Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Majkavalkad

Publicerad 2009-05-31 16:54:41 i Kavalkad,

En liten kavalkad för månaden maj.
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.


Ljuvaste Emma, vackraste flickan på den här bloggen, har som vanligt gett oss mängder av vackra ansikten.


Lite ögon från Emma så ni tydligare kan se vad ni missar om ni inte håller koll på kategorierna Boktema och Emmas Fotd!


BB Couture for Nails: Venom

Publicerad 2009-05-31 16:48:39 i Naglar i grönt,


Mitt senaste köp, som hunnit hem alltså, från BB Couture, är underbara, grönskimrande Venom!

Ett lager lack räcker för denna skönhet. Det är lättlackat som en dröm och färgen är ljuvligt sommargrön!

Helt ljuvlig färg! Rekomenderar varmt detta lack! det är så fin lyster och så lätt att lacka med!

Finns att beställa från www.Overallbeauty.com och lacken kostar $ 8 och frakten 4.8. Då kan man få upp till sex lack.

Nfu Oh 62

Publicerad 2009-05-31 16:38:30 i Naglar - holografiska lack,


Lite beigesilvrigt holografiskt lack. Massor med bilder men en kort recension.

Lacket är verkligen vackert och har kraftig holo-effekt.

Svårlackat som sjutton. Färgen vill följa med penseln när man gör sitt andra lager och ett lager räcker inte då det vill bli ojämnt. Ingen dröm så alltså. Men efter tre lager med ett lager snabbtorkande överlack mellan lager 2 och 3 så får man en både vacker och hållbar yta.

Inomhus blir det en diskret holo, som ni ser i raden rakt ovanför. Klickbara bilder så klart. Översta raden med tre är tagna i indirekt ljus. Nedan i full sol.

Kinda Naked Baby Shimmer

Publicerad 2009-05-30 09:07:40 i Eotd med lösögonfransar 07-09, Sminkans EotD,


Här kommer en sminkning ur arkiven. Ni minns min idé med neutralt och festligt? Ja, den här borde ju kvala in i den kategorin. Det var dock en makeup som bars en helt vanlig veckodag. En makeup gjord med Makeupcosmetics underbara pigment och så en gnutta MAC. Jag hade den till jobbet faktisk, men hann inte lägga upp den på morgonen och sen glömde jag bort det så nu mins jag knappt vad det var jag använde, eller hur. Skuggorna är nedklottrade på en lapp men bas och så har jag ingen aning om längre.

Jag gissar på min Color Fresco från L'Oreal som bas. Den har jag använt rätt mycket nu eftersom min syntetpensel gick sönder för ett tag sedan så paint pots och Dignity är uteslutna. Eller nästan alla fall. Svårt att fixa med dem utan pensel. Sen gissar jag att jag tog Makeupcosmetics vackra auberginefärgade skugga Kinda och lade i det yttre v.et.

Sen är det Naked, en hudfärgad historia från MAC med massa glitter i, men glittret sallar av direkt och återfinns sedan överallt utom på ögonlocken. Själva färgen på Naked är dock bra då den är nära min egen hudfärg. För att ge lite mjukt skimmer åt makeupen har jag sedan applicerat babyrosa skimmerskuggan Baby Shimmer, också från Makeupcosmetics, över makeupen.

Därefter brun eyeliner i gelform från MsChic längs övre fransraden och under halva nedre. Mascara och lösögonfransar. Ifyllda bryn. Enkelt men ganska fint.

Color Club Naughtycal Navy

Publicerad 2009-05-29 19:24:44 i Naglar i blått,


Marinblått krämlack, mums, tänkte jag och beställde NN. Men nej, det är ju ett svart lack med blå dagrar. Suck... Varför ska det vara så mörkt? Jag tror jag ska franka det med en skvätt Dating a oyal eller något, så jag får det lite mer blåtonat.

Två lager krävdes för att få färgen jämn. Den är blank nog att klara sig utan överlack, som här. Dessvärre är den alltså för mörk för min smak.

Lilasotat med glitter och fakefransar

Publicerad 2009-05-29 05:50:31 i Emmas FOTD 2009,

Igår var jag riktigt duktig och pluggade ordentligt, så jag förtjänade verkligen en sminkpaus. Visst är det konstigt att när man inte har tid då är det superkul att sminka sig, men när man har överflöd av tid, ja då känns det rätt åtråvärt att traska runt lump och aska utan smink. Så är det i alla fall för mig. Dagens sminkning, eller ja, egentligen torsdagskvällens sminkning, är en lila sotning med Sharon som bas, lösfransar som Sminkan har köpt på ebay (tack raring) och lila glitter från HOT Makeup, ni vet det jag köpte för en spottstyver på Lindex. Det är inte alls så tokigt, och vätskan som man får till funkar faktiskt riktigt bra att fästa glittret med dessutom. Jag tyckte att det kunde vara kul med lite färg, glitter och fransar, lite glam helt enkelt, det är ju trots allt fredag, och man måste ju får leka lite trots att boktemat har ett uppehåll. Så, alltså glitter, glam och lila kör vi idag!



Hyn

Foundation: Elemental Beauty Soft Focus Sunshine

Concealer under ögonen: Clarins Instant Light 00

Concealer i ansiktet: Everyday Minerals Intensive Fair          

Puder: Elemental Beauty Matte

Rouge: Everyday Minerals Photo Album

Ögon

Ögonbryn: Clarins ögonbrynspenna Lightest Brown
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance
Ögonskuggor: Lars Wallin Sharon

Highlighter: Makeupcosmetics April

Eyeliner: Clinique Brush On Cream Eyeliner Black

Glitter: HOT Makeup i lila

Mascara: Estée Lauder Double Wear Mascara Black

Lösfransar: Köpta på ebay, de Sminkan kallar blunddockefransar, med Ardellim

Läppar

Läppglans: Benefit Her Glossiness Didn't Hear It From Me



Jag hade en tydlig idé om hur sminket skulle se ut, skuggan skulle liksom ligga i en rund form, som ett c i yttre vrån, och så skulle glittret ligga som en ram. Det blev ju inte så riktigt, men jag är inte ledsen för jag tycker att det blev fint ändå. Bas är Shadow Insurance, ovanpå den ligger Sharon, min allra finaste mörklila skugga, den är helt underbar! Allt det som är mörklila, det är Sharon. Efter Sharon tog jag en highlighter från MUC, April tror jag att det var, den tonar i lila. April hamnade ovanför Sharon upp mot brynet samt lite i inre vrån. Jag suddade dock inte egentligen, jag var ute efter lite skarpa konturer. När highlightern var på plats målade jag eyeliner och mascara, samt målade lite Sharon under ögat också. Därefter åkte fransarna på. De var faktiskt riktigt bra, gick att få dit dem riktigt vettigt, skulle nog våga mig på att ha dem en hel kväll, som en minnesanteckning åt mig själv. Och så var det alltså dags för glittret. Egentligen skulle jag ha använt en glittergel från kryolan, men den hade tyvärr torkat i burken, mycket sorgligt. Som tur var så var HOTs egna glitterfästarvätska fullt duglig. Jag penslade på den där glittret skulle vara och tryckte därefter dit glitter. Formen blev ju sådär, men vadå, det är ju fint ändå! Avslutade med rouge och läppglans och så var jag klar. 

Essie Sag Harbor

Publicerad 2009-05-28 14:19:06 i Naglar i blått,


Essies ljuvligt ljusblå, lite dammiga lack Sag Harbor. Trodde inte jag skulle gilla det alls, var skitseg med att beställa från kollektionen och fick, dessvärre bara tag på de båda blå, men tusan vad fint det här är! Så himla finelifinfint!

Två lager som är lättlackat. Det torkar segt dock, även med Seche vite. Fick hack i det även efter flera timmar.

Brite Bird - nu även i Sminkans ägo!

Publicerad 2009-05-27 16:52:18 i Swatchbibliotek övrigt,


Underbaraste MakeUpmyLack-Sanna har ju startat en egen ögonskuggetillverkning, under namnet Brite Bird, som ni säkert vet allihop. Jag var lite långsam med att köpa hennes trio, så jag har fått vänta på att den kom i lager igen, men det var nog tur det för nu fick jag ju läckra Chromed in Between också! En ny ögonskugga som Sanna släppt precis i dagarna. Det finns ytterligare en ögonskuggeduo, men den har jag inte skaffat mig än. Den är dock lockande den med...

Så här läckra är färgerna i trion. Ska bli spännande att testa! Vilken härlig sak att hitta i brevlådan en sådan skitdag som denna. Kändes som solen kom fram mellan molnen!
Dessutom var alltså den läckra, metalliska Chromed in Between med, och den ser ut så här:

Kan knappt bärga mig att testa! Färgerna ser fantastiska ut!

Swatchade på handen känns de krämiga och verkar härligt pigmenterade. Här ser ni en bild med dem snabbswatchade på min hand. Inget under dem, utan de är applicerade direkt på huden.

Emma testar Cherrykisses tutorial

Publicerad 2009-05-26 15:08:11 i Emmas FOTD 2009,

Idag kom jag hem riktigt tidigt, så då kändes det kul att passa på att sminka sig lite. Det känns verkligen att det börjar dra ihop sig till sommarlov, jag är så vansinnigt skoltrött just nu. Eller ja, universitetstrött? Bara en dryg vecka kvar nu! Dessvärre ska jag hinna med en hemtenta och en salstenta först, och jag har redan haft två seminarier den här veckan. Hörs det att jag tycker synd om mig själv? Ni anar inte, jag är så himla less just nu... Men men, snart sommarlov, och solsemester, och min kille och jag ska åka på vår första utlandssemester ihop! Så nu blev jag tillräckligt glad för att kunna berätta om sminket. Jag var galet sugen på rosa smink och jag har en ny Manly-palett från Ebay. Som gjort för att testa Cherrykisses tutorial tänkte jag. Härom dagen visade Sminkan sin tolkning och idag får ni se min.



Hyn

Foundation: Elemental Beauty Soft Focus Sunshine

Concealer under ögonen: Clarins Instant Light 00

Concealer i ansiktet: Everyday Minerals Intensive Fair          

Puder: Elemental Beauty Matte

Rouge: Fyrinnae Glow Blush Mesmerize

Ögon

Ögonbryn: Clarins ögonbrynspenna Lightest Brown
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance
Ögonskuggor: Skuggor från en 120-Manlypalett, en rosa, en svart, en vit matt

Highlighter: En skimrande vit från samma palett som ovan

Eyeliner: Clinique Brush On Cream Eyeliner Black

Kajal: Jelly Pong Pong Twin Tips

Mascara: Estée Lauder Double Wear Mascara Black

Läppar

Läppstift: Givenchy nr 715



Ingen beskrivning av hur jag gjorde idag, jag är fasiken för trött. Ni får kolla här istället på Annas tutorial. Den är grymt snygg och var enkel att följa. Vissa steg kastade jag om lite, men annars har jag gjort som Anna. Hade ingen vit kajal, men löste det med en silverskimrande och så lite skugga ovanpå, funkade det med. Jag är nöjd med den här sminkningen faktiskt. Den var kul att göra och den känns väldigt annorlunda mot hur jag brukar göra och ja, ombyte förnöjer. Hoppas att det är bra med er alla och att ni får sommarlov snart. Nu ska jag laga mat och sen sova lite, det behövs verkligen...

Nya skuggor från Makeupcosmetics

Publicerad 2009-05-24 17:55:32 i Emmas sminkväska,

Härom dagen anlände några nya skuggor från Makeupcosmetics hem till mig. Eller ja nygamla får man väl säga att de är för jag har tidigare haft dem i provburkar. Nu har jag dem alltså i stora burkar med. Brown Smoke, Play och July heter nyförvärven. Helt underbara skuggor alla tre. Play och July har ni redan sett på mig här. Brown Smoke har jag visserligen inte visat själv, men Sminkan har visat den massa gånger, och den kommer säkert komma någon framtida FOTD, för det här är min absolut bästa bruna skugga.


Jag har testat ganska många av Makeupcosmetics skuggor, och jag måste säga att jag är grymt imponerad! Välpigmenterade mineralskuggor till bra priser, som dessutom är tillgängliga på den svenska marknaden, det kan inte bli så mycket bättre faktiskt. I vanliga fall kostar en skugga 59 kronor i fullsize, just nu har Makeupcosmetics just mängdrabatt, så om ni planerar ett köp så måste ni kolla in på sidan, för det är verkligen galet billigt om man köper lite fler skuggor. 349 kronor kostar det om man köper 10 stycken, det är liksom billigare än Viva La Diva, och det finns riktigt många färger att välja på. Just nu är min plånbok tom, men om erbjudandet finns kvar i sommar ska jag definitivt slå till på ett gäng, för jag har massa favoriter från märket som jag vill ha stora burkar av, Amy, Apple, Time och March för att nämna några. Ska ni beställa måste ni bara kolla in deras highlighters! Jag överdriver inte när jag säger att Makeupcosmetics har de vackraste highlighters jag har sett! De är alla vita i burken, men på huden skimrar de ljust i en annan färg, så vackert! Jag tror faktiskt att jag ska köpa i stort sett alla, för de är så himla fina.


Och  en swatch. Här ser ni play, July och Brown Smoke. Play är en riktigt skimrig rosa skugga, nästan metallisk om man applicerar mycket, jag kan tänka mig att det verkligen skulle komma fram om den applicerades fuktig. Den är egentligen lite kallare än på bilden. July är vit om skimrar i rosa. Skimret syns jättedåligt på bilden, och det är synd, för det är så himla fint! Brown Smoke är en högpigmneterad kall brun med skimmer i. Utan tvekan min bästa och klädsammaste bruna skugga, denna är så snygg! Tror att jag ska testa att utgå från denna i en sotning, det borde kunna bli hur bra som helst.



Och så en  länk till sidan såklart. Glöm inte att kolla runt bland de olika kiten och erbjudandena som finns på sidan, de är väldigt fördelaktiga. Prover kan man såklart också köpa, antingen i kit eller enstaka prover för 9 kronor styck. Förresten, när jag ändå babblar. Har någon av er testat Makeupcosmetics nya foundation? Jag är väldigt nyfiken, men har inte kommit mig för att beställa ännu.

Tickle my France-y med Oh Baby

Publicerad 2009-05-24 14:20:09 i NailArt,

Hittade ännu mer Tickle my France-y i arkivet. Här med försök till att krydda det lite. Ingen hit men något lite bättre alla fall...

Nej, jag är inte nöjd. Men idén lät bra när jag först kom på den. OPI Tickle my France-y med Pure Ice Oh Baby över. På ringfingret svarta stenar och lite Art Club samt China Glaze Tinsel på övre delen av nageln. För hårda kontraster och allmänt trist. Trots att alla delar i sig är fina. Var för sig.

Okej, vad ska man göra? Jag provade med lite grönt som bonus:

Kanske lite bättre, men ingen höjdare i alla fall. Nå, titta på Baby Ice med det isiga skimret istället...

Ja, den blev inte långvarig, den här manikyren. Men jag måste ju fota och visa allt. Om inte annat så för att jag ska komma ihåg att inte göra om det...

Misa Passion4fashion

Publicerad 2009-05-24 08:16:08 i Naglar i brunt,greige,beige,

Ett av mina bruna favoritlack i en notd från september. Snyggt, eller hur!

Misa Passion4Fashion är ett riktigt mörkt chokladbrunt kämlack. Det liknar Zoya Nina väldigt mycket men är ännu mörkare och läckrare. En riktigt härlig, djup färg i perfekt, krämig, täckande finish.

Glansen är otrolig, täckningförmågan likaså. Det glider på nageln utan minsta ansträngning och jag kan inte hitta ett enda fel på det här lacket. Perfektion! Ser ni! Utan överlack! Wow!!

Okej, en suddig bild, men du ser färgen. Krämig mörk choklad. Fazers blå! Erkän att du vill bryta en bit och smaka på!

Finns inget mer att säga. Kanske att det nog räckt med ett tjockare lager istället för två tunna som här. Och att mörkbrunt är en så läcker färg på naglar att jag går i spinn när jag tittar på mina händer nu! Visst är det läckert!!

OPI Tickle my France-y

Publicerad 2009-05-24 08:14:48 i Naglar i vitt, nude, beige,

Förra höstens lack i en notd från förra hösten. Man förstår varför den inte publicerades då...

OPI Tickle my France-y ser ut som en stödstrumpa på mig... Inte så attraktivt, men jag tänker ge den en chans till och känna efter. På något sätt är den ju lite spännande som omväxling. Väldigt inte-jag, vilket ju kan vara lite roligt det med.

Fördelen är att det är nästan täckande med två lager. Tre lager skulle täcka totalt. Färgen är dessutom på ett sätt ganska fin. Lite hudig på något sätt. Men som nagellack? Hellre som sidenblus...
Det är lättmålat, fast man tror först att det ska vara för tjockt, börja bubbla eller bli randigt. Men det blir inte det. Precis som de andra lacken ur serien jag provat  flyter det ut och blir jämnt och fint efter den initiala segheten.

Barry M Racing Green

Publicerad 2009-05-22 17:44:14 i Naglar i grönt,

Hoppsan...Sitter och kastar skräp ur arkivet och hittar då denna notd med ett av mina favoritlack i grönt... JA, ni får alltså en gammal vinter-notd till. Njut av färgen, den är så vacker!

Barry M har lyckats göra två grymma gröna nagellack, det här är mitt senaste inköp från dem och det heter nummer 299 Racing Green. Jag beställde det från den engelska hemsidan/webshoppen och det är en rasande bra service och snabb leverans! Rekomenderas!

Visst är det ett vackert lack! En duochrom skapelse i mörkt smaragdgrönt och blått. Högglansigt även utan överlack. Två lager på bilderna och det ger absolut full täckning och överensstämmer med färgen i flaskan.

Det här är min sorts grön! Passar mig perfekt! Jag blir alltid lika kär när jag hittar ett lack som ha den här tonen.
Bilderna är tagna i dagsljus och självklart kan jag inte fåna hela dess härlighet. Men ni får tro mig på mitt ord. Det är vackert!
Det är relatvit rinnigt, man får ta lite på penseln annars vill de flyta ut över nagelbanden. Annars är det inget problem med lackningen. Ett riktigt fynd alltså!

I klickbara miniatyrraden ovan ser i det under lysrör och nedan är det fler dagsljusbilder.

OPI Pretty at the Premiere

Publicerad 2009-05-22 17:30:29 i Naglar i rött,

Naglar ur arkivet...

Min medbloggerska Emma gjorde en notd med det här lacket förra året och jag föll som en fura. Självklart har jag aldrig varit intresserad förr, när det fanns på 8ty8 och Head2Toe, nej, men nu när det är slutsålt och discontinued, då...


Det blev Ebay och jag fick hem det till ett hyfsat bra pris ändå så ingen större skada skedd. Sen blev det parkerat vid datorn och jag tänkte jaha, ett rött lack. Varför skulle jag nu ha det till varje pris? Ja, det kom jag på när jag, efter en månad, äntligen lackade med det...

Det syns inte här, men detta är världens vackraste röda lack. Nummer ett på listan. Så enastående vackert! När jag bar det kunde jag nte sluta titta på mina naglar. Jag stirrade på dem på bussen, i fikarummet, på ICA, ja, överallt...
När bilderna togs hade jag haft nagellacket i nästan tre dagar. Och inte tröttnat. Jag ville inte ta bort det då heller, men till sist gjorde jag det för jag hade en hel rad med oprovad lack som stod och samlade damm på databordet. Jag ångrade mig direkt jag satt paden med remover mot tumnageln...
Nå, så är det ibland. Man förälskar sig i en färg. Jag brukar gilla rött när jag väl får det på naglarna men har en sorts motstånd mot att lacka med rött. Undrar vad det beror på?
Den lilla nageldekorationen är en söt dekal köpt på ebay, så klart.
Två lager, lättlackat, lack med underbar glans och färgdjup. Enastående! Köp!!! Det här är det ultimata röda skimmerlacket!
Bilderna ovan är alla tagna i dagsljus i januari, vid köksfönstret.

Rimmel Camouflage

Publicerad 2009-05-20 12:25:17 i Emmas NOTD i blått och grönt,

Jag har inte gjort en NOTD sen februari. Det är ju skandal! Får verkligen ta och skärpa mig. Inte för att ni lider brist på nagellack här i och för sig, men en NOTD eller två i månaden borde jag i alla fall klämma in.


Här ser ni Rimmel Play Fast i färgen Camouflage. Söta Sanna lyckades fixa ett helt gäng såna här lack, bland annat till mig. Ja Sminkan har så klart redan visat det för er, men jag vill visa det ändå, för det är så himla vackert! Jag hade det här lacket jättelång tid innan jag testade det, gud vet varför. När jag väl kom mig för att bära det så var det dock kärlek direkt! Camouflage är lätt att applicera, täcker väl med två lager, och har dessutom en alldeles eminent pensel. Lägg dessutom till att färgen är ett av de allra vackraste gröna jag har sett, och lyckan är fullkomlig. Det enda molnet på himlen är att jag hann ta bort det innan Nailmail hann anlända, annars hade ni även fått se Camouflage med ett lager Nfu Oh 56, ni vet de gröna flakesen, ovanpå. Hade om möjligt kunnat bli ännu vackrare, men bara kanske, för den här färgen är redan fulländad i mina ögon. Det kanske till och med är lika fint som San Fransisco. Eller nej förresten, lika fin som SF är det inte, men rasande vackert, det är det allt.

Viva la Diva 92

Publicerad 2009-05-19 06:20:44 i Naglar - duokromatiska,

Idag orkar jag inte sminka mig. Ska ändå bara stå vid en höjdhoppsställning på ett fält...Dessutom är jag förkyld. Ni får naglar ur arkivet istället.

Ett blått glitterlack med duochromatiska skiftningar i rosa, lila och grönt. Inte illa va?


Som vanligt går det inte att hitta rätt vinkel och ljus för att visa färgskiftningarna. Det finns i alla fall skiftningar, men inte riktigt så mycket som man kan tro om man tittar på själva flaskan. De små glitterkornen kunde man ha skippat helt. Istället för att vara roliga små gnisteraccenter blir de gryniga och ser ut som porer i lacket. Inget attraktivt med dem, med andra ord. Annars är lacket trevligt. Tre lager på bilden är helt täckande. Det ä ett bra lack att måla med, inga konstigheter, och dessutom torkar det helt okej. Det skulle alltså vara väldigt attaktivt om det inte hade haft glittret... Eller mer glitter kanske? Nu är det så få gryn utspidda att det blir nästan larvigt. Och just att de i vissa ljus mer ser ut som hål än stjärnor uppskattar jag inte.

Färgen är förtjusande, men glittret drar ner betyget odentligt...

Vardagstutorial

Publicerad 2009-05-18 19:00:59 i Tutorial,

Hej! Här kommer en klasiker till makeup som tutorial. Tänkte att ni behövde lite inspiration! Fler ska väl ändå vara med i tutorialtävlingen? Så här kan alltså en tutorial se ut. Det behöver inte vara en fancy partymakeup som ni bidrar med i tävlingen. Kanske visar ni hur man gör en snygg eyeliner eller en vanlig vardagslook? Kanske kan man få se en cut crease eller varför inte er version av mitt eviga V? Här kommer alla fall en enkel vardagslook. Släng på lite eyeliner och lösögonfransar så är det party, ha den så här som vardagsmakeup. Inte så tokig va?

Som ni ser är det samma gamla V-makeup som jag visat tidigare, men vad sjutton, nu blir det en favorit i repris...
1. Lägg en bas av valfri krämskugga, jag har valt Color Fresco från L'oreal. Därefter tog jag en brun kajalpenna och drog en linje runt ögat. Behövs inget finlir för detta, den suddas över med skugga sen.

2. Dags för en mellanfärg på ögonlocket. Jag väljer Naked, en matt, mellanbeige skugga från Urban Decay. Den är riktigt bra på den här basen. Lätt att få jämn och fin. Jag lägger den på locket upp till vecket i globlinjen.

3. Dags för den mörka skuggan. Jag börjar med att sudda in den bruna skuggan längs fransraden, både uppe och nere. Övre fransraden förlänger jag utåt något. Därefter viker jag in mot globlinjen och suddar den mörka skuggan i vecket samt upp mot brynbenet.

4. Nu är det dags för det magiska momentet. Blenda.... Här ser ni mina båda penslar. Den lilla, snedskurna, till den bruna och den bredare till Naked. Sudda, sudda...

5. Dags för highlighter. Här är det Polar Bear från Fyrinnae. Den är vackert gyllene. Jag lade den med en stor fluffig pensel brett över brynbenet.

6. Mascara, Ifyllda bryn...

Mer bilder...

Definierad diagonal

Publicerad 2009-05-17 15:17:59 i Eotd med lösögonfransar 07-09, Sminkans EotD,


Dagens makeup har en definierad diagonal linje till skilland från den vanliga varianten här hos mig med definierad frans- och globlinje. Så här sminkade jag mig mycket förr, och jag tycker fortfarande det är snyggt, men av någon anledning blir det inte så ofta numer. Det är också en makeup som blir snyggast med neutrala färger, tycker jag. Urläckert även i grått. I och för sig vissa blå och gröna också. Och lila. Äsch, man kan göra den i alla färger.

Grund idag är Painterly Paint Pot. Ovanpå den lade jag en kopparbrun skugga ur Viva la Divas rosa palett från yttre ögonvrån i ett diagonalt streck upp mot brynet. Den linjen förstärkte jag sedan med en gråbrun skugga i samma palett. Den gråbruna lade jag, som ni ser, precis under den koppriga och lite omlott. Den koppriga fick även vika ner lite som ett V med spetsen mot brynet. Bilden nedan är väldigt tydlig så jag tror ni lätt kan se hur jag gjorde.

Själva ögonlocket skuggade jag med en benvit skugga ur min neutrala palett från Coastal Scents. Samma skugga som highlighter under brynet. Sen målade jag med den gråbruna från VLD-paletten även under ögat. Svart kajal som inliner runt hela ögat. Sen svart gel-eyeliner längs övre fransraden. Lösögonfransarna klistrades på och skarven suddades snabbt med lite svart skugga, Twilight från Paula Dorf.

Ögonbrynen fylldes i med penna. Ett par svep med mascara uppe och nere för att både ge dramatiska långa nedre fransar och limma ihop mina fransar med lösögonfransarna. Ja, sen var det hela klart. Jag är riktigt nöjd med effekten och tycker färgerna blev snygga. Jag kunde varit noggrannare med den svarta skuggan över skarven, men det är helt okej om man inte granskar sminket i närbild. :D

Sommarälva till Emma

Publicerad 2009-05-16 18:14:09 i Boktema 2009,

Innan vi gjorde veckans boktema denna gång så snackade vi lite om hur vi tänkte göra, så som vi brukar. Jag skulle göra vinterflickan, Emma vara en av sommarflickorna. Jag var lite sugen på att göra min tolkning av sommarflickorna jag med, så jag gjorde en för att visa Emma. Det är alltså ett par veckor sedan och innan jag sett Emmas tolkning av temat. Min tolkning var från början bara avsedd för Emmas ögon, men hon tycker den kan publiceras den med och då gör jag det. Om inte annat så för att jag är helt utan smink idag. ;D
Emmas tolkning av sommarflickorna är perfekt och har ni inte sett den så titta på den nu! Min var ändå rätt söt och jag var rätt nöjd då, för två veckor sedan, och tycker väl den är fin fortfarande trots att jag nu är något bländad av Emmas tolkning. Texten till inlägget är den jag skrev till Emma då. Om ni tycker det verkar konstigt någonstans.

Med total inspiration från dina underbara, underbara sminkningar Dark fairy och Grönalv och så bokens beskrivning av sommarflickorna med sina girlanger som rör sig på deras kroppar som levande tatueringar (eller fantiserade jag det?) så ville jag med göra en slingersminkning med kajal i hela ansiktet! Vad säger du Emma? Blev den inte rätt bra?

Massor av girlanger och så lite strasstenar också, för att göra det intressant!

Basen är Face Eye Fix. Sedan gjorde jag en ram runt ögat med en grön kajalpenna från Tigi och lät den löpa ut i små snirklar. I efterhand ångrar jag att jag inte tog lite foundation också, för att ge det en snygg bas med jämn färg och så, men jag tänkte inte så långt. Efter att snirklarna var på plats plockade jag fram min gröna Color Focus-skugga från Lancome och målade mitt eviga V och följde globlijen in mot näsan.

För att få färgen lite mer levande i sin grönton valde jag att smeka lite Dragon's Wing från Fyrinnae, som är mer bladgrön än skogsgrön, ovanpå Lancomeskuggan längs brynbenet. Därefter lade jag guldskimrande Polar Bear på ögonlockets mitt samt under brynet.

Strasstenar i ljusgrönt klistrades in i kajalspetsen vid näsan och strasstenar i vitt i snirklarna mot kind och tinning.
Därefter målade jag ögonfransarna med min Super Thick Lash från Cover Girl. Det hela var enkelt och roligt och blev rätt fint för en sommarälva, tycker jag. Som sagt, lite foundation hade varit smart, men det är ju för sent nu...

Sommarflicka

Publicerad 2009-05-15 15:13:08 i Boktema 2009,

Här kommer min sminkning på Mer än ögat ser-temat. Min tanke var att jag skulle efterlikna en sommarflicka, ljuva alvlika väsen som är Keenans följeslagare i många situationer. Även sommarflickorna föll en gång för Keenans charm, men de vågade aldrig den stora prövningen som krävs för att de skulle kunna bli sommardrottningen. Utmärkande för sommarflickorna är att har grönskande vinrankor i ansiktet, låter ganska vacker tycker jag. Som ni kanske förstår så tänkte jag vinrankor- och alltså en möjlighet att få måla sig full med eyeliner. Har ni aldrig testat det så har ni verkligen missat ngt, för tjoho vad det är kul! Vi börjar lite försiktigt med den mildaste sidan, bara en miniranka och några blad här.

Hyn

Foundation: Elemental Beauty Soft Focus Sunshine

Concealer under ögonen: Clarins Instant Light 00

Concealer i ansiktet: Everyday Minerals Intensive Fair          

Puder: Elemental Beauty Matte

Ögon

Ögonbryn: Clarins ögonbrynspenna Lightest Brown
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance
Ögonskuggor: Fyrinnae Elven Dagger och Make Up Cosmetics Mystic

Highlighter: Make Up Cosmetics Apple

Eyeliner: MAC Fluidline I Shade och Silverstroke

Kajal: Elisabeth Arden Smokey Eyes

Mascara: Estée Lauder Double Wear Mascara Black

Lösögonfransar: Korsade som jag köpt på Ebay, samt Ardellim

Läppar

Läppglans: Clarins Instant Light Natural Lip Perfector 01
Andra sidan är inte lika minimalistisk...



Grunden för ögonmakeupen är min favorit Shadow Insurance. Ovanpå Shadow Insurance ligger sedan Elven Dagger på hela locket, samt en bit upp på brynbenet. Kanten har sedan suddats med Mystic ifrån MUC och Apple från MUC ligger som highlighter. Under ögat applicerade jag lite svart kajal, samt lite Fairie Glamour. Inte så mycket för att det passade in i looken som för att det passade så bra med namnet, man måste ju utnyttja de resurser man har. Därefter målade jag eyeliner, Shade, först som vanligt, alltså länge med övre fransraden och ut i en vinge. På med mascara och lösögonfransar. Därefter gav jag mig på slingerväxterna, eller vad vi nu ska kalla dem för, vinrankor är det ju knappast. I alla fall, slingerväxterna målades med mörkgröna Shade, den eyelinern jag började med, samt även ett par slingor med Silverstroke. Jag tycker att det blev rätt fint att som här måla slingorna assymetrisk och varva med två olika färger. Efter att eyelinern var klar så målade jag läpparna, och därmed var sommarflickelooken klar. Kanske ingen look jag kommer att bära frekvent i sommar, men fin. Kan ju tillägga att det skulle ha varit rouge, Love Rock tyckte jag passade för en sommarflicka, de framställs i boken som väldigt passionerade. Dock kom jag inte på det förrän slingorna var halvklara, och då var det ju så dags. Min sommarflicka fick alltså var rougelös, men jag gillar henne ändå.

Vinterflickan

Publicerad 2009-05-15 14:54:59 i Boktema 2009,


På en grund av Face Eye Fix ligger den här makeupen som inspirerats av Vinterflickan Donia i boken Mer än ögat ser, eller Wicked lovely på originalspråk, av Melissa Marr. Donia är den olyckliga flickan som tjusats av Keenan, sommarkungen, men inte lyckades bli sommardrottning. Nu är hon i vinterns grepp, kyld ända in i märgen och märkligt isolerad från alla andra i älvhoven, både vinterdrottningens och sommakungens. Hon är dock ingen mesig flicka, nej, hon har karaktär nog att stå up mot Vinterdrottningen och att fatta egna beslut. Jag är väldigt förtjust i hennes karaktär i boken.

Hur som helst, basen är alltså Face Eye Fix. Sen ligger en ögonskugga från MUS i globlinjen. Den heter Fairytale och är mjukt gråblå. Ovanpå den har jag sedan lagt White från Tigi Bedhead. Den ligger på hela ögonlocket, över det blå och upp på brynbenet. Under ögat har jag en silvrig penna från IsaDora. Därefter målade jag en eyeliner längs övre fransraden med en vattenfast, svart eyeliner med filtspets. Slutligen lite silverglitter som kommer från en penna från Barry M och lösögonfransar med silverglitter köpta på ebay. Jag gillar verklgen fransarna! De är så vackra! Dessutom har de god passform för att vara så billiga. Inte så stela och plastiga i kantbandet.

Här så ser ni mina läppar. Det är en massa pigment blandade med läppglans i lilarosa. Jag ville efterlikna Donias blåfrusna läppar nämligen. Jag valde Angel från Makeupcosmetics(lilarosaskimmer), Daydreamer från MAD Minerals(ljustblåguldig) och så slutligen lite Shimmer i vitt, också från Makeupcosmetics. Läppglanset är från IsaDora. Kanske inte så tjusigt som det kunde ha blivit,  det blå tog överhanden lite, men ganska bra likhet med min bild av hur Donia ser ut.

Melissa Marr: Mer än ögat ser

Publicerad 2009-05-15 14:52:57 i Boktema 2009,


Aislinn har alltid kunnat se oknytt, precis som hennes mormor, som har lärt henne att hantera sin ofrivilliga synskhet. Oknytten har alltid varit något som Aislinn har försökt bortse från så långt det går, att inte locka till sig oknyttens uppmärksamhet är hennes mormors första regel. Men så tar Keenan, en särdeles vacker alvpojke kontakt med Aislinn och i samma veva räddas hon från ett överfall av Keenans vän "likflickan". Aislinn är visserligen förskräckt över Keenans kontaktsökande, men inte tillräckligt för att vilja avslöja det för sin mormor, hon är allt för rädd att förlora den frihet hon har. Istället vänder hon sig till vännen Seth, och berättar om sina skrämmande syner och den senaste tidens märkliga händelser. Och under över alla under Seth tror på Aislinn och hennes märkliga förmåga.


Lyckan skulle kunna vara gjord, om det inte var för att Keenan inte tycks vilja ge upp sina försök att uppvakta Aislinn. Och oknyttens värld, den andra världen, närmar sig hastigt Aislinns värld, till hennes stora skräck. Hur ska hon kunna handskas med den sköne Keenan, som med sin blotta närvaro får Aislinn att bli knäsvag. För att inte tala om den onda Beira, vinterdrottningen, som i takt med att Keenans intresse för Aislinn ökar, får upp ögonen för flickan. Och vem kan egentligen motstå vinterdrottningens vrede och iskyla, om inte ens Keenan, sommarkungen själv är mäktig uppgiften?


Melissa Marr skrev Mer än ögat ser år 2007 och boken kom då ut under titeln Wicked Lovely. I Sverige gavs boken ut 2008, och sedan dess har Marr skrivit två uppföljningar på engelska,  Inc Exchange och Fragile Eternity, varav Inc Exchange kommer att ges upp på svenska under titeln Under din hud under augusti 2009.


Precis som vår stora favorit Holly Black, skriver Melissa Marr om en värld som löper parallell med vår. En värld där oknytt, sagans väsen, lever och. Melissa Marrs böcker påminner väldigt mycket om Holly Blacks, de rör sig inom samma genre och de behandlar båda ämnen som att finna sig själv, att välja mellan två världar, vänskap, men även kärlek, som ofta tycks omöjlig i bådas böcker. Mer än ögat ser håller inte riktigt samma kvalitet som Holly Blacks böcker, men om du som vi fascineras av oknytt, älvor och alvriddare, ja då är de här böckerna definitivt värda en läsning. Vi ska ju heller inte glömma att det finns fler böcker, vem vet, det är ju inte omöjligt att Marr spottar upp sig ett par snäpp.


//Emma

Peacock Anther

Publicerad 2009-05-14 05:52:53 i Emmas FOTD 2009,

Här kommer min sminkning från igår, en ganska färgglad historia i turkost och grönt. Inte så där särdeles hänförande egentligen, men ganska sött. Känner att jag måste visa mig på bloggen utan lösfransar medan jag fortfarande törs. Det har blivit mycket lösisar på sistone, och mina egna små spröt ser så ynkliga ut på kort tycker jag nu.


Hyn

Foundation: Elemental Beauty Soft Focus Sunshine

Concealer under ögonen: Clarins Instant Light 00

Concealer i ansiktet: Everyday Minerals Intensive Fair          

Puder: Elemental Beauty Matte

Rouge:Lumene Arctic Glow Mineral Blush Winter Rose

Ögon

Ögonbryn: Clarins ögonbrynspenna Lightest Brown
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance
Ögonskuggor: Make Up Cosmetics Peacock och Taylor Made Minerals Anther

Highlighter: Make Up Cosmetics May

Eyeliner: Indelileble Gel Eyeliner Scuba Dive

Kajal: Elisabeth Arden Smokey Eyes

Mascara: Estée Lauder Double Wear Mascara Black

Läppar

Läppglans: Collistar Ultra Brilliante Rosa


Dagens är en väldigt okomplicerad historia. Peacock ligger på inre halvan av ögonlocket, Anther på den övre och May är highlighter. Längs med övre fransraden ligger Scuba Dive. Den blev riktigt ful och spretig, vet faktiskt inte riktigt varför, antar att man inte kan lyckas jämt. Kinderna målade jag svagt rosa med Lumenes mineralrouge. Även läpparna blev ljusrosa med Collistar. Läppfärgen blev jag rätt missnöjd med, men det får ju finnas gränser för hur mycket man orkar trixa innan man ska iväg. Glanset fick alltså sitta, men byttes ut till ett betydligt trevligare Clarinsglans senare under dagen. Mer avancerad än så var inte dagens, men jag tyckte ändå att den var rätt trevlig. På bilderna tycker jag att det ser lite naket ut i yttre ögonvrån, men det var inget jag upplevde i verkligheten.

Essie Swing Velvet

Publicerad 2009-05-13 18:45:21 i Naglar i rött,


Ännu ett lack ur senaste Nail Mail-försändelsen. Swing  Velvet är en vacker nyans av mörkrött med skimmer. Inte så mörk att den drar mot brunt, men ändå inte så ljus att den blir klarröd.

Det här lacket krävde tre lager för att ge en jämn och fin färg och det torkade segt som sirap trots snabbtorkande överlack. När det väl hade torkat höll det dock i fyra dagar trots ivrigt trädgårdsarbete med maskrosuppryckning. Det var förra helgens lack, kanske jag ska säga. Min pekfingersnagel har faktiskt växt ytterligare en bit nu så det börjar se ganska okej ut! Lustigt att man kan se skillnad på bara några dagar.

Ett vackert lack alltså, om än kanske inte spektakulärt. Det påminner om Nubars Unfaithful Red från paketet innan, men vem har någonsin haft för många vinröda skimmerlack? Inte jag alla fall! JAg gillar det här lacket och kommer säkert använda det igen, men med rejäla marginaler för att det ska hinna torka!

Väldigt klassisk färg. Lite 90-talsröd. Trevligt!

Emma Loves MUC

Publicerad 2009-05-12 06:07:05 i Emmas FOTD 2009,

Som ni kanske minns så sa ju Sminkan i förra veckan att hon ville se mig i rosa smink, helrosa var dock inget krav. En av de allra vackraste kollektionerna jag vet, kanske den allra vackraste, Barbie loves MAC, innehåller just rosa. Jag har länge tänkt att jag ska göra en tolkning av den sminkningen, men det har ännu inte blivit av, så nu tog jag tillfället i akt. Dock innehåller min tolkning inga MAC-skuggor, så den här sminkningen får istället bli en tribut till Make Up Cosmetics, för de gör riktigt bra skuggor, bättre än MAC om ni frågar mig.  MACs kollektionsbilder är dock helt fantastiska, så på sätt och vis så är väl denna sminkning en tribut till dem också.



Hyn

Foundation: Elemental Beauty Soft Focus Sunshine

Concealer under ögonen: MAC Studio Finish Concealer NW 20

Concealer i ansiktet: Everyday Minerals Intensive Fair          

Puder: Elemental Beauty Matte

Rouge:MAC Pink Swoon och MAC Love Rock

Ögon

Ögonbryn: Clarins ögonbrynspenna Lightest Brown
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance
Ögonskuggor: Den rosa från H&Ms Smokey Eyes Palett, MUC Time och MUC Play

Highlighter: MUC July

Eyeliner: Clinique Brush On Cream Eyeliner Black

Kajal: Elisabeth Arden Smokey Eyes

Mascara: Estée Lauder Double Wear Mascara Black

Korslagda lösögonfransar Ardell 105, med Ardelllim

Läppar

Läppglans: Benefit Her Glossiness Who Are You Wearing



Globlinjen markerade jag med den rosa H&M skuggan. Därefter applicerade jag gröna Time från MUC på ögonlocket. Från globlinjen och en bit upp, ovanpå H&M-skuggan, applicerade jag rosa Play från MUC. Den rosa skuggan som användes vid Barbie loves MAC sminkningen heter Playful och den gröna heter Springtime Skipper. Lite kul att det i min version blev Play och Time. I alla fall, när Play var på plats så applicerade jag rosaskimriga highlighterna July från MUC, under brynet, samt en bit omlott med Play. Kajal och Time under ögat, eyeliner längs med övre fransraden och mascara på fransarna. Därefter var det dags för fransar. I MAC-versionen har modellerna superlånga fina fransar och alltså tog jag mina Ardell 105 dom har rejäl längd, och ett perfekt utseende. Ardells fransar är dessutom så himla bra och bekväma! Inget ont om mina Ebayfransar, de är fantastiska på sitt sätt, men Ardell slår de inte. Rouge på kinderna och knallrosa läppglans på munnen och så var min MUC/MAC/Barbie-tribut klar. Jag är nöjd med denna faktiskt, det var en kul sminkning att göra och jag tycker att slutresultatet blev fint. 

Essie Sexy Divide

Publicerad 2009-05-11 19:35:27 i Naglar i lila,


Från Nail Mail fick man förra månaden Essielacken jag så länge suktat efter. Jag är inte så van vid Essie, har bara provat fyra lack innan, och nu kom fyra till. Sexy Divide är ett av dem!

Jag har provat tre av mina fyra lack, detta är det tredje, och detta är det som täckt nabbast och torkat fortast av dem jag provat. Det täcker med ett lager faktiskt, men behöver jämnas till något. Konsistensen är i tjockaste laget, men fungerar alla fall. Färgen är den vanliga lila som man sett på rätt många lack, säger jag som inte är en konnässör av just lila lack. Emma kommer ha invändningar för hon ser samma nyansrikedom i lila som jag gör i grönt...
Det finns skimmer i lacket, blått och rosa tror jag. Väldigt subtilt. Syns bara i direkt sol. Lacket är ganska blåaktigt lila i de flesta ljus, tycker jag, men ändå mer lila än blurple. Snyggt!

Svartskuggad tutorial

Publicerad 2009-05-10 18:28:14 i Tutorial,


Jag lovade Emma att göra en tutorial inspirerad av IsaDoras Smokey-eye look som vi båda gillade bilderna till. Som vanligt var jag lite snabb dock. Jag hade en bild av hur det såg ut i mitt huvud, kollade inte upp det på nätet innan jag sminkade mig och ja, självklart, jag gjorde fel... Eller fel, men jag gjorde inte helt rätt. Mitt ljusa på ögonlocket är mer rundat och jag har mer svart i inre ögonvrån, men det går ju att justera efter tycke och smak, tekniken är ju trots allt samma. Dessutom så kan jag direkt nu säga att min makeup är mindre svart än den kunnat vara. Det är medvetet för att man ska se var eyelinern ligger. Nå, här är en tutorial inspirerad av, men inte exakt lika som, IsaDoralooken!
1.

En vit krämskugga, L'Oreal Color fresco, som bas. Därefter svart kajal runt ögat i franskanten.
2.

Fram med en neutral beige ögonskugga, matt, som läggs över hela ögonlocket upp till brynet.
3.

Svart, matt skugga, här Paula Dorfs Twilight, suddas in längs övre franraden ovanpå kajalen. Lite läggs i inre ögonvrån för att definiera. Här gjorde jag alltså "fel". Isadoratjejens går också in i inre ögonvrån men mindre och den linjen är dragen längs globlinjen och inböjd, inte som jag gjort här. Men, ni kan lätt justera detta själva.
4.

Nu suddar jag in svart längs hela globlinjen. Jag väljer också form på den ljusa fläcken på ögonlocket. Min favoritform blir det, alltså jag faller tillbaka på hur jag brukar göra, och väljer en oval. Om man tittar på bilden från IsaDora ser man att man valt att göra linjen mer sned. Också lätt att reglera efter tycke och smak. Typiskt mig att inte titta på bilden innan jag började... Men, nu är det som det är...
Ja, just ja, svart kajal som inliner också.
5.

Eyeliner, här en geleyeliner i svart, längs övre fransraden. Ni ser att den breddas utåt. Ögonbryn fylls i och mascara målas på. Foundation appliceras.
6.


Det färdiga resultatet. okej, inte precis som det skulle bli, men vas sjutton... Behövs en till som är mer exakt efter bilden? Nej? Det klarar ni väl er utan? Annars måste jag skriva ut den och ha med den in i badrummet för att komma ihåg exakt för att inte falla i fällan att göra en "klassisk Sminkan". Nå, den bygger som sagt på samma princip. Enkel och snygg makeup, enligt mig. Två skuggor räcker, alltså kan ni hoppas att köpa en hel palett. Har man en ljusbeige och en svart så finns hela gråskalan i blendningen om man vill. ;D

Zoya Casey

Publicerad 2009-05-09 17:40:06 i Naglar, vampy,

Tänkte ge er en notd ur arkivet som faktiskt passar väldigt bra till denna veckans boktema. Ett härligt mörkt purpurlila lack som näsan ser svart ut. Så vackert!

Mmmmm! Min favorit av de tre Zoya-lack jag fick med Nail Mail! Visst är det snyggt!

Det här lacket hade jag läst om hos The Polsih Addict och jag föll som en fura! Sååå snyggt. Visste inte om jag skulle beställa eller inte, och då snackar vi om ebay. Sen kom Nail Mail-förhandsvisningen med zoyalacken och där fanns Casey! inget snack alltså, jag beställde mitt edgy-paket och lade till ett vampy. Casey. Åh, Casey!

Så blankt, så mörkt, så underbart! Två lager av denna skönhet ger en glossig finsih och ett färgdjup som är helt enastående! Man kan, bokstavligen, spegla sig i sina naglar. Utan överlack. Dessutom är det lättlackat, jag fixade det samtidigt som jag pratade i telefon, med luren på axeln. Inga problem. Det flyter ut så lätt och fint på nageln och ger inga som helst problem. Sen älskar jag ju Zoyas pensel som passar mina naglar väldig bra.

I lampljus ser man att detta nästansvarta lack är vinrött. Riktigt mörkt vinrött. Kanske med aubergineton. Ja, så är det! En djup, majestätisk, mystisk ljuvlig purpur! Vackert!!!

Skuggorna i spegeln

Publicerad 2009-05-09 13:00:20 i Boktema 2009,


Äntligen blev den av, min mörka svart-lila gothinspirerade sminkning med inspiration från Inger Edelfeldts Skuggorna i spegeln. Boken handlar om en tonårstjej som kallas Arri. Hon är ganska lik mig som jag var som ung. Fascinerad av fantasy- och skräcklitteraturen, det mystiska, övernaturliga... Arri är dessutom, som många tonåringar, osäker på sig själv och på livet. Så osäker faktiskt att hon inte vet om hon vill leva. Hon sitter i sitt rum, stirrar in i spegeln, och i den ser hon skuggor. Dessa skuggor visar sig vara en sorts övernaturliga väsen, vampyrer, men inte riktigt klassiska sådana. Arri bjuds in i deras värld, möter den charmerande Leonidas som förklarar för henne att hon har ett uppdrag i deras värld. Leonidas är allt Arri drömt om och det verkar som om hennes dröm faktiskt ska kunna gå i uppfyllelse. Hon kan lämna den värld hon kommer ifrån och som inte lockar henne speciellt, och bli del av den vackra skuggvärlden bakom spegeln. Men, finns det ingenting som lockar i vår värld? Jo, kanske Oskar. En kille som verkar ha en del gemensamt med Arri. Svartklädd, intresserad av samma saker och dessutom verkar han förälskad i henne.  Ja, det är handlingen i korta drag. En fantastiskt känsligt skriven roman som man kan känna igen sig i trots de övernaturliga dragen. På omslaget ser man en bild på en tjej med kraftig makeup. Dessvärre tycker jag inte bokens omslag är speciellt lockande. Jag ville inte tolka den makeupen heller. Istället valde jag min mest gothiga look. Svart och lila, kan det bli bättre? Personligen tror jag faktiskt att Arri såg ut mer så här än som på omslaget...

Basen är Face Eye Fix. Därefter svart kajal runt hela ögat och som inliner. Därefter tog jag svart skugga och följde globlinjen från yttre ögonvrån till strax innanför mitten. Därefter tog jag Kunzite i lila från MAD Minerals på hela ögonlocket. Den avlöstes av Islander, också lila och från MAD Minerals, som ligger omlott med den svarta på brynbenet. Slutligen blev det Angel i ljust lila med rosa ton som highlighter. Den är från Makeupcosmetics.

Därefter drog jag en linje med Indelible gel eyeliner i svart längs övre fransraden. Den suddade jag uppåt och utåt med en snedskuren pensel så den bildar en utdragen spets. Därefter suddades Kunzite in under ögat också, ovanpå den svarta kajalen. Mascara på övre och nedre fransarna. Brynen fylldes i. ja, det var allt.

Såg att flera av Inger Edelfeldts romaner omnämnts, bland annat Missne och Robin. Den är väldigt fint illustrerad av Inger själv, alla fall den bok jag har, och jag minns hur överväldigad jag blev när jag läste den som barn. Jag tror jag var runt tio. I boken möter Torun Missne, en förkroppsligad Calla Palustris, och andra väsen som också är personifikationer av växter. Ett lite älvigt tema. Fantastiskt fin bok som jag fortfarande minns ganska bra fast det är 25 år sedan jag läste den. Kanske kan den få bli ett framtida boktema.
Breven till Natten Drottning är en annan roman som jag läste senare. Den handlar om en kille som är lite annorlunda. Han svärmar för en skönhet, Claudia tror jag hon hette, och ser alltså inte det han har mitt framför näsan. Den är bra men inte i riktigt samma klass enligt mig då den saknar det övernaturliga elementet som jag gillar. Även Duktig Pojke är en känsligt skriven roman av Edelfeldt. Där handlar det om en ung man som kommer till insikt om sin homosexualitet. Inget övernaturligt men välskrivet.
För vuxna har hon skrivit bland annat Kamalas bok, Rit, Finns det liv på Mars och mycket mer. Jag är mer förtjust i ungdomsböckerna. Noveller har hon också skrivit och dem gillar jag! Finns en pocketvolym med fyra novellsamlingar samlade i en. Kanske kan vara något för sommarens bokfrossa?

Twilight Eternity

Publicerad 2009-05-08 16:59:06 i Boktema 2009,


Massor av bilder kommer här, i olika stadier av makeupen. Här ovan ser ni det färdiga resultatet. Jag visste inte själv vad det skulle bli. Min idé var en tung, gothinspirerad look i svart och purpur. Det trodde jag på allvar att det skulle bli ända tills jag målat hela ögonlocket kopparrosa. Min idé var att tolka Arri i boken Skuggorna i spegeln. Jag ville ha en tung, överlastad makeup med mycket svart, inte så elegant heller, mer dramatisk och lite utsmetad. Nå, det började alla fall med en svart kajalpenna men sen blev det helt annorlunda från min tanke.

Eye Fix från face som bas för skuggorna. Sen började jag med en linje av svart kajal från näsan och ut till ögonbrynet. Linjen dyker upp när jag vill vara goth-inspirerad, se bara på förra veckans tolkning av Death, men är nog från min tonårspunktid egentligen. Hur som helst, den ramade även in ögat längs övre fransraden. Sen skullede lila skuggorna fram. Hahahaha! Det blev Eternity i kopparrosa, en skugga från Makeupcosmetics istället. Den lade jag på hela ögonlocket och så highlightade jag med Polar Bear från Fyrinnae. Lite svart ögonskugga från Paula Dorf, Twilight, längs övre fransraden. Mascara. Klar. Eller? Hm.... Vad exakt är goth med det här? Hur hänger detta ihop med Arri och Skuggorna i spegeln? Eller med Juliane och jag? Hallå! Mer svart!

Så, från detta, lite mer kattögeaktiga som ni ser ovan till en mer svart look nedan. Twilight byggdes ut i ett V. Fortfarande inte goth, inte Juliane och jag, inte Arri... Men, jag vet inte vad jag ska göra åt det? Jo, jag kan ju berätta att när den här typen av sminkningar dök upp på mig, då var jag 11-12 år gammal, så läste jag också Inger Edelfeldt. Jag läste Juliane och jag och jag ville att de skulle vara mina bästa vänner. Jag ville att någon annan människa på denna planet skulle förstå mig, förstå hur jag var inuti. Hur helt annorlunda jag var från alla andra (trodde jag då) och att denna någon skulle vara lika fascinerad av det övernaturliga, av häxorna, vampyrerna och den mörka sidan, som jag. Nej, jag var inget elakt barn, men jag kände mig väldigt främmande från alla andra, jag hatade mina lärare och skolan, jag ville inte umgås med någon av mina klasskamrater som jag såg som totalt dumma i huvudet. Samtidigt hade jag en stark revanschlust inom mig. Jag ville visa att jag var någon eller något. Att jag var bättre än alla dem som jag inte ville vara del av och som inte ville låta mig vara delaktig. Jag målade mina kattögon och såg på världen med föraktfull blick samtidigt som jag längtade oerhört efter att möta någon besläktad själ någonstans.

Jag läste Juliane och jag säkert tio gånger. Den inspirerade mig, lovade att jag någonstans skulle kunna hitta den där systern i fördömelsen som jag letade efter. Kanske hittade jag henne nu, 23 år senare i Emma? ;D
Arri i Skuggorna i spegeln bär samma längtan. Kanske var det därför den boken fångade mig många år senare när jag läste den som lärare. Jag letade nya spännande ungdomsböcker och hittade den av en slump. Inger Edelfeldt har jag fortsatt läsa, men huvudsakligen vuxenböckerna hon skrivit, men när jag höll i Skuggorna i Spegeln så var jag bara tvungen att se om den skulle kunna ge mig samma upplevelse som Juliane och jag gjorde i min ungdom. Jag kände igen mig så klart, och den var fantastisk att läsa. Hade den funnits när jag var tolv hade den också blivit lika betydelsefull för mig. Båda böckerna säger så mycket om hur det är att vara ung och inte helt passa in.

Nå, det om detta. Tillbaka till sminket. Det blev alltså mer Twilight utdraget i en kil mot tinningen. Sen klistrade jag på ett par korslagda lösögonfransar också, bara för att... De är rätt fina tycker jag. Sen gav jag upp. Jag har alltså återskapat en look som jagbar för 23 år sedan när jag slukade Inger Edelfelds Juliane och jag och längtade efter att få träffa dem. Fast mycket av den boken missade jag då. Den smygande förälskelsen mellan flickorna som kanske finns där men inte skrivs någon på näsan till exempel. Otroligt väl skildrat och öppet för läsarens egna tolkningar. Sånt gillar jag! Sen ska jag säga att den TV-serie som gjordes på romanen självklart inte kan ersätta läsupplevelsen men ändå är klart sevärd.

Det mest gotiska, och en liten blinkning åt Arri, är nog mina svarta läppar. Fyrinnaes svarta läppglans är lika blankt som lack!

Juliane och Jag

Publicerad 2009-05-08 15:40:39 i Boktema 2009,

Okej, målet var ju alltså att tolka Juliane och Jag. Inte helt lätt faktiskt. Jag kände dock att jag ville göra något som Juliane och Kim skulle godkänna, en sminkning som de skulle kunna tänka sig att bära alltså. Valet föll på svart och lila och jag bestämde mig för att hala fram svarta Pollution och lila Mystic Night, namnet är ju så passande. Jag kunde heller inte motstå frestelsen att ge mina kinder ett par svep med Moon River, det rouget tycks passa in i de flesta bokteman.


Hyn

Foundation: Elemental Beauty Nude

Concealer under ögonen: MAC Studio Finish Concealer NW 20

Concealer i ansiktet: Everyday Minerals Intensive Fair          

Puder: Elemental Beauty Matte

Rouge:MAC Mineralize Moon River

Ögon

Ögonbryn: Clarins ögonbrynspenna Lightest Brown
Ögonskuggsbas: Nars krämskuggan Eldorado
Ögonskuggor: Everyday Minerals Mystic Night,  Fyrinnae Neo Universe och MUS Pollution

Highlighter: MUS Microshadow Next

Eyeliner: Clinique Brush On Cream Eyeliner Black

Kajal: Elisabeth Arden Smokey Eyes

Mascara: Estée Lauder Double Wear Mascara Black

Korslagda lösögonfransar från ebay, med Ardelllim

Läppar

Läppglans: Clarins Lip Colour Tint 11



Grunden för skuggorna är guldskimriga Eldorado från Nars. Därefter applicerade jag Mystic Night i inre ögonvrån och Pollution i den yttre, samt ovanför den lila skuggan, en bit in mot ögonvrån. Mörkt blev det, väldigt mörkt. Jag var tvungen att trycka dit lite Neo Universe ovanpå Mystic Night så att det skulle synas att det var lila och det är egentligen för mörkt ändå. När de mörka skuggorna var på plats applicerade jag highlighter, målade eyeliner och mascara och fäste därefter lösögonfransar. Dessa är av den korslagda modellen, min personliga Ebayfavorit tror jag, de ser rätt naturliga ut och är lite mjukare i kanterna än vad t ex flygfransarna är. Inte de mest dramatiska dock, men antagligen de användbaraste. När fransarna var på plats applicerade jag kajal under ögat, samt lite Mystic Night ovanpå kajalen. Kinderna fick lite färg och skimmer med Moon River och läpparna målades med Clarins Lip Tint Colour i nummer 11.

Inger Edelfeldt: Juliane och Jag

Publicerad 2009-05-08 15:24:31 i Boktema 2009,

Juliane och Jag är en ungdomsbok av Inger Edelfeldt. Den kom ut 1982 och har även gått som tv-serie på 90-talet, då under namnet Nattens barn. Edelfeldt har skrivit många böcker, och hon är faktiskt en riktigt bra författare. Förutom Juliane och jag är min favorit Skuggorna i spegeln, även den en ungdomsbok, med temat vampyrer. Eftersom vi är lite rädda att ni ska få en vampyröverdos, samt för att det blir tjatigt att jämt sminktolka vampyrer har vi dock bestämt oss för att ha Juliane och jag som temabok denna vecka.


Kim går i åttan, och tycker att livet är ganska tråkigt. Hon vill liksom att livet ska bestå av något annat än att prata om hennes bästa kompis Yvonnes stora kärlek Klas, eller skriva kärleksdikter till klasskamraten Kuno, dikter som hon ändå inte vågar visa. Yvonne är dock rätt nöjd med tillvaron som den är, medan Kim drömmer om trolldom och övernaturliga ting, saker som Yvonne tycker är läskiga och dessutom ganska fånigt.


Så en dag börjar Juliane i Kims klass. Juliane som med sitt långa flätade hår och den snorkiga attityden som hon döljer sin rädsla med, genast faller offer för de coola elevernas glåpord.  Juliane verkar tämligen ointresserad av Kim, men Kim får en känsla av att Juliane är precis den kompis hon önskar sig. Kompisen som inte skrattar åt hennes fantasier om att bli en häxa och åt hennes drömmar om trolldom skräck och magi. Enda haken är dock att Kim och Juliane inte pratar med varandra, och att Juliane verkar vara nöjd med att ha det så.


En dag fattar i alla fall Kim mod och bestämmer sig för att gå hem till Juliane och söka kontakt. Mötet går över förväntan, och det visar sig att Juliane och Kim har väldigt mycket gemensamt. Flickorna blir vänner och de börjar i smyg leva ut sina fantasier om magi och svartkonst. De skriver skräckberättelser, försöker sig på svartkonst och fantiserar om vampyrer. De klär ut sig i långa klänningar, målar sig i ansiktet, de skaffar sig fladdermusnamn och de drömmer om hur livet skulle vara om de istället för högstadielever var vampyrer. En sund tillvaro alltså.


Juliane och Kim kommer varandra väldigt nära på kort tid, de blir bästa vänner, och det finns även en sexuell gnista mellan dem. Juliane och jag är en bok om utanförskap och rädsla för att avvika, och rädslan för att passa in. Men det är också en bok om vänskap, och om hur berusande det kan vara att finna sin själsfrände.
// Emma

Urban Decays nagellack.

Publicerad 2009-05-07 19:15:02 i Naglar - duokromatiska,

Lite nagellack ur arkivet blir det idag med. Tänkte presentera en färg jag bytt till mig på Pret-tys bytesforum förra hösten.  

Ett nagellack från Urban Decay. Man måste ju prova! Flaskan är snygg men färgen rätt blah. Okej, det är duochrome, vilket jag gillar, men det är i persika, guld och rosa så det känns inte direkt spännande. Det är relativt lättlackat, det måste jag säga, men hållbarheten vet jag inget om då det byttes ut inom ett dygn. Föll inte så där helt för färgen, som ni förstår.

Jag var inte riktigt beredd på att färgen var så blek. Den påminner om något Misalack jag har i samma färgnyans men denna är guldigare.

Cover Girl Mint Sorbet

Publicerad 2009-05-06 18:50:56 i Naglar i grönt,

Och lite ur arkivet igen! Ett september-2008 inlägg!

Isig pastell med ljuvligt skimmer! Ett lack att älska!

Cover Girl Nailslicks nr 70, Mint Sorbet, hamnade i min ägo av en slump. Jag ville ha Crackle-lacken J_D bytte bort på Pret-tys bytessite och den här och två till kom med "på bytet". Vilken tur! Det här är en så ljuvlig mintgrön att jag ryser av välbehag!

Alla ni som är i min ålder minns säkert 1983-84. Mintgrönt och rosa regerade, angoragarnen likaså, eller mohair, jag kan inte skilja på dem. Och T-shirts med ringade ryggar och axelbart, Takano-overaller... Jag minns pumpsen, resåbältena med fjärilar, plastörhängena.

Mintgrönt... För mig är det kanske mest av allt när jag var tio år och mamma hade köpt byxor i bomull och stickat en matchande tröja till mig. I mohair och spetsstickning. Väldigt fin. Sen skulle vi hem till min morbror. Jag satt i bilen och såg ut som en sådan där rund liten godis med pastellfärgat överdrag och mintchokladfyllning som mina föräldrar köpte på båten till Finland ibland. De var vita, rosa, lila och gröna. Minns dem hur tydligt som helst men har nog inte sett sådana på 20 år. Jag satt i alla fall i baksätet, läste Stephen Kings Varsel och kunde sen inte sova på hela natten. Mintgrönt...Jag som helst ville ha svart polo och lappade Levis...

Tre tunna lager lack. Det går enkelt att måla med men är lite segt att få torrt. Det är det värt för en av de coolaste pasteller jag sett! Vem vill vara rosa när man kan vara mintgrön?

BB Couture Maleficent Magenta

Publicerad 2009-05-04 18:08:48 i Naglar i lila,


Ett lack från BB Couture som jag fått en förfrågan att swatcha kommer här. Maleficent Magenta. Ett lila lack med försiktigt skimmer i rosa och blått.

Ett lager lack på naglarna, ett lager underlack och ett lager överlack. Bra glans i lacket, som ni ser, även utan överlack måste jag tillägga. Det är en sammetsdjup lila som slår lite i blått i vissa ljus men inte så att man inte ser att det är lila. Det flyter ut bra på nageln. Inga konstigheter, inga problem. Men jag är mer förälskad i BB Coutures jellylack med glitter, även om de egentligen är besvärligare och dessutom lämnar VNL, något detta lack definitivt inte gör. Perfekt på det sättet. Lila är en sådan färg som jag faller för i flaskan men inte riktigt går i gång på när jag har det på naglarna. Det är snyggt men aningens tråkigt.
Maleficent Magenta kan du köpa hos Overall Beauty!

Rosa och blå eyeliner

Publicerad 2009-05-03 18:18:56 i Eotd med lösögonfransar 07-09, Sminkans EotD,


Idag blir det en pigg rosa och blå look med skuggor från Coastal Scents och eyeliner från Hot!

Jag började med en grund av Face Eye Fix. Ovanpå den lade jag sedan den mittersta av de lila skuggorna från frans till bryn. Sedan förstärkte jag en diagonallinje från yttre ögonvrån till brynet med en mellanblå skugga och mörkblåt i yttre V:et. Därefter vet jag inte själv exakt vad jag gjorde. Det är alla fall aprikos, rosa och benvitt inblandat med en stor borste på brynbenet.

Alla färgerna blendades in ordentligt i varandra. Sedan drog jag först en rosa och sedan en blå eyeliner med mina flytande eyeliners från Hot. Under ögat markerade jag vattenlinjen och fransrötterna med en penna från IsaDora, Petrol green. fransarna målades med svart mascara, Define-a-Lash från Maybelline. Ögonbrynen fylldes i och så. JA, sist av allt klistrade jag fast en rad lösögonfransar. Man ska ha lite kul ibland.

Jag tycker det blev en rolig och glad makeup! Den dubbla eyelinern i glada färger bidrog helt klart till det!

Visst blev den söt! Jag tycker faktiskt det själv. Sen vill dessvärre de eyeliners jag använt smula sig lite då de är lite torra i konsistensen. Undrar vad man kan göra åt det. Några tips?

China Glaze Fly

Publicerad 2009-05-03 17:26:50 i Naglar i lila,


Efter att ha haft röda Fairy Blood i fyra dagar drygt var det dags att byta till ett annat lack. Valet föll på China Glaze Fly från sommarens Kicks-kollektion. Det var ett halvdant val för visst, det är en okej färg, men nej, jag ville inte ha det särskilt länge. Alltså är naglarna omlackade igen...

Färgen är en lite frostad lilarosa som täcker ganska bra med ett lager, alla fall mina små stumpar till naglar. Jag tror att man måste ha fler lager om man har längre naglar dock, precis som med de andra ur samma kollektion. Det är fin lyster i färgen men färgen är inte så rolig som jag hade hoppats. Det bästa med den är skimret/glansen som faktiskt är närmast pärlliknande.

Bilderna är tagna utomhus i sol eller inomhus i indirekt ljus, de senare med vit bakgrund.
Konsistensen är ganska rinnig och det torkar segt trots snabbtorkande överlack. Det höll sådär också, för på tåget hem till Stockholm idag, söndag, såg jag redan ett slitage i nageltipparna på flera naglar. Det och det faktum att jag redan tröttnat på färgen gav mig en anledning att byta lack igen. ;D

BB Couture Fairy Blood

Publicerad 2009-05-03 17:19:03 i Naglar i rött,


På 1:a maj måste man ju ha röda naglar så jag förberedde mig i god tid, redan på tisdagkvällen målades mina naglar om och blev vackert röda med BB Couture Fairy Blood. Ett jellylack med röda glitterkorn, inte alltför olikt klassikern Ruby Pumps.

Manikyren höll till lördag kväll, då hade en rabatt för mycket rensats och nagellacket flagade lite på två naglar när jag ägnade mig åt lång och ivrig tvagning inför kvällens aktiviteter. Alltså en riktigt god hållbarhet med tanke på mina korta naglar. Korta naglar slits fortare vad gäller nagellack, har jag märkt, så jag räknar inte med mer än ett par dagar och deinitivt inte om det är trädgårdsarbete på agendan. Bilderna ni ser tog jag i lördags på dagen. Alltså sista dagen jag bar det här lacket.

Jag har lackat med två lager av Fairy Blood ovanpå ett lager underlack och med två lager Redi överlack. Fairy Blood ger en aningens VNL med två lager, men det stör inte så mycket när naglarna är så här galet korta. En liten vinst alltså, man kan passa på med alla sina skira eländen till lack när naglarna är nerklippta... Fairy Blood är en glädje att bära. En klarröd, underbar, vibrerande färg som är fantastisk i solsken! Det är lite rinnigt att lacka med, men det funkar. MAn kan köpa det hos Overall Beauty och Kim som har den webshopen är en otrolig servicemänniska!

Emma testar: Estée Lauder Double Wear Zero-Smudge Lengthening Mascara

Publicerad 2009-05-03 13:08:47 i Emma testar,


Jag är galen i tubmascaror och då denna mascara kammade hem högsta betyg i ett tubmascaratest i damernas värld, så blev jag såklart sugen på att prova. För lite drygt en månad sedan besökte jag Kicks och införskaffade då denna mascara. 240 kronor kostade den, rätt saftigt men ändå betydligt bättre än många andra mascaror från dyra märken. Jag hade dessutom lite kuponger, så då kändes det som ett rätt okej köp.


Högst betyg i testet hade den alltså fått, så mina förväntningar var ganska höga. Jag kan här dessutom erkänna att jag tror mer på dyrare märken. Ja jag vet att billiga grejer kan vara hur bra som helst, men jag gillar när det är lite glammigt och fint, och dessutom så har jag hört en del gott om Estée Lauders mascaror. Mascara applicerades alltså på fransarna och det gick bra. Den här mascaran är inget mirakel på fransarna, men den ger en viss volym och lite längd och fransarna blir riktigt svarta av den. Dessutom så sitter den faktiskt bra, vilket ju är ett stort plus då det inte är så kul att se ut som en panda i slutet av dagen. Borsten då? Ja, den är okej. Varken fantastiskt bra eller hiskeligt dålig.


Så, hur är det med borttagningen då? Ja jag kan bara säga att jag och damernas värld har lite olika åsikter om vad en tubmascara är för något och tyvärr gäller detsamma kvinnan på Kicks som sålde den till mig. För detta kära vänner är verkligen ingen tubmascara. Det är en helt vanlig mascara som sitter lite bättre än vanliga mascaror, men tuber, nix. Vid borttvättning blir det inga tuber, den löses upp som en helt vanlig mascara. Okej, den är ganska lätt att få bort, men det blir inga tuber, tummen ner för det alltså.


Så hur blir då omdömet. Double Wear Mascara är inte dålig, men lite för medelmåttig och dyr för att jag ska köpa den igen. Hade det varit en tubmascara hade den fått högre betyg och jag hade nog köpt den igen, för den ger helt okej volym och sitter bra, möjligtvis önskar jag att den definierade fransarna lite mer. Men det är som sagt ingen tubmascara, och det är den största nackdelen för mig, för tuber är verkligen det enda jag vill ha i mascaraväg just nu. 

3/5 får double Wear mascara i betyg av mig

//Emma

Kattögon med markerade bryn

Publicerad 2009-05-02 17:15:55 i Eotd med lösögonfransar 07-09, Sminkans EotD,


Ni kommer väl ihåg att jag skulle starta en ny "serie" med lite festligare smink men neutrala färger? Dags för veckans look! Det är en väldigt klassisk look. Bara bruna toner och jag har använt mig av min neutrala palett ffrån Coastal Scents. Lösögonfransrna är dock lite mindre klassiska, men de är fina! :D

Basen är en vit stiftskugga från Sinful Colors. Därefter är det en mellanbrun färg på hela ögonlocket. Den går upp lite, lite över globlinjen upp på brynbenet, men inte mycket. Därefter har jag valt den mörkaste bruna, den direkt ovanför den svarta i högra hörnet, och lagt som en markering i yttre ögonvrån och en bit in på ögonlocket. En guldbrun skugga mjukar upp kanten på brynbenet och tjänar som highlighter. Runt hela ögat är det sedan en kraftig eyeliner med hjälp av MsChics eyestain i färgen Hot Chocolate. Lösögonfrasar, så klart, och ifyllda bryn! Som ni ser är det mina vanliga, billiga plastfransar från ebay, vilket gör att de inte följer ögats kant så smidigt. Men jag gillar dem ändå!

Jag tycker det här blev riktigt snyggt. Klassisk men ändå dramatisk. Jag trivs! Dessutom älskar jag att ha brynen så här, men det kräver att jag verkligen orkar plocka småhår och kamma till dem och vara nogrann. Jag är sällan det... Men, jag kanske bättrar mig nu. :D

Stardust

Publicerad 2009-05-01 16:58:57 i Boktema 2009,

Här kommer min boktemasminkning! Jag valde att tolka Stardust eftersom jag bara har läst den och Coraline och knappar istället för ögon kändes inte som ett alternativ. Alltså blev det Stardust. Rent spontant så borde det ha betytt silver, glitter och strass. Jag kände dock inte alls för silver i någon form, jag tror att jag har fått en överdos av silversmink på sistone. Inspirationen lyste med sin frånvaro, så jag bestämde mig för att bildgoogla lite, och tada, se vad jag fann!


Mycket bättre än silver tänkte jag, och kastade mig över orange, koppar och blått. Som en liten eftergift valde jag dock strassfransar, det kändes passande till stjänstoftstemat. 


Hyn

Foundation: Elemental Beauty Nude

Concealer under ögonen: MAC Studio Finish Concealer NW 20

Concealer i ansiktet: Everyday Minerals Intensive Fair          

Puder: Elemental Beauty Matte

Rouge:Glo Minerals Sunset och I.d. Clear Radiance

Ögon

Ögonbryn: Clarins ögonbrynspenna Lightest Brown
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance och Nars krämskuggan Eldorado
Ögonskuggor: MUC Forgotten, NYX Orange Pearl, Fyrinnae 1.22 Gigawatt, MAD Minerals Cobolt och MUC Blackstar Blue

Highlighter: MUS Stardust Fairy

Eyeliner: MUS Cakeeyeliner Black

Kajal: Elisabeth Arden Smokey Eyes

Mascara: Estée Lauder Double Wear Mascara Black

Lösögonfransar från ebay, med Ardelllim

Läppar

Läppglans: Lancôme Juicy Tube Pamplemousse



Kort beskrivning idag, jag känner mig otäckt pollenallergisk och är mest av allt sugen på att krypa upp i sängen och tycka synd om mig själv. Forgotten och Orange Pearl ligger på ögonlocket, 1.22 Gigawatt, Cobolt och Blackstar Blue ligger från globlinjen och en bit uppåt, Stardust som highlighter. På med fransar med strass på, eyeliner ovanför fransarna och mascara. Lite Sunset under kindbenen och lite Clear Radiance på kinderna som highlighter. Juicy tube på läpparna, ett nyförvärv som luktar underbart! Så, det var mitt boktemasmink! Hoppas att ni alla hade en trevlig valborg, och att resten av helgen blir bra! Om ni inte redan har sett det garanterat coolaste valborgssminket så måste ni in och kika här, det är så läckert så jag nästan svimmade när jag såg det.

Death - the time of your life!

Publicerad 2009-05-01 12:32:42 i Boktema 2009,


Ja, jag vet, ni förväntade er säkert en tolkning av stjärnan i Stardust. Eller den onda häxan! Men, här har jag ju tidernas tillfälle att ta fram goten i mig och få leka Döden! Jag var dock vuxen, eller lat, nog att inte ta fram fetsminket denna gången.

Death är ett av syskonen i Gaimans Sandman-serier. Döden. En ung flicka med svarta kläder, Siuoxsie Sioux-frisyr och en ögonmakeup där ena ögat har en liten krumelur under den svarta inramningen. Kan man motstå att tolka det? Nej! Speciellt som Death är min personliga favorit i serierna!

Så vad gjorde jag för tolkning då? Jo, en gråslvrig historia för att vara lite originell. Jag började med en vit stiftskugga från Sinful Colors som bas. Därefter en svart kajalram runt hela ögat. Ni ser att linjen är utdragen mot tinningen och in mot näsan. Jag gjorde också samma krumelur  som Death har med kajalpennan under ögat. Den ser olika ut på olika bilder och jag valde faktiskt den version som är i det magasin som heter Death - the time of your life.

Sedan bev det matta, svarta Twilight från Paula Dorf som fick färga större delen av ögonlocket och följa med kajallinjen ut mot tinningen.

Sedan skuggade jag omlott med flera pigment från MAD Minerals. Mörkgrå Fog, silverfärgade Sultry Silver och Sterling samt vita Wedding. Dessa lades med Fog närmast det svarta och Wedding närmast brynet i gradering. Silverfärgad glittereyeliner i krumeluren (Death går på disco?) och i inre ögonvrån. Även lite silverglitter längs övre fransraden. Inliner Blonde från IsaDora. Ifyllda bryn och mascara. Klar!

Vad roligt det var att tolka Death! Det finns många spännande figurer i Gaimans serievärld som jag också gärna skulle tolka, Black Orchid till exempel, men jag ska inte göra det. inte just nu alla fall. Kanske kommer de framöver utanför boktemat eller som små inlägg i efterhand. Eller inte alls... Vem vet? Det här var alla fall dagens tolkning och makeup. Hoppas ni uppskattade den. Och serierna, de kan man köpa bland annat på Alvglans bok- och seriehandel på Folkungagatan. ;D

Boktema: Neil Gaiman

Publicerad 2009-05-01 12:30:35 i Boktema 2009,


Neil Gaiman är en roman- och serietidningsförfattare från England som väl kan sägas inneha en viss kultstatus. Detta i huvudsak, skulle jag påstå, för hans serie Sandman. Det är en serie som han började med i slutet på 80-talet och som nu finns i 10 album samt en elfte del som kan ses som fristående. De handlar om Sandman, eller Dream eller Morpheus, vilket ni vill. Han och hans syskon är en odödlig skara personifieringar av, på engelska, Death, Dream, Desire, Despair, Delirium, Destiny och Destruction. Det var dessa serier som först förde mig i kontakt med Neil Gaiman och hans författarskap. Sandman serien har en del spin-off serier också, t.ex serierna om systern Death.
Förutom Sandman-serierna har han också gjort serien Black Orchid.

Så serierna är det jag först mötte och det jag kanske mest uppskattar. Men, vi har BOKtema inte serietema. Både Emma och jag har läst flera böcker av Neil Gaiman, och en av dem har vi båda läst. Stardust. Det är en söt historia med sagoprägel och den finns även, som ni kanske vet, filmatiserad. Den utspelar sig i en sorts England under tidigt 1900-tal. En ung man, Tristan, bestämmer sig för att ta sig över muren för att hämta en fallen stjärna till flickan han är förälskad i för att få hennes hand. Väl över muren upptäcker han att det är en helt annan värld han hamnar i. Häxor jagar samma stjärna som han själv, och stjärnan är inte ett dött och kallt föremål utan en levande, ung, vacker kvinna. Planen häxorna har är att döda henne och ta hennes hjärta för att få magi från det och öka sin styrka och livskraft. När Tristan väl finner stjärnan, Yvain, är hon nte alls speciellt trakterad av tanken på att gå till England och träffa Tristans tillbedda. Nej, det blir en hel del problem på vägen för Tristan, men han lär sig en hel del om både sig själv och om kärlek, vänskap, girighet, maktlystnad och även offervilja.

En annan av Neil Gaimans böcker som jag läst är Neverwhere. Den är lite bakvänd, kan man tycka, då den baserats på en TV-serie som Gaiman skrivit manus till. Den handlar om en ung man som får hela sin verklighet upp och nervänd när han möter Door. En mystisk ung kvinna som jagas av två omänskliga och underliga mördartyper. Den unge mannen, Dick, räddar Door och plötsligt befinner han sig själv i stor knipa. Ingen vet längre vem han är. Han existerar helt enkelt inte längre i London ovan jord. Men....under marken, i tunnelbanans irrande gångar, möter han en helt ny värld. En värld som inte har mycket gemensamt med vår vanliga. Där lär han sig mycket om sig själv medan han kämpar för att rädda Door från mördarna och få tillbaka sitt eget liv ovan jord.

Om

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela