Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Ciaté Sharp Tailoring

Publicerad 2010-07-31 23:27:31 i Naglar i brunt,greige,beige,


Det här är en av de manikyrer jag bara burit en halv dag. Den har legat till sig lite också, i arkivet, för jag har ju haft så mycket annat att visa er men när klockan nu närmar sig midnatt och juli går mot sitt slut så tänkte jag liva upp mig själv och er med något att läsa och lite bilder att titta på. Jag förstår att ni känner att det är dåligt med lackinlägg just nu. Både jag och Emma har känt oss bekymrade över det och funderar på hur vi ska kunna öka frekvensen av lackrelaterade inlägg. Vi har dessvärre inte utarbetat någon strategi för det än. ;D

Jag köpte ju nyligen mina tre första Ciaté lack och det här är ett av dem. Sharp Tailoring. Dessvärre gör jag det nog inte rättvisa. Fast det gör nog inte sig själv rättvisa heller när jag tänker efter. I flaskan är det en gråbeige, ganska ljus nyans som innehåller massor av guldskimmer. På nageln blir den lite som den ljusgrå fogmassan till klinker. Jag vet för vi har precis lagt klinker i min hall här på landet. Skimret kommer bort lite men syns i bra ljus.

Två lager har jag här men jag hade behövt tre. Torktiden var helt okej och formulan bättre än den på Superficial. Jag är inte i trans över det, som ni förstår, men det är inte dåligt heller. Skulle jag betygsätta skulle det bli en trea. Eller Godkänt om vi ska vara lite i stil med betygsskalan vi har här i Sverige.

 

China Glaze Riveter Rouge

Publicerad 2010-07-31 14:53:02 i Naglar i rött,


Jag vet, jag vet, ni suckar nu och säger "Mer Vintage Vixen? Vi har  ju sett de lacken redan på andra, bättre nagelbloggar. Kom igen, ge oss något nytt." Tyvärr, säger jag då. Ni kommer få se Vintage Vixen i min tappning också och ni kommer få se massor med bilder på alla lacken. Det är nämligen en av de vackraste kollektioner jag kan komma på. China Glaze gör de bästa höstkollektionerna som finns. Jag älskar Rodeo Diva från 2008 fortfarande. Jag älskar Retro Diva från förra året och jag älskar mina Vintage Vixen! Här kommer nästa lack jag provat av dem, Riveter Rouge!



Det är någon sorts fel på mig för jag glömmer bort hur mycket jag älskar röda lack när jag inte har dem på. Grönt glömmer jag inte min kärlek till, eller svart eller grått eller blått. Rött däremot... Kanske för att det är en så "vanlig" färg att man nästan inte får syn på den bland alla andra flaskor som står och trängs och ropar "mig! mig! mig!" när man öppnar lådan för otestade lack. Varje gång jag ändå tar fram ett rött och målar med det så blir jag lika fundersam över varför jag har den här blinda fläcken. Rött är ju så vackert!

Här ser ni Riveter Rouge i solljus. Tyvärr finns ingen bild som kan göra det rättvisa. Det är underbart!

I skugga är det lika vackert!



Nu kanske ni undrar hur det kommer sig att jag fick fram just den här flaskan nu då? Jo, min mamma var och hälsade på i min stuga igår. Hon brukar komma över en gång i veckan och låna ett lack av mig nu på semestern. Hon gick igenom lacken jag har stående här och valde snabbt det här lacket. När jag såg det på hennes naglar blev jag helt tagen! Så vackert skimmer! Så fint glitter! Så snygg nyans! När jag idag rensade ogräs i en rabatt i min trädgård funderade jag på om jag skulle byta från Edyta till något annat idag eller om jag skulle behålla Edyta en extra dag. Det är ju faktiskt också ett underbart lack och helt klart en av höstens absoluta favoriter. Hur som helst så beslöt jag att jag inte kunde låta bli att testa Riveter Rouge idag oavsett hur fin Edyta än är. Efter lunchen så blev det alltså byte och nu sitter jag här med röda naglar!

Redan igår när mamma lackade med det såg jag att det täckte bra och torkade fort. Det stämmer absolut. Ett lager hade räckt till mina ganska små naglar men jag tog två lager för att känna stadga och för att se om det blev mer djup i färgen. Det hade definitivt räckt med ett vad gäller just färgdjupet. Det torkar snabbt men jag har ett lager av Nubar Diamont ändå. Det funkade bra och blev torrt på tio minuter ungefär. Färgen är en neutral röd med skimmer i rött och något jag bäst kan beskriva som microglitter i guld. Lacket gnistrar oerhört mycket även i skumt ljus, som nu när jag sitter längst in i ett hörn vid datorn och inte har några lampor tända. Det är ett vackert djup i lacket i och med allt skimmer och glitter och jag har svårt att sluta sitta och vrida på händerna så jag får olika vinklar att beundra mina naglar i. Riveter Rouge alltså. Vackert! Bra egenskaper! Ett måste i lacklådan!

Övriga lack jag hunnit prova från Vintage Vixen:
Bogie
Swing Baby
Ingrid
Classic Camel
Midnight Mission

Julikavalkaden

Publicerad 2010-07-31 11:53:13 i Kavalkad,

Idag är det sista juli, semestern lider mot sitt slut men sommaren har en månad kvar innan hösten kommer smygande. Juli har varit en ganska trevlig månad även om den var för torr och för varm för min smak. Alla fall fram till nu i veckan då vi äntligen fick lite välbehövligt regn. Jag har, trots semestern, faktiskt publicerat ett sminkinlägg om dagen, något jag applåderar mig själv för. Jag har inte ens grävt så mycket i arkivet som jag hade trott att jag skulle tvingas göra. Inspirationen slog ju till med kraft när jag skaffade nya ögonskuggor från Brite Bird, bland annat den ljuvliga paletten i guld, lila och teal och så den perfekta grå som blivit uppkallad efter min katt. Annars ar det varit mycket Makeupcosmetics och så Manlys 120-palett från eBay. Min favorit av det jag gjort är den koralliga som är ytterst på fjärde raden.
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.

Emma har ju, som ni vet, flyttat till en ny stad, börjat på ett nytt jobb och pendlar varje helg hem till sambon och hästen. Inte så mycket tid till smink med andra ord men hon gav oss dessa fyra förtjusande sminkningar alla fall. Två i intensiva turkosa nyanser, perfekt för sommaren enligt mig, och så den söta prickiga till min födelsedag och den med de röda läpparna och eyelinern. Jag är så klart mest entusiastisk över min födelsedagspresent, den rosa med svarta prickar, även om jag tycker att Emma är vacker och fantastiskt i allt hon visar. Och så klart turkos är en sommarfavorit för mig och jag älskar de röda läpparna och halsbandet på den neutrala sminkningen. Ja, jag kan alltså inte välja...
1.
1.

L.A.Colors "Atomic"

Publicerad 2010-07-31 00:55:21 i Naglar i blågrönt&turkos,


Hej! Midnatt råder och tyst det är i huset... Vad ska jag hitta på då? Jo! Ni ska få se ett nagellack som jag använde innan semestern! L.A.Colors "Atomic" är en nyans som balanserar på gränsen mellan blått och grönt. En havsblå kanske vi kan kalla den? I vissa ljus blir den betydligt grönare och i andra ser den mer turkos ut. Den är i alla fall minst lika grön som Four Leaf Clover från China Glaze men mycket djupare i nyansen. Otroligt snygg faktiskt.


På bilderna ser ni tre lager och ett fjärde hade inte skadat. Det är fortfarande VNL och det stör mig. Tyvärr har jag inte tålamod nog med mer än tre lager så det fick vara så här. Det är ganska lättlackat, kanske en aningens seg formula men inget speciellt åt vare sig det ena eller andra hållet. Det funkar helt enkelt. Det har snygg glans och jag kan absolut rekomendera det eftersom priserna är så fantastiska. Jag älskar Cherry Culture för i princip alla lack där kostar under tre dollar. Alla fall under fyra. Minns inte med säkerhet men tror dessa L.A.Colors ligger på $2.5 vilket är under tjugo kronor.


Ja, det var det, ett lackinlägg från början av juni. Om jag inte kan sova snart kanske mitt allra äldsta lackinlägg kommer farandes. Det har legat i arkivet sedan september 2008. Kanske borde ha en tävling där ni får gissa vilken färg och vilket märke och den som gissar rätt tar hem priset. Eller nej, för det kommer ingen lyckas med. För svårt helt enkelt.

Zoya Edyta

Publicerad 2010-07-30 10:22:32 i Naglar i grönt,


Okej, det är inte solsken idag heller men det regnar alla fall inte och jag kan inte hålla mig ifrån Zoya Edyta längre. Som jag har längtat efter det här lacket! Ber om ursäkt för dåligt ljus och slarvig manikyr men jag ville dela med mig bums av det här lacket. Höstens lack nummer ett för mig!

Edyta är ett spännande lack som innehåller både guld, blått och olivgrönt. Det är oerhört kompakt packat skimmer och jag kunde ha nöjt mig med ett lager för full täckning på de flesta naglarna men körde med två för att få lite stadga på naglarna och för att försäkra mig om djup i färgen. Ser dock ingen skillnad på färgen från ett till två lager så man kunde ha hoppat det helt klart.

Jag skulle kunna sjunga lovsånger till Zoyas penslar. Perfekta för mina naglar. Penseln är precis lika bred som min lillfingersnagel och med lite, lite tryck fjädrar den ut så att den täcker samtliga naglar helt utom tummarna. Där har vi det som OPI vill med sin Pro-Wide. Ett drag per nagel, full täckning. Ja, det får man säkert med Pro Wide också, men då målar jag hela mina fingrar, liksom. :D


Edyta torkar snabbt. Det är bra att lacka med och man har full kontroll på det om man inte är darrhänt och reumatisk som jag denna morgon. Resultatet blir så metalliskt och så spännande i sina schatteringar att jag kommer ha svårt att slita blicken från naglarna. Älskar, älskar, älskar!

Och avslutningsvis en bild på min alldeles egen Edyta. Min katt alltså. Hon heter ju Edit, den svenska versionen av namnet, men ändå. Ingen ny bild, som ni ser, för hon har fotovägrat hela sommaren. Men visst är hon söt! Älskar, älskar, älskar henne med. Ännu mer.  

Yay! Uppdaterar med lite solskensbilder!

Grön

Publicerad 2010-07-30 09:42:29 i Eotd i grönt, Sminkans EotD,


Så var det dags för grönt igen. En lite mer dramatisk grön med mycket färg. Jag har använt min Manlypalett och ur den plockat ut svart, matt mörkgrön, skimrande mörkgrön, en äppelgrön och lite vitt. Basen jag använt är
GOSH Waterproof Eye Shadow Stick Love That Beige.

Jag började med den skimrande mörkgröna på hela ögonlocket och ut i en spets mot tinningen. Den förstärktes i dett yttre v:et och globlinjen med matt mörkgrönt och svart. Den äppelgröna lades, som ni ser, i en båge från inre ögonvrån längs brynbenet. Lite vitt under brynet. Lite blågrön penna under ögat. Lite svart kajal som inliner. Inte så blendat idag. Jag ville ha lite skarp dramatik.

China Glaze Bogie

Publicerad 2010-07-29 14:06:38 i Naglar, vampy,


Okej, det är regnigt idag och jag känner för höstlack. Jag visade ju nyss Swing Baby från Vintage Vixen så jag tänkte fortsätta på samma tema. Här är det lack jag kanske mest såg fram emot när jag beställde Vintage Vixen-lacken. Bogie. En djup auberginelila med mycket skimmer. Det finns en rödton i botten men färgen skiftar mellan att se ut att vara brunlila och mörkt plommonfärgad med lite askig lyster. Älskar det!


Det här är den perfekta höstfärgen, tror jag. Djup, mustig och samtidigt mystisk. Sober, elegant men intressant. Superlättlackat var mitt exemplar och täckande med ett lager även om jag tog två för djup och för att vara säker på att det inte skulle bli flammigt eller ha några andra konstigheter för sig. Det torkade fort och är definitivt allt jag önskade av det.


Min favorit så här långt är det nog. De lack jag hunnit prova är
Swing Baby
Ingrid
Classic Camel
Midnight Mission
Vilka lack har ni gillat mest från Vintage Vixen? Har ni köpt några? Är ni speciellt nyfikna på några? Vad tycker ni om Bogie? Berätta för mig! Jag har så tråkigt idag med regnet som öser ner utanför. Visst, jag gillar regn, men ändå. Dagen har bara bjudit på ett apoteksbesök och en vaccination mot TBE så här långt och jag är dessutom ensam här på landet idag. Och jag kan inte swatcha Zoya Wicked hur gärna jag än vill för ljuset är för dåligt. Så typiskt, jag har tid att swatcha men inte ljus att fota i.... Nå, bilderna på Bogie hann jag alla fall ta innan regnet började ösa ner. Jag spammar lite av den anledningen. Något ska jag ju göra, liksom. :D


 

Med Barry i brunt

Publicerad 2010-07-29 11:06:21 i Eotd i brunt, Sminkans EotD,


Dagens look, som definitivt inte är dagens utan har legat till sig lite i arkivet, är guldig och brun och skapad med skuggor, så kallade dazzle dust, från Barry M. Det är guldfärgade #26, chokladbruna #53 och beigefärgade #38.

Grunden är min krämhighlighter, Dignity, från Face. Därefter den guldfärgade skuggan på hela ögonlocket. Den bruna ligger i globlinjen och under ögat. Jag använde den beigefärgade som en sorts varm, lite guldaktig highlighter.  Som inliner och ut i yttre vrån har jag pennan Petrol green från IsaDora. Sen är det bara mascara och brynskugga och inget mer. Barry M gör väldigt trevliga dazzle dust som jag borde använda mycket oftare än vad jag gör.

China Glaze Swing Baby

Publicerad 2010-07-29 11:01:50 i Naglar i brunt,greige,beige,


China Glaze Vintage Vixen-kollektion från i år innehåller bland annat det här lacket, Swing Baby. Min mamma valde ut det direkt som första lacket hon ville testa ur kollektionen och när hon hade det blev jag också sugen, så klart. Så, här har ni mina bilder på lacket. :D

Det är ett väldigt fint, foilliknande lack (enligt mig men jag är ingen finsih-expert direkt) som varken är varmt eller kallt. Det är en sorts metallisk, neutral beige. Champagne? Vad vet jag. Färgen är dock väldigt snygg så vad den än ska kallas så gillar jag den!

Jag har två lager lack här och det räcker för att få täckning. Det torkar snabbt och ser fantastiskt ut på naglarna. Oerhört gnistrande och vackert.


Massor av bilder som ni ser, men jag har inte så mycket att säga mer än att det är bra och fint. Här får ni en bonusbild, eller gäst-notd, med mammas hand. Väldigt konstig vinkel, men jag är ovan att fota andras naglar än mina egna. ;D

Det är nagelfolie på ringfingret, som ni ser, men dessvärre ett misslyckat experiment. Lite slitage är det också, tror lacket var inne på sin tredje dag här. Inte folien dock. Den blev bara misslyckad ändå.
Vi avslutar med en bild på mig igen. Mig och Swing Baby så klart.

Zoya Wicked äntligen här!

Publicerad 2010-07-29 10:50:38 i Nytt till lacklådan!,


Jag har väntat sedan den 18e på dessa skönheter och äntligen kom de! Zoyas höstkollektion Wicked. Jag beställde två från Wonderful också, krämkollektionen, Shawn och Kelly. De har dock inte kommit än så jag får ge mig till tåls. Kanske kommer de imorgon. Dessvärre är vädret riktigt mulet här just nu så jag tror jag kommer avvaka med att prova Edyta, lacket jag längtat mest efter. Jag vill ju gärna se henne på under optimala förhållanden.

Den osminkade sanningen?

Publicerad 2010-07-28 20:30:17 i Allmänt,

Fia skrev tidigare idag ett blogginlägg om en artikel i Sofies mode vilket fick mig att också uppmärksamma artikeln. Sofies mode uppmanar här sina läsare till att sluta spackla sig och menar på att man är mycket vackrare utan smink eller med endast minimalt sådant. Hmm, jag kan inte låta bli att undra ifall Sofies mode har rört till det för sig. Var det inte så att skönhet sitter på insidan alltså inte i den osminkade utsidan?

 

Sånt här gör mig riktigt lack, av flera anledningar. Först och främst så gör sådana här påståenden mig osäker. Vi lever i ett samhälle där det ligger stor fokus på att kvinnor ska vara vackra och perfekta. Ja, i alla fall så nära perfekta som möjligt. Jag är ingalunda perfekt, men med smink tycker jag att jag är riktigt snygg, i alla fall för det mesta. Jag behöver helt enkelt jämna ut min hudton med en foundation, täcka lite med en concealer och fylla i mina ögonbryn, då mina egna är tämligen obefintliga, för att känna mig riktigt snygg. Sen menar jag inte att jag inte kan knalla hemifrån osminkad, men jag känner mig tusan så mycket säkrare när jag har fått fixa mig lite. Men tydligen är det inte fint nog åt Sofies mode. Jag ska ha perfekt hy och snygg form på ögonbrynen utan hjälp av smink. När jag läser sånt här får jag därför lust att flytta till mars, för herregud, hur ska jag kunna platsa på jorden bland alla superkvinnor som är så mycket vackrare utan smink än med? Och jag anser mig inte ha särskilt dåligt självförtroende, jag anser mig ha ganska bra själförtroende och självkänsla, således tror jag inte att jag är den enda som funderar på om det går att boka en enkel resa till yttre rymden när de läser något sånt här. Vad jag menar är alltså att Sofies mode inte på något sätt stärker sina läsare genom att ta ner på kraven, tvärtom så ställer de nya och högre krav, krav som känns väldigt svåruppnåeliga, för att inte säga omöjliga om ni frågar mig.

 

För det andra, så tycker jag inte om att folk talar om för mig vad jag ska göra, vad jag ska ha på mig, eller hur jag ska sminka mig. Hallå, jag tycker det är snyggt med knalliga ögonskuggor, superlånga lösögonfransar, starka färger på nagellack och en täckande matt foundation! Är det då inte okej att tycka så? Shit, det är inte bara mitt utseende som inte är perfekt i så fall, hela min hjärna behöver en make over. Fast jag antar att det inte är okej, det ska ju vara så naturligt. Jag bör helst vakna imorgon med perfekt hy, vackra ögonbryn och en helt annan syn på det här med skönhet alltså. Men det kommer jag inte göra, för jag gillar smink, det är kul och det är kreativt. Det är inget fel med att vara osminkad, men det är banne mig inget fel med att vara sminkad heller. Jag klankar inte ner på folk som inte vill måla ögonlocken i regnbågens alla färger, och jag skulle verkligen uppskatta om de kunde visa mig samma respekt.

 

För det tredje så tycker jag inte att man ska dela in allting i svart eller vitt. Man kan vara vacker utan smink, men man kan också vara vacker med smink, det ena utesluter faktiskt inte det andra. Och bara för att Sofies mode nu i sommartider råkar tycka att det är vackrast att vara osminkad eller som de tipsar om i artikeln ”naturligt sminkad, så innebär faktiskt inte det att de har rätt, de har nämligen inte tolkningsföreträde. Och förresten vet vi ju alla att Sofies mode kommer att sporta mörka läppar och sotade ögon i höst, den rutinen följer väl alla modetidningar. Så mycket för att less is more… det som är hett i dag är last weeks news imorgon om man ska sälja en modetidning. Och jag förstår Sofies mode delvis, jag tycker också att det är kul med olika trender till sommar och höst. Men för den sakens skull så går jag inte ut med att jag har rätt och att alla andra har fel. Jag vet nämligen att jag inte sitter inne med alla svar och att människor har olika åsikter, vilket Sofies mode kanske borde vara lite tydligare med i sina artiklar.

 

Röd och svart ögnskugga är snyggt! Tycker jag alltså:)

 

//Emma

China Glaze Lasso My Heart

Publicerad 2010-07-28 20:11:05 i Naglar i lila,



Dags för ett nagellack som har några år på nacken. Lasso my  Heart kom med China Glaze höstkollektion 2008, Rodeo Diva. Då ville jag inte ha det. För "vanligt" och för ljust tänkte jag då. Nu, flera år efter, köpte jag det och de andra två lack jag struntade i 2008 så min Rodeo Diva-samling är komplett. ;D

Jag har dessutom ändrat uppfattning om färgen. Den är kanske vanlig men det är en ganska trevlig lila med enorma mängder skimmer i guld och rosa. Den ser fantastiskt fin ut i solskenet och är en ganska lagom färg. Jag tror de flesta skulle gilla Lasso my Heart faktiskt. Sen är formulan inte super. Det är lite oberäkneligt då det gärna vill rinna längs skaftet och plötsligt översvämma penseln. Jag lyckas alltså kladda rätt mycket, som ni ser. Det är ju ett överkomligt problem i och för sig, om man tillhör dem som rensar upp med tops eller om man står ut ett par handvättar. Det brukar ju ordna sig rätt snabbt om man är lite slarvig eftersom lacket snabbt släpper från huden.

Ja, vad säger ni, är det inte ett fint lack? Kanske inte unikt men väl värt att finnas i samlingarna alla fall. Är det förresten fler än jag som kan bli förtjusta i lack flera år efter att de varit aktuella? Är det smaken som ändras eller mognar liksom lacken på något vis?

L.A.Girls Disco Brites "Funkadelic"

Publicerad 2010-07-28 12:55:47 i Naglar i blått,


L.A.Girls Disco Brites är en kollektion med fina krämlack som, tydligen, ska reagera på UV-ljus, något jag själv inte kunnat testa. Alla lack jag hunnit testa av dem är väldigt bra så de är väl värda att skaffa oavsett om de nu skulle funka under discolamporna eller inte.

Funkadelic heter det här ljuvliga blå krämlacket. Det är superopakt, ett lager räcker gott och väl, och det funkar bra att måla med även om det är åt det tjocka hållet. Torktiden är heller inte påverkad av tjockleken på lacket utan det torkar snabbt med Seche Vite som överlack. Att det är hack i det beror på att jag fotade det innan jag lackade överlack, korkat nog.

Färgen är en klar himmelsblå. Jättefin färg, verkligen! Jag är så nöjd med det! Bra lack till bra pris. Finns att köpa för 2.5 dollar (om jag minns rätt) från Cherry Culture.

Turf & Aquarius

Publicerad 2010-07-27 21:58:15 i Emmas FOTD 2010,

Jag utlovade ju mer smink i förra veckan, men sen slöade jag bestämt ihop. Dags att ta sig själv i nackskinnet och publicera alltså. Det här är min sminkning som jag bar förra söndagen. Jag är så jäkla nöjd med den, jag tycker att färgerna är underbara ihop, dessutom matchar de min top perfekt:) Önskar bara att jag hade haft foundation, det hade varit snyggare på kort. Fast det var å andra sidan typ 100 grader, så det var skönt med ett lätt underlag.

 

Hyn

Concealer: Maybelline Dream Mousse Concealer

Puder: Bare Minerals Tinted Mineral Veil

Rouge: Make up store Wonder Blush Cairo

Ögon

Ögonbryn: Clarins Retractable Brow Definer 03
Ögonskuggor: Taylor Made Minerals Turf och Make Up Store Aquarius

Highlighter: Makeupcosmetics Magic Copper

Eyeliner: MAC Fluidline Blacktrack

Kajal: Elisabeth Arden Smokey Black

Mascara: Max Factor 2000 Calories

Lösögonfransar: Ardell Babies

Läppar

Läppglans: MAC Slimshine Bare

Inte så mycket att säga om det tror jag. Jag har haft Turf på inre halvan av ögonlocket, Aquarius på den yttre, min favorithighlighter, eyeliner, lösögonfransar och mascara. Ja och läppglans och rouge med såklart.

Zoya Ivanka

Publicerad 2010-07-27 10:15:15 i Naglar i grönt,



Jag vet, jag vet, totalt bildspam, men vem kan motstå lacken från Zoyas Sparkle-kollektion. De är ju så vackra! Tidigare har jag visat Charla men jag har ju Ivanka, som ni ser här, och Allegra också.


Ivanka är ljuvligt grönglittrande med guldskimmer inblandat. Det täcker med tre lager, det torkar fort och det är perfekt! Precis som Charla tar det mig med total storm och jag älskar det! Älskar det! Så vackert!!

Finns inte så mycket mer att säga. Det här lacket är underbart och jag ser inga fel i det. Skaffa genast! Precis som Charla är det här magi på flaska.

Den gröna linjen

Publicerad 2010-07-27 10:14:46 i Eotd i grönt, Sminkans EotD,


Sommarfint i gult och grönt, eller vad säger ni? Är det inte en riktigt somrig sminkning! Det är ju solsken igen efter det efterlängtade regnet och sommaren känns härlig och ny igen! Dessutom har jag ått en riktig treat nu på morgonen! Massor med krispiga morötter ur det egna landet. Är inne på min fjärde nu!

Basen för sminket är Face Eys Fix och så har jag använt två pigment från NYX, Nude Pearl och Lime Pearl och så Shinkirou från Fyrinnae som highlighter. Nude Pearl på hela ögonlocket, Lime Pearl i globlinjen och Shinkirou som highlighter. Pennan Teal från Tigi som inliner och runt ögat en ram med en flytande eyeliner från HOT i gräsgrönt. Jag tycker det blev riktigt lyckat. Yay!

Eyeko Vampira Polish

Publicerad 2010-07-26 21:53:48 i Naglar, vampy,


Ah, vi har ju arkivlack kvar som ni säkert vill se! Jag glömmer ju att visa gamla inlägg när det blir så många nya. Mitt tredje lack att testas från Eyeko var detta, Vampira. Det var nog det här lacket som fick mig att beställa till att börja med. Svart med rött glitter, alltid en favorit hos Sminkan. Det kommer dock inte ta favoritplatsen för den hålls fortfarande av Precision Rebel Red in You. :D

Bra täckningsförmåga, bra torktid och snyggt lack är det dock så vill man ha något lite lättillgängligare än Presicions lack är detta ett superbra alternativ. Jag är helt klart förtjust och kommer använda det igen många gånger!

Manly i koppar

Publicerad 2010-07-26 14:57:30 i Eotd i brunt, Sminkans EotD,


Idag är en mellandag känner jag. Vädret är lite mellan grått, jag är lite halvmulen själv och jag har ägnatdagen åt att göra ingenting egentligen. Jag har swatchat lite nagellack i och för sig, mest för jag har haft tråkigt men inte velat göra något vettigt. Posten kom idag men inte med mina Zoyas. Hoppas de kommer imorgon. Inte för att jag har någon brist på nagellack direkt, men ändå.

Nå, låt oss prata smink. Att Manlypaletten har en massa färgstarka skuggor vet vi ju men den har även en del "diskreta" färger som dessa. Det är koppar, guld och så lite Polar Bear från Fyrinnae.

Jag har Sinful Colors Diamonds&Pearls är bas för skuggorna. Därefter den guldiga skuggan på hela ögonlocket och upp en bit mot näsan och inre delen av brynet. Den kopparfärgade i det yttre v:et. Polar Bear fungerar som ljust gyllene highlighter under brynet.

Peacock gel eyeliner från Indelible och kajalpennan Indigo från IsaDora ssom inliner och under ögat. Jag gillar verkligen att kombinera varma bruna toner med blågrönt!

L.A.Girls Metals "Brass"

Publicerad 2010-07-26 09:41:54 i Naglar i brunt,greige,beige,


För er som gillar China Glaze Ingrid kanske det här lacket också kan vara lockande? Idag blir det dessutom bildspam för det här lacket förtjänar det. Det är så skiftande i olika ljus, så överraskande snyggt och så bra att man måste ge det mycket utrymme! Det ni ser är ett lager (ett!) av lacket som är lättmålat och snabbtorkande och bra på alla sätt. Ett underbart lack ur den synvinkeln alltså.


L.A.Girls Metals "Brass" är ett lack som jag inte trodde skulle vara så himla snyggt när jag höll i flaskan. En lite bronsig brun med silverskimmer. En mellanfärg på många sätt. Dessutom ser det lite ljusare ut i flaskan så jag var rätt övertygad om att det skulle vara rätt flackt i tonen. Dröm om min förvåning när jag upptäckte att det finns en hel del djup i det här lacket och att färgen i många ljus blir en riktigt djup, och faktiskt, även askig, brun.

Den bruna tonen i lacket är så skiftande. Från en nötig brun med lite guldig lyster till en askbrun ganska mörk nyans. Skimret är huvudsakligen silverfärgat men som ni kan se på bilderna tagna i direkt sol så finns även andra nyanser i det varav rosarött är en och lite blått också om jag inte helt misstar mig.


Ni ser att det skiftar även i solljus? I vissa fall mer nötigt mellanbrunt i andra en djupare brun som inte visar samma värme i tonen? Det är så det ser ut på riktigt. Alla mina bilder här är korrekta vad gäller färgåtergivningen trots att det ser olika ut hela tiden. I skugga ser ni det nedan. Då är det definitivt en kall brun och silverskimret dominerar så pass att det nästan får en grå ton. Jag avslutar med två större bilder, en i skugga en i sol, som ni kan jämföra skimret i. Som vanligt är alla små bilder klickbara.

 

L.A.Girls Flare "Flushed"

Publicerad 2010-07-25 13:47:10 i Naglar i korall&persika,



L.A.Girls Flare "Flushed" är ett vackert, ljust korallfärgat lack som jag varmt kan rekomendera. I princip alla de L.A.Girls-lack jag har är fantastiska och Flare-lacken har verkligen besuttit bra egenskaper för att vara så pass billiga som de är. L.A. Girls lacken finns att köpa online från www.cherryculture.com och de brukar ofta vara nedsatta till priset och Cherry Culture har ofta rebatterjudanden.


Flushed är helt ljuvligt koralligt med orange anstrykning. En mjuk och fin färg som ändå lyser upp ordentligt någonstans i gränslandet mot neon utan att riktigt vara där. Ett lagom lysande lack helt enkelt. Lite som Essie Knockout Pout men i korall. Efter att ha haft bruna, höstiga Ingrid på naglarna så blev det här en riktig vitamininjektion och man märker knappt att det är mulet och molningt när man ser lacket lysa så glatt på fingertipparna.

Precis som de andra Flare-lacken är det här ganska tjockt men det är inga problem att få det att flyta ut bra på nageln eller att torka. Två lager har jag här, då är det slätt och jämnt och blankt och opakt. Mitt överlack åstadkom några bublor men det kan vi inte lasta lacket för. Det är alltså perfekt för snabbmanikyren man vill hinna få klar innan man ska iväg på något. Det härdar på 30 minuter, max. Kanske mindre. Ypperligt, menar jag, som ju ofta får mina manikyrer förstörda när jag tror att de hunnit torka men de fortfarande är känsliga för stötar och skrap.

China Glaze Ingrid

Publicerad 2010-07-25 10:43:13 i Naglar i brunt,greige,beige,


China Glaze Vintae Vixen, höstens kollektion 2010, innehåller bland annat underbara Ingrid. En mjuk lerfärgad brun med guldskimmer. Oerhört elegant och klädsam!


Precis som Classic Camel så har Ingrid varit ett lack som många verkat intresserade av. Nu när regnet ändå (äntligen!) öste ner tänkte jag att det kunde kännas bra med ett höstlack och då valde jag Ingrid eftersom jag kände till just det intresset som funnits kring det. Färgen är verkligen oerhört vacker!


Formulan då? Ett lack är ju inte ara färg utan även formula. Jo, lite väl rinnig för min smak men det funkar om man har koll på penseln.  Tre tunna lager krävdes för att få det jämnt och det är aningens segtorkande. Så segtorkande att jag dessvärre lyckades avliva den här manikyren medan jag redigerade bilderna till inlägget. Det blir alltså till att lacka om igen för mig och en liten varning till er alla som köper det, yttorrt med Seche Vite går rätt snabt men på djupet härdar det inte på under en timme alla fall. Det blir tuggummisegt under ytan och verkar behöva rätt lång tid för genomhärdning.

Utomhusbilderna är tagna i mulet väder men jag hoppas att ni änd kan uppfatta lite av guldskimret. Det är en kall brun annars, så hon passar mig perfekt! Nedan ser ni två inomhusbilder. Alla mina bilder är allid tagna uan blixt.


Jag är lite slö på att fota Vintage Vixen, jag har ju en del annat också som jag vill prova, men tre lack är jag igenom alla fall. Här ser ni länkar till de andra två:
Classic Camel
Midnight Mission

Brunrosa

Publicerad 2010-07-25 10:41:47 i Eotd i brunt, Sminkans EotD,


Med min Manlypalett med sina 120 skuggor är kombinationsmöjligheterna många. Brunt och rosa är dock en ganska trevlig och lugn färgsättning jämfört med det mesta annat som kommer ur den paletten. Här är det ljusrosa, "köttrosa" och mellanbrunt och mörkbrunt som satts ihop.

Jag började med en bas av GOSH Waterproof Eyeshadow, ett perfekt stift som ger en perfekt bas. Därefter en köttig rosa på hela ögonlocket utom längst in. I inre ögonvrån blev det istället en ljusare nyans som också fick löpa ut över brynbenet. Globlinejn markerades med en mellanbrun skugga och förstärktes i det yttre v:et med en mörkare brun. Tigis bruna kajalpenna runt ögat och så lite vit skugga som highlighter.

Ciaté Superficial

Publicerad 2010-07-24 18:15:36 i Naglar i blågrönt&turkos,


Ciaté är ett nagellacksmärke jag sett på mångas bloggar men själv inte köpt något från förrän i sommar. Jag slog plötsligt till på tre lack och lika många handkrämer som jag ska berätta om vid ett annat tillfälle. Det här är alla fall Superficial, ett riktigt mörkt blågrönt lack.

Jag är inte imponerad av lackets egenskaper. Det är en ganska oergonomisk kork att hålla i, penseln är rätt usel och lacket ganska tjockt. Det kräver ändå två lager för att bli jämt. Ni ser att det är kladdigt, det är penseln hävdar jag. Hemskt svårt att måla med den var det. Usch! Men färgen är fin. En djup, fin tealfärg. Det blir lätt lite bubbligt dock på grund av tjockleken och det är dessutom känsligt för att bli repigt. Kanske inte mitt bästa lack, men definitivt inget köp jag ångrar.

Det är förövrigt på det här lacket jag provade nagelfolie första gången. Det är Lina T som inspirerat mig till att prova nagelfolie och hon är en verklig mästare på det! Spana in hennes fantasifulla och supersnygga manikyrer på hennes blogg Nageldraken. Jag upptäckte att hon hade en blogg för bara en vecka sen eller så, och läste alla inlägg på en enda gång i ett lyckorus! Missa inte Nageldraken alltså, lägg till på favoritlistan bums! Annars kan man hitta Lina på Pret-ty där hon länge inspirerat med sin nagelkonst!

Jag testade bara på en nagel men det funkade rätt bra. Jag tycker det är en rolig accent. Har jag mycket tålamod någon dag så kanske jag kan göra det på alla naglar men egentligen kan det räcka med en nagel som så här också. Det var alla fall inte så svårt som jag hade föreställt mig. :D

Rosa med 120-paletten

Publicerad 2010-07-24 11:52:28 i Eotd i rosa och rött, Sminkans EotD,


En ganska ointressant sminkning blev det idag. Det är GOSH Waterproof Eyeshadow som bas. Skuggor från min 120-palett från Manly. Det är en ljusrosa innerst, en starkare rosa på mitten en mellanlila ytterst förstärkt av en något mörjkare lila i det lilla v som bildas i yttre vrån. Vit skugga som highlighter. Svart kajal, Zero, från Urban Decay som ram runt ögat. Ingen höjdare.

Nu ska jag snart åka iväg och hälsa på en kompis som har sommarstuga rätt nära mig. Ses sen!

China Glaze Classic Camel

Publicerad 2010-07-23 17:01:39 i Naglar i vitt, nude, beige,


Okej, ni vet ju hur det är. Det är svårt att hålla sig ifrån höstlacken... Vintage Vixen-lacken står ju här och lockar. Jag tänkte att Classic Camel kanske är det lack flest av er vill se och jag var också nyfiken på om det skulle kunna passa mig. Det gjorde det faktiskt över förväntan.


Lacket är alltså en ljus, varm beige med massor av guldskimmer. Guldskimmer eller kanske mikroglitter? Glassfleck? Oavsett så är det riktigt vackert. Glitterpartiklarna ger det djup och lyster och färgen är inte så gul som jag trodde. Det är helt enkelt överraskande fint!

Två lager lack är det, lättmålat, snabbtorkande och mycket, mycket enkelt att måla med. Ovanligt bra formula för China Glaze. Rekomenderas varmt! Gillar man färgen är detta alltså ett lack man inte får missa!

Jag avslutar med en detaljbild av skimret. Vackert, va!

Essie Knockout Pout

Publicerad 2010-07-23 12:01:18 i Naglar i rosa,


Essie Knockout Pout såg jag hos Nailtastic och förälskade mig handlöst trots att det är ett rätt vanligt rosa. Jag beställde det, fick hem det och nu provar jag det också. Fint men inte min kopp te riktigt...

Färgen är en mellanrosa som gränsar mot neon. Den torkar matt och snabbt som många neonlack så överlack är ett måste och ganska snabbt penseljobb också. Jag har tre lager lack här och då finns strimmor som ser flammiga ut om man tittar noga. Rtt fjärde lager hade nog inte skadat och dessutom torkar det alltså snabbt så man kan leva med det. Jag ska dock inte bättra på utan planerar redan för nästa lack istället. Trots att färgen är söt så ledsnar jag alltså oerhört snabbt.

Jag ångrar inte Knockout Pot, det blir en superbra bas för t.ex Zoya Lola eller glitterlack och jag kan nog använda det som det är också. Det är lite roligt och somrigt och glatt och väldigt flickigt. Vad tycker ni? Gillar ni rosa lack? Är det här en färg ni skulle bära?

Gröngöling

Publicerad 2010-07-22 18:04:46 i Eotd i grönt, Sminkans EotD,


När, förutom på sommaren, kan man ha tokgröna makeuper? Ja, okej, året om, men de är lite, lite bättre på sommaren! Jag är ledig, jag kan göra vad jag vill hela dagen och allt omkring mig är solsken, gröna gräsmattor och mjukt prasslande löv som skiftar i alla nyanser från silver till djupgrönt. Inspiration överallt alltså. Det blev Manlypaletten idag igen och det blev inte oväntat även GOSH waterproof Eyeshadow Love that Beige som bas.
Gulgrönt innerst ljusgrönt på mitten av locket och inte speciellt överraskande en mörkare grön ytterst. Gulvitt som highlighter. Samma skuggor undar ögat. Lite kajalpenna i olivgrönt, Stash från Urban Decay, precis i fransrötterna. Det var allt. Ja, kontaktlinser i blått då, så klart. Men det är ju inte smink...

Inte så tokigt va, ihop med de syrligt gula naglarna jag visade nedan? Jag tycker det passar bra ihop alla fall.

Zoya Bekka

Publicerad 2010-07-22 18:03:30 i Naglar i gult,


Jag har haft en kompis här och det har verkligen varit jätteroligt men det innebär att ni får vänta lite på mer Vintage Vixen-biler. Jag har inte ens hunnit testa resten av lacken som kom igår och jag tror faktiskt jag kommer spara en del till senare i sommar, kanske till och med till hösten också. Jag har så många roliga lack att visa och några är mer lockande nu i det fina sommarvädret än de djupa, murriga höstfärgerna hur mycket jag än älskar höstkollektionernas lack. Vi får se lite vad känner för, men eftersom jag inte är en "riktig" nagelblogg så är det väl inte mig ni kollar hos för att se det senaste gissar jag och Vintage Vixen har ju funnits swatchade rätt länge på många nagelbloggar.

Det här är alltså ingen nyhet inför hösten utan ett flera år gammalt lack från Zoya, jag tror det var Chit Chat-kollektionen och det kan ha varit 2008 den kom, men jag minns faktiskt inte och jag orkar inte googla det.


Zoya Bekka är en syrligt gul med aningens grön brytning och det är faktiskt en av mina allra snyggaste gula. Det ni ser på bilderna är två ganska flödiga lager och det täcker med det eller tre tunnare lager och det är inga bekymmer med formulan. Det torkar rätt snabbt för att vara Zoya och det har ett helt ljuvligt skimmer. Det är ett väldigt vackert men lite bortglömt lack tycker jag. Jag har för mig att det var Michelle på ALU som skulle få namnge det här lacket, då skulle det hetat Mismas, men att hon inte ville det för hon ville ha ett riktigt grönt lack, inte ett gult med grönton bara. Jag kan ju minnas fel så klart, så ta inte mina ord som självklar sanning, men jag vill minnas något åt det hållet. Hur som helst, det är ett lack som förtjänar att omnämnas lite oftare tycker jag, och gärna inhandlas också. :D

Ja det var naglarna, hoppas ni gillade dem trots att det som sagt inte var något lack som egentligen är en nyhet.
Ni ska få en fika-bild också, en på min nektarinkaka. Det är sockerkaksbotten med vaniljkräm och skivade nekariner med gelétäcke. Den ser väl ut som en solig och härlig kaka! Undrar  ni varför det dyker upp OT-bilder på kaffebröd får ni klaga hos Emma. Det är hon som önskat sådana. :D

Revlon Aqua Blast

Publicerad 2010-07-21 22:11:36 i Emmas NOTD i blått och grönt,

Här kommer en NOTD som jag egentligen lovade Sminkan redan förra sommaren. Det blev dock aldrig av att jag bar lacket då, men bättre sent än aldrig, så i sommar har jag faktiskt burit det, trots att jag bara kan lacka naglarna på helgerna nu eftersom jag jobbar på sjukhus.

Jag tror att det här eventuellt kan vara det allra äldsta lacket i min samling . Jag köpte det när Revlon fortfarande såldes i Sverige och jag tippar på att jag var runt 15 år gammal, så en sisådär 10 år har det på nacken. Jag tror att jag betalade strax under 100-lappen för det här lacket, vilket jag då tyckte var massor. Men det är ju ett ljuvligt lack, så jag kunde inte stå emot. 10 år senare tycker jag fortfarande att det är ett väldigt vackert lack och det är dessutom fortfarande bra att måla med, så med facit i handen tycker jag att det var värt pengarna. Två lager har jag här samt över och underlack från Nubar. Vad säger ni, är det inte en ljuvlig sommarfärg?

Gyllengrå skyar

Publicerad 2010-07-21 09:07:31 i Eotd i grått och silver, Sminkans EotD,


Ännu en himmel kommer här! Det är åskmolnsgrått, guld och svart som inspirerat och skuggorna är från Makeupcosmetics. Jag har använt February (guldvit), Venus (grålila) och Lucky Silver (varmt grå) samt pennan Eldorado från Urban Decay, Define-a-Line pennan från Maybelline och lite guld och grått ur Manlypaletten. Basen är som vanligt GOSH Waterproof Eye Shadow Stick Love That Beige. 

Jag började med guldpennan under ögat. Sen tog jag en aningens guld från Manlypaletten och lade på ögonlocket. Den tonades sedan i i först Lucky Silver och sedan Venus. En aningens mörkgrått från Manlypaletten fick ge intensitet åt ögats ytterkant. February som highlighter över hela brynbenet. Sen är det Define-a-Line pennan i uppskruvbar hylsa (jag älskar den!)som jag använt som inramning på vattenlinjen. Mascara och brynskugga och klart. Åskmoln i solsken!  ;D


Fast egentligen var det här inga åskmoln, som ni ser, utan vanliga moln. Moln är dock välkomna i vilken form de än kommer just nu. Helst vill jag ha sådana med regn i.

China Glaze Midnight Mission

Publicerad 2010-07-20 14:05:15 i Naglar i blått,


Idag kom det nya lack på posten och bland dem de första av de lack jag beställde från Vintage Vixen-kollektionen. Jag beställde ju alla lacken så de kommer i två paket och idag kom de första tre. Eftersom Tom skickade paketen samtidigt så borde det andra komma imorgon. Hoppas!! Idag kom alla fall Midnight Mission, First Class Ticket och Emerald Fitzgerald. De är jättevackra alla tre! Eftersom jag har en blå period så började jag självklart med Midnight Mission!

Visst är det vackert! Jag blir alldeles andlös! Så underbar färg! Mörkblått med massor, massor av skimmer i blått och silver. Jag ber om ursäkt för min kladdiga manikyr men jag ville snabbt visa det för er och egentligen är dagen vikt för bakning. Jag ska ha gäster i morgon så jag har bakat kladdkaka och ska göra nektarintårta och baka matbröd. Ja jag ska göra annat också så klart, men bland annat det. Slarvig manikyr alltså i en paus i bakandet. :D


Två lager lack, inte speciellt svårmålat och med "normal" torktid för ett China Glaze. Inte jättesnabbt alltså men med Seche Vite är det fungerande torrt efter en halvtimme men känsligt för stötar. Helt härdat vet jag inte när det blir, har haft det i ca en timme nu och känner att det inte är helt härdat ännu men smärre stötar klarar det alla fall nu. Skulle tippa på att det behöver tjugo-trettio minuter till för att vara helt genomhärdat.

Jag tycker färgen är underbar! Midnattsblå och skimrande! Glansen är också fantastiskt fin. Vintage Vixen har ju diskuterats en hel del som kollektion eftersom det skulle vara frostfinish på lacken men jag upplever inte alls att detta skulle vara av den gamla sortens frost. Sen ger det ett lite frostigt intryck eftersom jag börjar tänka på vinternätter och rimfrost.


Bildspam så klart, men nu är det slut. :D

Enkelt och somrigt

Publicerad 2010-07-19 20:33:10 i Emmas FOTD 2010,

Nu när det är så herrans varmt så ligger jag lite lågt med sminket. Ja dels för värmen och dels för at jag jobbar fem dagar i veckan såklart. Till jobbet kör jag lite bas, ifyllda bryn, mascara, kajal och rouge. Inte så himla kul och spännande, men definitivt en riktig boost jämfört med min nyvakna, trötta, osminkade look. Ja och sen när det är helg, då tycker jag det är ganska skönt att slippa sminka sig helt. Den här helgen var dock Erik och mina föräldrar här och hälsade på mig och då blev det middag på restaurang, både i lördags och igår. I lördags hade jag herrans bråttom, men jag tänkte jag skulle visa hur jag såg ut i alla fall, en eller annan vardagssminkning kan väl vara kul att se? Söndagens sminkning var för övrigt mycket roligare och den kommer också på bild, men vi kör i kronologisk ordning tycker jag.

Hyn

Concealer: Maybelline Dream Mousse Concealer

Puder: Bare Minerals Tinted Mineral Veil

Rouge: Make up store Wonder Blush Cairo

Ögon

Ögonbryn: Clarins Retractable Brow Definer 03
Ögonskuggor: Make Up Store Wonder Blush Cairo

Kajal: En brun från Clinique

Mascara: Max Factor 2000 Calories

Läppar

Läppglans: MAC Slimshine Swelter

Som ni ser har jag slimmat ner antalet produkter kraftigt. Allt jag har gjort är att täcka ojämnheter med concealer, svepa lite puder över ansiktet, fylla i brynen, måla en kajal under ögat, lite mascara samt rouge på kindbenen och även en dutt på ögonlocket. Här har jag använt rouget Cairo från MUS som jag köpte min andra jobbdag och som i alla fall än så länge känns som en klar sommarfavorit. Det är lite kul hur olika färger man använder beroende på årstid tycker jag. I vintras såg jag inte åt Cairo över huvudtaget, men nu tycker jag att det är en superfin färg. Hur resonerar ni kring smink och färger? Kör ni samma färger året runt eller ändrar ni smak allt eftersom årstiderna skiftar?

BB Couture Karibbean Kiersti

Publicerad 2010-07-19 15:17:12 i Naglar i blått,


Jag är inne i en blå period nu känner jag. Efter ljuvliga himmelsblå Depend 195 ville jag ha mer blått. Det känns nästan som att man kan dricka sig otörstig bara av att titta på naglarna när de är blå. Speciellt med ett sådant här mellanblått skimmerlack som Karibbean Kiersti från BB Couture. Det är perfekt idag för det matchar t.o.m makeupen. :D


Det är som vanligt med BB Couture ett lättlackat och trevligt nagellack. Det täcker med två lager och det torkar tillräckligt snabbt för att jag ska vara nöjd med lite Seche Vite till hjälp. Färgen är en lysande mellanblå med massor av skimmer i blått och silver. I flaskan ser lacket ljusare ut då silverskimren på något vis är tydligare bakom glaset än på naglarna.

Visst har det en väldigt vacker nyans av blått! Jag är överraskad faktiskt för jag har haft henne länge utan att känna för att lacka med det. Flaskan gör henne inte rättvisa helt enkelt.

Bilderna jag visar är tagna igår i skymningen. Jag hade tänkt ge er lite soliga bilder från idag men det blir inte så för jag har städdag och manikyren höll tyvärr inte riktigt för det. Inte naglarna heller. Det blir alltså bara dessa bilder på lacket men jag tror ni kan se dess storhet ändå. Mycket fint!

Och eftersom hon varit en så flitig gäst här i bloggen så tänker jag mig att ni saknar henne nu, Sirisen. En liten bild på henne alltså där hon ligger och gonar sig i gräset. Hon var på 95-årskalas på ålderdomshemmet igår och gjorde som vanligt succé. Min andra katt är mer fotoskygg så det är därför ni så sällan får se henne på bild. Om ni undrar alltså. Det är ingen favorisering alltså utan mer beroende på vilken katt som jag lyckats smälla av en bild på.

BB Couture for Men "Mariner"

Publicerad 2010-07-18 11:51:43 i Naglar i grönt,


Jag har egentligen tokturkosa naglar jus  tnu men eftersom jag inte hunnit redigera bilderna så får ni hålla tillgodo med lite arkivinlägg. Lacket är alla fall nytt här på bloggen så det kanske inte spelar någon roll. Mariner är ett blåtonat grönt lack som verkligen är klädsamt och dessutom har ett fantastiskt snyggt men ändå diskret skimmer! Jag gillar det som bara den!


Det här är ett väldigt täckande lack som är lätt att måla med. Bortse från mitt kladd, jag var snabb och slarvig när jag gjorde det här. Jag hade två lager av lacket, inget överlack, på dessa bilder. Det torkar bra ändå och det var som sagt väldigt täckande men för jämnheten valde jag två lager.

Visst är det snyggt! I skugga tar det en liten gråaktig ton men i solen är det skogsgrönt med ett läckert skimmer som inte blir blingigt utan är mer måttligt. Skimret är lite silvertonat och det är det som ger den gråaktiga nyansen i skugga.


Gilar ni det här finns det faktiskt ett oanvänt lack (fick en dublett av Kim) som jag kan tänka mig att byta bort. ;D

Depend #195

Publicerad 2010-07-17 11:22:17 i Naglar i blått,


Här kommer det ett jäkligt fint sommarlack från Depend, nummer 195 är det och det är ett lack med samma färg som himlen!


Lite olika ljus på bilderna ovan, men tagna idag på morgonen i den eviga solen och i någon sorts "halvskugga" på min altan. Färgen är lysande och ljuvligt himmelsblå. Som en molnfri himmel. Som den himmel vi haft här den senaste månaden...

Ett lager täcker ganska bra om man lackar flödigt, annars krävs två lager. Alla fall på mina mininaglar. Det torkar snabbt med Seche Vite och har allmänt bra men inte speciellt annorlunda egenskaper. Ett standardlack i en trevlig färg alltså. Jag gillar verkligen den här helt ljuvliga blå nyansen och kommer definitivt bära det många fler gånger. Skynda att fynda alltså för det är en del av Depends sommarkollektion och borde alltså finnas  butik nu.

Duschkräm med honung och vetekli

Publicerad 2010-07-17 11:01:18 i Hud och hand,

Nesti Dantes duschkräm med honung och vetekli tänkte jag skriva några rader om idag. Det var himla länge sedan jag skrev om några produkter jag använder bortsett från nagellack och ögonskugga och det finns faktiskt högvis med saker för hud, hår och hand och bad som jag funderat på att säga något om. Jag har hittat många nya favoriter och provat några mindre lyckade varianter också.

Nesti Dante är ett italienskt tvålföretag som gör naturliga, handgjorda "lyxtvålar". De ska inspireras av landskapet runt Florens och Toscana. Det här är det senaste jag provat från dem, en duschtvål som ska innehålla vetekli och honung. Ni som känner mig vet att jag älskar honungsdoftande produkter och överhuvudtaget faller för saker som luktar ätbart och sött. Alla fall i duschen. Den här duschtvålen hade alltså kunnat bli en jättefavorit men det blir den inte. Varför? Jo, den doftar mer av den olivolja man använt och av vetekli än honung. Det luktar i och för sig ganska fräscht och så men det är inte vad jag vill ha. Den löddrar dåligt. Jag vill ha massor av lödder när jag duschar och den här ger knappt något lödder alls. Den känns dessutom inte mer skonsam eller återfuktande mot huden än vilken annan tvål som helst trots att den är så "naturlig" och har så fina ingredienser. Den är SLS-fri, men sådant bryr jag mig inte så mycket om. Jag vill ju som sagt skumma och lukta mer än känna mig miljö- och hudvänlig.

Nesti Dantes duschtvål med honung och vetekli kommer jag alltså inte köpa igen. Vill ni ändå ge den ett försök finns den hos Åhléns och kostar under en hundring men över en femtiolapp. Minns inte exakt just nu. :D

L.A.Girls Rock Star "Groupie"

Publicerad 2010-07-17 00:17:03 i Naglar i lila,


Här kommer ett av mina absoluta favoritlack i lila, Groupie från L.A.Girls. Det är så vacker, så vackert, så vackert!

Ett lila som inte alls drar så mycket åt blått som på bilderna. Det är oerhört skimrande och precis lagom mörkt och lagom lila, om ni förstår vad jag menar. Inte i närheten av att bli nästansvart men inte för bjärt eller knalligt heller. Både mamma och jag älskar det!

Här, mot det blåaktiga tyget på mina stolsdynor ser ni förhoppningsvis den lila tonen på lacket rätt tydligt.

Det är täckande som sjutton, ett lager räcker faktiskt. Dessutom håller det himla bra. Mamma har haft det i en vecka nu och man ser inte att det ens skulle vara slitet. Och då är det alltså ett, 1, lager lack. Magiskt!

China Glaze GR8

Publicerad 2010-07-17 00:07:00 i Naglar - holografiska lack,


När jag bar min födelsedagsmanikyr med China Glaze Medallion så gjorde jag det ovanpå det här lacket, GR8 från OMG!-kollektionen.


GR8 är ett ljust, guldfärgat lack med holografiskt skimmer. Ganska måttligt holografiskt skimmer faktiskt, ungefär som syskonen DV8 och LOL ur samma kollektion. Det är lättlackat och snabbtorkande och så men blir ingen storfavorit hos mig.

Sinful Colors "Show me the Way"

Publicerad 2010-07-16 12:31:14 i Naglar i grönt,


Jag är så förtjust i Fiodora från Sinful Colors som jag visade igår att jag inte tagit bort henne och alltså inte har en ny manikyr. Det blir ett arkivlack istället och vad passar då bättre än en annan favorit från Sinful Colors? Sinful Colors har skapat många fantastiskt vackra lack, kanske speciellt vackra gröna lack, och här är ett av dem. Show me the Way. Den varmare, gyllengröna systern till San Fransisco. Lysande namn förresten, tycker jag! *fniss*


Show me the Way är ett mellangrönt lack med massor av skimmer, som ni ser, och en varm ton. Alltså en gulbaserad grön inte en blåbaserad. Helt fantastiskt vacker är den! Titta på skimret! Visst är det enastående!

Jag var lite snabb med lackandet, slarvig och dan, så mina lager blev rätt tjocka och lacket är lite segt så jag skulle rekomendera att man har lite mer tid och gör ett extra lager. Det här är tre tjocka lager och som sagt, inte optimalt.

Trots att jag slarvade är jag dock väldigt nöjd. Färgen är helt underbar och om ni inte redan har det tycker jag ni ska skaffa ett!
Nedan ser ni hur det ser ut i lite mer skugga.

OT men på begäran: Apelsin cheesecake

Publicerad 2010-07-15 22:31:59 i Allmänt,


Det här inlägget trodde jag inte jag skulle skriva, men om nu så pass många vill ha recept så kan jag ju inte vara snål med det. Jag höftar lite när jag bakar, men ungefär så här gjorde jag:

Botten:
Så många pepparkakor man tycker sig behöva och så flytande margarin eller smör tills man får lämplig konsistens och den tjocklek man vill ha på botten. Ja, man smular ju pepparkakorna, men det är ju samma sak som att göra en "vanlig" botten med Digestive.

Förgrädda botten på 175 grader i tio minuter. Titta på botten för att se när det är klart. Det här beror ju lite på tjockleken och så.

Fyllning:
600 gram philadelphia (Går bra med mndre om man vill det, jag brukar köra två askar och då blir det 600 gram).
1 dl socker (Vill man ha det sötare tar man mer och tvärtom)
lite salt (Smaka på smeten och använd sunt förnuft. Det handlar väl om en halv tesked eller så)
lite vaniljsocker (kan uteslutas, annars efter smak. Jag tar ca en tesked)
Rivet skal av en apelsin (tvätta apelsinen innan!)
Pressad saft av en apelsin (ca 1 dl)
Ibland har jag i en matsked maizena om jag är orolig att fyllningen blir för lös men det brukar gå ändå. Beror lite på hur mycket apelsinsaft det blir.
2 ägg

Vispa ihop alla ingredienser i en bunke. När den är slät och fin hälls den i formen och så in i ugnen ca 45-50 minuter, kanske lite mer. Låt svalna.

Garnering:
När kakan är sval kan man breda på ett tunt lager apelsinmarmelad eller vad man nu vill ha. Jag har marmelad med ett gelétäcke här. Gelétäcket gör man med ca 2 dl apelsinjuice som man sjuder med ett par-tre gelatinblad i och sen när vätskan svalnat till rätt temperatur och börjat tjockna slår man den över kakan. Det är väldigt vakcert att lägga t.ex jordgubbar, hallon eller nektarinklyftor tunt skurna på cheesecaken och slå gelétäcket över. Bara fantasin kan sätta gränser här!

Lätt som en plätt som en pannkaka.

Jag brukar variera mig rätt mycket, man kan ju tillsätta vad som helst i en cheesecake. Choklad, citron, bär... Om man har i mycket vätska (t.ex bär eller saft som ska ge smak) kompenserar man det lätt med maizena. Bara att experimentera. Och botten går ju att göra av alla smulbara kex och kakor. Cheesecake går det inte att misslyckas med.

Just ja, det är lämpligt med en form som har avtagbar kant...

Sinful Colors Fiodora

Publicerad 2010-07-15 13:19:46 i Naglar i vitt, nude, beige,


Sinful Colors är ett amerikanskt budgetmärke som jag har en del lack ifrån. Det är lite växlande kvalitet på dem och det svårt att gissa färgen om man bara tittar på Cherry Cultures hemsida och de färgprov de ger en där, men lacken kostar $2 styck och de flesta jag fått hem har jag varit väldigt nöjd med. Det här är ett av de fyra jag fick hem i mitt jättepaket med lack som kom igår. Det heter Fiodora och det är väldigt vackert men också väldigt skirt.
Nu är inte Fiodora ett lack som ska vara opakt, så klart, men för att få den täckning ni ser på bilden krävdes fyra lager. Det torkar fort och lacket är tunt till konsistensen så det känns inte så tjockt på nageln och torktiden är bra. Det går alltså att offra sig och köra fyra lager utan att det känns oöverstigligt. Färgen är, som ni ser, den blekaste rosavita som finns. Den är så ljus som en ungmös lätt rodnande kind. I lacket finns också en rejäl portion med silverskimmer. Det ser oerhört rent och fräscht ut på naglarna. Med bara ett lager fick man en uppljusad nagel med diskret skimmer, perfekt för en fransk manikyr t.ex. Även med två lager var det diskret nog att användas så. Beroende på vilken effekt man vill ha hade nog tre, eller som här, fyra lager också funkat så klart. Om ni ser svarta prickar på det så är det skräp som var kvar i penseln på mitt Seche Vite och inte något att beskylla Fiodora för.


Lacket är vilsamt att titta på. Det passar min hudton perfekt, tycker jag, och det intryck man får av händerna är just rent, fräsch, välvårdat och vackert. Jag är jättenöjd och ångrar nästan att jag lovat bort det till mamma.

Paket på posten

Publicerad 2010-07-15 12:10:45 i Nytt till lacklådan!,

Igår fyllde jag år, som några av er förstått av inläggen som skrevs då. Tack till alla som gratulerade förresten! Ni är så himla gulliga allihop!

Ett paket kom igår på posten, och nej, ingen födelsedagspresent egentligen, men vi kan väl låtsas. ;D
Det var min förra beställning från Cherry Culture som äntligen dök upp och i den fanns en massa fina nagellack!

En massa fina lack från Sinful Colors och L.A. Girls! Yay! Jag hade 699 lack listade i min lilla excel-fil innan så ni förstår ju att de här finingarna knuffade mig över 700 lacksgränsen! :D

Visst är de vackra! Jag är så glad!

Och Emma vill ju se fika-bilder. Det blir det inte här på bloggen, men en kan jag väl bjuda på. Det är min apelseincheesecake med pepparkaksbotten.

Och eftersom det är OT-bilder ändå så bjuder jag på lite trädgård också. :D

En rosa prickig födelsedagshyllning till Sminkan!

Publicerad 2010-07-14 20:22:24 i Emmas FOTD 2010,

Sminkan hintade ju lite om att hon fyller år idag. Hon var dock i diskretaste laget tycker jag så jag förtydligar lite. Ja hon fyller år idag! Så nu måste ni säga grattis:) Ja och jag med såklart. Med en födelsedagssminkning. Sminkan har nämligen bestämt att det är tradition, ni minns kanske att jag gjorde ett inlägg om dagen i 10 dagar till hennes förra födelsedag. I år har jag ju flyttat och jobbar heltid och till och med lite mer vissa dagar, så 10 födelsedagsinlägg är nog dessvärre omöjligt, men ett sminkinlägg ska såklart Sminkan få av mig när hon fyller.  Lite komiskt förresten att det var prickar i förra årets födelsedagssminkning till Sminkan också, det var inte medvetet…

Hyn

Foundation: Maybelline Dream matte Mousse Foundation Sand

Concealer: Maybelline Dream Mousse Concealer

Puder: Lumene Natural Code Shine and Redness Eliminator

Rouge: MAC Mineralize Blush Pleasantry

Ögon

Ögonbryn: Wet n Wild Brow Essentials, den ljusa skuggan
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance

Ögonskuggor: Brite Bird Pink Lemonade, Fyrinnae Kitten in Heels Makeupcosmetics Hollywood

Highlighter: Makeupcosmetics July

Eyeliner: MAC Fluidline Blacktrack

Kajal: Elisabeth Arden Smokey Black

Mascara: Max Factor 2000 Calories

Lösögonfransar: Ardell Demi Luvies

Läppar

Läppglans: Golden Rose Multicoluor Diamonds Lipgloss 01

Jag har länge varit sugen på att testa att göra en rosa sminkning med svarta prickar på och när jag nu ändå skulle göra en födelsedagssminkning till Sminkan tyckte jag att det kunde passa. Jag har dessutom använt Sminkans favoritfransar (tror jag i alla fall). En liten hyllning till henne i svart och rosa alltså. Ett stort grattis till dig kära Sminkan, hoppas att din dag har varit underbar och att kvällen fortsätter i samma banor. Och glöm nu inte att lägga ut bilder på alla bakverken för guds skull, jag är väldigt nyfiken.

China Glaze Medallion

Publicerad 2010-07-14 10:49:48 i Naglar - glitter för layering,


Inatt innan jag gick och lade mig publicerade jag ju bilder på ett lite udda guldlack som jag bar på en födelsedagsfest i juni. Då trodde jag inte att mina egna födelsedagsnaglar skulle hinna komma upp på bloggen men jag är så himla snabb av mig så de kommer faktiskt här.


Det här lacket visade sig tyvärr vara helt omöjligt att fånga med min kamera. Jag kan länka till de bilder som sålde lacket till mig, det var Ika som visade sin festmanikyr. Precis som jag skrev i kommentaren så var jag tvungen att genast skaffa det och nu kan jag alltså visa det. Dessvärre utan att göra det rättvisa. Det här är det glittrigaste lack jag sett på bra länge. Det är små glitter i guld och så stora, holografiska, glitter som grädde på moset. Det blixtrar och glimmar och gnistrar och är så vackert att jag knappt kan sluta titta på det. Som fyrverkerier och konfetti på en och samma gång.

Det är lika vackert inne som ute. Finns det bara ljus att fånga så gör det det. De stora glitterpartiklarna reflekterar alla regnbågens färger och är oerhört effektfulla.

Lacket är aningens skirt så jag lade två lager ovanpå ett lager av China Glaze GR8. Jag önskar så att mina bilder kunnat visa dess härlighet för er. Om ni själva har Medallion så vet ni vad jag talar om. Det här är så oerhört vackert att det måste ägas!


Sen kan jag inte låta bli att visa några av trädgårdens skönaste. Liljorna. Det är lättare att fota dem än att fota glitterlack... Ha en skön dag idag, flickor. Nu ska jag dekorera både tårtor och smörgåstårtor.

BB Couture for Men "Award Medal"

Publicerad 2010-07-14 00:05:34 i Naglar i guld, koppar, brons,


Det här lacket bar jag tidigt på semestern när jag var på födelsedagskalas. Nu har jag också guldnaglar och förbereder ett litet födelsedagskalas. Eftersom jag inte hunnit fota min nuvarande manikyr och kanske inte hinner imorgon heller så får ni helt enkelt hålla tll godo med detta. :D

Award Medal är ett ganska nytt lack från BB Couture. Det är ett lack som dessutom är svårt att visa på ett korrekt sätt då färgen skiftar mycket beroende på ljuset. Det är alla fall en lite gröntonad guldfärg med skimmer men det glider från beigegrått till gnister beroende på hur ljuset är.

Det är ganska skirt, här ser ni tre lager och det hade inte skadat med fyra. Det är även segtorkat i och med alla lagren så självklart mosade jag pekfingret, som ni ser. Det finns viss tendens till penseldrag men inte så farligt.


Okej, det är inte mitt favoritlack, jag erkänner gärna det. Det är fint i vissa ljus men i andra ser det skirt och blaskigt ut. Det var mycket mindre spännande att bära än vad jag hade trott. Jag har fotat i så olika förhållanden jag kunnat, morgonsol, skugga, eftermiddagssol... Bilderna återger väl vad jag tyckte mig se när jag tittade på lacket.


Även om lacket inte blir ett favoritlack hos mig är det ändå helt unikt i min samling. Inget av mina andra guldlack har samma färg som detta. Jag är alltså glad att jag skaffade mig detta lilla lack!

Gul, orange och brun

Publicerad 2010-07-13 13:42:41 i Eotd i orange och gult, Sminkans EotD,


Jag är så otroligt nöjd med färgerna idag så ni får ett galet bildspam värdigt ett nagellack. :D
Det är Manlypaletten och det är GOSH Waterproof Eye Shadow Stick Love That Beige som bas.


Jag började med att lägga en svavelgul längst in mot näsan och sen byggde jag på med en ljus orangegul, en orange, en brändorange och en ljusbrun tills jag kom till yttre delen av ögat. Därefter penslade jag in färg i globlinjen, samma ljusbruna och samma brända orange. Därefter är det en gulvit skugga som highlighter.

Svart penna, Maybelline Define-a-Line uppskruvbar kajalpenna, i en kraftig ram runt ögat samt som inliner. Jag förstärkte den med svart, flytande eyeliner från Sephora. Det var länge sedan jag had een så här markerad makeup så det känns lite roligt. Dramatiskt och mer "jag" än de lite eyelinerlösa och osvärtade makeuper jag haft sista tiden. Okej, nu överdrev jag, jag hade ju en grå sotning med rätt mycket svart penna nyligen, men den här typen av skarp ram var det länge sen jag hade alla fall.

Mascara brynskugga och klart. Visst blev det en härlig sminkning! Jag älskar de här färgerna till mina aquafärgade linser! Ofta märker jag inte så stor skillnad på min naturliga ögonfärg och dessa linser, mina ögon kan bli ganska blå i klart dagsljus, men med de gula och orange tonerna så blir ögonen nästan klorbassängsblå med linserna i!

China Glaze Street Racing

Publicerad 2010-07-13 13:38:34 i Naglar i orange,


Jag är fortfarande lite inne på orangetonade lack, men idag visar jag ett som går aningens mer åt rött. China Glaze kollektion Retro Diva, som kom hösten 2009, innehöll en massa snygga lack. Det här är ett av dem, Street Racing, ett rostrött, eller tegelrött, skimmerlack med vackert glow.


Ni ser det på mina bilder i en massa olika ljusförhållanden för färgen ter sig lite olika beroende på ljuset. Själv gillar jag det bäst inomhus där dess inre glow kommer fram på ett bra sätt. I solen blir det tokskimrande, något som är svårt att fånga på ett bra sätt på bild.

Två lager räcker av denna skönhet och det torkar snabbt. En perfekt höstfärg så klart, med sin höstlövston, men vacker året om enligt mig.

Här ser ni det på de klickbara bilderna ovan i direkt sol, i skugga utomhus och i fönstret i indirekt ljus.

Sally Hansen Nail Prisms " Mandarin Garnet"

Publicerad 2010-07-12 19:03:19 i Naglar - holografiska lack,


Ännu mer orangefärgade lack. Idag får ni hela tre stycken i olika varianter och av olika märken. Inte illa va? Tre lager av vackra Mandarin Garnet och så full sol på det. Tyvärr blev inte mina bilder så bra som jag hade önskat. Full sol är inte alltid min vän, uppenbarligen. Det här är ett vackert lack och jag har visat det tidigare på bloggen. Det är ett mörkt orangefärgat lack med små, holografiska glitter.

L.A.Girls Disco Brites "Light Show"

Publicerad 2010-07-12 18:58:20 i Naglar i orange,


Mer orange nagellack! L.A.Girls Dsco "Light Show" är en lite dämpad orange som lyser upp i solen men inte blir neonig eller skarp någon gång. Snarare har den en liten apelsinjuicig ton, som sådant koncentrat man kan köpa ungefär.

Det är relativt lättlackat, täcker med två flödiga eller tre tunna lager och är på det stora taget ett rätt trevligt lack. Jag har köpt det från www.cherryculture.com och tror det kostade 1,5 dollar typ. Billigt och bra alltså! Jag avslutar med ett par bilder, en i skugga och en i sol, så ni ser hur det tar sig ut i olika ljus. De andra bilderna är alla tagna i full, brännande, gassande sol.

Varm sommarkväll

Publicerad 2010-07-12 13:06:33 i Eotd i orange och gult, Sminkans EotD,


Inatt var det en tropisk natt, temperaturen understeg alltså aldrig 20 grader. Då borde man kanske satsa på en tropisk look, vilket jag nog hade tänkt, men sen föll jag för blått istället för grönt alla fall. Jag har ett blått skov helt enkelt, och kan inte riktigt bryta det. Lite sköna, varma färger blev det alla fall, från min 88-palett. Varm aprikos, persika och kopparbrunt blandat med beigeguldig highlighter och så lite mörkblått.

Basen är Dignity från Face. Jag började sedan med den persikotonade orangeaktiga skuggan på ögonlocket. Den fick gå in i en aprikos från inre ögonvrån och upp på brynbenet och en kopparbrun i yttre ögonvrån och samma sak där, upp på brynbenet. Highlighter under brynet. Blå penna, Binge, från Urban Decay, under ögat. Svart eyeliner längs övre fransraden. Lite blå skugga över Binge och så lite i yttre vrån men urborstat till bara en slöja. 
Mascara så klart. Annars klart. Det blev väl rätt fint om än inte så tropiskt. Kanske blir det lite mer tropikvärme som kan inspirera till riktigt fruktiga sminkningar med cantaloupmelonorange och knalliga gröna. Till dess får det här duga. 

Zoya Gwin

Publicerad 2010-07-12 13:06:00 i Naglar i orange,


Alizarine Claws hade orange nagellacksyra på sin blogg och fick mig att längta efter något orange på naglarna. Jag är rätt förtjust i orange faktiskt, jag blir glad av det, även om det kanske inte är den bästa färgen mot min hudton. Jag är förtjust i Zoya också, så här kommer en kombination, orangefärgade Zoya Gwin!

Zoya Gwin är en färg som ska vara lätt duokromatisk men jag upplever den inte så. För mig är den en orange med guldskimmer rätt och slätt. Inget speciellt alls med den. Färgen känns lite udda då den har en orangefärg som känns väligt dämpad med tanke på skimret och allt.


Jag vet ju att många orangetonade lack har problem med VNL, alltså att nageltippen syns genom lacket, så jag grundade med ett ljusbeige heltäckande lack först. Därefter är det två lager av Gwin. Som många Zoyalack så är Gwin väldigt segtorkande och jag sabbade manikyren mer än två timmar efter att jag lackat naglarna trots snabbtorkande överlack. Dålligt, Zoya...

I skugga ser hon ut så här och i sol som på de klickbara nedan.

H&M "Check Me Out"

Publicerad 2010-07-12 13:01:02 i Naglar i korall&persika,


Lite arkivlack kommer här. Check Me Out är ett av H&M egna lack. Jag brukar ju inte så ofta ha korallack men efter Nubars Coral Collection är jag lite småsugen på både orange, rosa och nyanserna mitt emellan. :D

Check Me Out är ganska trögt och tjockt men det torkar ändå fort så jag förlåter det. Det flyter ut bra på nageln men först ser det ut som det skulle bli vallar av färgen. Här är det två lager, det var för att jämna ut första lagret, färgen i sig är väldigt opak. Ett bra lack för pengarna skulle jag nog säga. Alla fall med svenska mått mätt. Jag gillar det men jag är inte i extas. Ett bra vardagslack för den som trivs i rosa helt enkelt.

Moment, Wings och Eye Ka-ching

Publicerad 2010-07-11 13:49:34 i Sminkans EotD,


Lite smink ska vi väl ha idag också. Här kommer en sminkning gjord med skuggor från Brite Bird och Makeupcosmetics. Det är Moment (blå) och Wings (ljusgrön med blått skimmer) från Makeupcosmetics, Eye Ka-Ching (guld) och ShadyMermaid(mörkt tealfärgad) från Brite Bird.
Basen är GOSH Waterproof Eyeshadow Stick Love that Beige och jag började med Moment på hela ögonlocket. Eye Ka-Ching från inre vrån och ovanför det blå. Wings mellan det guldiga och det blå som brygga. Highlighter är Brite Bird Cream Cat. Penna runt hela ögat, Indigo från IsaDora. Mascara.

Jag tycker det blev en ganska trevlig sminkning. Blått är ju alltid roligt och passar på något vis att bära både sommar och vinter. Det är svalt och får en att tänka på havet eller klorstinna pooler. Det låter svalkande, tycker jag, även om jag naturligtvis sällan frekventerar vare sig sjöar, pooler eller havsbad då jag ju inte är simkunnig. :D

China Glaze How about a Tumble

Publicerad 2010-07-11 13:33:19 i Naglar - holografiska lack,


Som kontrast till Milani 3D Hi-Res som jag visade igår kan ni få se How About a Tumble från China Glaze. Passa på att kasta ett öga på DS Original lite längre ner i den här kategorin också, som jämförelse, så har ni tre varianter av lila holografiska lack som det är stor skillnad på. China Glaze har gjort två kollektioner med bara holografiska lack, OMG! och Kaleidoscope. Båda kollektionerna innehåller helt fantastiska lack men Kaleioscope är min favorit av de båda. Inget lack i den gör mig besviken och jag har nästan alla.


Det här är How About a Tumble. Ett lilarosa lack som innehåller mängder med, ganska grova, holografiska glitterpartiklar. Det gnistrar och glimmar och regnbågar slår ut så fort det finns lite sol eller en lampa att tillgå.
Här ovan ser ni hur det ser ut inomhus. Ja, även på bilden omedelbart nedan. Även i sådana förhållanden är lacket helt makalöst glittrigt.

Olika holografiska lack är ju olika. Vissa är "släta" andra mer grova i glitterstrukturen och då menar jag inte att ytan skulle vara grov utan bara storleken på glittren och hur tätt de packas. OMG!-lacken är t.ex "släta" så man inte ser glitterkornen utan bara effekten av regnbågar när det kommer ljus på dem. Här kan man urskilja glitterkornen även i skugga och som ni ser så kan man se de enskilda partiklarna även i solen. Om OMG-lacken är väldigt "släta" så är OPI DS-lacken som har en "äkta" holografisk efekt någonstans mellan OMG! och Kaleidoscope. Sen finns ju de hololack som bara har holografiskt glitter och inte bildar dessa regnbågar, alltså inte är prismatiska, som t.ex Milani 2D Hi-Res. Det jag vill komma fram till är att Kaleidoscope bjuder på maximalt bling.

Ett par bilder på hur det ser ut i solen. Det går inte att riktigt fånga den enastående effekten med kameran men det är tokglittrigt!

Tre lager lack, snabtorkande och lättlacktat. Inte illa!

 

Milani 3D "Hi-Res"

Publicerad 2010-07-10 16:49:35 i Naglar - holografiska lack,


Det här är inte dagens nagellack men jag slänger ut den ändå. Jag har länge varit nyfiken på Milanis holografiska nagellack och köpte för ett tag sedan dels det lila och dels det gröna. Det lila blev först ut att testas.


Tre lager lack här. Det är ganska tjockt och den holografiska effekten mer av glitterkaraktär än av regnbågskaraktär. Det gör mig lite besviken faktiskt. Jag gillar ju bäst när lacken får den där släta, regnbågsliknande effekten av det holografiska glittret, inte när det bara glittrar partikel för partikel för sig, liksom. Här blir det dessutom så att lacket, om det inte exponeras för skarpt soljus eller elektriskt ljus, inte ser holografiskt ut alls. Istället ser det ut som ett lila lack med silverglitter i. Det är okej men lite tamt. Hållbarheten är dock god på lacket. Inget fel förutom att det känns tjockt alltså. Tror inte jag märkte att det skulle torka sakta på grund av det, men jag föredrar att måla med lite tunnare konsistenser.

Essie Demure Vixen

Publicerad 2010-07-10 09:00:17 i Naglar i övriga färger,


Jag skrev ju att jag höll på att måla naglarna i mitt förra inlägg. Jag har hunnit måla, måla om och måla nytt sedan dess. Jag börjar med att visa mitt förstahandsval. Essie Demure Vixen från Summer 2010 kollektionen.


Bilderna ovan är för at visa skillnaden på lacket i sol och i skugga. Det är ett väldigt speciellt lack, en sorts beigerosa bas med lila skimmer i. Jag har sett otroligt lockande bilder på andras bloggar av det här lacket men på mig passade det inte. Kanske i vinter när ljuset är kallare? Nu smälter det ihop på ett rätt äckligt sätt med min hud. Lacket i sig är dock fint, det är i kombination med mig det blir lite trist.


Jag hoppas ni kan se de lila skimret. I vissa ljus påminner färgen mig om någon sorts blek klappgröt men i andra om plåster eller ännu mer nylonsrumpor med glans i. Sådana hudfärgade som är alldeles för rosa, förstår ni vad jag menar? Om färgen skulle passa ens hudton är det dock en fantastiskt fin färg och ett rätt bra lack. Tre lager på mina bilder för att få det opakt. Två lager hade kunnat funka om man inte är jätteallergisk mot VNL (som jag). Demure Vixen är dock inte i samma klass som Pretty Edgy från samma kollektion.

Jag trivdes inte riktigt i det här lacket, som ni kanske redan förstått, så jag målade över det med ett annat lack. Det får ni dock se en annan gång. ;D

Orly Wandering Wine

Publicerad 2010-07-10 07:07:54 i Naglar i grönt,


Lite mer arkivlack. Gröna krämlack går det tolv på dussinet av nu för tiden. Här är ett från Orly, Wandering Wine.
Fint men absolut inte speciellt fint jämfört med alla andra. En okej grön, helt enkelt. Förmodligen därför den inte publicerats tidigare. Den är helt enkelt snygg men inte upphetsande.

Blåtonat mellanmörkt och med bra formula. Två lager täcker. Fin glans. Ändå känns det lite tråkigt. Jag ångrar inte att jag köpte det men jag är inte i extas. Orlys penslar är inte mina favoriter för de är ganska långa och böjliga men det är bättre än breda och hopplösa som t.ex OPI så jag ska inte klaga. Känns som att Orly ständigt levererar just detta. Bra och fint men inte så där så man blir andlös. Vad tycker ni?


Perfect #73

Publicerad 2010-07-09 18:14:29 i Naglar i blågrönt&turkos,


Dags för lit lack ur arkivet tycker jag. Ni behöver lite mer nagellack nu, tycker jag. Ett om dagen räcker väl inte efter den tillvänjning ni haft senaste tiden. Det här nagellacket har jag fått i present av Emma. Hon köpte det när hon var i Bulgarien och till min stora glädje tänkte hon på mig också. Jag fick en hel liten låda med lack från henne efter den semestern och det här är min favorit av dem. Perfect heter lacket och perfekt är det också!


Det är en djup tealfärg med massor av skimmer. Det täcker väl med två lager, kanske kan man klara sig med ett, och det har så ljuvliga gröna skiftningar att jag bara dånar! Det är helt klart ett lack i min smak! Det har bra egenskaper och underbar färg och jag är så glad att jag fick det! Tack Emma!

Apelsingul

Publicerad 2010-07-09 15:09:07 i Eotd i orange och gult, Sminkans EotD,


Lite roligt och annorlunda för mig att använda orange på det här sättet. Det är Manlypaletten, så klart, och jag har använt en mjukt apelsinorange, en orangegul och en kycklinggul. Den apelsinfärgade mitt på locket och de ljusare på ytterkanterna och upp på brynbenet.

Highlightern är en guldvit i paletten lite uppblandad med den kycklinggula. Sen är det lila penna från Tigi under ögat och lila eyeliner från HOT längs övre fransraden.

L.A.Girls Disco Brite "Psychedelic"

Publicerad 2010-07-09 13:05:53 i Naglar i gult,


L.A.Girls Disco Brites är en kollektion med många fantastiskt snygga färger och självklart finns det också en gul! Det är Psychedelic, en lysande gul som likt sina systrar ska reagera på UV-ljus.

Det är lite skirare än de övriga lacken, jag trodde det skulle krävas massor med lager faktiskt, men det räcker med tre. Lacket är normalt på alla sätt vad gäller egneskaper och torktid.

Visst är det en glad och fin färg? L.A.Girls lack kostar inte många dollar styck och är väl värda att testas!

Siri-skuggan

Publicerad 2010-07-08 10:15:59 i Eotd i grått och silver, Sminkans EotD,


En enkel sminkning idag igen och färgsättningen är något inspirerad av dagens naglar, alla fall den lilla lilaton som jag lät smyga sig in i det grå. Grunden är som vanligt nu för tiden GOSH Waterproof Eyeshadow Stick i beige och så är det ljuvliga pigmentet Siri på ögonlocket. Den har blendats ut med en aningens Purple Chopper på brynbenet som i sin tur tonats ut i en aning Shady Mermaid. Highlighter är Cream Cat. Alla skuggor är från Brite Bird. Runt ögat är det sedan en liten ram av svart kajal och sen är det klart. Enkelt men svalt och ganska snyggt tycker jag. Siri är en underbar färg! Tack för den Sanna!

Och den verkliga Siri då? Hur är det med henne? Ja, hon har rymt ur sin inhägnad igen så just nu vet jag inte vad jag ska göra. Två meter högt rådjursstängsel klarar inte att hålla henne på plats. Alltså är hon för stunden förvisad till sele och koppel och övervakning av matte. Inte lika roligt i alla lägen. Här ligger hon i fönstret och begrundar sitt öde. Förhoppningsvis kommer vi på någon listig lösning så hon kan vara i sin lekhage igen. Annars var det ett dyrt experiment. Vi har hägnat in 300 kvadratmeter trädgård åt henne i anslutning till huset så man skulle ju önska att det fungerade...

OPI DS Original

Publicerad 2010-07-08 10:14:04 i Naglar - holografiska lack,



OPI DS Original är ett av mina allra vackraste holografiska lack. Ser ni vilka otroligt fina "regnbågar" jag får? Det är så jäkla vackert! Dessutom är det bra också. Inga problem med att lack följer med på penseln eller att ojämnheter i nageln accentueras som med Nfu Oh till exempel.

Lacket är superholografiskt, täcker med tre tunna lager, torkar fort, håller bra och har inga som helst nackdelar! Detta är holo när det är som bäst! Ett litet bildspam kommer här:




Och vi avslutar med en inomhusbild, även om den är tagen vid fösntret. I total skugga, utan sol eller lampa blir effekten mer av ett silverskimmer men de räcker med ett stearinljus för att hela regnbågen ska komma fram igen.

Rockstar med Nfu Oh 51

Publicerad 2010-07-07 22:52:24 i Naglar - flakes,



Nfu Oh är ju på tapeten igen i och med Nail Mail som har Nfu Oh som månadens lack. Skynda att bli medlemmar om ni inte redan är det. Jag är stolt medlem (nummer 2!) och har fått många fina lack genom Nail Mail. Mina flakes köpte jag dock till stor del innan Nail Mail hade Nfu Oh första gången. Jag tror de flesta finns på bild i bloggen, precis som flera foil-lack, flera gröna lack och alla fall tre olika hololack. Ni som vill se swatcher kan alltså hitta lite i min blogg.


Det här är Nfu Oh #51 över L.A.Girls Rock Star "Rockstar". Rockstar är ett svart lack som, enligt mig, är snyggare utan flakes. Jag är dock inte den största flake-fanatikern. Det är kul ibland men oftast tröttnar jag oerhört snabbt. Det jag är lite måttligt road av när det gäller Nfu Oh är att det flesta av flakesen stöter i grönt i vissa ljus. Som detta. Det är annars de röda nyanserna som dominerar i 51:an. Jag hade föredragit att man inte haft de gröna skiftningarna i just detta. Vad tycker ni?

Och vad är då Nail Mail? Jo, det är en prenumerationstjänst på nagellack som ni återfinner här: www.nailmail.se. Jag vet att många andra bloggare har rabattkoder i och med sina namn, säkert jag och Emma också men jag vet faktiskt inte hur det är för oss. Borde funka... Annars kan ni få rabatt genom Claws in Color och Nailtastic alla fall. Nå, är ni inresserade av lite udda lackmärken, som t.ex DelSol som var förra månaden eller Barielle, lack som inte kan köpas i Sverige, kan Nail Mail vara lite spännande. Dessutom finns inget köptvång och man är automatiskt avbokad för köp varje månad, så man måste aktivt välja att få lacken, något jag uppskattar.
Jag har inte bestämt mig än om jag ska ha fler Nfu Oh. Just nu lutar det åt att jag inte ska det. Har ni inga tycker jag ni ska satsa på ett par flakelack alla fall. De är roliga att ha. Hololacken har bra effekt men är fruktansvärda att måla med. Jag gillar dem alla fall eftersom de verkligen ger valuta i regnbågar för varje krona och varje penseldrag. En bra ridgefiller är dock bra att ha under dem.

Är ni medlemmar i Nail Mail? Ska ni ha Nfu Oh-lack? Några förslag på lack jag borde skaffa som inte är flake eller gröna? ;D

L.A.Girls Rock Star "Rockstar"

Publicerad 2010-07-07 22:12:12 i Naglar i svart, grått, silver,


L.A.Girls gör galet snygga lack. Här är det svarta Rockstar som jag lackat med. Svart med lila microglitter! Otroligt vackert!

Visst är det vackert! Ser ni glansen? Enormt fin!

Två lager av lacket som är enormt täckande och lättlackat. Torkar snabbt dessutom. Inga fel alls på det. är det inte snyggt så säg! Helt klart ett av mina snyggaste svarta!

Color Club Wild and Willing

Publicerad 2010-07-07 13:09:42 i Naglar - duokromatiska,



Color Club släppte förra hösten en kollekton som hette Wild at Heart. I den fanns flera supervackra lack med, Rulebreaker, Wild at Heart och det här med. Wild and Willing är ett superskimrande, duokromt lack som jag älskar!


Klicka upp alla bilder så ni verkligen ser hur vackert det är! I solen är det guldskimrande och påminner om Richelle från Zoya, i andra ljus blir det kopparorange eller rosa. Ibland får man alla tre ärgerna på en gång och har man tur ser man även den lite gröna flash som finns med som grädde på moset!

Lacket är suveränt att använda, som i princip alla Color Club-lack. Två lager täcker, det torkar fort och det är lättapplicerat då konsistensen är precis lagom och penseln, enligt mig, perfekt. Det är ett mycket spännande lack att titta på då det växlar mellan dessa olika nyanser beroende på ljus och vinkel.

Brons och champagne

Publicerad 2010-07-07 13:07:06 i Eotd neutralt och klassiskt, Sminkans EotD,


Det är skuggor från Makeupcosmetics idag, Sparkly Bronze, Champagne och Desert. Ni ser dem nedan i den ordningen.

Grunden är Face Eye Fix. Ovanpå den lade jag sedan Sparkly Bronze på ögonlocket. Den är mest röd av de här färgerna och för mina tankar mer åt kopparhållet egentligen. I globlinjen lade jag brunguldiga Desert som har ett enastående skimmer. Champagne fungerar som highlighter. Den är verkligen underbar! Skaffa den!

Jag avslutade med lite brun och kopparfärgad penna runt ögat, Bourbon och Lucky från Urban Decay. Enkelt, mjukt men ganska snyggt tycker jag.

En mycket sen midsommarsminkning

Publicerad 2010-07-05 22:04:56 i Emmas FOTD 2010,

Hej på er allesammans. Jag vet att det har varit tyst på bloggfronten från min sida, men som ni kanske minns så har jag börjat ett nytt jobb och flyttat till en ny stad. Jag har således även varit urkass på att läsa bloggar och kommentera, men nu ska det förhoppningsvis bli bättring då jag har fått fart på bredbandet nu i helgen.

 

På sminkfronten händer det inte särskilt mycket spännande just nu, jag har handlat lite nya smågrejer, jag ska se om jag orkar fota och visa er nån dag. Vidare har jag fått upp de flesta flyttlådorna och har börjat packa upp mina lack i min nyinförskaffade Helmer. Mestadels går den tid som avsätts på smink alltså åt till att organisera, inte till att vara särskilt kreativ. Jag sminkar mig varje dag på jobbet, men det är ganska ospännande, en bas, rouge, ifyllda bryn, lite kajal och mascara. Jag lyckades visserligen sminka mig lite mer i lördags, men då stod mina ”flyttkarlar” och stampade och ville komma iväg ut, så då hann jag såklart inte fota. På midsommar afton lyckades jag dock fota mitt smink, men jag har inte fått ut det på bloggen. Men bättre sent än aldrig. Här kommer bilder från min turkosa midsommarsminkning alltså.

Hyn

Foundation: Bare Minerals Light

Concealer under ögonen: MUS Cover All Mix Set

Concealer ”i ansiktet”: Everyday Minerals Medium Intensive

Puder: Lumene Natural Code Shine and Redness Eliminator

Rouge: MAC Mineralize Blush Dainty

Ögon

Ögonbryn: Wet n Wild Brow Essentials, den ljusa skuggan
Ögonskuggsbas: GOSH Love That Beige!

Ögonskuggor: Golden Rose 105, Make Up Store E/D Sight och Makeupcosmetics Blackstra Blue

Highlighter: Makeupcosmetics Magic Copper

Eyeliner: MAC Fluidline Blacktrack

Kajal: Elisabeth Arden Smokey Black

BB Couture Caterpillar

Publicerad 2010-07-05 21:33:43 i Naglar i grönt,


Caterpillar är ett av de många gröna lack som BB Couture skapat för oss nagellacksflickor med faiblesse för grönt. Sen ser inte jag det som något direkt larvgrönt, nej, mycket mörkare och mer olivtonat än de gröna larver jag lyckats lokalisera i min egen trädgård. Men det finns säkert många gröna små larver ute i den vida världen och någon av dem har säkert samma färg som gröna oliver med guldskimmer.


Grönt alltså, med varm ton. Medelmörkt skulle jag kalla det. Jag hade förväntat mig att det skulle vara ljusare men det är alltså ganska precis samma färg som en grön oliv. Guldskimret är mer prominent i flaskan än på nageln men finns där.


Övre bilden i skugga, nästa i sol. Då kommer gruldskimret fram lite mer. Det är två lager lack, samma konsistens och egenskaper som de flesta BB Couture. Ett bra lack alltså.

 

Del Sol Rockstar

Publicerad 2010-07-05 14:18:57 i Naglar - färgskiftande,


Okej, idag blir det många inlägg. Ni har redan fått se två Del Sol idag, men jag vill få ut de inläggen  snabbt nu eftersom de är klara. Jag har alltså testat alla mina sex Del Sol och den som var bäst i färgskiftande var Island Fever . Den hade dock stora prolem med skirheten. De båda glitterlacken, detta och Heartbreaker, skiftar inte färg alls. Tyvärr. De andra skiftar färg men är relativt diskreta. Jag hade två riktigt täckande lack, Superhero och Electrick, men de var dessvärre benägna att visa penseldragsmärken. Jag hade tre superskira, Island Fever, Day Dreamer och Heartbreaker. Det här var "normalt".

Del Sols Rockstar ska alltså byta färg från blått glitter till grönt i solskenet. Dessvärre blir det ingen som helst förändring i färgen.

Rockstar är ett klarblått glitterlack som täcker med tre flödiga lager. Det är bättre att måla med än vad Heartbreaker från samma märke och av samma typ var. Vad kan jag säga mer? Det är snyggare i flaskan än på naglarna.

Del Sol Electrick

Publicerad 2010-07-05 14:14:57 i Naglar - färgskiftande,


Del Sol Electrick är ett ljusblått lack som ska skifta till grönt. Det visar sig att färgförändringen är långt ifrån iögonenfallande. Istället är det en diskret skiftning mellan isblått och isigt mintgrönt.

Lacket blir väldigt randigt. Varje penseldrag syns. Det täcker med två flödiga lager eller tre tunnare. Lacket är inte så intressant så det bli ett kort inlägg. Bortsett från pensledragsmärkena är det okej, men inte mer.

Inomhus

Utomhus.

Swatch på Brite Birds Sanna´s Choice - utan primer

Publicerad 2010-07-05 13:48:30 i Swatchbibliotek övrigt,


Metal Barbie CC ville se en swatch på Purple Chopper från Brite Birdpaletten Sanna's Choice där jag inte hade använt primer under skuggorna. Om man vill se swatcher med primer så finns det i inägget jag länkar till här. I det gamla inlägget hittar ni även pigmenten Siri och That's Grey-t samt ögonskuggan I't Actually Cerulean.

Här har ni skuggorna från Sanna's Choice utan primer. Eller i nederkanten ligger det en linje med GOSH Waterproof Eyeshadow "Love that Beige" som jämförelse, men det syns ingen skillnad på var primern är och var det är bar hud. Absolut ingen alls faktiskt, inte ens när jag tittar jättenoga och nära och vinklar handen på olika sätt.

Hoppas det var till någon nytta för dig, CC. Och för alla andra som inte vill använda en klistrig bas för sina ögonskuggor.

Del Sol Superhero

Publicerad 2010-07-05 11:26:32 i Naglar - färgskiftande,


Del Sol Superhero är ännu ett av de där lacken som ska ändra färg, i det här fallet från isigt ljusblått till en svagt lavendeltonad färg. Ingen jättedramatisk skillnad, men det blir alla fall olika färg.


I skugga är det alltså ljusblått, en ganska klar färg och samma nyans som ett av de andra lacken från DelSol som jag skaffade, Electrick. Det är en mycket mer täckande färg än Island Fever eller Day Dreamer som jag testat tidigare, det här klarade sig med två lager. Det är dock tjockt och vill få penseldragsmärken.

Här ser ni hur det blir i solen. En silvrig lavendellila. Det är en snabb växling mellan färgerna men de är lite väl nära varandra i den silvriga tonen för att skillnaden ska bli markant.

Lila med Manly och Fairy Dust

Publicerad 2010-07-03 19:05:03 i Eotd i lila, Sminkans EotD,


Ja, det önskas ju lila tema här på bloggen och även om jag inte är redo för det så kan jag väl fixa en lila sminkning alla fall. Återigen har jag grävt fram Manly-paletten som jag så flitigt använde under Midsommarblommetemat. Jag har använt en mellanlila, en ljusare lila med skimmer och en rosa skugga från den och så toppade jag med Fairy Dust skimmerskugga från Overall Beauty.

Basen är vita stiftskuggan Diamond&Pearls från Sinful Colors. På den lade jag den mellanlila på de yttre två tredjedelarna av ögonlocket och upp på brynbenet. Den rosa lades på inre tredjedelen av ögonlocket och blendades in i den lila. På skarven lades lite av den ljusare lila med skimmer. Sen sveptes supergnistriga Fairy Dust över hela alltet. Cobolt från Stila som eyeliner och Deep Blue Sea kajalpenna från MUS som inliner.

Hoppas ni gillade, Honi och Zizzie! ;D

Essie Pretty Edgy

Publicerad 2010-07-03 12:42:51 i Naglar i grönt,


För några dagar sedan bar jag det här lacket. Visst är det fint! Essie Pretty Edgy är en lite dammig grön med blåbas, vackert och lättlackat. Jag gillar det verkligen!


Två lager lack ger full täckning, det torkar snabbt och det finns inte några direkta nackdelar med det vad jag kan komma på. Ett både vackert och användarvänlgt lack. Jag tycker Essie gjort ett bra jobb!

China Glaze Four Leaf Clover

Publicerad 2010-07-03 12:41:36 i Naglar i blågrönt&turkos,


Lite arkivlack kan vi väl passa på att titta på idag. China Glaze Four Leaf Clover har ju sett så frestande ut på många bloggar. Självklart föll jag till sist till föga och köpte det. Dessvärre var det inte så himla kul när jag väl fick hem det. Det är ganska likt Color Club Wild Child tycker jag, utan att ta fram flaskorna för en jämförelse, och då faller min röst på Wild Child för den är behagligare att måla med. Det har även likheter med Misa The Grass is Greener on my Side.

Konsistensen är ganska tjock. Det räcker med ett lager men det känns väldigt tungt eller vad jag ska kalla det. Osmidigt. Inget fel på torktiden eller så, men inget nöje att måla med heller.

Illgrönt alltså, men jag hade hoppats på mer grön-grön och mindre turkoston. Känns inte nytt och intressant, helt enkelt. En besvikelse på så sätt.
Bilderna är tagna i solsken och helt oredigerade. Tyycker färgöverensstämmelsen blev riktigt bra.

China Glaze Stella

Publicerad 2010-07-02 17:40:52 i Naglar i lila,


China Glaze har gjort många vackra lila lack, fyra av mina favoriter bland de lila är China Glaze (Let's Groove, Coconut Kiss, Stella och Cowgirl Up). Idag visar jag Stella!


Stella kom i Retro Diva-kollektionen förra hösten och den kollektionen var jag först lite ljummen till. Om ni minns så köpte jag bara Stroll och Short'n'Sassy till att börja med. Sen har det liksom rullat på och fler och fler lack landar i min brevlåda från just Retro Diva. När jag fick lön nu, den 25:e, passade jag på att klicka hem Stella, Free Love och Street Racing också från 8ty8. Fem dagar senare (Toms nya rekord för snabb leverans!) hade jag dem i min hand. Samma dag kom även Del Sol så även om jag helst ville lacka med Stella direkt så beslöt jag skjuta lite på det för att få se den berömda färgväxlingen på Del Sol. Efter att ha testat tre av de lacken behövde jag en paus från dem och då bev det alltså Stella. Vilekt lack det är! Vilken skönhet!

En rödbaserad lila med massor av skimmer. Vacker glans även utan överlack, ja, jag testade det för telefonen ringde mitt i manikyren. tre lager på bilderna men två hade nog räckt om jag inte sabbat det lite när jag skulle svara i telefonen. Snabbtorkande är det. Perfekt, perfekt, perfekt!

Utan tvekan är detta ett av mina vackraste lila lack. Jag förstår inte att jag väntat så länge med att skaffa det. Om ni, likt jag, missat storheten i Retro Diva-kollektionen så råder jag er att spana in den. Det är en av China Glaze bästa kollektioner, faktiskt, trots att den ser lite småtråkig ut på bilderna man sett. Kvaliteten på lacken är super och färgerna närmast glöder. Otroligt snygg glans och djup i färgerna.

Del Sol Heartbreaker

Publicerad 2010-07-02 17:38:59 i Naglar - färgskiftande,


Heartbreaker är mitt tredje lack ut att testas. Det är dessvärre en stor besvikelse. Om Island Fever och Day Dreamer kändes tama och tråkiga och hade problem med skirheten så är det absolut ingenting mot det här lacket. Det är en hallonfärgad gitterhistoria som kräver fem lager för att täcka, blir kladdigt och grynigt och dessutom ser jag ingen som helst effekt vad gäller färgbytet mellan sol och skugga.


Om man bara vill ha ett glitterlack skulle det här nog kunna vara okej om det bara inte krävde så in i bängen många lager. Som layeringlack kan det kanske ha en framtid? Det finns faktiskt ett annat irriterande problem med det också och det är den extremt gryniga strukturen som känns väldigt irriterande då den är ovanligt grov även för ett glitterlack. Jag försökte stävja det med två lager överlack men inte ens det hjälpte.

Jag fick alltså måla fem lager av lacket. Det innebar stora problem med att få det att torka. Jag tog till ett snabbtorkande överlack, vilket tydligen inte ska påverka färgväxlandet om jag förstått rätt. Trots det dröjde det närmare tre timmar innan lacket slutade kännas klibbigt vid beröring och helt torrt, alltså hårt, blev det aldrig.
Att avlägnsa lacket tog sedan också en bra stund då det var extremt svårt att få glittret att släppa. Lite glitter har jag kvar på fingrarna än.

Heartbreaker skulle växla mellan rött och lila. Tyvärr är effekten inte särskilt framträdande. Jag ser den faktiskt inte alls. Om ni tittar på de övre bilderna är de tagna i full sol och de här inomhusbilderna i skugga. Samma gryniga hallonfärg.

Purple Chopper

Publicerad 2010-07-02 11:53:22 i Eotd i lila, Sminkans EotD,


Nu har det blivit en del nagellack igen, lade precis ut ännu ett av DelSol-lacken, ett rosa/lila. Det måste ju matchas med en lila ögonskugga! Fast i ärlighetens namn så har jag gått vidare med lacken. Jag har dels provat ännu ett DelSol, det värsta  hittills, och dels det lack jag bär nu, ett av de vackraste lila som finns, Stella från China Glaze. Jag matchar alltså men inte det lack jag precis lade ut på bloggen. :D

En enkel makeup är det idag. En lila alltså, där en enda ögonskugga får spela hela huvudrollen utan egentlig uppbackning från något annat. Det är Brite Birdskuggan Purple Chopper från Sanna's Choice-paletten.

Grunden är GOSH-stiftskuggan och på den ligger den lila skuggan på hela ögonlocket. Highlightern är Cream Cat, också den är från Brite Bird, så klart! Lite svart kajal i fransrötterna och så var det klart. Väldigt enkelt men ganska trevligt.

Del Sol Day Dreamer

Publicerad 2010-07-02 11:48:05 i Naglar - färgskiftande,



Ännu ett av lacken från DelSol. Det är rosa/lila Day Dreamer. I skugga en vitaktig rosa men i solen kommer de lila nyanserna fram. Skillnaden känns inte jättedramatisk.

Här kommer solbilderna. Ni ser hur blekt det är. Precis som det förra lacket krävde detta fyra lager och det är lite segtorkat. Jag är inte imponerad av formulan på lacken.

Ett par jämförelsebilder till:

Och så mer bilder inomhus:

Eftersom jag är lite missnöjd med lacket så får ni en bild på en som är nöjd. Nöjd och trött efter att ha lekt länge med flugsmällan. Sovande Siri är alltid söt att se!

 

Del Sol Island Fever

Publicerad 2010-07-01 23:34:00 i Naglar - färgskiftande,


Del Sol var jag verklgen nyfiken på. Lack som ändrar färg i sol och skugga! Vilken grej! Det här är det första jag testat av de sex lack jag beställde från NailMail. Island fever.

Färgen är en skir mintgrön som blir lite tealfärgad i solsken. Det är skirt, mycket skirt. Detta är fyra lager och som ni ser hade det inte skadat med ett till. Jag är inte jätteimponerad av färgskiftningen. Den är inte jättedramatisk. Eller, på bild är den ju det, men när man har lacket på naglarna känner man inte av förändringen så där väldigt mycket.



Som ni ser blir det alltså en blågrön, ganksa ljus färg i solen. Inte så ljus som i skuggan dock, där det är en nästan vitgrön nyans i vissa vinklar. Det ska inte förnekas att det är en rolig effekt men det är inte så dramatiskt som man skulle kunna tro och lacket i sig är ingen höjdare. De många lager som krävs gör att det torkar onödigt segt.

Vad tycker ni? Köpte ni några DelSol och i så fall, vad gillar ni effekten?

 

Essie Playa del Platinum

Publicerad 2010-07-01 22:30:12 i Naglar i vitt, nude, beige,


Essies lack Playa del Platinum såg jag på flera bloggar för ett par månader sedan och blev omedelart tokförälskad i det. Det är en underbar färg, mitt emellan grått och beige och mycket ljust och lätt i tonen.

Det ni ser på mina bilder är två lager av lacket. Det skulle kunna funka med ett lager, men då blir det semitransparent, vilket faktiskt inte alls störde mig med det här lacket. Jag tog två lager mer av gammal vana. Men jag gillar det så här också, kanske ännu mer då det är helt opakt vilket jag ju normalt sett föredrar.


Lacket är lite rinnigt och väldigt tunt i konsistensen, men det är inget problem att måla med. Det flyter inte automatiskt ut över nageln dock, så man får ha lite koll. Jag älskar det här lacket! Underbar färg! Snabbtorkande dessutom. Helt fantastiskt snyggt och bra!

Om

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela