Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

BB Couture for Men " Mystery Pipe Bender"

Publicerad 2010-10-31 22:31:00 i Naglar i grönt,


Oktober är snart slut och med den försvinner både rosa band och gröna band. Vi minns ju att oktober också är månaden vi uppmärksammar depressioner. Jag tänkte avsluta månaden, inte med kavalkaden som jag också precis lagt ut, utan med ett grönt nagellack till det gröna bandets ära. Det är ett riktigt bra grönt lack som jag fotade i våras. Spana in den här skönheten! Underbara Pipe Bender från BB Couture! Läckert som bara den! Bra att lacka med också. Täckande, lätthanterligt och torkar utan problem. Ett lack jag varmt rekomenderar.


Underbart guldskimmer i en mellanmörk grön bas. En härlig färg! Den verkligen gnistrar i solen och i skugga gör den som många andra gröna i den här färgen, ser lite dammig ut, som man dragit en slöja av damm i samma färg som skimret över nageln. I flaskan kan man se en lila flash men jag upplever inte att jag kan se det på nageln.
Pipe Bender är lite likt Mariner som också är BB Couture men med silverskimmer.
Jag avslutar med tre bilder som visar Pipe Benders karaktär både i sol och skugga. 


Oktoberkavalkaden

Publicerad 2010-10-31 22:07:00 i Kavalkad,

En lite mindre kavalkad den här månaden. Jag har ju varit sjuk och så sminkar jag mig knappt längre. Vi får se om de fortsätter krympa, kavalkaderna, eller om jag orkar hålla den här nivån alla fall. ;)
från och med nu har jag alla fall en veckas semester från både jobb, Stockholm och smink, så ni vet. Naglar kommer det dock bli trots semestern.

1.
2.
3.

Emma har hållit sminket vid liv här på bloggen med följande fantastiska mästerverk:
1.
2.
3.
4.

Orange

Publicerad 2010-10-31 10:24:00 i Eotd i orange och gult, Sminkans EotD,


Eftersom det är Halloween idag så måste jag ha en sminkning i orange. Jag känner mig som en pumpa men är det en dag på året som det är en bra känsla så är det väl idag. Man blir alla fall lite, lite gladare av pumpaorange, eller hur!

GOSH! stiftskugga som bas. Sen är det Manlys 120-palett som använts. Orange längst inne vid näsan, brandgult längs brynet, guld och koppar i skarvarna och lite varmt brunt på yttre halvan av ögonlocket. Det är en svart eyeliner från Maybelline, med filtspets, som jag mislyckats med. Annars är jag rätt nöjd. Det flammar om mig som om lönnarna utanför fönstret!

Halloween-naglar

Publicerad 2010-10-30 11:47:08 i NailArt,


Det här är dagens manikyr. Den var väldigt tisdkrävande måste jag säga för stämplar och jag är inte den mest lysande av kombinationer. Jag vet aldrig var motivet är på sämpeln i förhållande till nageln så allt blir snett och fel och måste göras om tusen gånger. Men, det är inte Halloween mer än en gång om året och även om jag inte firar speciellt mycket så kan man väl åtminstone göra en liten manikyr? Color Club Rrrrrevolution som bas och så spindelnät och spindlar stämplat med konads vita speciallack. Dekaler med spöken och fladdermöss som grädde på moset och lite silverglitter med China Glaze Tinsel för en magisk touch.

Höst-Tuch

Publicerad 2010-10-30 11:07:00 i Eotd i grönt, Sminkans EotD,


Lite svårbestämbar färg på dagens makeup. Jag tror den får bli grön... Nå, det är Tuch från Make Up Store, en mellangrön och en gråvit från Coastal Scents Hot Pots eftersom Ifrith påminde mig om dem. Det är mina matta favoritskuggor! Svart kajal och mascara har jag också. Och bruna linser.

GOSH! stiftskugga som bas. Tack till snälla Skimmerskuggan för den leveransen! Tuch ligger sedan på yttre och inre tredjedelen av ögonlocket och längs globlinjen. Den gråvita använde jag som highlighter och den gröna mitt på ögonlocket. Svart kajal som inliner och Tuch under nedre fransraden. Mascara. Klar.

IsaDora In the Army

Publicerad 2010-10-29 17:06:28 i Naglar i grönt,


IsaDoras nya höstlackskollektion är ju inte så tokig. Tre av dem har jag köpt, In the Army, Combat Kaki och Cool Camel. Här ser ni In the Army och den är riktigt, riktigt snygg!

Eftersom det är Halloween på söndag så passade jag på att använda alla fall en av de dekaler jag har med lite Halloween-motiv. I övrigt så är det två lager av lacket som var lättapplicerat och bra. Penseln är lite klumpig men jag överlevde utan att behöva göra clean up på fler än fyra naglar. I normala fall gör jag ingen putsning alls efter jag lackat men det var rätt grova missar med det här lacket. Tyvärr. Det har bubblat sig lite på en nagel men annars gick det ganska fort för det att torka och det såg snyggt ut i morse trots att jag gick och lade mig en halvtimme efter jag hade lackat.


Visst är det en snygg färg! Bra jobbat, IsaDora! Ett riktigt bra krämlack!

Perversion & Psychedelic Sister

Publicerad 2010-10-28 20:59:45 i Emmas FOTD 2010,

Egentligen är det brottsligt att peta ner Sminkans ljuvliga svartröda sminkning. Men jag vill ju också visa smink och det blir nog tight med helgen för min pojkvän och mina föräldrar kommer hit och hälsar på. Alltså petar jag ner henne och ni får lova att scrolla neråt och kolla, okej?

 

Den här sminkningen hade jag förra helgen när jag var hemma i Motala. Book of Shadows fick följa med trots att den är just stor som en bok. Jag plockade faktiskt bort min extrabok ur väskan för att den skulle få plats, passande va?:)

Hyn

Foundation: Everyday Minerals Intensive Foundation Fawn

Concealer under ögonen: MAC Select Cover Up i NW20

Concealer i ansiktet: Everyday Minerals Intensive Fair

Puder: Bare Minerals Mineral Veil

Rouge: MAC Mineralize Blush Love Thing

Ögon

Ögonbryn: Wet n Wild Brow Essentials, den mörka skuggan
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance

Ögonskuggor: Urban Decay Psychedelic Sister och Perversion

Highlighter: Urban Decay Midnight Cowboy Rides Again

Eyeliner: Isadora Glossy Eyeliner

Kajal: Urban Decay 24// Ransom

Mascara: L'oreal Double Extension Beauty Tubes

Lösögonfransar: Ardell Hotties

Läppar

Läppstift: Make Up Store Stage

En enkel sminkning med lila Psychedelic Sister på inre halvan av ögonlocket och ”svarta” Perversion på den yttre. Kanten blendade jag ihop och så applicerade jag Midnight Cowboy Rides Again som highlighter. Resten fattar ni nog själva. MCRA var för mörk för att ha som highlighter, men annars blev jag väldigt nöjd med sminket. Gillar skuggorna och dessutom har jag haft mina absoluta favoritfransar här. Frid och fröjd på sminkfronten alltså.

OPI Comet loves Cupid

Publicerad 2010-10-28 06:17:14 i Naglar i rött,


Rött smink kräver ett arkivinlägg med röda naglar! ;D
OPI har många fina röda lack och det här är ett av dem. Comet loves Cupid. Hur dramatiskt annorlunda det är från andra av deras klarröda lack i krämfinish vet jag inte för jag har inte swatchat dem sida vid sida men jag kan tänka mig att de inte skiljer sig så enormt mycket. Jag har säkert tre eller fyra väldigt snarlika lack från OPI bara i mina lådor.


Klarrött alltså, och fin glans. Tre lager lack och "normal" torktid och egenskaper. Ingen höjdare men inget bottennapp. Spontant känner jag att det här är lite plattare än de två favoriter jag har i den här färgen från OPI, Vodka&Caviar och Color so Hot it Berns.

Alltid rött, alltid rätt!

Publicerad 2010-10-28 06:14:00 i Eotd i rosa och rött, Sminkans EotD,


Ida tycker jag är tråkig och alltid sminkar mig likadant vilket fick mig att känna att det lika bra att gå hela vägen tillbaka till Sminkan anno 1984 och riktigt gotta sig åt att jag har en kontinuitet och tradition att upprätthålla sedan mer än 25 år. Här ovan ser ni sminket som det ser ut när jag har fotat i badrumsbelysningen. Jag fick till skärpan men färgen blev fel. Den är utfrätt och mer orange än i verkligheten. Nedan har ni samma smink fotat i det icke-existerande dagsljuset. Suddigt, ja, men färgerna är korrekta.

Riktigt rött är alltid rätt. Det här är en lite "pandainspirerad" look i svart och rött med en bas av GOSH! beigefärgade stiftskugga. Ögonskuggorna kommer från Manlys 120-palett. Det är en matt klarröd och en matt svart. Sen har jag även en ram av svart kajal runt ögat. Det är ganska grovt gjort, inga fina övergångar och med oblendade kanter för en lite rockigare känsla. Rött runt hela ögat i en "pandacirkel" och så svart inne vid fransarna och utåt i en bred rand. Lite svart i globlinjen. Det är allt.

Sinful Colors Color Scare

Publicerad 2010-10-27 18:34:00 i Naglar i orange,



Ett av de många budgetnagellacksmärkena i USA är Sinful Colors. Det går att beställa från deras sortiment via www.cherryculture.com och det är överraskande bra och roliga lack man kan hitta där. Jag tror det finns runt 200 färger att välja på, jag kanske har 20 i min samling, och det här är alltså ett av dem. Color Scare.

Det är ett höstglödande orangekopparfärgat lack som täcker på två lager, torkar som en dröm, har glans och skimmer och har ett pris på två dollar. Under 14 kronor i dagsläget. Kan man annat än älska det?


Det är riktigt vackert, tycker jag. Varmt, glödande och lite mysigt nu när regn och kalla vindar börjar göra sig påminda. Som att ha sin egen lilla eld med sig på fingertopparna. Enda nackdelen är väl penseldragsmärkena som jag faktiskt irriterar mig lite på. Lite alltså, inte så mycket att jag inte skulle vilja bära det här igen.

Sminkan och Emmas favoritnagellack i rosa

Publicerad 2010-10-26 21:31:00 i Sminkan och Emmas favoriter!,

Det är oktober, en månad då färgen rosa verkligen har betydelse i och med rosa bandet och kampen mot bröstcancer. Låt oss uppmärksamma det med ett inlägg där vi visar våra tre favoritlack i rosa.

Sminkans tre favoriter
Jag misstänker att min idé om rosa inte kommer vara helt oomtvistad då mina favoritlack tenderar att vara i gränslandet mot andra färger. Alla fall två av favoriterna. Låt oss ta en titt på den första:

OPI Kinky in Helsinkki.
Det här är mina favorit i rosa och exakt just nu bär jag det faktiskt på mina naglar tillsammans med en annan favorit (om jag fått lista topp fem) Nubar Petunia Sparkle. De har samma ceriserosa färg som slår mot lila.  Jag älskar det här! Det är så 80-tal! Jag minns min knallblå fuskpälsjacka som jag hade en cerise halsduk till och så cerisefärgade kängor och trasiga, smala jeans. Det här är en underbart skarp färg som inte ber om ursäkt. Dessutom har det här lacket, som är av den gamla goda formulan före B3F-tiden en perfekt formula och en alldeles speciell lite glasaktig kvalitet. Den är populär hos både mig och min mamma och vi får båda alltid massor av komplimanger för våra naglar när vi bär den. Idag har flera kollegor kommit fram och tagit tag i mina händer och beundrat lacket.

Och här ser ni en dålig bild på de senaste dagarnas manikyr tagen med min lilla kompaktkamera medan det var dagsljus. Fint va? Kinky in Helsinkki och Petunia Sparkle!

Nummer två på listan är det här lacket:

OPI Koala Bear-y
Ett rosarött lack i den vackraste sommafärg som någonsin skapats. Det har en underbar nyans som passar mig så perfekt. Precis som med Kinky in Helsinkki så väcker det uppmärksamhet men det är mer feminint och mjukt i sin framtoning. Det är ett krämlack med underbara egenskaper och har ni det inte så måste ni nästan skaffa det. Det är ett sådant lack jag tar fram i nödsituationer då man snabbt ska fixa en manikyr men också en färg som får komma fram till fester och högtider som bröllop eller midsommarfiranden. Ni vet vad jag menar.

Det tredje lacket är nytt. Jag har bara haft det några veckor faktiskt.
Zoya Gloria.
Ett gnistrande foil-lack med utmärkta egenskaper och ett skimmer som är absolut helt hänförande. Lite busigare i och med att det glittrar, lite ungdomligare kanske, men fortfarande ett lack jag trivs i och ett lack som klär mina händer och som syns.

Det var mina tre favoriter. Eftersom jag börjar det här inlägget och alltså inte vet vad Emma ska välja så måste jag säga att jag är väldigt nyfiken! Det ska bli roligt att se hennes tre val. När vi valde röda och lila lack hade vi en hel del gemensamma favoriter som vi diskuterade men nu kan jag tänka mig att det blir större skillnader på våra val. Och så hoppas jag så klart att ni ska berätta om era rosa favoritlack i kommentarerna eller kanske länka oss till ett inlägg i era bloggar där ni visar upp favoriterna?


Emmas tre favoriter


Calender Girl

När jag tänker på vackra rosa lack så är Calender Girl alltid det första lacket som dyker upp i mitt huvud! Det här lacket kom för några år sedan i OPIs sommarkollektion Retro Fun in the Sun, en väldigt trevlig kollektion, bortsett från att lacken är superskira. Att måla naglarna med Calender Girl är lite som att måla naglarna med hallonsaft, det kräver således minst 4-5 lager för att se vettigt ut. Men jag tycker det är värt det, för det är ett underbart djup i färgen och dessutom brukar det här lacket hålla superbra på mig när det väl är på plats. Funkar ganska bra till layering för övrigt, på bilden har jag lagt det på ett rosa från Creative Nail design.

Nubar Spinx Purple

Namnet till trots är detta lack rosa. En mycket vacker färg med härligt skimmer och utan tvekan det lack bland mina rosa favoriter som har bästa kvalitet. Täcker med 2 lager och formlan är verkligen Nubar när de är som bäst, need I say more?

Zoya Gilda

Väldigt vacker glittrig rosa, eller storskimrigt, eller kanske foil beroende på hur man ser det. Riktigt bra formula för att vara ett glitterlack, täcker med tre lager tror jag, även om Sphinx Purple är klart bättre. Gilda är dock en himla härlig rosa och det gnistrar så underbart om lack med den här formulan tycker jag, klart värdigt att visas upp under rosa oktober.

Det var våra favoriter det. Lackar ni rosa i oktober? och i så fall, vilken är din rosa favorit?


Pure Ice Frosted New Lilac

Publicerad 2010-10-26 17:33:00 i Naglar i lila,


Från Kellie Gonzo på bloggen also Known As... fick jag fyra Pure Ice lack i ett byte. Det här är den med längst namn, Pure Ice Frosted Ice New Lilac. En förtjusande ljuslila!


Tre tunna lager ger en sådan här glasliknande yta och det är inga bekymmer att applicera lacket även om det är något tjockare än vissa andra märken. Det är en snygg färg och ett bra lack som det är tråkigt att vi inte kan skaffa här i Sverige. Jag är glad att jag fick mitt i bytet. :D

Savina Black Mist

Publicerad 2010-10-26 05:51:00 i Naglar i svart, grått, silver,



Savina Black Mist är en grå jelly med massor av silverskimmer. Oerhört mycket vackrare än jag först trodde den skulle vara. Jag älskar den på naglarna!

Det här är två lager av lacket och den skira grå basen släpper verkligen fram glittret bra och ger lacket ett oerhört fint djup. Mycket vackert! Det gnistrar och glimmar verkligen i det. Det är enkelt att lacka med, torkar bra och har inga egentliga nackdelar. Visst, silverglitter i en gråsvart bas är kanske inte så unikt men det här är definitivt ett av mina bästa i den genren. Jag är positivt överraskad och önskar bara att min kamera (eller jag) var bättre på att fånga skönheten i glitterlack.


Sally Hansen HD LCD

Publicerad 2010-10-25 21:50:00 i Naglar i rosa,


Här kommer ett arkivinlägg i en färg som passar i oktober med Rosa Bandet och allt.
Slarvig manikyr men jag gav upp någonstan mitt i och beslöt bara göra det så pass klart att jag kunde fota eländet och lägga det till handlingarna. Jag vet ju att Sally Hansens HD-serie har vissa bekymmer med skirhet och seghet vid torkning. Gissa hur många lager det här är... Jag vet inte själv men det närmar sig alla fall en sju eller åtta...

Skirt alltså. Men skimret är helt underbart, som alltid. Det är en tydlig blå flash i det rosa och även en del lila toner. Väldigt vackert men för flickigt för att jag ska bli helt såld och som sagt, för skirt. Fast en solig sommardag kan det nog kännas helt rätt... Och i layering kommer man åtminstone ifrån de vansinnigt många lagren. Vad tror ni? 

Ett försök att visa skimret. Silver, lavendel, ljusblått... Sött, eller hur!

Plötsligt händer det...

Publicerad 2010-10-25 18:02:29 i Nytt till lacklådan!,


Idag kom det en himla massa China Glaze på posten. Dels de sex jag köpt från 8ty8 och dels hela kollektionen skickat från China Glaze. De bad om min adress i september och jag trodde verkligen inte jag skulle få några samples från dem, men här kom de. Så nu har jag hela kollektionen och så åtta dubletter med dem jag köpte från Trans Design. Nå, det blir bra julklappar åt väninnorna så jag gråter inte, men hade jag vetat att jag skulle få dem hade jag kunnat köpa andra lack istället. Fast som sagt, jag klagar inte. Det är ju helt underbart roligt! Ni kan alltså se fram emot en himla massa nagellacksinlägg i framtiden också! :D

MNY #469

Publicerad 2010-10-25 06:18:00 i Naglar i brunt,greige,beige,


Jag köpte ju åtta MNY-lack för inte så länge sedan och nu har jag provat några. Rätt många faktiskt, sex av åtta. Det här är det senaste av dem jag provade. MNY #469. Ett mahognybrunt lack med skimmer i guld och orange.


Väldigt fint skimmer faktiskt. Skittråkigt lack rent ut sagt, om man tänker på egenskaper. Det är segt, det är inte så lätt att få ut jämnt och snyggt på nageln och torktiden är inte så bra som man skulle kunna önska. Färgen är dock snygg om man gillar varma bruna lack.

Det här är tre lager med ett lager Seche Vite som överlack. Helt okej men inte inte ett favoritlack. Brunt blir aldrig min favoritfärg. Jag gillar det men tröttnar fort. Det blev en kortvarig manikyr också eftersom det var så segt på att torka.

China Glaze Peace on Earth

Publicerad 2010-10-24 16:59:51 i Naglar i grönt,


Innan helgen fick jag hem en beställning jag gjorde hos Trans Design för en tid sedan. Jag ville ha de båda mini-seten från OPI Burleque och passade samtidigt på att köpa några av lacken från China Glaze Tis the Season to be Naughty or Nice. Jag beställde två gröna från TD och har en order inskickad till 8ty8 på sex till. Egentligen vill jag ha alla men vi får se om jag faller till föga och skaffar resten eller om jag ska försöka visa lite självkontroll.


Peace on Earth är det lack som jag var mest sugen på ur hela kollektionen. En varm "mossa i solsken" färg som jag verkligen älskar. Formulan är härlig, lite tjock och perfekt att lägga ett kraftigt lager med. Två tunna lager ger mig kala fläckar och får bottenlagret att vilja följa med penseln på andra varvet så ett kraftigt lager rekomenderas. Glansen är ljuvlig, färgen likaså. Ett riktigt vackert grönt!


Som ni vet så öser regnet ner idag här i Stockholm så jag misslyckades med bilderna på detta precis som med bilderna på Shawn men jag hoppas ni får en uppfattning om den härlighet som är Peace on Earth alla fall.


Zoya Shawn

Publicerad 2010-10-24 11:02:15 i Naglar i grönt,


Det regnar idag så jag får inte till bilderna. Här är alla fall ett försök att visa vackra Shawn från Zoya. Det är en ganska mörk, olivgrön färg.  Snyggt!

Det här är ett tjockare lager. Jag började med att måla tunt av det men då drog andra lagret med sig färg från det första så jag övergick till att göra tjocka lager och endast ett av dem istället. Det torkade ändå snabbt med Seche Vite så tekniken fungerade bra! Det är verkligen ett underbart lack så jag rekomenderar det varmt! Snygg glans i det! Zoya gör grymma lack tycker jag och det här är inget undantag.

China Glaze Short&Sassy

Publicerad 2010-10-23 20:08:00 i Naglar i rött,


Jag har visat en del lack från Retro Diva-kollektionen från förra hösten nu på sistone men inte det lack jag köpte först ur den. China Glaze Short&Sassy har jag haft många gånger men aldrig fotat förrän nu. Varför? Vet inte. Det är alla fall en supersnygg röd med massor av skimmer och perfekta egenskaper. Högglansigt och snabbtorkande och täcker bra med två lager.


En riktigt härlig mörkröd som kom med Retro Diva-kollektionen förra året. En riktigt bra kollektion som jag är sugen på att skaffa flera lack från. Först kändes den inte så inspirerande men det är härlig lyster och glow i lacken och de är så bra att lacka med. Bland China Glaze bästa kollektioner, alla fall de jag testat hittills.

China Glaze Far Out

Publicerad 2010-10-23 18:43:00 i Naglar i brunt,greige,beige,


Far Out är det mest unika och udda lacket i Retro Diva-kollektionen. En sorts terracotta med rosa ton i botten. Samma suveräna formula och glow men definitivt en färg jag har svårt att förstå mig på.


Brun? Rosa? Ful? Om inte lacket vore så bra skulle jag hata det men nu ser jag det mer som udda och unikt och ja, speciellt. Två lager är fullt tillräckligt och finishen är himla fin. Skimret är ljuvligt.

Pure Ice Calypso

Publicerad 2010-10-23 11:43:00 i Naglar i blågrönt&turkos,


God morgon! Eller god dag kanske man ska säga. Jag vaknade nu, halv tolv på dagen. Minns inte att jag sovit så länge sedan jag var tonåring. Nå, det var säkert någon mening med det och jag är fortfarande trött och sliten efter min långa förkylning. Eftersom jag visade smink igår så kan ni väl titta på matchande naglar idag? Calypso från Pure Ice fick jag i ett byte med Kellie Gonzo som driver bloggen Also Known As... lite tidigare i höst.

En underbar färg, eller vad tycker ni? Aquablå brukar jag kalla den här typen av färger. Sjöjungfrublå kanske kan passa också. En turkosblå med havsgröna undertoner?

Lacket är lite tjockare i konsistensen och något segt att torka, som ni ser av hacket jag lyckades åstadkomma. Annars är det inga konstigheter. Finishen är underbart "glasig" och det kräver tre tunna lager för att täcka. Jag är förtjust!

Tealfärgad "sotning"

Publicerad 2010-10-22 16:50:00 i Eotd med lösgonfransar 2010, Sminkans EotD,


Egentligen anser inte jag att man kan sota i färg, men tekniken här är ju en "sotning" så därav rubriken. Det är alla fall Micromiss från Brite Birds bloggkollektion som jag använt och så Fair Lady från samma märke som highlighter.

Jag började med en grund av Dignity, en krämhighlighter från Face. ovanpå den lade jag Micromiss, en mörkt tealfärgad skugga, på hela ögonlocket. Den fick sticka upp lite över globlinjens veck men inte gå alltför mycket upp på brynbenet. Fair Lady lades på hela brynbenet med en stor, fluffig pensel, och skarven suddades lite för en mjukare effekt. Inte alltför mycket dock då jag ville att den blå skuggan skulle vara markerad.

Under ögat målade jag en linje med Emerald, en kajal från Barry M, och ovanpå den pressade jag fast lite mer Micromiss. Inliner är Blonde från IsaDora. Längs övre fransraden är det lite Silverstroke från MAC, en fluidline som är ganska knepig att måla med för mig. Slutligen limmade jag på silverdammiga lösögonfransar och fyllde i brynen lite.

China Glaze Soft Sienna Silks

Publicerad 2010-10-22 06:24:02 i Naglar i guld, koppar, brons,


Soft Sienna Silks är ett lack från We Adorn You-kollektionen som kom 2007. Det här är en fantastiskt fin kopparfärg tycker jag. Precis samma som mina föräldrars stora kopparbunke som de har ved i vid öppna spisen på landet. En färg som också är helt unik bland mina nagellack.


Kopparbrun alltså. Massor av skimmer. Massor av penseldrag... Det är en stor nackdel med lacket att man så tydligt ser strimmor och streck i det efter penseln. Det krävdes tre lager för att få det täckande och det är lite segt att torka. Jag kan ändå inte tycka illa om det. Det är en så speciell färg och det är ett så vackert skimmer i det att jag förlåter det dess sämre sidor men gör en mental notering att experimentera med layering så jag kanske kan få effekten och färgen men med färre lager. En slät yta under kanske också kan förhindra lite av penseldragsmärkena. Hoppas!

Köpte det från Le Polish Boutique men det finns att få tag på på andra ställen med.

Nubar Chocolate Caramel

Publicerad 2010-10-21 16:36:19 i Naglar i brunt,greige,beige,


Nubar Chocolate Caramel kom förra hösten och då var det inte mitt favoritlack i kollektionen men nu fick jag plötsligt ett väldigt sug efter den. Tycker den är riktigt snygg! En mellanbrun med guldskimmer. En utmärkt höstfärg.


Jag har två lager av lacket och formulan är helt perfekt som alltid med Nubar. Det torkar fort och är ett rent nöje att måla med. Inga problem med det alltså. Helt fantastiskt. För att göra det lite roligt så har jag Gold Digger från China Glaze som accent på ringfingernaglarna. Jag gillar det verkligen. Kan lätt tänka mig att göra det här igen trots att det är brunt.


Nu har dessutom Nail Shop rea på alla de lack som kom i den här kollektionen. Halva priset! Skynda att fynda!

Mavala Pistache

Publicerad 2010-10-20 17:25:02 i Naglar i grönt,


Mer nagellack kommer här! Det är ett lack jag provade i september. I våras när alla var helt mintgröngalna kändes det inte så lockande men nu när andra släpper pastellerna kanske det är dags för mig, fröken motvalls, att plocka fram dem. Vad säger ni om den här blekgröna skönheten? Mavala Pistache är en spännande variant på det mintgröna temat tycker jag. En nyans som har en dämpad, lite grå ton i en ytterst blek grön som även har skimmer i ljusgrönt. Väldigt fint tycker jag!


Lacket påminner lite i uttrycket om andra mintiga lack från i våras men med en dammigare ton och som sagt, skimmer. Lite mer sofistikerat, lite vuxnare, mycket blekare. Jag gillar det!

Lacket är ganska skirt. Det här är tre lager av det. Det har en hyfsad formula men inte helt perfekt. Det vill t.ex flyta ut lite mot kanterna av nageln och lämna en tunnare yta på nagelns välvning. Det är dock inte alltför besvärligt att måla med så det kommer nog fram igen. Jag kan se mig bära det här en dag med snö. :D

Toasted Virgin Creep

Publicerad 2010-10-19 22:19:28 i Emmas FOTD 2010,

Visst måste vi väl ha lite smink också på bloggen? Visserligen vet jag att många av våra läsare just nu tycker det är roligast med lack, men jag är nog inte ensam om att tycka att smink är minst lika roligt, ja okej, lite roligare faktiskt.

 

Här har ni mitt lördagssmink. Jag var hemma i Motala och Erik var förkyld så jag passade på och åkte runt lite och träffade folk på dagen. Väldigt trevligt var det och väldigt nöjd var jag med mitt smink. Det är inte så märkvärdigt, två skuggor, en highlighter, eyeliner och mascara och kajal, men jag kände mig väldigt fin i det. Sen gör det ju verkligen mils skillnad när man har fått sova ut ordentligt, så mycket lättare att se fräsch ut då.

Hyn

Foundation: Everyday Minerals Intensive Foundation Fawn

Concealer under ögonen: MAC Select Cover Up i NW20

Concealer i ansiktet: Everyday Minerals Intensive Fair

Puder: Bare Minerals Mineral Veil

Rouge: Fyrinnae Glow Blush Enrapture

Ögon

Ögonbryn: Wet n Wild Brow Essentials, den mörka skuggan
Ögonskuggsbas: Urban Decay Eyeshadow Primer Potion

Ögonskuggor: Urban Decay Toasted och Creep

Highlighter: Urban Decay Virgin

Eyeliner: Isadora Glossy Eyeliner

Kajal: Urban Decay 24// Zero

Mascara: L'oreal Double Extension Beauty Tubes

Läppar

Läppstift: MAC Slimshine Bare


Skuggorna kommer helt och hållet ifrån Naked-paletten, det var bara den som fick följa med till motala. Book of Shadows är fin och rolig, men ganska otymplig, Naked lämpar sig alltså betydligt bättre för resor. Här ligger skimrande brunrosa Toasted på inre halvan av ögonlocket och mörka Creep på den yttre halvan, kanterna blendade jag lite och sen applicerade jag Virgin som highlighter. Virgi är så snygg och bra, känns lite som den ultimata highlightern faktiskt. Sen kan jag tycka att min favorit Magic Copper är vackrare, men Virgin är nog användbarare för den funkar till allt. Jag hade för övrigt en idé om att jag skulle köra på lite färg på läpparna i helgen. Men men, mina små händer fick visst eget liv och grävde upp Bare alldeles på eget initiativ...

Creative NFS

Publicerad 2010-10-19 17:38:42 i Naglar i blågrönt&turkos,


Mer arkivlack kommer här. Idag regnar det i Stockholm men det märks inte på min blogg. Bara solskensbilder både på lacket jag visade i morse och på det här. NFS från Creative är ett av de där nästansvarta lacken. Egentligen är det dock ett mörkt petrolblått lack med mycket skimmer. I solen syns den petrolblå färgen väldigt tydligt men i skugga blir det svårare att se grundfärgen.


Två lager lack och relativt bra formula. Samma problem som Creative alltid har med torktiden dock. Men, det är himla tjusigt så man får försöka se förbi det. I och för sig är det ju inte unikt så man kan ju också välja ett mer snabbtorkande lack istället... :D

Glitter Gal Purple

Publicerad 2010-10-19 06:24:07 i Naglar - holografiska lack,


Mer lack ur arkivet. Solskensbilder!

Ni har ju mött lack från Glitter Gal här förut och jag hoppas ni har gillat dem. Ja, några av dem alla fall för jag har själv inte varit överfrtjust i alla. Det här gillar jag alla fall. Det är en mellanlila med röd bas och riktigt bra holografisk effekt.


På bilderna ser ni tre tunna lager av lacket. Det är lätt att måla med och det torkar, som de flesta holo-lack, fort. Färgen är riktigt snygg och det är ovanligt bra effekt på lacket för att vara så pass färgstarkt. Det hoppas jag syns på bilderna. Jag är jättenöjd med det här lacket och deklarerar det härmed favoritholo i lila. Mer holo i detta än i Wild at Heart och dessutom är jag svag för rödtonade lila nyanser. :D

OPI William Tell Me About OPI

Publicerad 2010-10-18 21:44:37 i Naglar, vampy,


Första dagen på jobbet på nästan två veckor. Det ni! Och jag är så klart inte frisk än men jag orkar inte vara hemma längre. Man blir ju så vansinnigt uttråkad. Jag måste säga att trots att jag var otroligt trött och har hostat hela dagen så var det skönt att gå till jobbet. Skönt att träffa alla igen och få något vettigt att göra. Hurra för att jobba!! Jag önskar verkligen att alla skulle ha möjligheten att ha ett jobb som man trivs på och längtar till, som jag, för det är så viktigt. Nog med svamlande. Jag ville bara säga att jag är på gång igen, jobbar och har mig. Jag hade velat visa dagens naglar (Steel-etto med snygg dekor på ringfingrarna) men det går inte att fota i det dåliga ljus jag har när jag åker och när jag kommer hem. Kommer nog inte kunna fota imorgon heller så ni kommer missa den. Ni får trösta er med en swatch från i september på ett av OPI Swiss-lacken istället.

William Tell Me About OPI är ett av lacken från OPI Swiss collection som kom denna hösten. Det är en mörkt brunlila, lite äggplanteaktig färg som är mörkare på nageln än i flaskan. Varför? Jag har så pass många nästansvarta lack i samma färgton som den här så den hade gärna kunnat få vara två nyanser ljusare, eller en åtminstone, för att särskilja sig lite. Men färgen i sig är ju jättesnygg, jag menar inte annat.

Lacket är bra i konsistens. Det är lättmålat och det täcker väl med två tunna lager. Penseln bereder mig en del problem så jag målar lite hud också, irriterande nog, och färgen är svår att rensa bort med aceton på en nailartpensel, den biter sig fast i nagelbandskanterna. Annars är det inte mycket att klaga på. Det är snyggt men lite tråkigt. Zoya Casey är fortfarande min favorit vad gäller nästansvarta vamplack i krämformula.

Barielle Slate of Affairs

Publicerad 2010-10-18 05:49:34 i Naglar i blått,


Barielle Slate of Affairs är en färg som i flaskan är mer än underbar. Skifferblå med turkost skimmer. Det ser nästan ut att finnas en lilagrå flash i det till och med. Färgen överförs i och för sig bra till nageln också men slutresultatet är ändå inte så snyggt som jag hoppats.


Vad är då problemet med lacket undrar ni. Jo, det är segt, det vill inte lägga sig ut på nagelns kant utan drar ihop sig lite så "hörnen" blir nakna. Det är konsistensen misstänker jag, som ger det den lilla udda egenheten. Det är lite som när man ska lägga gelétäcket på tårtan och har snabbkylt gelatinet i frysen. Ni vet, lite halkigt och lite svårt att få jämnt. Jag kan inte riktigt förklara det på annat sätt. Det vill gärna dra med sig lack på penseln också och det beror på samma sak, att det liksom inte vill bredas ut på ett bra sätt. Första lagret blir otäckt strimmigt men det jämnar alla fall ut sig på tredje lagret. Det behövs tre lager alltså för att få det acceptabelt jämnt. Torktiden är dock inte värre än vanligt med Seche Vite. Tur det för annars hade jag blivit tokig efter att ha lagt ner sådan möda på att måla med det.  

Färgen och skimret är så vackert att man gärna vill förlåta det alla problemen med formulan men jag gillar inte att behöva lägga ner mer tid än vanligt på en manikyr som inte tål att skärskådas ordentligt. Det är fortfarande flammigt och det är fortfarande konstigt ihopdraget i hörnen på vissa naglar. Ett ytterligare minus är att det skimmer man ser i bilderna (solljus faktiskt, och mitten av september) inte alls syns i inomhusljus. Då blir känslan mer att man har ett blågrått krämlack modell Depend #170.

Color Club Positively Posh

Publicerad 2010-10-18 05:45:57 i Naglar i brunt,greige,beige,


En dämpad brun som påminner mig om You don't know Jaques från OPI men som är något ljusare. Samma lerton alla fall, samma brungrå glans. Det här är två lager och jag tycker det är en ganska okej formula men inte riktigt i klass med Color Clubs vanliga supersmidiga, tunna och pigmenterade lack. Lite tjockare, lite svårare att få jämnt. Torktiden är okej dock. Det är snyggt och jag gillar det men jag förväntar mig mer av Color Club eftersom de nästan alltid är perfekta att måla med.

China Glaze Let's Groove

Publicerad 2010-10-17 10:08:43 i Naglar i lila,


Världens vackraste lila: Let's Groove från China Glaze!

Här ser ni några detaljer av det, först i sol sedan i skugga.

Perfektion! En mörk, intensiv lila som har röd bas och inte ser svart ut i svagt ljus. Absolut helt perfekt enligt mig!
Jag är ändå rätt svårflirtad vad gäller just lila. Emma vet, hon brukar få mina misslyckade köp, de som inte riktigt lyckades leva upp till förväntningarna. Lila ska vara mustigt och djupt men ändå varmt och gärna skimrande. Och rödbaserat. Mina topp tre är lätta att säga idag, Let's Groove, Stella och Cowgirl Up. Alla från China Glaze. Alla med samma glow och intensitet.


Let's groove kommer från Retro Diva kollektionen, förra årets höstkollektion. Den är en av mina favoritkollektioner just för den läckra glöd lacken har i den. Det set ut som de svartnar mot kantena medan mittpartiet lyser. Okej, mörknar mot kanterna i vissa fall, alla färgerna är ju inte så djupa som den här, men de är alla otroligt läckra.

Här ser ni två lager lack som har utmärkt formula. Formulan på Retro Diva är så sjukt mycket bättre än på Rodeo Diva, höstkollektionen från 2008. Retro Diva-lacken är supersmidiga att lacka med, torkar fort och sköter sig på alla sätt. Bästa kollektionen någonsin om man räknar med det som parameter.
Nedan ser ni tre bilder av lacket tagna i olika ljus så man kan se hur det är i skugga, mulet dagsljus i fönstret och sol på balkongen.




American Nails #650

Publicerad 2010-10-16 14:43:05 i Naglar i blått,


American Nails har en del riktigt snygga lack. Här är nummer 650, en vacker tealblå med blått skimmer.


Det är verkligen en härlig effekt av skimret i lacket när ljuset träffar det. Det är lättlackat och torkar snabbt. Två lager lack räcker. Det kankske inte är världens mest unika färg men jag måste säga att den tillhör de bästa av sin färgtyp, enligt mig. Det faktum att basen är blå gör också att lacket inte blir så svart i sämre ljusförhållanden.

Jag köper American Nails från den tyska webshopen www.nagellack-shop.dk som jag upptäckte av en slump. De har flera roliga märken och hyfsade fraktpriser. Alltid kul med nya ställen att skaffa lack från!

MNY #445

Publicerad 2010-10-16 14:27:25 i Naglar i guld, koppar, brons,


MNY #445 är det bästa av de åtta jag testat från MNY. Kanske beror det på att det är en foil. En lite speciell nyans också, mitt emellan guld och silver.


Om ni klickar upp bilderna så ser ni att lacket är gjort av silver, champagne och kopparfärgade skimmerpartiklar. Det är metalliskt och snyggt och absolut värt pengarna. Två lager av lacket och så Seche Vite som överlack. Det hjälpte dock inte torktiden som är seeeeeg. Det slutade med hack i flera naglar så mankyren fick göras om.

Glitter Gal Dark Brown

Publicerad 2010-10-15 19:41:27 i Naglar - holografiska lack,


Glitter Gal är ett australisk märke som gör hololack i alla färger. De har både hologlitter och "äkta" holografiska lack och det här är ett av de med glitter i.


Dark Brown heter färgen och det säger väl i princip allt. Det är ett mörkbrunt lack med röd bas. I  det är det massor av hologlitter nedsänkt men effekten blir tyvärr mest spräcklig och silvrig på nageln. Det är inte lacket med stort L alltså. Tvärtom, jag är besviken. Förutom att glittret känns lite mesigt, på samma sätt som t.ex Cosmic från China Glaze glitterlack som de släppte förra året, så är det här dessutom ett segt och tjockt lack som inte är roligt att måla med. Minuspoäng för det. Det ni ser är två lager som dessutom är tjocka eftersom jag hade svårt att dosera vettigt på penseln. Nej, Gitter Gal kan så mycket bättre...

Ni ser att det glittrar lite i regnbågens färger men huvudsakligen silver? Nedan ser ni lacket i elektriskt ljus.

Money Loaded Rockstar

Publicerad 2010-10-15 06:12:19 i Emmas FOTD 2010,

Igår var jag på chokladprovning med jobbet. Tanken var att jag skulle testa min nya palett Book of Shadows inför det. Sen kom dock det glamourösa livet som hästägare emellan och jag hann bara med en superenkel bassminkning. Men sen när jag kom hem vid nio med en tämligen fräsch bas kände jag att det kliade i fingrarna efter att testa så jag bestämde mig för att ge mig på BoS då istället. Inget avancerat, men kul att testa och roligt att leka med lite smink.

Hyn

Foundation: Bare Minerals Matte Golden Fair

Concealer: MAC Select Cover Up i NW20

Puder: Bare Minerals Mineral Veil

Rouge: MAC Mineralize Pleasantry

Ögon

Ögonbryn: Clarins Retractable Brow definer Lightest Brown
Ögonskuggsbas: Urban Decay Eyeshadow Primer Potion

Ögonskuggor: Urban Decay Money, Loaded och Rockstar

Highlighter: Urban Decay Uzi

Eyeliner: MAC Fluidline Blacktrack

Kajal: Urban Decay 24// Zero

Mascara: L'oreal Double Extension Beauty Tubes

Lösögonfransar: Ardell 118

Läppar

Läppenna: Golden Purple

Läppstift: Make Up Store Black Orchid



På en bas av UDPP har jag applicerat Money längst in i ögonvrån, Loaded på mitten och Rockstar i den yttre ögonvrån. Highlighter är vitglittriga Uzi, och ja, glittret ramlade ner på kinderna. Eyeliner, mascara kajal och lösögonfransar hade jag såklart också. Sen bestämde jag mig för att göra säsongens första mörka mun. Den blev inte alls bra, jag är så kass på att måla munnar. Får dock skylla mig själv där eftersom jag nästan alltid kör bleka läppar, inte så konstigt att jag inte blir bättre när jag alltid kör den enkla vägen. Så blev sminket i alla fall, inte så tokigt trots den ojämna munnen tycker jag och det var kul att leka lite med den nya paletten:)

Zoya Lisa

Publicerad 2010-10-14 10:59:21 i Naglar i rött,


Zoya Lisa är en underbart lysande röd med massor med skimmer, skimmer, skimmer! Så klart eftersom den kommer från Zoyas nya Fira&Ice-kollektion med lack som består av glitterpartiklar som bildar en slät, superläcker och gnistrande yta.  


Jag önskar ni kunde se hur skimret verkligen lever i lacket. Det är djup, det är intresseväckande och det är sprakande! Det är aningens duokromt, vilket kan anas på detaljbilden på nedre raden av klickisar här ovan. Det är både en kall magentarosa och en orangeröd färg som man kan uppfatta beroende på ljus och vinkel. Det är subtilt och samtidigt snyggt!

Jag kan alltså inte avgöra om det är varmt eller kallt. Det är både och. Det har samma stil som några andra av höstens lack, Rosso från Nubar och Carrie Ann från Zoyas höstkollektion Wicked har vissa likheter  i färgen, men här är finishen inte glassfleck eller skimmer utan något jag vill kalla foil.


Som med alla mina Zoya på sista tiden är det köpt från Le Polish Boutique. Det kostar hos henne $6.99 och frakten är ca $8 med $3 extra för varje lack man lägger till.  

I sol

Inomhus i indirekt ljus från norrfönster.

Nytt i den övriga samlingen...

Publicerad 2010-10-13 22:36:19 i Emmas sminkväska,

Ni vet, jag fyllde ju 25. och jag är i den fasta övertygelsen att födelsedagsbarnet bör få ge sig själv lite presenter också. Så när det ändå var min födelsedag passade jag på att nätshoppa lite grejer som jag har varit sugen på ett bra tag nu: Book of Shadows vol III, Naked-paletten och Bare minerals nya matta foundation i nya färgen Golden Fair. Inte så illa va? Ja jag beställde faktiskt några böcker med, men Adlibris klantade sig och skickade dem till Motala, så de har jag inte fått än. Fast det gör kanske inte så mycket, om jag känner er rätt så är ni mer nyfikna på sminket ändå:)

Visst är det superfina grejer?! Särskilt paletterna är jag galet glad för, inte minst för att jag aldrig har testat Urban Decay tidigare, och det är ju alltid spännande med nya märken. Kul att det är så himla stor kontrast på paletterna tycker jag. Dels färgerna, Naked innehåller ju mer neutrala skuggor medan Book of Shadows innehåller mycket fler och mer olika färger. Men kanske framför allt på grund av designen. Naked-paletten är väldigt slimmad och stilren, medan Book of Shadows är stor , galen och kitschig. Alltså hallå, en palett med ett litet belyst mini-New York? Men den känns kul, jag ser verkligen fram emot att sätta penslarna i skuggorna och börja prova. Nakedpaletten fick jag redan i måndags så den har jag redan hunnit testa och det jag har sett hittills är väldigt positivt, galet vackert skimmer i de skuggorna jag har provat.

 

Slutligen, om ni känner att det rycker i klickfingret så kan jag ju meddela att Naked-paletten köpte jag på Lookfantastic som nu äntligen har fått in den. Ca 330 kronor har jag för mig att jag gav för den, inklusive frakt, vilket känns helt okej. Book of Shadows var betydligt dyrare, men så är nog ända stället vi stackars nordbor kan köpa den ebay och där tenderar de paletterna att bli snuskigt dyra tyvärr. Foundationen köpte jag hos Strawberrynet och den var nog rätt okej i priset, tror att jag betalade 230 kronor ungefär för den.

MNY #761

Publicerad 2010-10-13 21:33:28 i Naglar i grönt,


Idag spårade jag ut lite när jag var på stan för att besöka apoteket och optikern (som jag redan pratat massor om, förlåt, tjatig...) och råkade slinka in på Lindex. Där hittade jag MNY och det blev åtta nya nagellack. Självklart har jag redan provat några, tre om vi ska vara exakta, och de är väl sådär att måla med men vilka fina färger!


Först ut att testas var favoriten i mörkgrönt! Läcker!! En djup buteljgrön som har en bruntonad, grön bas med mer blåtonat, grönt skimmer. Det här är tre lager. Det är lite segt och penseln är förskräcklig men färgen är fortfarande värd lite extra jobb, eller vad säger ni? Snygg, snygg, snygg!

Tyvärr råkade jag få hack i det innan jag fått det att torka så jag fick anledning att prova flera av lacken. Det här är dock favoriten än så länge.

Pure Ice French Kiss

Publicerad 2010-10-13 13:07:46 i Naglar i blått,


I ett byte med Kellie Gonzo fick jag några Pure Ice lack. Pure Ice är ett amerikanskt budgetmärke som är rätt knepigt att få tag på från Sverige. Jag har sett något lack på eBay någon gång, men det säkraste sättet att skaffa sig Pure Ice är genom byten. Jag fick fyra stycken och det här är min favorit av dem. French Kiss.


Exakt vad som fick dem att döpa lacket till French Kiss greppar jag inte i nuläget alla fall, men det är ett lack som är väldigt värt att älskas. Pigmenterat blått krämlack med bra glans. Ett lager täcker och det är inga problem att måla med eller med torktiden. Här är det fotat på andra dagen jag bar manikyren, det vill säga idag, och jag kan lätt tänka mig att bära det igen och igen och igen! Den petar nog ner Essie Mesmerize från blå krämlackstronen och är min nya nummer ett! Kärlek!! <3

Eftersom jag skulle till stan för första gången på hur länge som helst (för att hämta mer hostmedicin och justera mina nya glasögon. Spännande va?) så beslöt jag festa till det med min nya standard piffning. Emma har alltid sagt att om jag inte vill pilla med franska tippar kan jag ju måla halva nageln i någon färg. Hon är ju alltid snabb på att göra diagonaler och sånt men jag är rätt slö så halva naglar är min grej. Förra vintern var det antingen flakes eller Lippmanns Ruby Slippers över rött eller svart eller lila. Efter att Nubar släppte sina Spakles har de varit mina "go to lack" för att snabbt piffa till en manikyr. Det finns hur många varianter som helst på det här men eftersom jag aldrig kommer mig för att lägga ut de inläggen så pressar jag in en variant här och nu.

Halva nageln har fått ett tunt lager Nubar Night Sparkle över sig. Ton-i-ton och helt underbart gnistrande. Min optiker är alltid lika hänförd när jag kommer dit och av någon anledning har hon fått se samma typ av manikyr men i tre olika färger den senaste månaden. Dagens alltså, i vad hon kallade för "amerikanskt blått" och dubbade till sin favorit hittills. Passar bra när det är ett lack jag fått av en amerikansk tjej från ett amerikanskt märke, eller vad säger ni?

Mavala Pygmée

Publicerad 2010-10-12 23:11:51 i Naglar i grönt,


Det är oktober och både rosa och grönt är färger som i oktober får symbolisera viktiga saker, bröstcancerforskning och medvetenhet om depressioner. Jag har ju visat ett av de vackraste rosa lack som finns idag och då passar det väl utmärkt att kasta in något grönt i leken? Jag har ju inte så många Mavala lack men det här är ett jag inte skulle vilja vara utan. Pygmée!


Visst är det en underbar nyans av grönt? Varmt och murrigt olivgrönt med brunton. Mums! Jag är svag för den här nyansen även om den skär sig mot min hudton. Vem bryr sig om sådant egentligen? Inte när lacken är som detta! Glasblankt, lättlackat, opakt med två tunna lager och alldeles helt fantastiskt underbart! Pygmée måste vara det snyggaste lack mavala någonsin gjort!

Och inköpsstället är min tyska favorit bland nagellacksshoppar: www.nagellack-shop.de

Zoya Gloria

Publicerad 2010-10-12 07:56:35 i Naglar i rosa,


Gloria! Gloria! Oj, oj... Vilken snygging hon är!


Zoyas rosa och glitterspäckade Gloria är en ny favorit på den rosa fronten för min del. Det är verkligen gnistrande och man ser både guld, rosenrosa, magenta och lila i det. Det är svårt att bestämma om det är varmt eller kallt i tonen för det skiftar en del med ljuset. Det är alltid snyggt alla fall!

Här ser ni henne i ljuset från fönstret mot en bakgrund av mina plommonlila gardiner och min marockanska lampa. Ett ganska vanligt rosa säger ni? Inte då. Titta närmare!

Ser ni? Gnister, gnister, gnister! Mmmmm!


Jag som hävdade för inte så länge sen att jag inte var en rosa tjej. Jag tar tillbaka. Jag älskar rosa om det är som i Gloria! Dessutom är hon en fröjd att måla med och täcker med två lager. Som sina systrar utr Fire&Ice-kollektionen så inköptes hon från Le Polish Boutique där hon kostar $6.99.

Nytt i rougesamlingen

Publicerad 2010-10-11 21:33:26 i Emmas sminkväska,

Förrförra veckan fyllde jag 25 och eftersom min rougesamling ständigt strävar efter tillväxt, så passade jag på att köpa ett nytt rouge till mig själv då jag fick lite födelsedagspengar att förtidshandla för. Och inte vilket rouge som helst, utan det fantastiskt tjusiga bladrouget från the Body Shop, aka Cheek & Face Powder i färgen Berry. Jag tycker ofta att rouge med pressade motiv är fina, men suget brukar faktiskt avta efter ett tag så då slutar det med att jag inte köper dem. Detta vackra rouge har jag dock varit sugen på ändå sedan jag såg bilder på det hos P'ssion i somras och vad passar väl då bättre än att passa på och lyxa lite när man fyller år? Först hade jag funderingar på att endast ha det hemma och titta på det, men sen bestämde jag mig för att rouge trots allt gör sig bättre på kinderna än i lådan och jag har faktiskt testat det två gånger. FOTD med rouget kommer inom en ganska snar framtid ifall allt bara går som det ska. 245 kronor betalade jag för det för övrigt. Eller ja okej, mormor betalade 245 om vi ska vara petiga...

Zoya Jo

Publicerad 2010-10-11 20:19:30 i Naglar i blått,


Hej igen! Eftersom jag är inne på Zoya och dessutom blå lack från dem så kastar vi ut lite arkivinlägg från i somras. Samtidigt kan jag passa på att uppdatera er läsare med info om varför det inte blir något som helst smink från Sminkan. Jag är sjuk. Fortfarande. Var hos doktorn idag och är sjukskriven en vecka till. Sånt är livet... Nu kanske man kan hoppas på lite piggare dagar under veckan men än så länge är snor, hosta och rinnande, irriterade ögon del av livet. jag är dock pigg nog att måla naglarna igen så det kommer nya inlägg imorgon. Just nu blir det dock arkivet.

Zoya Jo är ett ganska sött ljusblått lack, periwinkle tror jag man kan kalla det, eller vintergröna på svenska men det ger ju helt fel associationer... Det fåniga är att jag har vintergröna i trädgården men den blommar typ hur tidigt som helst på sommaren så jag vet inte om jag har bilder på det. Alla fall inte på den här datorn.

Det är ett skimmerlack och det har förhållandevis bra egenskaper. Det tog två lager för att få täckning och det torkade hyfsat bra med Seche Vite. Inga problem alltså. Sen är det inte så perfekt som jag hade hoppats. Jag tycker om det men är inte hänförd. Ett mellanlack alltså.

Siri spanade in flaskan när jag fotade. Det här var på den gamla goda tiden då hon hade två ögon, men det ser man ju inte på bilden. Hon är fortfarande aktivt involverad i lackfotandet så egentligen är det ingen dramatisk skillnad.

 

Zoya Crystal

Publicerad 2010-10-11 10:21:07 i Naglar i blått,


Zoya Crystal är ett av de nya sparkliga lacken från Fire&Ice-kollektionen. Visst är det vackert! Och med helt rätt namn! Jag tycker det är ett väldigt vackert blått lack och det gillar bäst är att det inte är glitter i silver i det utan i guld!


Crystal är alltså en himmelsblå färg. Det är ett foil-lack (tror jag alla fall men som ni vet är jag ingen finish-expert) som gnistrar galet fint i olika nyanser av blått och så gultonat guld. Det är verkligen en skönhet som hade behövt lite sol för att få visa upp sin allra vackraste sida. Samma typ av finsih som Charla och Ivanka och de andra brudarna från Sparkle-kollektionen i somras alltså.

Två lager lack täcker, det är enkelt att måla med och torkar till rätt bra med Seche Vite. Efter en halvtimme klarar det det mesta men inte hack med hårda föremål rakt på lacket. Ganska normalt alltså. ;D
Ett utmärkt lack alltså, i en vacker och unik färg. Jag köpte mitt från Le Polish Boutique och jag rekomenderar den säljaren varmt för er eBay-nervösa. Zoya säljs tyvärr inte i Sverige, vad jag vet men de finns även hos e-tailers som Beverly Beaute.

Vampire Kiss och Sanctified Snow

Publicerad 2010-10-10 15:57:54 i Emmas FOTD 2010,

Jag är lite efter med mina FOTDer. Konstigt kan man tycka eftersom jag inte sminkar mig ordentligt så särdeles ofta, men jag är tydligen bättre på att sminka mig än vad jag är på att lägga ut sminket på bloggen. Här kommer i alla fall en kraftansträngning med en sminkning som är förhållandevis ny, jag bar den nämligen igår när Erik och jag var på stan. Det var en ganska tam shoppingtur, vi köpte bara kakor. Min andra mission var att hämta ut mina beiga trench från kemtvätten men de stängde tidigare än de andra affärerna så det misslyckades jag tyvärr med. Sminket såg hur som helst ut så här...

Hyn

Foundation: Bare Minerals Matte Golden Fair

Concealer: MAC Select Cover Up i NW20

Puder: Bare Minerals Mineral Veil

Rouge: MAC Mineralize Love Thing

Ögon

Ögonbryn: Wet n Wild Brow Essentials, den ljusa skuggan
Ögonskuggsbas: GOSH Love That Beige

Ögonskuggor: Overall Beauty Vampire Kiss

Highlighter: Overall Beauty Sanctified Snow

Eyeliner: Isadora Glossy Eyeliner

Mascara: Max Factor 2000 Calorie

Läppar

Läppstift: MAC Slimshine Bare



Här har jag kört en sminkning där Vampire Kiss fick utgöra grunden, den ligger i ett block över ögonlocket, en bit upp på brynbenet samt under ögat. Kanten blendade jag lite och sen applicerade jag Sanctified Snow som highlighter. Sanctified snow duttade jag sedan också lite ovanpå det hela för att addera lite skimmer och så målade jag min nya favorit, Isadoras glossy eyeliner, samt mascara, rouge och läppglans. Vampire Kiss är precis som de övriga skuggorna jag har testat från Overall Beautys Gabrielle Faust-kollektionen bra pigmenterade och lättjobbade, särskilt med tanke på att de flesta av dem är matta och matta skuggor över lag brukar ara lite knepigare än skimriga. Sen vet ni ju att jag är en tjej som gillar skimmer, men då är det ju himla bra att man kan dutta på lite skimmer i på sluttampen.

MAC Bad Fairy

Publicerad 2010-10-10 13:35:21 i Naglar - duokromatiska,


Kommer ni ihåg att jag visade den här flaskan förra veckan? Ja, nu har jag provat den och här kommer lite bilder på hur det ser ut på mig och några ord om vad jag tycker.

På bilderna tycker jag lacket blir mer orange-brunt än det är för ögat, när jag ser på mina händer kommer mer av den rosaröda färgen fram. Det är oavsett väldigt tydligt duokromatiskt. En bra effekt med tydliga skillnader som framkommer i de flesta ljus.


Det är oerhört skimrande. Det är vackert tycker jag och i kombination med de glödande färgerna ser det ut som lava och eldslågor på fingertopparna. Inte illa det heller. Det är verkligen jättefint att titta på!


Som vanligt blir jag dock besviken på MAC eftersom lacket är segt och svårapplicerat, tjockt och torkar sakta och dessutom kommer med en pensel från helvetet. För det priset som MAC tar borde de kunna göra något bättre. 180 kronor kostar lacken, det är mer än för ett OPI, och då förväntar jag mig ett riktigt bra lack. Jag har tre nagellack från MAC och inget imponerar. Okej, jag kanske har misslyckats med mina köp och man ska inte döma ut ett märke efter bara några få tester, men det är ändå trist. Priset gör att sannolikheten för att jag ska köpa fler lack minskar om de jag har provat hittills är dåliga ur lacksynpunkt. Jag hade tänkt köpa alla Venomous Villain-lacken för de har så coola namn men nu har jag bestämt tagit mitt förnuft till fånga. Jag tror Golden Leaf eller Iris Dust från Nubar är väldigt lika det här lacket och då vet man att man får kvalitet för pengarna. Välj något av dem istället.

Nubar Sultry red

Publicerad 2010-10-09 14:15:44 i Naglar i rött,


Nubar Sultry Red är ett av de lack jag fått köpa i efterhand för att fylla upp min kollektion av Risque Red. Både jag och Emma vill ju ha varsin komplett kollektion av Risque Red för de här lacken är så jäkla bra! Perfekta att måla med, vackert glow i skimmerlacken och vem kan motstå röda nagellack egentligen?


Sultry är precis som sina syskon ett lack som kan täcka med ett lager men tjänar på två. Färgen är en lite rosatonad röd, som hallonbåtar fast intensivare. Supersmidig formula att måla med, torkar snabbt och är perfekt helt enkelt! Sen är mina favoriter från den här kollektionen fortfarande Fiery Red och Enchanting Red men jag måste säga att skulle jag bara få behålla fem röda lack så skulle nog alla vara från Nubar. :D

Savina Black Pearl

Publicerad 2010-10-08 23:48:26 i Naglar - duokromatiska,



Jaha, här sitter jag och hostar. Eftersom jag ändå är uppe kan jag ju bjuda på lite lackskönhet. Mer arkivinlägg alltså. Savina Black Pearl är ett helt underbart duokromatiskt lack som mina bilder tyvärr inte gör rättvisa. Först målade jag kladdigt, sen försökte jag rensa upp när jag blev missnöjd med bilderna och det blev inte bättre av det, bara mer infärgad hud, liksom. Inte bra... Men om ni tittar på färgspelet i lacket isället och bortser från mina missar så ser ni att Savina lyckats bra med att skapa en duokrom. Jag älskar det här lacket!


Smutsigt gråblått, aquablått och lavendel i en harmonisk och ljuv förening! Två lager täcker utmärkt och formulan är bra! Savina verkar vara ett lite ojämnt märke eftersom några av deras lack som jag provat har varit väldigt tjocka och svåra att måla med medan andra är utmärkta. Är ni försiktiga skulle jag rekomendera att ni hittar swatcher på lacken före köp. Jag har fått blodad tand nu och kommer säkert köpa många fler i framtiden och jag har flera som jag provat men som inte kommit ut på bloggen än. Rimligtvis finns även andra som skrivit om lacken om man letar lite. Det här kan jag alla fall rekomendera för det är oerhört fint på naglarna och har inga konstigheter för sig vid lackning! Enda nackdelen är att det blir synliga penseldragsmärken i det, som ni ser.


BB Couture Saturday Night Fever

Publicerad 2010-10-08 21:39:25 i Naglar i grönt,


Det är ju Depression Awarness Month, som många bloggar redan påpekat, och då är det grönt som gäller. Grönt är ju min favoritfärg på nagellack och jag har arkivet fullt av gröna lack som jag tänkt visa er. Jag passar på nu när jag är sjuk och ändå inte har något nytt att bjuda på. Här kommer ett inlägg från i somras.

Ett av BB Coutures många gröna lack är Saturday Night Fever. Det är väldigt mörkt grönt och innehåller glitterkorn. Vackert, visst, men inte topp fem av mina gröna.

Det är glossigt och härligt i finsihen men tillräckligt mörkt för att i vissa ljus tas för svart. Helt klart ett lack mer lämpligt att bära på sommaren i det strålande solljuset än på vintern alltså, om man vill se färgen tydligt. Det är dock grönt nog för att man ska uppleva det grönt i klart dagsljus utan problem.

Glittret är också tydligt. Det är inte så tätt packat utan fördelas ganska glest på nageln men det är tillräckligt tydligt för att man ska märka av det även på en armslängds avstånd. Basen är inte skimmer utan kräm så lacket borde bo i glitterlackskategorin kanske, men jag tycker inte det glittrar tillräckligt för det så jag lägger det i skimmerkategorin så länge.


Två lager lack är det på mina bilder. Lite rinnigt är det men fungerar rätt bra att måla med.


 

Zoya Tiffany

Publicerad 2010-10-08 08:53:49 i Naglar i korall&persika,


Jag är fortfarande inte frisk men jag har alla fall orkat lacka om och fota naglarna. Har ju verkligen längtat efter att prova de Fire&Ice lack som jag fick hem i veckan. Det regnar ute så tyvärr kan jag inte visa Tiffany till hennes fulla fördel. Hon är en skönhet, tro mig! Jag älskar den lite persikorosa tonen och hon har ett fantastiskt skimmer! Massa små glitterpartiklar i rosa, guld och rött. I vissa ljus tycker jag mig se lite grönt och lila också. Magiskt!


Helt solskensbefriat alltså, men samma typ av lack som favoriterna från sommarens Sparkle collection och vi minns ju alla hur vi älskade dem! Charla, Ivanka och Alegra köpte jag ur den kollektionen och det har jag verkligen inte ångrat. Ur Fire&Ice vill jag ha alla. Mums! Färgerna är underbara! Bara  idén att göra ett persikorosa foillack! Så ljuvligt, så sött, så feminint men finishen tar det till en annan nivå och gör att till och med en sån som jag, som inte har ett sött ben i kroppen, ändå älskar det!

Jag hoppas mina bilder kan visa något av det skimmer som finns i lacket. Det är helt otroligt. Två lager, lättlackat som en dröm, snabbtorkande också och ja, problemfritt helt enkelt. Kärlek! Jag ska definitivt ha alla lacken ur kollektionen! De finns ganska lättillgängliga på eBay, jag köper från Le Polish Boutique men det finns fler säljare så klart. Jag gillar min säljare för hon är snabb och trevlig att ha att göra med så jag rekomenderar henne gärna!

Lite varmare ljus på bilden ovan.

Ser ni hur gnisterfint det är! Helt otroligt! Vi avslutar med en detaljbild så man ser hur det är uppbyggt.

China Glaze Drive In

Publicerad 2010-10-07 20:05:11 i Naglar i rött,


Vi kör på idag med ännu ett arkivlack från Retro Diva-kollektionen. Lite sommarkänsla också i oktoberregnet eftersom inlägget är från i juli. Då skrev jag så här:
Jag tänker bildspamma igen med ännu ett lack. Rött är så vansinnigt vackert! Idag är det ett lack från förra årets höstkollektion, Retro Diva, från China Glaze. Lacket heter Drive In och är ett klarrött lack med varm underton och massor, massor av skimmer.

Oerhört vackert är det, både i sol och i skugga. Det har en sorts glow i sig som är helt trollbindande. Lacket är enkelt som bara den att måla med, kladdet beror på skakiga händer, inte dålig formula.


Jag kan inte säga så mycket mer, mest bara visa alla bilder. Det har inga nackdelar jag kan komma på utan är ett utmärkt lack. Det kan täcka med ett lager, jag bär två här mest för att jag föredrar det. Det torkar normalsnabbt med Nubar Diamont. Glansen är otrolig.

Lite solskensbilder. Det är så fantastiskt fint!


China Glaze Cruisin'

Publicerad 2010-10-07 15:12:05 i Naglar i orange,


Hej allihop! Jag lever men är ordentligt sjuk, sover mest hela tiden och ja, jag borde gå till doktorn men orkade inte ta mig iväg idag. För ovanlighetens skull är jag för förkyld och trött för att måla och fota naglarna. Ett utmärkt tillfälle att tömma arkivet något alltså. Jag börjar med Retro Diva-lacken jag swatchade i somras. Så här skrev jag då:
En aningens svårbestämd färg är det här, Cruisin' från China Glaze Retro Diva. Är det orange eller koppar? Jag vet inte, men det är vackert! En färg som lyckas vara både ljus och dämpad på samma gång. Den har precis som de andra Retro Diva-lacken en sorts glow som gör det superfint att titta på i alla ljus.


Det är två generösa lager nagellack jag har här och lacket torkar fort. Det har inga problem vad gäller egenskaper alltså. Det är verkligen en liten juvel bland höstlacken precis som resten av den här kollektionen. Det är synd att Retro Diva inte fick mer uppmärksamhet när den kom. Jag missade den nästan, köpte bara ett fåtal lack först, men nu är alla lacken mina och jag är väldigt förtjust i dem allihop. Det är vackra lack med fantastiskt skimmer och glow och dessutom lätta att lacka med och utan större bister vad gäller torktid eller antal lager som behövs för täckning.

Nytt i lacklådan!

Publicerad 2010-10-06 16:19:25 i Nytt till lacklådan!,


Titta vad brevbäraren pressade in genom mitt brevinkast idag! Fyra av Zoyas nya Fire&Ice-lack! Är de inte helt underbara! Jag skaffade mina från Le Polish Boutique och tro mig, jag ska ha de två återstående färgerna också för de ser helt magiska ut! Jag önskar jag hade energi nog att prova dem direkt men det har jag inte. Feber och hosta som ni vet, och jag känner mig rätt ynklig. Är alla fall sjukskriven, igen, till och med fredag så jag får vila upp mig lite. Lyckades vara frisk i två veckor typ...

Tillbaka till lacken. Så här ser de ut i rumsbelysning. Jag tror bilderna kompletterar dem i dagsljus ganska bra för vissa nyanser av skimret kom fram bättre i det varmare ljuset. Det är inga fantastiska bilder men de får duga för nu.

Lisa

Tiffany

Gloria

Crystal
Helt magiska lack alltså! Jag är superexalterad! Vad tycker ni? Vill ni ha dem? Ska ni köpa dem? Hos Le Polish Boutique kostar de $ 6.99 vilket är under femtiolappen. Väl värt säger jag!


Fler saker pressades in genom inkastet. Den här lilla skönheten kom också idag, inropad från eBay.

Bad Fairy. Man måste ju bara ha ett lack som heter så! Kommer från Venomous Villains-kollektionen som släpptes nu i höst. De andra lacken var också snygga men jag tror jag har dupes till dem. Om det här är okej att måla med så kanske jag ändå slår till för de roliga namnens skull.

Och slutligen ett jättepaket! Kellie Gonzo som driver bloggen Also Known As... har swappat lite lack med mig och här är skönheterna som hon valt ut åt mig!

Visst är de fina! Fyra Pure Ice, ett Hard Candy och ett Confetti! Alla färgerna är jättevackra!

Hard Candy Lava, Confetti Smitten, Pure Ice French Kiss

Pure Ice frosted Ice, Calypso och Rio

En fantastisk dag vad gäller nagellack! Nu ska jag rulla ihop mig i min säng igen och försöka sova lite till. I bästa fall får jag med mig katterna som sällskap. Hörs snart!

Aftermath & Centaur

Publicerad 2010-10-05 21:16:42 i Emmas FOTD 2010,

Här kommer en liten sminkning som jag hade för snart två veckor sedan när vi hade klinikdag och var ute och åt med jobbet. Det är en väldigt enkel sminkning, men jag hade väldigt bråttom då vi hade varit ute i svampskogen till ca 16.30 och middagen började 19.00. Sen ville jag inte vara allt för dramatisk heller, jag brukar bara ha en enkel bassminkning på jobbet och kände inte för att chocka på med allt för mycket färg bland mina kollegor, alltså gjorde jag en sminkning med vackra guldgröna Centaur från Taylor Made Minerals och fina kallbruna Aftermath från Gabrielle Faust by Overall Beauty.

Hyn

Foundation: Bare Minerals Fairly light

Concealer under ögonen: MAC Studio Sculpt Concealer

Concealer i ansiktet: Everyday Minerals Intensive Fair

Puder: Bare Minerals Mineral Veil

Rouge: MAC Mineralize Pleasantry (tror jag)

Ögon

Ögonbryn: Clarins Retractable Brow Definer 003
Ögonskuggsbas: GOSH Love That Beige

Ögonskuggor: Centaur Taylor Made Minerals Overall Beauty

Highlighter: Hourglass Sand Gabrielle Faust by Overall Beauty

Eyeliner: MAC Fluidline Blacktrack

Kajal: Elisabeth Arden Smokey Black

Mascara: L'Oreal Double Extension Beauty Tubes

Läppar

Läppglans: MAC Slimshine Bare



På en bas av Love That Beige ligger Centaur på inre halvan av ögonlocket och Aftermath på den yttre. Highlighter är Hourglass Sand och så har jag mascara, kajal och eyeliner på ögonen också. Enkelt, men ganska trevligt tycker jag det blev. Dessutom så gillar jag skuggorna väldigt mycket, Centaur är en av de allra grymmaste skuggorna jag vet, har ni inte testat den så måste ni faktiskt göra det, den är gudomlig, ingen skugga är så bra. Jag väntade själv himla länge med att köpa den för jag tänkte att äsch, så fantastisk kan den väl inte vara? Jag hade fel, gör inte om mitt misstag, köp Centaur! Även Aftermath är en alldeles strålande skugga, verkligen en perfekt neutral med härlig pigmentering. Dessutom är den rätt unik i min samling, vilket såklart är fånigt eftersom den är en neutral skugga som alla borde ha, men jag har inte alls många matta bruna skuggor faktiskt. Är ni sugna på att köpa så kan ni handla Centaur här och Aftermath här.

 

American Nails #661

Publicerad 2010-10-05 17:47:38 i Naglar - flakes,


Här kommer ett arkivinlägg så ni inte känner er bortglömda. Jag har fått tillbaka min förkylning och har nu 39 graders feber och hosta så det blir nog bara arkivmaterial ett tag. Jag har säkert hundra nagellacksinlägg att ta av så ni märker nog ingen skillnad, men då vet ni varför sminket helt uteblir. Eller Emma kanske rycker in?

När jag skrev det här var det ett för mig nytt märke. American Nails. Spännande, eller vad tycker ni? Det är ju alltid roligt att hitta nya nagellack! Det här är ett flakelack dessutom med röda flakes i en blå skimmerbas.


Här är det ett lager av flakelacket över en befintlig manikyr med Depend #204. Jag tycker effekten blev överraskande snygg! En åskig mörkblå med silverskimmer och rödglimmande flakes. I vissa ljus kommer det, som nästan alltid med flakelack, fram en lite grönaktig ton.

Så, vad tycker ni? Är det här ett lack i er smak? Jag ska hålla utkik efter fler American Nail-lack när jag surfar världens alla webshoppar för nagellack för jag fick i alla fall mersmak! (Och efter det här inlägget har jag införskaffat en tre-fyra till som jag har testat och dem är alla fina!)

Glitter Gal Red 2

Publicerad 2010-10-05 06:15:10 i Naglar - holografiska lack,



Jag kallar den här flaskan för Glitter Gal Red 2 för jag har ju ett annat Glitter Gal Red men i en annan nyans och med grövre holografiska partiklar. Det gamla röda, eller ettan, har en mycket mer rent röd färg medan det här enligt mig borde kallas rosa. Vad säger ni?

Det blir så klart ett fullständigt galet bildspam för även om jag hade lite höstsol så räcker det ju inte på långa vägar för att visa hur fint lacket är. Det är en tydlig holografisk regnbåge men i rött, lila, orange och blått, så som det brukar när lacken har djupare färg. Det blir typ som på TMI eller Wild at Heart.


Ja, en miljon bilder alltså. Det här är ett lättlackat lack. Bra kontroll, bra formula, bra torktid. Täcker lätt med två lager. Utmärkt lack alltså och med en härligt intensiv rosaröd färg. Har ni letat efter ett holografiskt lack med lite mer röd ton så är det här absolut att rekomendera. Det andra, ettan, har inte lika tydlig regnbåge men är å andra sidan ett riktigt klarrött utan att luta mot rosa.

Lite mer bilder...

H&M Envy Me

Publicerad 2010-10-04 18:11:25 i Naglar i grönt,


Det blir inget smink, som ni märker. Vi får hoppas på Emma vad gäller den biten. Jag har återinsjuknat i någon trist förkylning med hosta och feber. Släpade mig till jobbet men är tveksam till att jag orkar imorgon. Håller tummarna att det släpper över natten för jag VILL jobba. Vill, vill, vill!!!
Medan vi väntar på smink så passar jag på att visa ett nagellack! H&M släppte i höst några riktigt snygga skimmerlack, bland annat det här, Envy Me. Jag vet att ni sett det förut men det här är mina bilder av det.


En mörkgrön med kall ton och mycket skimmer är Envy Me. Riktigt snygg faktiskt men efter att jag lugnat ner mig lite från min första överexaltation så ser jag att det har likheter med andra lack jag har, så klart. Vore konstigt annars med den mängd gröna lack som faktiskt bor i mina lådor. Det är alla fall väldigt snyggt och dessutom täcker det med ett lager och har på alla sätt bra egenskaper. Bra jobbat H&M!

Essie Great Expectations

Publicerad 2010-10-04 05:45:22 i Naglar i svart, grått, silver,


Essie Great Expectations har jag velat ha sedan jag såg Adrasteiahs bilder av det för många, många månader sedan. När jag hittade det på Le Polish Boutique så var jag så klart tvungen att slå till och här ser ni det på mig. Inte lika perfekt som hos Adrasteiah men en färg med potential att se oerhört fräsch och välvårdad ut.


Det här är tre lager. Ett lager är perfekt om man gör en fransk manikyr och vill ha en mjuk, lite gråtonad nagelbädd och två lager är snyggt om man klarar transparensen men det gör inte mina naglar, tyvärr. Mina naglar är hemskt missfärgade, speciellt tipparna, från den period jag hade NailTek II som stärkare/baslack. Nu använder jag Seche Rebuild och naglarna är betydligt mindre gulfärgade men det är svårt att helt undgå det när man använder färgade lack varje dag. Jag hade så klart kunnat buffa lite och fixat så men jag gillar inte att göra sådant "i onödan" och det är så sällan jag har så här ljusa, skira lack.

Tre lager ger alltså en opalglaslik, mjölkig gråton som jag tycker är riktigt attraktiv. Lacket är utmärkt i sina egenskaper och torkar fort. Rekomenderas varmt till alla er som vill ha diskreta lack. $5.00 hos "min" eBay-säljare, vilket är ett hyfsat bra pris för Essielack. Riktigt bra till och med!

Mavala Cedar Green

Publicerad 2010-10-03 15:38:00 i Naglar i grönt,


Mavala Cedar Green. Jag är djupt, djupt förälskad i dig!

Visst är det en vacker grön! Djupt, djupt skogsgrön med små skimmer som ger det liv. Det finns så många riktigt mörkgröna krämlack, som Here Today Aragone Tomorrow av OPI och Envy från Zoya. De är alla krämlack. Här ser vi samma sak i skimmer. Mavala! Wow! Det här är det bästa ni någonsin gjort!


Tre tunna lager på bilderna. Slarvigt påmålat jag vet... I solljuset ser man skiftningarna i färgen och det ljuvliga skimret. I mindre starkt ljus blir det ett nästansvart lack med hemligt skimmer. Bär det i solen alltså! :D

OPI Shim-merry Chic

Publicerad 2010-10-03 09:54:17 i Naglar - flakes,


Ni som har scrollat till morgonens första inlägg har sett min manikyr från igår eftermiddag. Den jag inte gillade och sedan sabbade då den inte hunnit torka. Jag ägnade sedan kvällen åt att se på film med nakna naglar innan jag slutligen bestämde mig för att prova ett av mina bortglömda OPI minilack från förra årets julkollektion. Jag har för mig att jag i veckan svängt förbi någon nagelblogg som visade något av de lacken och det måste ha skakat igång mitt minne av den här lilla asken med fyra oprovade lack. Shim-merry Chic valdes ut, fråga mig inte varför när jag hade min manikyr med Golden Spurs i färskt minne.


På bild känns den inte alls så hemsk som på naglarna. Igår innan jag gick och lade mig var jag övertygad om att färgen mest liknade valpbajs med osmälta bitar av morot i. Jag får tydliga flashbacks till min labradorvalp 1986... Faktum är att när jag tittar ner på naglarna när jag skriver detta så är det fortfarande det jag ser. Jag älskade verkligen min hund, tro inget annat, men jag vill inte komma ihåg henne på det här sättet. Det här måste vara ett av mina fem fulaste lack...

Kameran lyckas alla fall plocka fram lite mer ur lacket och jag tycker mig se både brons, olivgrönt och guldbrunt och flakesen i det verkar ha fler nyanser än den lite dämpade orange jag uppfattar med blotta ögat. Skulle jag se mina bilder på någon annans blogg skulle jag nog köpa lacket  med en tanke att det är unikt (ja, det är det) och har en grön ton (nej, den ser jag inte IRL) och att det kanske skulle vara snyggt på mig (NEJ!!!) så jag hoppas verkligen ni inte skyller på mig om ni trillar dit.

Det här är tre lager av segt lack som torkar långsamt. Inte ens formulan kan man se som något plus alltså. Jag säger bara det, den här miniflaskan på 3,75 ml kommer nog inte ta slut i brådrasket.

China Glaze Golden Spurs

Publicerad 2010-10-03 09:32:57 i Naglar i guld, koppar, brons,


Jag fick en fråga för ett tag sedan om jag inte kunde göra en sammanställning av Rodeo Diva-kollektionen också så man får dem samlade. Jag hade redan startat då och samlat mina gamla bilder i ett inlägg men saknade Golden Spurs. Innan jag hann fixa det så var Scrangie framme och gjorde det inlägg ni efterfrågade, alltså sammanfattningen av Rodeo Diva. Nå, nu kommer min också. Och Retro Diva jobbar jag också på om ni undrar så håll ut så kommer det en sammanfattning av den med. Det roliga med det är att själva inläggen om lacken ännu är i arkivet. ;D


Golden Spurs är ful på mig. En ganska mörk kamelbeige färg med skimmer i. Jag tycker Classic Camel från Vintage Vixen klär mig bättre än det här. Nej, inte min favoritfärg. Men kul att ha kollektionen komplett. Det är tre lager av lacket, det har samma usla formula som alla China Glaze hade på den tiden med rinnande, pölande och kladdiga lack som torkar segt dessutom. I och för sig var den här formulan förhärskande överlag när alla blev B3F...
Hur som helst, jag hade tänkt bära detta som manikyr och se om jag vande mig vid färgen men så klart var det inte torrt efter flera timmar ens och så blev hela tummen ett dragspel. Nu vet jag inte vad jag ska ha för färg men häng kvar så kommer snart något spännande. :D

Nubar Enchanting Red

Publicerad 2010-10-02 15:57:55 i Naglar i rött,


Förra sommaren när Nubar skulle släppa sin fantastiska kollektion Going Green hände något för mig helt oväntat. Jag fick ett mail från deras PR-ansvariga i USA. Hon frågade om jag ville prova lacken, och det ville jag ju. Dels älskar jag grönt och dels hade jag redan då ett passionerat kärleksförhållande till Nubar. Dessvärre var Nubars lack ganska dyra att köpa även från USA så jag hade inte så många lack som jag hade velat, om ni förstår hur jag menar, men jag vårdade ömt varenda flaska jag skaffat. Nubars lack kostar hos Nail de Royal $7.5 vilket är runt femtiolappen medan ett China Glaze kostar runt $2.5 och ett OPI ca $4.5, som jämförelse. I Sverige kostar ett Nubarlack runt en hundring, något mindre om man handlar från Nail Mail denna månad som är NUBAR-månad!!

Idag får vi våra Nubar-lack som utskick via deras återförsäljare i Sverige, Nail Shop, men som sagt så händer det ändå att jag köper lack. Nu senast blev det Enchanting Red från Risque Red-kollektionen. Varför kanske ni undrar nu. Jag har ju fått hem Risque Red och jag älskade dem alla. Jo, för jag och Emma har ju tidigare delat på kollektionerna och när vi splittade Risque Red föll Enchanting Red och Sultry Red på hennes lott. Ja, då får man köpa till dem i efterhand helt enkelt. Emma önskade sig Torrid Red ur samma kollektion som födelsedagspresent, hon fyllde 25 förra veckan, så när jag ändå var på gång så tog jag och kompletterade min egen samling med Enchanting Red och Sultry Red. Vartefter jag har råd ska jag komplettera Fortress och Prisms också för tro mig, Nubar gör bland de bästa lacken formulamässigt som det finns. Och det säger jag inte för att de är det enda företaget som skickar samples till mig utan för att det är min åsikt sedan länge.


Enchanting Red är ett underbart, mörkrött lack som i vissa ljus tycks svartna i kanterna. Det täcker perfekt med två lager, torkar fort och är oerhört metalliskt i finishen. Jag älskar det! Den här och Fiery Red är mina favoriter ur kollektionen. :D

Så in på Nail Mail och välj Nubarlack nu. Det är Risque Red och Venetian Glass som gäller denna månaden, och de matta från Night Sky-kollektionen. Alla finns swatchade här på bloggen om ni vill kolla in något lite extra.


Klean Color Catch Me

Publicerad 2010-10-02 15:10:17 i Naglar i blågrönt&turkos,


Klean Colors krämlack Catch Me är helt suveränt när man har bråttom. Det är ett lack som täcker med ett enda lager och torkar på minuter. Här  hade jag tänkt swatcha det så det är inget under- eller överlack, men jag föll för färgen och lät den sitta kvar en dag. Det höll riktigt bra. Inte så slitet och matt som jag väntade mig eftersom jag inte brydde mig om överlack när det redan var torrt. Så, ett lager lack alltså.


Enda nackdelen är att varje skavank i naglarna syns tydligt när det inte är underlack under det, men det kan man ju inte lasta Catch Me för. Nej, vill man ha ett rent turkost krämlack med superegenskaper ska man absolut kolla in det här. Dessutom luktar det som Basset's vingummin. Ja, ja vet, jättekonstigt, men det gör det. Som de svarta faktiskt om vi ska vara petiga. Som vanligt skaffade jag mitt Klean Color-lack från min nya favoritshop på eBay: le Polish Boutique.

Partysuddig

Publicerad 2010-10-02 09:48:32 i Eotd med lösgonfransar 2010, Sminkans EotD,


Superusla bilder. Jag hatar när det blir så. Det är inget kul att visa smink och naglar när bilderna suger... Det här är alla fall en festsminkning från i fredags. Hoppas ni gillar den trots bildkvaliteten...

GOSH! Stiftskugga som bas. Sen är det Brite Birds Purple Chopper som jag använt på yttre delen av ögonlocket och Molten från Pure Luxe på inre delen. Magic Copper från Makeupcosmetics som highlighter. En svart kajalpenna användes som inliner och så lades guldglitter i en sträng under ögat. Långa lösögonfransar fästes och så målade jag mascara. Det var allt. Lite festligt ser det väl ut?

Color Club Soft as Cashmere

Publicerad 2010-10-01 15:46:45 i Naglar i brunt,greige,beige,



Soft as Cashmere är ett av höstens lack från Untamed Luxury-kollektionen från Color Club. Color Club brukar ju vara ett av mina favoritmärken vad gäller formula men faktum är att jag tycker de här lacken är något sämre än de brukar vara. Jag har provat tre och de har alla varit lite segare och mindre lätta att få ut jämnt på nageln.


Soft as Cashmere är en beigegrå färg med en aningens grönt i sig. Det är en snygg färg men som ni ser är den lite flammig på mina naglar. Det här är två lager, något jag brukar komma undan med när det är Color Club, men det här lacket behöver nog tre. Det är lustigt eftersom fomulan är tjockare än vanligt men nu är det som det är... Två lager alltså och lite svårt att få jämn täckning. Torktiden är helt okej så förmodligen är tre lager inte allt för vanskligt att köra på men som sagt, lite besviken är jag. Bra glans dock.

Nfu Oh #71

Publicerad 2010-10-01 15:43:10 i Naglar i grönt,


Nummer 71 från Nfu Oh är ett foillack och det är vackert. En gulgrön nyans som påminner om lindblom eller den första, skira vårgrönskan. 


Superlättlackat är det, ett lager täcker och det torkar fort. Jag är förtjust! Färgen är snygg men ändå lite edgy. Vad mer kan man säga? Ett lack jag är glad att äga!

Septemberkavalkad

Publicerad 2010-10-01 05:58:23 i Kavalkad,

Det är redan första oktober. Tiden rusar iväg. Vi börjar den nya månaden med att avsluta den gamla med en lite återblick. Sminkan har ju sedan ett år eller mer tillbaka blivit mer och mer en nagellacksblogg men målsättningen har varit att bjuda på smink en gång varje dag alla fall. Alltså, att inte ta bort sminket men bädda in det i nagellack. Det har itne hållit den här månaden. Det blev 18 sminkningar från mig. Det som har varit aktuellt för mig i sminkväg är de nya mineralögonskuggorna från Overall Beautys Gabrielle Faust-kollektion och så har jag använt mina paletter, 120 paletten från Manly och den egenkomponerade med matta Hot Pots från Coastal Scents.
Inspirationen har dock inte varit på topp utan sminket har känts lite motigt. Inte ens boktemat har ryckt upp mig helt... Nå, vi får se vad den nya månaden bjuder.
1.
2.
3.
4.
5.
6.

Emma har varit lika vacker som vanligt. Jag har här tagit mig friheten att lägga till en bild hon själv inte valt. Jag dubblade hennes bilder på boktemat där hon tolkade Mab för den sminkningen är ju så enastående vacker, plus att strassen är olika på de båda ansiktshalvorna så jag tycker den förtjänar två bilder...
1.
2.
1.
2.

Om

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela