliga fall brukar jag använda två lager om jag inte missminner mig men här är det tre då det tenderade bli lite flammigt annars. Inga hololack jag vet är så linjära som OMG-lacken, de har så finmalda partiklar så det är inte klokt. L8R G8R är galet fint och vi har visat det massa gånger förut, men det gör väl ingenting man måste ju få återanvända sina favoriter.


Som en liten avslutning på holofredagen kan jag glädja er med att Laylas nya lack nu finns för försäljning. Det finns inte bilder på dem men om ni kollar i rullisten så finns de där. Sminkan och jag beställde igår, jag ringde henne och ropade de finns, de finns, de finns i telefon. Hon visste genast vad jag menade:)

Sally Hansens Nail Prisms Blush Diamond

Publicerad 2012-06-15 06:32:28 i Naglar - holografiska lack,

God morgon. Shit, vilken chock jag fick nu när jag öppnade bloggen. Allt ser annolunda ut på "min" sida.Vi får hoppas jag fattar allt och ett plus är att jag från och med nu kan tagga inlägg. Det borde man kanske backa och fixa på alla inlägg om man skulle vara sysslolös något veckoslut...Nu till det det här inlägget ska handla om. Holografiskt nagellack! Yay! Det är ju holofredag. Det blir arkivmaterial och dessutom ett lack jag visat i en annan version tidigare. Blush Diamond, precis som många andra Nail Prisms, finns nämligen i minst två varianter. Jag har en mörkrosa och den här mer blekrosa. 

Tre lager av lacket som kanske inte är mitt bästa prism-lack vad gäller formula men det är helt acceptabelt. Torktiden är också acceptabel om än inte supersnabb. Överlag är lacket lite segare än sin mörkare syster med samma namn. Det är ett fint nudeholo dock och nyansen passar min hudton. Jag föredrar dock Coral Glam och Madeleine när jag är på nudehumör. 

Det är ganska skirt och det är skälet till de tre lagren. Den mörkare Blush Diamond jag har klarar sig bra med bara två lager och har betydligt kortare torktid. Den här skulle man dock säkert kunna använda som ett aprikostintat holoöverlack för det är så pass skirt.

ManGlaze Fuggen Ugly och en glitterbonus

Publicerad 2012-06-14 18:57:25 i Naglar i svart, grått, silver,

Ja, ni märker hur det är, det blir arkivlack här nu igen. Jag har ett par manikyrer i kameran som väntar på att redigeras men jag orkar inte just nu. Istället fiskar jag upp sådant här som legat och väntat för det inte känts så aktuellt. Det är inte mer aktuellt nu men ni kanske tycker det är lite kul med ett kvällsinlägg ändå. Omtagna bilder av mitt grå ManGlaze-lack Fuggen Ugly. Det är skiftande med ljuset, så klart, och det byter skepnad med överlack då det plötsligt blir en skimmerbomb som är helt makalös. Här ser ni det i olika versioner, matt, blankt, i solsken och i skugga. Det är två lager av lacket och det är snabbtorkande, så klart, eftersom det är matt. Jag älskar det med överlack men utan tycker jag det blir tråkigt.
Och slutligen med lite glitter från Santee. Inte så helt lyckat...

Face glitter utan namn

Publicerad 2012-06-14 07:52:10 i Naglar - glitter för layering,

Om man vill fiffa till sitt krämlack med lite glitter kanske ett lager av Face lite iridiscerande glitter kan vara kul. Det är namn och nummerlöst, tyvärr, men vill ni ha det hittar ni det nog ändå. Det är inte så speciellt eller fint att jag riktigt tycker det är värt de pengar ett Facelack kostar så jag kommer inte tvinga iväg er till affären. Jag har faktiskt en ganska stark misstanke att Face nagellack, precis som Funky Fingers, är samma som Color Clubs i hög grad. Jag har hittat dupes till fyra av mina fem lack från Face bland Color Club-lack men just den här har jag inte motsvarande lack för. Det känns dock sannolikt att det finns ett.
Ett halt vanligt litet accentglitter, alltså. Inte mer, inte mindre. Jag vet inte varför jag köpte det. Jag behövde det inte och jag gillar det inte speciellt mycket. Hade jag köpt det för 20 kronor hade jag inte stört mig men 130 kronor är mycket pengar för det här.

L.A.Splash Komodo Dragon

Publicerad 2012-06-13 06:35:00 i Naglar i grönt,


Jag tömmer arkivet, som ni säkert märkt, och det har nu faktiskt minskat dramatiskt. Det finns dock ännu en del att ta av, som det här inlägget från februari 2011. Komodo Dragon köptes i hög grad för namnet. Färgen såg så klart frestande ut den med men mest var det namnet. Det blev också först ut att testas efter att jag haft köpfest på L.A.Splash efter Alizarine Claws hade ett av dem uppe på sin blogg som verkligen såg lockande ut. Ja, jag köpte alltså en hel hög och här är det första testet.

Färgen är ljuvligt antikguldigt grön med glitter och det täcker med ett tjockare eller två tunna lager. Det torkar dock matt och grusigt och inte ens två lager överlack kunde få ytan vare sig slät eller blank. Så tråkigt för i flaskan ser det kalas ut. Sen ska jag tillägga att jag visste det innan jag köpte det, för det hade Alizarine-Féline faktiskt tydligt skrivit ut, men jag föll för färgen och hoppades på Seche Vite-magi...

Misa Peachy Keen

Publicerad 2012-06-12 17:47:02 i Naglar i vitt, nude, beige,

Chaosophia visade det här lacket på sin blogg och som alla lack såg det magiskt ut på hennes långa naglar. På mina däremot... nej. Inte snyggt. Det är en hudbeige med varm underton och "hemligt skimmer". Fint på sitt sätt men tyvärr inte alls så magiskt som det ser ut på Sofias bilder.
Två lager som var hyfsat lättlackade och som torkade helt okej med ett generöst lager Seche Vite. Eller vadå inte snyggt? Det är väl helt okej egentligen. Det skär sig inte förskräckligt mot min hud. Lite bara. Det har fin lyster. Det är okej.

W'n'W Rudolph

Publicerad 2012-06-12 17:30:52 i Naglar i rött,

Kommer ni ihåg att jag sa att det kan vara jultema här ända fram till midsommar, i princip. Det här lacket köpte jag efter jul Jag har ju visat alla andra av Vixen Mittens från W'n'W, alltså deras ren-kollektion, men hade då inte Rudolph. Köpte den i en blogsale för att få kollektionen komplett och tadaa, här kommer den!
Tre lager av normal formula och ett ganska ospännande lack i rött med små röda glitter. Verkligen inget att göra en stor affär av men jag kan ju ändå slänga ut bilderna så jag kan känna mig klar med renarna.

L.A.Girls Metals Pink Steel

Publicerad 2012-06-12 07:49:48 i Naglar i rosa,

En djupdykning i arkivet får upp det här inlägget från förra året. Jag har inget nytt att visa just nu så det passar väl bra? Det är ett snyggt rosa lack, tycker jag, så jag är glad att det äntligen får komma fram och visa sig.

L.A.Girls Metals är en serie lack som man bara måste prova! Jag är superförtjust i vartenda ett av dem som jag har. Pink Steel köpte jag förra våren, de andra har jag haft närmare tre år, tror jag. Rosa, ni vet, det är så lätt att skjuta åt sidan och ha en förutfattad mening om att det ska vara tråkigt eller ointressant eller inte bära tillräckligt av ett statement om vem man är. När jag såg bilder på Pink Steel på andra bloggar insåg jag dock att det är ett snyggt rosa i en snygg foil finish.

Ett lager på mina bilder. Perfekt att måla med och en riktigt kort torktid. Och jag måste ju säga att färgen klär mig. Varför ska inte gamla svartrockare få bära rosa på gamla dar? Blir jag tant bara för det? Hoppas inte för jag
blir mer och mer förtjust i färgen och skaffar fler och fler lack i rosa. Det här rekomenderar jag dessutom varmt till flickor, damer och tanter i alla åldrar. Pink Steel är ju alla fall från Metal-kollektionen. :D

OPI Who The Shrek Are You

Publicerad 2012-06-11 19:01:22 i Naglar i grönt,

Från blekt till knalligt. Här kommer en gammal goding. OPI har gjort några riktigt bra kollektioner och en av de bästa är Shrek-kollektionen som kom för någon sommar sen. 2010 tror jag det var, men jag kan ha fel. Orkar inte kolla nu heller. Det var alla fall en kollektion med sex lack vara fem är nödvändiga för alla lackälskare. Jag köpte först minisetet, typiskt nog, och sen älskade jag alla de lacken och köpte fullstora flaskor av dem och då slank de andra två med för att jag ville ha ett fullt set. Jag har dock inte gjort av med mina minsar än så jag plockade fram en av dem, den härliga gröna Who the Shrek are you? och piggade upp mig med lite färg.

Visst är den läcker! Jag älskar den! Det är en så härlig grön med så mycket glädje och attityd i sig. Tre tunna lager, bra formula och torktid. Finns det något att inte älska med det? Jag kommer inte på något minus. Ja, okej, min hudton blir lite mer rosa i den, men jag tar det så gärna. Det är värt det.

Depend 2025 Silver

Publicerad 2012-06-11 05:56:55 i Naglar - holografiska lack,

Efter en misslyckad manikyr med OPI My Pointe Exactly som verkligen inte klädde mig beslöt jag täcka den ljusgrå jellyn med något annat skirt och grått. Valet föll på Depend 2025 Silver, ett silvergrått hololack från Depends holografiska sommarkollektion. Det här är bara ett lager över den ljusgrå befintliga manikyren. Perfekt när man inte vill slösa på de små flaskorna. :D
Silver är skirt, ljust silvergrått och bjuder på en fin scattered holoeffekt som just klarar att skapa regnbågar. Ni ser att det blir löst sammanhållna sådana. Det är en väldigt lättaplicerad formula, som de flesta scattered holos, och med bara ett lager som här är torktiden snabb. Hur den blir på egen hand vet jag dock inte.
Jag tycker det är trevligt och fint men det finns så många silverholos därute så har du redan ett kanske du ska fundera två gånger på om du bhöver just det här också. Jag, som är mer eller mindre manisk holosamlare och har säkert tjugo olika silverholos behövde det så klart, men det är inte helt unikt. Å andra sidan är inte mina tidigare silverholos heller det. Det här hör absolut till de finare i scatteredskaran om man inte räknar Sexagon från China Glaze som är bland det bästa man kan hitta i den genren. Den är också betydligt grövre i partikelstorlek än Depends så de är inte speciellt lika egentligen. Depends 2025 påminner en hel del om Ludurana Esplendido och även Catherine Arley 667 även om den är mer täckande och något mer grå i färgen. Hits Hefesto påminner också en del om det här, mer linjär dock, och Glitter Gals silverholo är ganska likt men också mer åt det linjära hållet och med högre täckningsgrad.
Här kommer, som vanligt, en liten filmsnutt som förhoppningsvis ger en rättvisande bild av lacket:

OPI My Pointe Exactly

Publicerad 2012-06-10 21:00:27 i Naglar i svart, grått, silver,

Dags att visa något riktigt fult för er. Sorgligt nog. Igår beslöt jag prova ännu ett av de minilack från OPI:s balettkollektion och valde grå My Pointe Exactly. Jag älskade ju Don't Touch My Tutu och var övertygad om att den här skulle vara lika perfekt. Det är den på ett sätt. Det är ett lättapplicerat jellylack. Dessvärre är det varmgrått och får mina händer att se extremt skitiga ut, det är så pass skirt att det desssutom visar för mycket VNL och ja, det klär mig inte. Det här är tre lager och ni ser ju själva att det tyvärr inte alls är en hit på mig.
På någon annan är det säkert fantastiskt dock. Det är så lättmålat och har en genomlyslighet som på rätt händer nog kan bli eterisk. På mig blir det bara solkigt. Tragiskt, men tur att jag inte redan köpt alla flaskor i fullstorlek efter den omedelbara kärlek jag kände för DTMT. Den här fungerade dock bra som bas för ett dependholo så jag var inte alltför ledsen.

Zoya Tiffany

Publicerad 2012-06-10 10:05:41 i Naglar i korall&persika,

Vill ni se en annan gammal favorit? Ja, det vill ni. Det här är så himla fint trots att det är en lite knepig färg. Jag vill kalla den kopparrosa eller persikorosa och det är en finish som är på gränsen mellan skimmer och foil, om ni förstår vad jag menar. Samma slags finish som Ivanka och Charla. Oerhört gnistrande!
Tiffany kom med den vinterkollektion som bytte namn från Fire&Ice till Flames. Tror den kom 2010. Det är en av Zoyas bästa kollektioner någonsin med skönheter som röda Sara, blå Crystal, rosa Gloria och lila Valerie. Alla sex lack i den kollektionen var andlöst vackra, eller är, de finns ju fortfarande att köpa. Jag tycker absolut man ska ha alla av dem i sin lacksamling för det är perfekta lack både till färg, finish och formula.
Två lättmålade och snabbtorkande lager av Tiffany på mina bilder. Ett lager Seche Vite som topplack. Inte alls dumt. Det är en färg som normalt sett inte passa mina händer men jag trivs bra i Tiffany. Den känns feminin och mjuk och lyckas balansera väl mot min hudton trots allt. Man kan inte önska mer av ett lack.

China Glaze Ginger

Publicerad 2012-06-09 14:57:17 i Naglar i guld, koppar, brons,

Vill ni se ett lack jag fick i present när jag beställde från en nagelgrossist i USA någon gång i vintras? Klart ni vill! Det här är en lyckträff för jag har en hel del av glitterlacken som China Glaze släppte i sin 50 Speciality Colors-kollektion för några år sedan men jag har inte Ginger. Jag har tänkt köpa den vid några tillfällen men det har inte blivit av för jag har varit osäker på om jag skulle gilla färgen. Det var befogade tvivel för nej, jag gillar den inte så värst. Jag ogillar den inte heller men det är skönt att den var en present och inte något jag betalat för.
Färgen är en ljus koppar med prismatiska glitter. det är två lager på mina bilder och det är minst två lager överlack för en slät yta. Jag vet inte... Atlantis är ju tjusig men de andra lacken i den här kollektionen är liksom inte riktigt lika fantastiska. De är inte dåliga heller men de är inte pulshöjande vackra och några av dem, som Sunshine, är närmast besvikelser. Har ni några storfavoriter från den här kollektionen? De nylanseras ju också hela tiden, som Snow Globe, som jag faktiskt gillar, och Techno, som båda släppts med senare kolellektioner. Snart kommer väl Ginger i en julkollektion...

China Glaze Coconut Kiss

Publicerad 2012-06-09 11:14:30 i Naglar i lila,

Vill ni se ett av mina favoritlack i lila? Jag älskar den här skönheten! Lila är annars en färg som jag tycker är knepig. Ibland knockar en lila mig totalt men oftast lämnar de mig kall och oinspirerad. Den här är en klassiker i min samling, jag har haft den i många år, och den är verkligen fin. Den glaslika finishen är nog det som gör den till en favorit men även den rödbaserade lila nyansen. Det ni ser på bilderna är tre tunna lager och lacket är väl kanske inte perfekt vad gäller formula men det är okej och det är fint!
Coconut Kiss är inte ett nytt lack men den finns lätt åtkomlig hos de flesta e-tailers. Jag rekomenderar alla lackfrälsta flickor att göra en beställning från 8ty8 eller Trans Design och spana igenom deras lacksortiment även vad gäller äldre kollektioner för det finns många pärlor att plocka upp. Hos Trans Design, som jag övergått till mer och mer, får man nio lack i en flat rate-box och det är absolut det mest ekonomiska sättet att skaffa sig en lacksamling med OPI, China Glaze, Orly, Barielle, Essie och Color Club. Självklart vet de flesta av mina läsare det här, men jag tänkte jag skulle slänga ut infon igen för nu är det länge sedan jag själv skrev om sådana saker som inköpsställen och jag tycker det är synd om nyfrälsta lacksamlare betalar svenska butikspriser för lack som är lättillgängliga till betydligt lägre priser på ett säkert och bra sätt.

Depend Holographic - 2034 Steel Blue

Publicerad 2012-06-08 21:32:27 i Emmas NOTD i glitter och holo,

Jag tänkte fortsätta att visa er Depends holografiska lack. Egentligen hade jag målat med och fotat Raspberry men den visade ju Sminkan igår så då fick jag skifta snabbt och bär nu istället Steel Blue som har nummer 2034. Järmför man med Denim Blue och Raspberry som är de jag testat tidigare så är Steel Blue mycket blekare i färgen, men också mycket mer holografisk, här har vi ett lack som bjuder på riktigt kraftig holoeffekt i ordentligt lampljus eller solljus. Även nu när jag sitter och skriver, utan lampa men med naturlig dagsljus från ett fönster, dock utan sol, så kan man se regnbågarna. Bilderna har jag tagit i soldis, utom den sista som jag fotade under halogenlampor då jag ville visa vilka regnbågar det här lacket har. Färgen blev misvisande, men ni ser att Steel Blue bjuder på massa scattered regnbågar om ljuförhållandena är de rätta.
Formulan på de här lacken skulle jag säga är mellanbra, holos har ju sällan kanonformula. Det som kan vara bra att tänka på är att låta lacket torka lite innan man lägger på nästa lager, annars är det lätt att man får med sig färgen och att det blir kala fläckar. Depends holografiska är inte i närheten av MUS eller Nfu Ohs lack vad gäller detta, men det finns ändå en liten tendens till det beteendet hos lacket. Steel Blue är ganska skirt, jag har målat tre lager men jag målar ganska tjocka lager, jag kan tänka mig att den kära Sminkan använder 4-5 tunna lager av detta lack. Toktiden är helt okej, har egentligen inte så mycket att säga om den. Av de tre Dependholon jag har testat så tycker jag att alla varit riktigt bra, Raspberry var minst holografisk av de tre, Steel Blue mest men det syns inte riktigt på mina bilder. Priserna är helt klart den stora baksidan, det och den minimala flaskan. Efter att ha målat med detta lack så har nivån sjunkit rejält, jag tror inte att lacket kommer räcka till mer än 4-5 användningar och det är lite väl lite anser jag. Dock är det ju ett lack som är lätt att få tag på och det är riktigt fint så jag avråder absolut inte från köp, tvärtom, är man på grön kvist så borde man köpa två av alla dessa lack för att inte riskera att stå utan sina favoriter.

China Glaze Let's Do it in 3D

Publicerad 2012-06-08 06:40:12 i Naglar - holografiska lack,

God morgon alla läsare. Det är holofredag idag tack vara ljuva Skimmerskuggan och vi är så klart med på det. Det har ju i och för sig varit holovecka här, som vanligt, men ni kommer nog dessvärre, eller dessbättre beroende på vilken policy man har, få se hololack här alla veckodagar en period framåt. Både jag och Emma har ju Dependlacken att testa och så kommer snart Jadelacken att landa och sen släpps Laylalacken. Ja, ni vet, det är upplagt för en holosommar. Dessutom finns ju alla dessa ljuvliga lack från förr som ropar mitt namn när jag passerar min holo-Helmer. Här är ett av dem lacken. Det är ett av dem jag har en backup av också. Jag gillar verkligen Let's Do it in 3D från Kaleidoscope kollektionen. Ett underbart lack!
Kaleidoscope kollektionen kom ju 2006, före jag började köpa lack på nätet, men de fanns fortfarande en masse hos alla e-tailers efter att jag tog språnget och började köpa lack så året efter. Jag minns inte om de var d/c redan då, men det var alla fall inte lack som var svåra att få tag på. Mitt första ur kollektionen var He's Going in Circles men den här köptes ganska snart in den med och sen följde hela kollektionen. Det är härliga lack och Let's Do it in 3D är ett av de läckraste ur kollektionen.
Tre tunna lager ger lagom täckning och massor av regnbågar mot en grafitgrå bas. Lacket är inte svart, det är grått, och det är en genomlyslig bas så den ser ltie blaskig ut i skugga. I sol ser den bara enastående ut. Lägger man den över svart får man en djupare färg och det kan vara värt att experimentera med. Då kan man nöja sig med ett lite flödigare lager för då vill man ju låta den svarta basen synas igenom.
Idag måste man alltså köpa Kaleidoscopes från eBay eller blogsales eller swappa för dem. Priserna varierar mycket mellan färgerna och man kan få vissa av dem för ca 6 dollar och andra drar iväg rätt högt och kostar runt 40 dollar. De dyraste brukar vara Sexagon, Visist me in Prism och Octa-gone Wild. Let's do it in 3D brukar kosta runt 20 dollar men man kan hitta den billigare också om man har tålamod. Mellan 15 och 20 dollar verkar vara ganska vanliga priser just nu. Får man den för 15 dollar så är det ju svenska återförsäljarpriseer och inte något att klaga på. Är ni intresserade av holografiska lack tycker jag ni ska spana på de billigare Kaleidoscopes som finns på eBay. Flera av dem går för mellan 6-12 dollar. Det är alltså mellan 43 och 86 kronor. Jämför en flaska Dependholo á 49 kronor för 5ml och en flaska Rated Holographic för 9 dollar/65 kronor för 15 ml. Kaleidoscopes kan vara oerhört överkomliga om man väljer de mindre unika färgerna.

Depend 2027 Raspberry

Publicerad 2012-06-07 16:38:53 i Naglar - holografiska lack,

Från Depends holografiska sommarkollektion kommer den här mörkrosa snyggingen, Raspberry eller 2027. Det är en kall rosa som är så pass djup i färgen att den kanske kan kallas rosaröd. Det har en betydligt sämre formula än Ocean Green som jag provade igår. Den här är tjock och tynger penseln så den känns sladdrig och svårhanterad. ajg slängde dock i tio droppar Seche Restore när jag gav mig på lager nummer två så det skulle bli lite mer lätthanterligt. Jag kunde lätt haft i tio droppar till men valde att avvakta med det för att inte överfylla flaskan. Får man det här lite tunnare blir det nog mer lättmålat och snabbtorkat.
Det ni ser här är två-tre lager, lite beroende på hur första laget blev. Det första lagret, före förtunningen, fick man liksom badda på och det bildade vallar och jag fick försöka breda ut som smör på en macka typ. Andra lagret, efter förtunningen, fungerade betydligt bättre. Eftersom det första lagret blev så, ofrivilligt, tjockt, så blev också torktiden något längre än jag hade förväntat mig. Den holografiska effekten är helt okej. Det blir en spridd regnbåge i solen och i skugga är färgen tillräckligt mättad för att vara trevlig.
Som vanligt numera så finns det ett litet filmklipp på några sekunder som visar lacket i rörelse:
Och eftersom jag gillar att visa små filmklipp så kommer ett till, men inte på ett nagellack:

OPI Into the Night

Publicerad 2012-06-07 06:04:00 i Naglar i blått,

Jag köpte för inte så länge sen minikitet med OPI Spiderman-kollektionen. Jag hade önskat att det lite ostronvita lacket skulle ha varit med, då hade det verkligen varit russinen ur kakan, men det var så klart det tråkiga rosa istället. De andra tre är dock de mer intressanta ur kollektionen, de båda Chanel-kopiorna och så den här vackra blå, Into the Night.
Lite penseldragsmärken, som ni kan se, men en väldigt vacker blå. Det här är tre lager och formulan kanske inte är perfekt och finishen är i frostigaste laget men jag är som sagt oerhört förlåtande då jag verkligen uppskattade nyansen. Torktiden är seg, dessvärre, och ja, det är rätt hemskt att måla med. Minpenseln, som jag vanligen älskar, visade sig vara spretig dessutom så det blev ännu meckigare att få lacket på plats. Ja, det är väl vad jag har att säga. Nyansen får A men formulan F.

Depend 2036 Ocean Green

Publicerad 2012-06-06 17:55:24 i Naglar - holografiska lack,

Idag hämtade jag ut mitt paket med Depends 12 holografiska lack och nu har jag precis målat mina naglar med ett av dem, Ocean Green tror jag det heter, nummer 2036 har det alla fall, och det är det lack som såg mest frestande ut när jag radat upp flaskorna. Det har också sett oerhört frestande ut på t.ex Annes bilder.
Färgen är lite grönare än min kamera vill fånga men den är inte grön som i riktigt grön. Mer blå i så fall, alla fall på mig. Aqua men lite dammigare? Formulan är helt okej men det är ganska skirt, det ni ser här är tre lager och det är ändå rejäl VNL. På vissa naglar har jag fyra lager, faktiskt, men jag målar rätt tunna lager. Med Seche Vite är torktiden något längre än jag förväntat mig men inte outhärdlig. Det holografiska skimret syns som glitterdamm i nagellacket även när det inte är solljus på det men i solen slår det upp regnbågar av scattered typ.
Jag tycker lacket är fint och jag kommer nog lägga det över ett krämlack i närliggande färg i framtiden för att spara på dropparna. I butik kostar de 49 kronor flaskan och det är 5 ml så om man ska måla fyra lager för att få full täckning tar flaskan fort slut. Det är synd att dessa lack är en limited edition för de är väldigt fina och jag tycker det är roligt att ett svenskt märke gör hololack av bra kvalitet (ja, MUS gör ju också hololack men deras senaste släpp, Charmaine, är inte särskilt upphetsande) och att de finns lättillgängliga. Jag tänker inte ens klaga på priset eftersom det fortfarande är billigt om man jämför med 130 kronor för 8 ml som ju är priset på ett MUS-lack och jag betalar ju utan att blinka 10 dollar flaskan för hololack när jag shoppar hos Llarowe.
Här kommer ett litet filmklipp på lacket.

Nationaldagsnaglar

Publicerad 2012-06-06 11:09:19 i Emmas NOTD i blått och grönt,

Inte dagens naglar, jag testar Depend Holographic för fullt, detta är naglarna jag bar när jag gjorde det här sminket. Det var dock så mycket svenska flaggan över dem att jag bestämde mig för att spara dem till idag. Ett smart drag kan jag konstatera nu, målning av fönster och lister är just nu prioriterade högre än nagelmålning och då är det bra att ha lite förberett.
De blå naglarna är målade med H&M Nail Him. Det har lite skimmer i sig men det är väldigt diskret. Jag minns såklart inte helt hundra nu eftersom det är 1,5 månad sen jag bar det men jag tror att det är 2 lager. Har för mig att formulan var bra. Den gula nageln är målad med China Glaze Solar Power. Precis som de flesta gula är den lite mer tungjobbad, den krävde tre lager för att bli jämn och fin. Överlacket är som vanligt Poshes snabbtorkande, inga konstigheter där. Vad säger ni, ganska mycket svensk flagga va? Tanken var precis som med sminket att matcha örhängena men här lyckades jag väl inte riktigt så bra...

Layla Coral Glam

Publicerad 2012-06-06 10:58:17 i Naglar - holografiska lack,

Eftersom Layla äntligen gått ut med officiell info om sin kommande kollektion med åtta nya holografiska lack så kan vi väl fira med bilder på ett av deras gamla holografiska lack. ;D
Coral Glam är en av mina favoriter. Har tre flaskor faktiskt, men en är för at franka med. Det här har legat till sig lite i arkivet för jag är missnöjd med lackningen, men eftersom jag tog ett par filmsnuttar med lacket i rörelse så har jag inte velat kasta materialet heller. Ni får se det nu alltså. Det finns andra bilder, från i vintras, på Coral Glam också om ni vill spana in dem. 
Två lager som är enkla att måla på efter att jag tunnat lacket lite med Seche Restore. jag tunnade det så mycket att det rann in i nagelbanden på några fingrar, som ni ser, och jag gör ju aldrig någon clean up, fånigt nog, så jag visar misären för er. Det stör mig nu men det är ju lite sent att göra något åt det. Hur som helst, lätt att måla med efter uttunningen och snabb torktid. Jag har överlack vilket i det här fallet nog tog bort lite av holoeffekten men den är ju ändå spekatkulär.
Ett filmklipp för att verkligen visa hur enastående vackert lacket är.

Lila och guld med Urban Decay och Coastal Scents

Publicerad 2012-06-05 19:55:43 i Emmas FOTD 2012,

Jag tänkte att jag skulle försöka hålla mig lite á jour och visa er nytt smink. Det här sminket bar jag igår när jag och några kompisar var ute. Det är dessutom samboapproved vilket förvånar mig lite, färgstarkt smink brukar inte riktigt vara hans grej...

Hyn

Foundation: Estée Lauder Bb Cream Light och GloMinerals GloPressed Base Golden Light

Concealer: MAC Studio Sculpt Concealer NW 20

Puder: Elemental Beauty Matte Powder

Bronzer: Bare Minerals Warmth

Rouge: Fyrinnae Glow Blush Enrapture
Ögon
Ögonbryn: Laura Mercier Brow Definer Warm
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance
Ögonskuggor: Urban Decay Half Baked Coatsal Scents Hot Pot # S008 Lavender och S014 Regalia Purple

Highlighter: Urban Decay Virgin

Kajal: Urban Decay 24/7 Zero

Mascara: Lóreal Double Extension Beauty Tubes

Lösögonfransar: Ardell Demi Luvies

Läppar

Läppstift: MAC High Tea

På ögonlocket ligger guldiga Half Baked, i globlinjen två kallila skuggor från Coatsal Scents. Virgin är highlighter och jag har mascara, eyeliner, kajal och lösögonfransar. Jag gjorde en liknande variant med guld och lila förra sommaren men den blev inte så bra, jag tror det skilde för mycket i textur på den lila och guldiga jag använda då, här tycker jag dock att skuggorna gifter sig väl...

Color Club Fly With Me

Publicerad 2012-06-05 06:13:15 i Naglar i grönt,

Här kommer ett annat av vårens lack och det här gillade jag inte trots att det har flera kvaliteter som rimligen borde gjort den till en favorit. Det är grönt, det är glassfleck och det är dessutom glassflecks med en duokrom skiftning i guld till turkos. Det är alltså många saker som borde bli rätt men nej, jag gillar det inte, 
Tre lager lack på bilderna. Hyfsat lättmålat och lite seg torktid vilket är normalt när det är ett glassfleck. Penseln är bra hos Color Club så det var enkelt att måla med. Formulan är lite seg vilket är irriterande då den vill bilda en liten vall mot nageltippen, alltså glida ner och bli en "förtjockning". Det finns lack som är värre men det här har alltså lite sådana tendenser och jag hatar det. Jag vet inte varför men det är ett lack som inte fångar mig. Det är dock ett helt okej lack om man faller för färgen, bara man passar lite på tendensen till "vallning".

China Glaze Sunshine Pop

Publicerad 2012-06-04 06:27:04 i Naglar i gult,

Vill ni se lacket som missfärgade mina naglar å det grövsta? Här är det. China Glaze Sunshine Pop. Jag hatade att måla med det och när jag, dagen efter, tog bort det hade mina naglar blivit kraftigt missfärgade av det. Inte roligt alls. 
Det är ett gult skimmerlack och färgmässigt är det ju fint. Jag gillar även skimret i det. Det jag inte gillar är den tjocka, sega formulan som gör att det känns lite som att måla naglarna med lim. Torktiden blir lång i en sådan formula och mycket riktigt, det tar en bra stund innan lacket härdar. Jag lyckas få några hack i det  medan jag pratade med Emma i telefon och var nära att låta det åka av på en gång. Den sega, klistriga formulan är dessutom svår att få dit man vill. Massor av Seche Restore kanske kan få ordning på det. Frågan är om jag vill bära det igen eftersom naglarna blir så infärgade av de gula pigmenten.
Men det är ju rätt snyggt ändå... Man ser att bilderna är tagna tidigt på morgonen i kallt ljus för mina händer är så rosa men färgen på lacket är rätt på min skärm.

Orly Beach Cruiser

Publicerad 2012-06-03 18:36:51 i Naglar i rosa,

Dagens naglar är också de naglar jag hade förra söndagen och måndagen. Två gånger inom en vecka alltså. Dagens bilder blir det dock eftersom de blev bättre. Fantastiskt lysande neonrosa. Den snyggaste neonrosa jag sett! Beach Cruiser från Orly är underbar! Den får till och med mina kraftigt nerklippta naglar att se fina ut.
Två lager, jag hade nog tre förra gången vilket blir helt opakt, här ser man lite VNL, och formulan och torktiden är utmärkta. Jag är helt kär! Det här är den perfekta neonrosa! Den var ännu mer spektakulär förra veckan då mina naglar var längre, men man kan inte klaga nu heller. Jag blir glad av den här färgen! den klär mig! Jag till och med tolererar den bjängliga Orly-penseln för lacket är perfekt!
Jag har som sagt klippt ner mina naglar. De mår inte så bra som jag skulle önska då jag fick kraftiga problem efter att jag provade en nagelstärkare med proteiner i. Efter det har jag återgått till NNS och även använt olja (avoplex som jag gillar och argan som jag tycker luktar bajs...) men eftersom jag hört översvallande positiva saker om DermaNail från Summers Lab så har jag även startat med det nu. Vi får se om jag håller ut hela behandlingstiden. Jag har alla fall tagit en före-bild så vi kan jämföra om några månader. Tyvärr färgades mina naglar nikotingula av China Glaze Sunshine Pop så mina naglar ser värre ut än någonsin just nu när de är nakna. Tur då att man kan måla dem med sådana här lysande och underbara färger!
Och bara för att det är lite roligt så ska ni få se Siv. Om allt går enligt planerna så ska Siv flytta hem till oss om några veckor. Det är den svarta flickan som är i mitten. Hennes rosanosade syster är sötare men Siv är min. Jag hoppas Signe och Siri tycker det är en lika bra idé som jag...
Siri och Signe:

Depend Holographic - Denim Blue

Publicerad 2012-06-03 10:15:34 i Emmas NOTD i glitter och holo,

Precis som jag trodde var det tight med tiden i fredags och blev således inget vanligt holoinlägg. Nu är vi dock på plats i vårt nya hus och jag tänkte att jag skulle slänga upp några bilder innan jag kastar mig över högarna av flyttkartonger.
Lacket jag bar i fredags, och fortfarande bär är Denim Blue nr 2032. I flaskan tyckte jag först att det såg blålila ut men det berodde nog bara på ljuset för nu är mer mer gråblått, Denimfärgat är en bra beskrivning faktiskt:) Det är ett lack som täcker med två lager och som bjuder på en helt okej scattrade regnbågar. Det är inte superholo, men heller inte särskilt sparsamt i effekten, jag är nöjd. Dessutom har det suttit helt okej flyttandet till trots, en nagel har två små chiphack men lite svinn får man ju räkna med när man håller på och flyttar. Formulan var bra, jag har kladdat lite men det är inte lacket fel.

Zoya Pandora

Publicerad 2012-06-02 14:10:57 i Naglar i vitt, nude, beige,

Eftersom det inte händer så mycket just nu, jag har fortsatt att fota mina naglar men inte tömma kameran, så kör vi arkivlack. Det är ju ändå få som är inne och läser på lördagarna och jag själv har hållit på med en hemtenta och så skall jag sätta fart och städa nu. Imorgon kommer en kattallergiker och hälsar på så det blir fram med specialmustycket och försöka bli av med så mycket katthår som möjligt från soffor och fåtöljer. Jag ska göra våfflor till mig själv också, för det förtjänar jag. :D
Nagellacket är Zoya Pandora som jag visade i somras. Jag passar bäst i Shay av de tre lacken från Touch-kollektionen, Pandora är lite för rosa och Minka lite för gul. Därför använder jag mest Minka och Pandora som underkläder, det de var tänkta för, och Shay står orörd utifall jag skulle vilja ha den för sig själv någon gång. Jag gillar ändå Pandora så senast jag skulle ha henne som underkläder fick hon vara själv en dag innan. Det är en beigerosa med silverskimmer som är så finmalet att det blir en pärllik glans. Det täcker med ett flödigt eller två tunna lager, torktid och formula är utmärkta och ja, lacket är bra. Det är inte en upphetsande färg men den är vilsam och har kvaliteter.

Depend Holographic - Flaskbilder

Publicerad 2012-06-01 12:10:50 i Emmas NOTD i glitter och holo,

Det har väl inte undgått någon att Depend släpper en hel kollektion med holografiska lack, hela 12 små skönheter. Än så länge verkar de vara rätt svåra att få tag på dock, jag köpte mina på Parelle i Linköping och jag har legat på dem och tjatat dagligen om dessa lack sen vecka 21 då deras officiella släppdatum var. Jag lyckades dock lägga mina små giriga tassar på dem först i onsdags så jag misstänker att det är en liten förskjutning mellan officiellt släppdatum och när de faktiskt finns på plats i butik. Nog om detta ni ska få se bilder på dem såklart. Namnet står ovanför bilden. Eller ja numret då. De har namn också men de står inte på flaskan och jag har inte orkat forska i detta, måste ha lite krafter kvar till packningen också.
Nr 2036
Nr 2035
Nr 2025
Nr 2034
Nr 2033
Nr 2032
Nr 2031
Nr 2030
Nr 2027
Nr 2029
Nr 2028
Nr 2026
Jag har 2032 på naglarna just nu. Det kommer troligtvis att komma en riktig NOTD med det lacket senare idag, beror lite på om min sambo blir vansinnig om han ser mig sitta vid datorn, vi är lediga för att packa då vi flyttar imorgon men jag är inte så motiverad som han tyvärr, jag hatar att packa. Lacken ser ju inte alls särskilt holografiska ut i på flaskbilderna, men jag skulle nog säga att det är som det är IRL ungefär, holoeffekten på nageln ser mycket större ut än vad den gör i flaskorna, det ser ni ju på kontrasten mellan mina naglar och flaskbilderna. Ni får i alla fall en uppfattning om vad det är för färger Depend erbjuder. Dessa små lack är lite av dyrgripar, de kostar 49 kronor styck och är alltså rejält mycket dyrare än Depends vanliga lack, något jag dock kan leva med, holografisk effekt är mycket värt för mig! Vad säger ni? Är ni sugna på att köpa några av dessa eller har ni kanske redan gjort?

Up Colors Azul Arco-Iris

Publicerad 2012-06-01 06:16:00 i Naglar - holografiska lack,

De Up Colors lack jag har gjorde inte någon jättesuccé här hos mig men de båda blå gillar jag faktiskt. De är mer holografiska och mer intensiva i färgerna än de andra lacken. Den här holofredagen blir det alltså Up Colors Azul Arco-Iris ni får se.
Det är tre lager av lacket och det var förhållandevis enkelt, alla fall jämfört med de andra från samma märke, att måla med. Formulan var inte riktigt lika tjock. Penseln är samma sladdriga elände och jag, som har svårt för alltför mjuka och långa penslar, har svårt att komma på någon värre modell. Eller vänta, det finns ju en ändå värre kategori, de breda penslarna... Hur som helst, det gick att måla med. Det är ganska fint. En måttlig scattered holo. Det är inte jätteupphetsande men det är absolut inget fel på det. Det finns alternativ som har samma blå nyans men har mer holografisk effekt, t.ex Hits Poseidon, MUS Siw, Nfu Oh 65, ChG Kaleidoscope Him Out eller Layla Mermaid Spell. Alla de lacken är rätt nära i nyans om man inte är en verklig konnässör. Holografiskheten skiljer sig dock så de är inte dupes.

Om

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela