Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Färgglad sminkning med Makeupcosmetics, MAC och Golden Rose

Publicerad 2009-06-29 12:59:14 i Emmas FOTD 2009,

På sminkfronten är det jäkligt dött just nu tyvärr. Jag skulle gärna sminka mig, men kanske inte klockan 6 på morgonen när jag hasar mig upp för att gå till jobbet. Och ja, sen är jag helt enkelt lite för lat, det är bekvämt att hasa runt osminkad på sommaren, så jag unnar mig själv det just nu. Vissa dagar känns det dock kul att plocka fram grejerna, och i fredags var en sån dag. Jag kände egentligen bara för att ha lite färg, valet föll på rosa, blått och grönt. Sminket blev således väldigt enkelt, två färgade skuggor, en highlighter och så en blå eyeliner. Jag tycker att det blev rätt fint faktiskt.


Hyn

Foundation: Kanebo Sensai Cellular Performnce Cream Foundation Special CF 11

Concealer under ögonen: Maybelline Dream Mousse Concealer 04

Concealer i ansiktet: Everyday Minerals Intensive Medium       

Puder: I.d. Tinted mineral Veil

Rouge: I.d Warmth och MAC Mineralize Duo Love Rock

Ögon

Ögonbryn: Clarins ögonbrynspenna Lightest Brown
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance
Ögonskuggor: Golden Rose 108 (ljusgrön) Makeupcosmetics Play

Highlighter: Makeupcosmetics July

Eyeliner: MAC Fluidline Royal Wink

Kajal: Elisabeth Arden Smokey Black

Mascara: L'oreal Double Extensions Beauty Tubes

Läppar

Läppglans: Golden Rose Diamonds Lipgloss 01


Rosa play från MUC på inre halvan av ögat och en grön skugga från Golden Rose på den yttre halvan. Skuggorna suddade jag samman lite och därefter applicerade jag lite highlighter, July. När skuggorna var på plats målade jag en linje med Royal Wink, en flera år gammal Fluidline från MAC. Royal Wink är rätt kul, den blir så skrikblå att den nästan ser ut att vara ditmålad i Paint, jag kan dock garantera att så inte är fallet. När eyelinern var på plats målade jag en tunn linje med kajal under ögat, samt mascara på fransarna. Kinderna fick några tag med dels Warmth, samt även lite Love Rock. Rätt trevlig sommarkombi tycker jag, det blir inte karamellrosa, men heller inte bara brunt. Slutligen målade jag läpparna med ett av de glittriga läppglansen från Golden Rose. Supertrevliga är de glansen, väldigt fint glitter som mest ser ut ljusreflekterande partiklar, precis som jag vill ha mina glittergloss!


Avslutningsvis så kastar jag med en bild där jag har glasögon. Jag har sällan glasögon i kombination med mer än vardagssmink, men nu har allergisäsongen dragit igång för fullt och då blir det mer glasögonbärande än vanligt.

Mer blått på naglarna. DV8.

Publicerad 2009-06-27 14:00:25 i Naglar - holografiska lack,


Hallå allihop! Här kommer mer blå naglar. Egentligen är det synd att ta bort Blue Paradise, men det blev lite, lite slitet när jag skurade huset igår eftermiddag. Jag har storstädat för att fira att jag igår äntligen fick en riktig WC i stugan! Hurra för det! Men jäklar vad pengar det går till sådant... Jag är en pank Sminka nu, men med spolknapp och kommunalt vatten och avlopp! ;D

Ja, nytt nagellack idag alltså. Ett gammalt hololack från China Glaze OMG!-kollektion. DV8. jag har visat det så många gånger förr, men nu får ni se det med lite rosor som omväxling. Det är himla fint i solen faktisk. Jag är lite förvånad för jag har tyckt det varit halvmesigt innan, men i gassande sol blir det riktigt vackert! Ett lager täcker och det torkar på någon minut. Ett bra lack, alltså!

Om ni undrar varför jag är så osynlig på era bloggar så kan jag berätta att min laptop är på lagning och min nya dator och mitt mobila bredband inte kommer överens. Jag åker ur internet hela tiden och hinner därför sällan kommentera er. Ledsen för det, men hoppas på bättring när laptopen kommer hem igen.

Och, till sist en liten påminnelse angående NAIL MAIL:

Från Vacker & Underbar:

Jag hoppas också att Rescue Beauty Lounge kommer bli en riktigt rush - för jag kommer göra som med NfuOh. Jag väljer ut 9 lack till de olika kategorierna och så får ni också välja fritt av alla deras lack. 

                  


Blue Paradise

Publicerad 2009-06-26 00:08:30 i Naglar i blått,


Sanna på MakeUp my Lack hade blå naglar nyligen och det fick mig att känna ett kraftigt sug efter ett av mina favoritlack, China Glaze Blue Paradise. Blått och sommar passar så bra ihop, eller hur! Ni får se den med en av mina vita rosor som blombonus. Lacket har ni så klart sett förr på min blogg och även andras, men man kan väl aldrig få nog av det?

Blue Paradise var del av China Glaze blå kollektion, Bahama Blues, som kom förra sommaren. Jag vet att Emma är rätt mätt på blått, vi pratade faktiskt om det så sent som igår, men jag är inte det! Blått är verkligen vackert och det här lacket är ett av mina finaste blå. Har ni inte detta så skaffa det! Se på den satinlika lystern! Samma som i de blå byxor Agneta bar när hon sjöng Waterloo!

Klicka gärna upp bilderna så ni kan se hur enastående denna blå färg faktiskt är! Ja, rosen också så klart. ;D
Blue Paradise är ett paradisiskt lack. Det täcker med ett lager, det är lättlackat och flyter ut fint på nageln. Det torkar fort, alla fall med Poshé som jag använder just nu. Jag älskar det! Dethar inga nackdelar alls!

Nu undrar ni såklart om det finns något minus på listan? Nej. Det gör det inte. Jag anser detta vara ett av mina fem bästa blå lack. Lätt! Att det är så täckande gör det till en stark kandidat om prispallen och även färgen är ljuvlig. En klar, ren blå! Se hur fint det är i solen också på bilderna nedan:

BB Couture Iced Olive

Publicerad 2009-06-25 09:57:33 i Naglar i grönt,


Mer BB Couture på bloggen! Nu i min favoritfärg - GRÖNT! Vackra Iced Olive alltså!

Det här lacket är lite rinnigt men inte så att det kladdar. Det är också ganska täckande så man kan komma undan med ett lager, alla fall med små nagelstumpar som mina. Hoppas de snart växer ut och blir som förra sommarens... Nå, lacket pratar vi om. Det är alltså ganska täckande, men jag har två lager här. Det ville nästan bli för tjockt kan jag tycka, speciellt med överlacket på. Det påminner om keramikglasyr faktiskt. Men jag kunde ju strukit av penseln nogrannare.

Färgen är, som ni ser, en varm olivtonad grön med guldskimmer. Jag tycker det är makalöst vackert, men det finns de i familjen som har en avvikande uppfattning och kallar det smutsgrönt. Det har alla fall exakt samma nyans som löven i våra äppelträd. Åkeröäppelträdbladsgrönt alltså. :D
I solen ser man alla guldtonerna i det, men i skugga är det mer av mossiga mörkgröna dagrar. Ja, ni kan se själva. Nedersta bilden är tagen i full sol.

Nagellacket finns att köpa hos www.overallbeauty.com och man kan alla fall få hem sex stycken till en fraktkostnad under fem dollar. Kanske fler ändå.

BB Couture Psycho for your Love

Publicerad 2009-06-24 13:39:36 i Naglar i lila,


Här är ett av alla mina BB Couturelack som ju är min senaste vurm. Lila dessutom, vilket merparten av dem verkar vara, alltså i min samling. Undrar varför... Lila och gröna...

Det ni ser på bilderna är två lager Psycho for your Love, lila med skimmer i rosa och blått, och ett lager Poshé överlack. Det här lacket ser otroligt transparent ut till att börja med men två lager räcker faktiskt, förvånande nog.
Lättlackat och bra. Kanske en lite tråkig färg? Det känns ju som att man sett det förut, om vi säger så. Men, saknas ett lila lack med diskret skimmer i din samling så kan nog detta fylla det hålet. Ni hittar BB Coutures lack på Overall Beauty, en webshop med makalös kundservice och dessutom väldigt bra fraktkostnader. Rekomenderas av mig!
En bild tagen i skugga ska ni få också, här kommer den:

Pistol Twilight Equality

Publicerad 2009-06-23 14:14:27 i Eotd i grått och silver, Sminkans EotD,


På en bas av Sinful Colors vita stiftskugga lades idag Pistol (Silvergrå) från TMM, Islander (lila) och Snow Angel (Vitt skimmer) från MAD Minerals, Twilight (svart) från Paula Dorf samt Equality (Mellangrått skimmer) från Fyrinnae.

Först lade jag Islander på yttre halvan av ögonlocket upp till globlinjen. Sen Pistol på inre halvan av ögonlocket och rakt upp mot brynets inre del, längs näsan. Equality, som är en lite mörkare grå än Pistol, suddades in längs globlinjen och upp på brynbenet, ganska högt. Därefter lade jag Snow Angel precis under brynet.

Svart eyeliner längs övre fransraden och svart kajal som inliner och längs nedre fransraden. Ovanpå båda suddades lite Twilight från Paula Dorf. Samma skugga fick även förstärka i ytterkant så makeupen fick lite mer djup. Den ligger alltså aningens över både Islander och Equality på den yttre delen av ögonlock och brynben. Slutligen mascara. Klart.

Personligen blev jag väldigt nöjd. Jag tycker det här är en riktigt snygg makeup som jag absolut ska försöka mig på fler gånger. Färgena passar mig och skimret är härligt!

Midsommar med Golden Rose

Publicerad 2009-06-20 16:37:52 i Emmas FOTD 2009,

Igår när jag skulle sminka mig för midsommarafton kunde jag inte hålla fingrarna borta ifrån mina nya skuggor, jag använde faktiskt alla tre, samt en highlighter från MUC, Magic Copper. Magic Copper är grym som highlighter, men jag använder den ibland även på egen hand bara kmed en eyeliner, gillar den så med.  Alltså, mina nya skuggor, en highlighter, superdiskreta lösögonfransar från Ardell ihop med rosiga kinder och neutrala läppar, det var mitt midsommarsmink det. Skuggorna från Golden Rose var för övrigt underbara att jobba med, otroligt lättarbetade pigmenterade och med ett underbart skimmer, kan helt enkelt inte bli bättre. Dessa var inte riktigt lika billiga som nagellacken och läppglansen, de kostade ungefär 70 kronor styck, men det var de definitivt värda, jag är så förtjust i dem. Kärlek!


Hyn

Foundation: Elemental Beauty Soft Focus Sunshine

Concealer under ögonen: Maybelline Dream Mousse Concealer 04

Concealer i ansiktet: Everyday Minerals Intensive Medium       

Puder: Elemental Beauty Matte

Rouge: MAC Mineralize Duo Love Rock

Ögon

Ögonbryn: Clarins ögonbrynspenna Lightest Brown
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance
Ögonskuggor: Golden Rose 108 (ljusgrön), 105 (turkos) och 103 (blålila)

Highlighter: Makeupcosmetics Magic Copper

Eyeliner: Clinique Brush On Cream Eyeliner Black

Kajal: Elisabeth Arden Smokey Black

Mascara: Estée Lauder Double Wear Mascara Black

Lösfransar: Ardell 110 och Ardellim

Läppar

Läppglans: Benefit Her Glossiness Didn't Hear It From Me



Längst in i ögonvrån applicerade jag den gröna skuggan, den turkosa fick ligga på mitten och den lilablå längst ut. På med highlighter hela vägen upp till brynet. En linje med eyeliner längs med övre fransraden. Eyelinern blev lite lång, men det är ju inte hela världen, jag tycker det blev fint. Mascara på fransarna, på med lösisar och kajal under ögat. Kinderna blev rosiga med Love Rock och läpparna blev ljusa med Her Glossiness. Det var min midsommarlook det, jag tycker att den blev fin, riktigt fin faktiskt. Avslutningsvis slänger jag med en helbild så att ni kan se min klänning med, jag vet att i alla fall Sminkan uppskattar det. Här ser ni dessutom bättre hur min ansiktsfärg ser ut i förhållande till kroppen. Jag är varken så blek som i ansiktet som det ser ut, eller så brun på kroppen, det är ljuset som förvränger.

Catherine Arley 673

Publicerad 2009-06-20 15:35:36 i Emmas NOTD i glitter och holo,


Här kommer mina midsommarnaglar. När det var dags för ommålning av naglarna så ville jag såklart börja med att testa mina Bulgarien-lack. Först ut är ett lila holografiskt lack ifrån Catherine Arley, ett lack som matchar min klänning för midsommarafton riktigt bra. Det var med stor spänning jag skred till verket med nagelmålandet, jag hade ju verkligen ingen aning om kvaliteten på lacken jag shoppade. Till min stora förtjusning var det här lacket kanonbra! Bra pensel, bra konsistens, täcker ordentligt efter två lager och blir riktigt holografiskt. Och det kostade bara runt 20-lappen, kan man bli annat än förtjust? Ni ser hur fint holografiskt lacket lyser i solen, jag är så nöjd med detta lack!

Lila fransar

Publicerad 2009-06-20 12:40:21 i Eotd med lösögonfransar 07-09, Sminkans EotD,


Vill man inte jobba så mycket med sminket, och det vill inte jag idag, så kan ett par färgglada lösögonfransar vara precis vad man behöver. Sött och enkelt! ;D
Den neutrala paletten från Coastal Scents har fått bidra med en matt hudfärgad skugga för att jämna ut ögonlockets ton. Lite lila penna under nedre fransarna och mascara på dem. Lösögonfransar i lila. Det är allt. Ja, ifyllda bryn också!

Ni kan ju föreställa er hur lite dessa fransar hade synts om man valt en kraftigare makeup. Men på det här viset får de alla fall lite uppmärksamhet. Ganska söta, eller hur? Aningens bleka kanske... Hur som helst är det kul att låta fokus vara på något jag vanligen inte lägger mycket tid på, mina ögonfransar! Även om dessa är i plast och kommer från Hong Kong! Leve Ebay! Hurra! Hurra!

Color Club Ultra Violet

Publicerad 2009-06-20 11:08:23 i Naglar - duokromatiska,


Just nu byter jag nagellack dagligen, igen, mest på grund av naglarnas usla kvalitet. De skivar sig och beter sig illa. Ska börja med OPI NNS igen, har haft uppehåll i ett halvår. Mycket tydlig tillbakagång till hur det var förr... Nå, naglarna är alltså korta, skivar sig och är dumma, nagelbanden är torra och trasiga efter febern och allt plaskande i vatten, men, ska det hindra en från vackra nagellack? Nej! Jag tänker som så att är allt annat skrutt så kan jag åtminstone ha fina färger på mina naglar!

Idag har jag målat mina naglar med Color Clubs Ultra Violet. Det är ett rödviolett lack med massor av ljusblå skimmer som ger en iridiscerande effekt på lacket. Det blir ett skimmer av blått som rör sig över nageln beroende på ljuset. Mycket vackert och speciellt.

Här kan ni ganska tydligt se det blå skimret över basfärgen.

Och här ser ni hur den rosalila färgen dominerar, men med det iridiscerande blå som förhöjande effekt. Det är jätteläckert! Dessutom är det, som alla Color Clublack jag provat hittills, väldigt lätt att lacka med! Penseln är, för mig, perfekt. Ligte smalare modell med bra spänst. Lacket flyter ut perfekt över nageln och trots att jag uppfattar färgen som skir så räcker det med två lager för detta resultat.

Tråkigt nog så har vi inget solljus idag. Det är en mulen himmel över min sommarstuga... Igår klarade vi oss från regnet ända tills vi hade ätit. Sen öste det ner resten av kvällen och hela natten. Idag är min trädgård snudd på översvämmad och vattnet går i dagen på flera ställen i rabatter och gräsmattor.

Och nu! En uppdatering med solskensbilder! Solen kom fram efter lunch, nämligen!

Och lite klickbara också...

Nfu Oh 65

Publicerad 2009-06-19 14:01:48 i Naglar - holografiska lack,


På midsommar vill man ju vara extra fin, så jag valde ett superduper holografiskt lack som matchar sommarhimlen. Nfu Oh 65.

Senast jag provade Nfu Ohs holografiska lack var det väldigt svårlackat. Nu provade jag med en annan taktik. Ett flödigt lager. Det funkade. Det flöt ut bra, inga ränder eller vallar, och det torkade snabbt. Färgen är underbar och detta är ett lack som verkligen är så holo det går.

Även i skuggan har det en tydlig holografisk effekt. Jag tror detta kan var amin favorit bland mina hololack. Det är alla fall enastående vackert!

Äh, jag bestämde att jag klämmer in en bild till här. Inte på midsommarstången, för det har vi ingen, men på flaggan... Lite ska vi väl fira att det är midsommar!

Hemma från Bulgarien, med sjukt många lack…

Publicerad 2009-06-18 23:51:27 i Emmas sminkväska,

Som ni vet så var min kille och jag i Nessebar i Bulgarien i förra veckan, och en liten bit in på denna. Supertrevligt har vi haft det, var helt galet underbart med semester, jag behövde det så himla mycket!


Eftersom jag är helt sminktokig så kunde jag såklart inte avstå från att leta smink i Nessebar heller. Första dagarna gick det lite segt, hittade några lack och en foundation från Wet 'n Wild på apoteket, annars ganska mycket stiltje. Men sen, oj oj oj, vad jag hittade. Det var helt klart ketchupeffekten. Hela 36 lack kom jag hem med, dock var några dubletter, så jag visar inte alla 36. Köpte även 3 skuggor och 4 läppglans. Var helt otroligt kul att handla smink i Bulgarien måste jag säga. De dyraste lacken kostade 30 kronor, och jag köpte ett helt gäng för ynkliga 6 kronor styck. Här nedan ser ni lacken, först en bild på hela gänget, för att ni till fullo ska förstå vidden av mitt förfall. Nubar Moodies är förresetn också med på bilden, de hade kommit i brevlådan när jag kom hem.


Ja, där såg nu ju inte så mycket såklart, alltså måste vi ta lite närbilder med, klickbara såklart. Först ut är Perfect-lacken, suveränt vackra, och dessutom är flera av dem duochroma. Därefter kommer ett gäng hololack, fyra stycken från Catherine Arley och ett Delia Glamour. Syns inte så bra på bilderna, men de är helt klart holo! Sista bilden på raden är några krämlack, himla billiga var de om jag inte minns fel, tror att de kostade 9 kronor. Önskar att jag hade köpte en till av det gröna till Sminkan, skyller på att min hjärna var lagom kokt just då.


Nästa rad inleder med Golden Rose-lack, ett bulgariska märke som hade många fina lack. Dessa var mellandyra tror jag, typ 17 kronor. Nästa bild är på de allra första lacken jag köpte, apotekslacken. Det gröna och lila är underbart vackert! Det turkosblå köpte jag mest för att jag inte hittat några andra lack. Hade jag fallit djupare i nagellacksträsket så hade jag nog skippat detta, inte riktigt min färg. Sista bilden är på ett gäng knalliga krämlack, vrålbilliga, 6 kronor styck, åh kokta hjärna, varför köpte jag inte fler?!

Så, sista raden nu. Här är mest uddagrejer. Tror att alla på den här raden kostade 6 kronor styck faktiskt, dock hittade jag många i en reakorg. Första bilden, roslacken, inköpte enbart för flaskan, färgerna är totalt intetsägande, men flaskorna är underbara, och som sagt, de kostade 6 kronor... Nästa bild, lite uddalack, ett knalligt krämlack, det kostade förresten 9 kronor, och det gröna nailartlacket kostade 18 kronor. Sjukt billigt i alla fall! Sista bilden, ett ljust turkost som jag misstänker är vansinnigt skirt, ser så ut. Och så ett stjärnlack, lite roligt tyckte jag. Dessutom kostade de bara 6 kronor styck.


Och så avslutninsgvis ett par bilder på skuggorna och glansen. Även dessa kommer från Golden Rose. Glansen kostade 30 kronor styck och är faktsikt rätt lika MAC dazzleglass.

Skuggorna, också de från Golden Rose, har inte testa dem än, men damen i butiken demonstrerade och de verkade otroligt bra!, kostade 70 kronor stycka, det dyraste sminket jag köpte. Minst en, men troilgtvis flera av dessa kommer jag troligtvis att ha på midsommar.


Och så en sista bild Nubar Moodies, från senaste Nailmail-paketet. Särskilt det lila tycker jag är underbart!

Så, vad säger ni, en helt okej skörd va? Jag är läskigt nöjd! ska försöka välja ett av lacken att ha på midsommar, inget lätt jobb kan jag säga. Håller tummarna för sol imorgon, i alla fall uppehåll. En riktigt glad midsommar till er alla!

BB Couture Opposites Attracts

Publicerad 2009-06-17 17:39:32 i Naglar i svart, grått, silver,


Ett ljusgrått lack med glitter i, hur snyggt låter inte det? Dessvärre är det ett lack som inte riktgit lever upp till mina förväntningar. Jag såg en grå Sea of Cortez framför mig, men det påminner mer om China Glaze Recycle.

Det är dock supertäckande. Det räcker med ett enda lager. Det torkar fort. Det är en fin nyans av grått. Men, glittret kommer inte fram. Tyvärr. Det är åtskilliga nyanser mörkare på fingernaglarna än i flaskan också, något som jag tycker är lite trist. Det hade varit ännu finare om det varit några nyanser ljusare.
Jag tog en bild under lampan i köket också, för att se om jag kunde få fram glittret, men nej. Det gick inte.

Magic Lash Safari

Publicerad 2009-06-14 14:28:45 i Eotd neutralt och klassiskt, Sminkans EotD,


Nytt försök med Magic Lash, och det gick bättre nu i alla fall. Eller hur? Lite klumpigt blev det, men jäkla fin effekt!

Grunden är Sinful Colors bronsfärgade stiftskugga Gladiator. Sen lade jag en benvit, matt ögonskugga från Tigi från frans till bryn. Därefter Safari i globlinjen, en mörkt kakigrön skugga från Paula Dorf. Den är även nedanför ögat i fransrötterna. Svart eyeliner längs övre fransraden. Sen mascara och Magic Lash. Brynen formades lite 50-tals aktigt. Sen var jag klar.

Lila med fransar

Publicerad 2009-06-14 11:14:25 i Eotd med lösögonfransar 07-09, Sminkans EotD,


Gårdagkvällens makeup. En lila look med lösögonfransar, också de i lila.

Jag har använt ebay-paletten, en lila och två rosa, samt lite Shinkirou som highlighter. Den är från Fyrinnae.

Grunden är en stiftskugga i vitt från Sinful Colors. Ovanpå den lade jag en lila skuggan i globlinjen och ut mot tinningen. Därefter den båda rosa blandade på ögonlocket. Shinkirou som highlighter. Lösögonfransarna limmades på och skarven målades med silvergrå eyelnern från Lancome. Yttre ögonvrån och under ögat fyllde jag i med en svart kajal. Jag drog ut den lite i en spets också. ingen mascara (så skönt!) men ifyllda bryn.

BB Couture Dark Knight

Publicerad 2009-06-14 08:46:52 i Naglar i svart, grått, silver,


Efter att först ha haft Custom Kicks i knallturkos och sedan Style Wars i lysorange kändes det som att jag behövde en mer subtil färg på naglarna. Vilken tur då att mina nya BB Couturelack hade kommit i brevlådan! Jag valde att börja med svarta skimmerlacket Dark Knight, och det var väl ett riktigt bra val, eller vad säger ni?

Bry er inte om att mina nagelband ser ut som skrutt. Den långa perioden med feber fick ödesdigra konsekvenser på min hud överlag. Hur som helst, Dark Knight är ett smidigt och fint lack som torkar fort. Det flyter ut bra på nageln och det räcker med ett flödigt lager eller två tunna. Här har jag använt Poshe som överlack.

Jag måste säga att jag är förtjust i BB Couture, inte bara för färgerna utan även för namnen på lacken. Jag som är en stor älskare av seriehjältar, och skurkar, kan inte låta bli att fnissa lite för mig själv när jag bär lack som detta, Green Goblin, Poison Ivy eller varför inte disneykaraktären Maleficent (Magenta). Namnen gör dem helt enkelt oemotståndliga!
Färgerna är så klart också ett tungt vägande skäl att skaffa en hel hög av BB Couturelacken. Det här är dock inte så unikt. Det finns ett liknande hos Depend och självklart en massa andra märken också. Men, jag gillar nagellack och har inget emot att skaffa några som är löjligt lika. ;D

China Glaze Custom Kicks

Publicerad 2009-06-13 12:44:00 i Naglar i blågrönt&turkos,


Förra veckans lack var China Glaze Custom Kicks. En härlig färg som dessutom var lättlackad och bra på alla sätt. Två lager, snabb torktid, fin glans.

Lacket kom ut i år i kollektionen Kicks. Det är en vackert turkos ton med äppelgrönt skimmer som gör det lite intressantare än ett "vanligt" turkost lack. Färgen känns somrig och rolig. Lite medelhavskänsla så där. Mycket fint alltså, på sommaren!

Två lager alltså, flyter ut bra på nageln och torkar bra. Inget kladd eller segande. Självklart hade jag topplack som är snabbtorkande, Seche Vite, men det torkade bra mellan de båda lagren också.

NYX Las Vegas

Publicerad 2009-06-12 22:26:39 i Naglar i grönt,

Och en gammal goding som också gömt sig i arkivet... Okej, inget nytt, men vad sjutton... Den förtjänar lite uppmärksamhet!

NYX Las Vegas har jag en flaska av sedan tidigare men den flaskan är nästan slut. Alltså passade jag på att skaffa fram en till! När jag beställde från Cherry Culture passade jag på att lägga en flaska i varukorgen.


Här ser ni två lager NYX Las Vegas ovanpå ett lager Rimmel Camoflage. Las Vegas är nämligen en väldigt skir färg. Det är dock en underbar färg med mängder av turkosblå microglitter. En mörkgrön bas med lite blåton. Den kalla tonen förstärks av gliitret i det. Jag älskar det!

I dagsljus som på bilderna syns knappt det turkosa skimret men i elektriskt ljus så sprakar det om det!

Se bara! Visst är det fint! Vore det inte så skirt kunde det ge ChG Emerald Sparkle en riktig match. Den är grymt snygg! Emerald Sparkle är mindre blå i tonen och betydligt mer täckande och med större glitter. Dessutom gröna glitter. Alltså är det klart värt att äga båda!

Njut av bildspammet! Visst är det fantastiskt vackert! NYX Las Vegas!

Tutorial i lila och guld

Publicerad 2009-06-12 16:05:46 i Tutorial,


Så här är det meningen att det ska se ut när ni följt denna tutorial. Jag har valt att använda ögonskuggor från Overall Beauty men det funkar naturligtvis lika bra med vilka skuggor som helst som har en bra pigmentering och ungefär samma färgnyanser. Bilderna, om små, är klickbara.

Jag börjar med ingenting, så klart, som ni ser på första bilden. Basen glömde jag fota. Det är samma gamla vanliga, vita stiftskugga från L'Oreal, en Color Fresco, så den är ganska ospännande. Den ligger från frans till bryn. Sen plockade jag fram mina skuggor från Overall Beauty och började med den mörklila Prince. Den lades i vecket, globlinjen, från yttre ögonvrån och inåt och lyftes lite mot inre delen av ögonbrynet. Klicka upp bilden så ser ni tydligt.

Nästa steg är att den lite lilagrårosa Metal Rose läggs ovanför den lila och även under ögat. Jag använder samma, platta, medelstora gethårspensel till båda skuggorna.

En större, fluffigare pensel, doppas i Pink Shimmer och den läggs rikligt på brynbenet och längst in i ögonvrån. Massa nedfall, jag vet, men det spelar ingen som helst roll. Det går att ta bort med lite fuktad bomull. Först ska vi dock lägga färg på ögonlocket.

Summer Wheat trycks fast på själva ögonlocket med fingertoppen. Den har en vacker gyllenton som jag tycker är fint mot de askigare lila nyanserna.

Nu, bomullspad! Fukta det lite och torka bort allt nedfall. Mycket smidigt!

Lite lila kajal från Isadora längs nedre fransarna. Ger lite ram och definition.

Mer definition! Svart kajal, här från Urban Decay, som inliner (går inte så bra, den fäster dåligt) och längs övre fransarna.
Nästan klart nu!

Mascara, Magic Lash, foundation och brynskugga får avsluta min makeup. Jag hoppas ni gillar slutresultatet! Magic Lash är en produkt för längre och tjockare fransar som man också kan köpa hos Overall Beauty. Det är inte en primer utan något slags sockervaddsliknande fibrer.

Klicka på bilderna så ser ni det vackre skimret i skuggorna!

OBS! Just nu, mars 2011, finns inte Magic Lash i lager hos Kim på Overall Beauty. Man får vänta och se om den dyker upp igen, helt enkelt. :D

Blekt i rosa

Publicerad 2009-06-12 06:10:13 i Eotd i rosa och rött, Sminkans EotD,

Usch, så jag ser ut. Tidiga morgnar är inte rätta stunden att fota smink... :D
Idag blir det en blekrosa variant eftersom jag försöker bryta mitt mönster med samma typ av smink varje dag. En ganska enkelt makeup dessutom.

Basen är Cover Girls Whipped Eyeshadow, en riktigt krämig skugga, i guld. Den lgger från frans till bryn. Ovanpå den har jag sedan använt några skugor ur min Manly-palett köpt på Ebay.
Jag började med en skimrig lila som ligger ganska nära de rosa skuggorna i ton. Den lade jag över hela ögonlocket. Därefter tog jag en mörkare, kall rosa och lade i globlinjen. Den i sin tur tonades ut med en ljusare rosa på brynbenet. avslutningsvis blandades den ljusa rosa med vitt och lades högst upp vid ögonbrynet som en highlighter.

Ja, ni ser, en väldigt enkelt sminkning. Jag brydde mig inte om att ha så mycket mer utan valde att dra ett streck längs övre fransraden med en grå kajalpenna. Tror det var Sminkjante som fick mig att tänka på min gamla grå kajal från Make Up Store. Lustigt nog är den sämre än min vanliga svarta från dem. Alltså fäster mindre bra på huden och så. Men färgen är fin om man vill ha en mjukare inramning.

Det var allt. Ja, mascara och brynskugga så klart. Så nu ska jag iväg till jobbet igen. Blev helt slut igår trots att jag i princip bara var där en halvdag och mest fikade. Nu måste jag börja städa. Ska byta arbetsplats till efter semestern, alltså inte byta arbetsplats som i jobb utan som i skrivbord och arbetsrum.
Hoppsan, glömde läpparna! De är målade med Maybellines stift i röd hylsa. Färgen heter Glamourous Pink. Nr. 61.

Sminkan testar Magic Lash

Publicerad 2009-06-11 14:52:15 i ,


Mitt allra första försök med fantastiskt roliga och spännande produkten Magic Lash som man kan köpa hos Overall Beauty har jag dokumenterat här. Kanske inte hundra procent perfekt, jag använde alldeles för mycket produkt, men jag vill ändå dela detta med er, mina bloggläsare, för det är en häftig grej!
Vi börjar med mina fransar utan någonting:

Ni ser att jag har ganska glesa och trista fransar. Ingen rådjursblick här inte...
Okej, med ett lager av Maybellines Define-a-Lash då?

Ja,nu måste ni ju klicka upp och titta. Det blir ju skillnad direkt. Men, ovanpå mascaran, när den ännu är våt, ska man lägga Magic Lash. En sorts fiberludd. Egentligen ska man torka av borsten och vara försiktig, men ni känner ju mig...

Japp, massor! Och, ovanpå detta, kör man ett lager mascara till. Sen kan man göra samma sak om och om igen tills man är nöjd. Jag nöjde mig med en omgång...

Ja, som jag sa, man ska ha mindre på borsten. Och man ska kamma fransarna efteråt om man kan det. Jag är värdelös på kammar... Men, bortsett från att jag slarvade lite så ser man ju vad produkten kan göra. Wahoo! Jättefransar!
Hahaha, jag ser helt galen ut.... Men det är spindelbenseffekten. Nästa gång ska jag vara mycket försiktigare för lite av detta räcker långt. Luddet, säger Kim, är inte farligt ens för kontaktlinsbärare. Kim är tjejen som har webshopen där man kan köpa denna fantastiska produkt. Man får med en två sidor lång förklaring också, om hur man ska använda den, men egentligen är det bara tre steg: 1) Mascara, ett lager, 2) Magic Lash på fransarna medan mascaran är våt, 3) mer mascara ovanpå Magic Lash.
Det gick lätt att tvätta bort och mina ögon reagerade i alla fall inte initialt på något vis. Får jag öva lite kan nog detta bli en riktigt lattjo liten pryl i sminkväskan!


OBS! Nu, mars 2011, finns inte Magic Lash att köpa från Overall Beauty men den kanske kommer tillbaka i framtiden. Man får hålla tummarna för det!

Ninja Minerals

Publicerad 2009-06-10 21:54:52 i ,


Söta Sara som har egna märket Ninja Minerals frågade mig nyligen om jag ville prova några av hennes färger. Självklart svarade jag ja! Alltid kul med nya mineraler att prova! Dessutom har jag en uppfattning om att Ninja Minerals ska vara bra.Tre skuggor landade i min brevlåda. Baby Ludd i ljuslila, Dee Dee i rostrött/orange och Mother Earth i grönt. Självklart blev jag sjuk typ samma dag så någon test av dem blev det inte förrän idag. Idag har jag nämligen, för första gången på en vecka, satt en pensel i ansiktet! Jag ska jobba imorgon, jag är, om inte frisk så i alla fall närmare det tillståndet än det motsatta. Feberfri sedan igår! Yay!

Ville inte ösa på med smink ändå, tog det varligt och provade bara två av skuggorna. Här har jag, som ni ser, ingen foundation eller så. Bara en bas, min vanliga med L'Oreals stiftskugga från frans till bryn, och så skuggan Baby Ludd på ögonlocket och så Mother Earth i globlinjen och upp mot brynbenet. Jag använde en guldskimrande skugga från Overall Beauty under brynet och på delar av brynbenet för en mjuk övergång. Eyelinern är från Urban Decay.

Så, hur var skuggorna då?
Ja, de var lite dammiga men hade väldigt vackert skimmer i burkarna. Det skimret försvann lite på huden, alla fall på mig och med den här basen. Färgen blev väldigt svag och lite matt, tycker jag. Kanske skulle jag haft en klistrigare bas? Får prova så nästa gång. Med den teknik jag normalt använder får jag för lite färg pay-off för att vara helt nöjd. Sen är skuggorna superenkla att blenda ihop. De glider skarvlöst in i varandra. Det gör mig glad, men jag önskar det inte skulle vara på bekostnad av färgen. De smälter ihop fint med varandra och med huden, det är stora plus, och som sagt, jag ska prova med en annan bas. De kanske behöver mer klistrig yta. Kan tillägga att jag aldrig, aldrig använder fuktade ögonskuggor om jag inte gör en eyeliner. Kanske passar dessa bättre med en fuktad pensel? Jag ska undersöka vidare för i burkarna ser de så ljuvliga ut!
Sen vill jag gärna att det ska gå bra för Sara och Ninja Minerals också. Det är så roligt med alla duktiga och kreativa tjejer som gör sitt eget smink och startar egna företag! Mer sådant!

Viva la Diva i ljusgrått

Publicerad 2009-06-10 09:08:06 i Naglar i svart, grått, silver,

Jag är på bättringsvägen så snart kanske det blir något nytt inlägg här, vem vet, Fortfarande snorig och hostig dock. Tur att arkivet finns! Här är det naglar från september förra året. Ett vackert lack, så det är på tiden det får komma fram och visa upp sig.

September 2008
En Recyclekopia fån Viva la Diva. En ganska ljus grå.

Visst är det toklikt ChG Recycle!

Ganska fint men lite... grått. Dock en kallare nyans än just Recycle, sådet klär mig mycket bättre. Det räcker med ett lager av lacket så det är väldigt lätthanterligt.

Hjälp vad jag hatar att packa!

Publicerad 2009-06-09 00:20:16 i Emmas sminkväska,

Ja ni ser rubriken, jag försöker få min gigantiska resväska att räcka till allt jag vill ha med mig, och ja, det går sådär.  Imorgon ska jag och min älskling åka till Landvetter, för att därifrån flyga till Nessebar i Bulgarien. Kläderna är nu nerpackade, men kom just på att jag varken hade packat ner skor eller strandväska och platsen i väskan börjar lysa med sin frånvaro. Ingen bra kombination alltså. Ska blinka lite med ögonen mot min kille, känner på mig att han har mer plats kvar i sin lilla resväska än vad jag har i min jätteväska.

För att inte vara helt OT, så kan vi ju prata lite solskydd också dessa ska följa med på min tripp. Borde jag klara mig med eller vad tror ni? Jag planerar att hålla mig i skuggan mestadel, då borde det ju gå bra?

Solskydd var ju enkelt, men smink?! Jag har försökt bestämma i en vecka vad jag ska ha med, men jag känner mig fortfarande mycket ambivalent.  Har bestämt mig för att bara ta med min lilla sminkväska plus borstar, här gäller det att prioritera alltså. Hur många läppglans kan jag rimligtvis behöva? Och vilken foundation ska jag ha med mig, Everyday Minerals, I.D. eller kanske Makeupcosmetics, eller MAC? Fy sjutton vad svårt det är att packa. Samtidigt så är det ju ett kärt besvär, det  är min killes och min första utlandssemester tillsammans, så himla spännande!

Och endel av packningen är under kontroll, vilka skuggor jag ska ha har jag vetat länge. Jag satsar på neutrala bruna och bronsiga färger. Om jag skulle få akut sug efter färg så har jag ett gäng eyelinerns att ta till.

Jag hoppas att ni alla får det suveränt här hemma och att solen ska lysa på er! Och ja, jag besöker så klart era bloggar när jag kommer hem, ser fram emot en massa kul läsning!
// Emma

Isadora Passionate Pink

Publicerad 2009-06-07 19:18:43 i Emmas NOTD i rosa, lila och rött,

Så här karamelligt rosa är mina naglar just nu. Fick för mig att jag skulle ha en politiskt neutral färg på naglarna nu när det är val, och jag arbetar som valförättare.  Visst att FI har rosa som partifärg, men FI betraktade jag som ett för litet parti för att ta hänsyn till detta, hade slutat med att jag fick ha omålade naglar annars och det ville jag inte. Nagellacket är ett gammalt Isadora Wonder Nail. Ni ser den lilla flaskan. Det här lacket köpte jag på den tiden Isadoras sommarkollektioner kom in miniflaskor med bara 3,5 ml. Himla billiga var de, och det var ju kul så klart, men jag tycker att det här lacket är så underbart så jag önskar verkligen att min flaska hade varit större, för åh vad jag älskar den här färgen. Jag är just nu inne i en rosa period, har nog inte gillat rosa så här mycket sen jag gick i lågstadiet.


Jag tänker på karameller, min kille tycker att det är en Barbie-färg. Oavsett vilket så är jag helförtjust, det här är ju toksnyggt, varför har jag inte det här lacket mer? Tur i och för sig, men nu när jag har upptäckt vilket superfint lack det är så kommer jag garanterat att måla naglarna med det fler gånger i sommar. På bilden har jag två lager färgat lack, samt två lager underlack, Sally Hansen No Chip Age Correct, ett helt superbt underlack, ännu bättre än Orly Bonder som innan var min favorit, och ett lager Redi snabbtorkande överlack. Överlacket är okej, men underlacket är underbart! För att inte tala om det rosa lacket, det är det absolut bästa! Jag säger som Sminkan, jag kan inte ta ögonen från mina naglar när jag har det här lacket, Passionate Pink är så vacker!


Så en sista uppmaning, iväg och rösta med er nu om ni inte redan har gjort det! Vallokalerna stänger 21, ännu är det tid...

Misa Toxic Seduction - igen

Publicerad 2009-06-06 19:08:27 i NailArt,

Kajalpennan efterlyste nageldekorationer. Dessvärre har jag inte ork att fixa med naglarna just nu, har fortfarande feber och är helt matt. Sitter här, med två alvedon i kroppen, och tänker att arkivet, där måste det finnas något nail artigt. Jo då, det gör det. Ett gammalt inlägg från oktober. Ingen höjdare men ni ser att jag lever alla fall. ;D

Favorit i repris!

Petrolblågrönt och tjusigt skimrigt! En favorit bland lacken. Men det är inte så självklart grönt i mina ögon även om det snackas om det som ett grönt lack. Väldigt speciell färg, väldigt snygg, men som sagt, petrolblå i mina ögon.

Misa Little Latin Lupe Hue

Publicerad 2009-06-05 09:51:44 i Naglar i lila,

Hej allihop! Jag är jätteförkyld. Snuvig, febrig, hostig och ont i halsen. Inget smink de närmaste dagarna alltså. Vi får se hur mycket jag orkar titta in över huvud taget. Men, förhoppningsvis vänder det snart och jag mår bättre. Som ersättning för en dagens öga kommer här naglar från i september förra året. Det är väl ett galet vackert lack!

En ljuvlig rosa! Eller vad säger ni? Little Latin Lupe hue fån Misa överraskar med en härligt lagom rosa färg som drar något åt lila. Den är inte skarp, snarare dämpat dammig i tonen, men på ett väldigt snyggt sätt.

Färgen är tilläckligt djup och blodfull för att jag, som inte riktigt kommer överens med pasteller, ska vilja bära det. Det här är min sorts rosa helt enkelt!

Eller lilarosa? Hur som helst, det är ett enkelt lack att använda. Det flyter ut fint på nageln, torkar snabbt, täcker med två lager och är glansigt och underbart på alla sätt. Jag tycker det är tillräckligt diskret för att användas även av dem som inte vill ha knalliga färger på jobbet. Eller vad säger ni? Jag kan ju ha vad jag vill i nagellacksväg på mitt jobb, men visst skulle detta funka även i en mer konservativ omgivning? Dessutom funkar det alla årstider. Ja, alla lack kan ju bäras alla årstider, men det här känns som ett lack som skulle kunna passa både på hösten och vintern och på sommaren. I höst är det i alla fall helt perfekt till alla grå koftor! ;D

Först när jag såg flaskan blev jag besviken. Det såg så dammigt och trist ut. Men på nageln blev det ju så mycket bättre. Dessutom ändrar sig djupet beroende på ljus och vinkel. Se bara här ovan. Det är samma dag, samma balkong, samma tid. Ja, samma antal lager lack också. Fantastiskt, eller hur! OCh så gillar jag krämlack som är så här jämna och lättmålade. Misa är bäst, helt enkelt. Vilken formula!

L'Oreal Supernova

Publicerad 2009-06-03 19:44:22 i Naglar i lila,


L'oreals gamla lack med nummer 411, Supernova, är dessvärre inte längre tillgänglig på den svenska marknaden.
Det är ett mörklila lack med ganska stora, silverfärgade glitterkorn som blir rosa om det kommer lack ovanpå dem.

Ett lager räcker men här är det två. Jag hade bara ett lager första dagen, men hållbarheten är inte super på denna supernova. Den chippar lätt i kanterna. Det torkar fort och det är vackert, så jag klagar inte. Kostade bara 4-5 kronor på ebay, men sen tillkommer ju frakt så klart. Ändå så värt det! Visst är det fint!

Shivon och Liquid Leather, med och utan flakes

Publicerad 2009-06-02 18:45:01 i Emmas NOTD övrigt,

Ni kanske minns att Sminkan visade Zoya Shivon i höstas. Hon var måttligt förtjust då, och senare bestämde hon sig för att hon hatade lacket och skickade det vidare till mig. Sånt uppmuntras! Sen ville hon så klart se Shivon på, men jag har inte kommit så långt förrän nu senaste veckan. Alltså här ser ni Shivon, med ett litet gästspel av Liquid Leather på ringfingret. Bra lack båda två, bra applicering och täcker ordentligt med två lager. Jag har inte så många Zoya-lack och vet att en del har haft problem med Zoya i kombination med vissa andra lack. Jag har använt två lager Sally Hansen No Chip Age Correct som grund, och ett lager Redi snabbtorkande överlack och det har funkat strålande, jag är inne på femte dagen och det har inte flagat alls. Som ni ser är dock lacket lite korvat på pekfingret. ja så går det när man har noll tålamod och helst vill sova fem minuter innan alla lagren är på plats...


På sista bilden har jag toppat med ett lager Nfu Oh nummer 51, ett underbart vackert flakelack i rött med gula inslag. Inte så illa va? Ja och förresten, det är min häst och hennes grimskaft som är med på bilden, jag fotade när vi var ute och betade, alltså får hon också vara med lite grann.


Avslutningsbild på Noblezze, för hon är klart finare än Shivon med eller utan flakes!

Tisdag i rosa och svart

Publicerad 2009-06-02 06:52:57 i , Eotd i svart,


Godmorgon! En liten svart-rosa sminkning blev det idag. Lite ojämnt, som ni ser, men jag tänker ignorera det och vandra ut i världen ändå. Jag tycker inte det gör så mycket.

Grunden är en stiftskugga från L'Oreal. den ligger, som alltid, från frans till bryn. Ovanpå den lade jag sedan en matt svart skugga från Tigi BedHead Cosmetics. Den ligger i en lite rundad form i yttre ögonvrån, som ett V fast med mjuk spets, om ni förstår hur jag menar. Eller halvmjuk alla fall.

Sedan lade jag Fashion från Makeupcosmetics på ögonlocket och upp ovanpå och lite över den svarta skuggan. Däreter Naked från MAC som highlighter och den fick också glida över skarven på de andra skuggorna lite. Därefter fyllde jag på med den svarta något i yttre delen av det mörka partiet.

Svart kajal, Zero från Urban Decay, i och under ögat. Lite ögonskugga på det. Sedan en eyeliner längs övre fransraden, Black Cherry, en Indelile Gel Eyeliner köpt från MAD Minerals. den drogs ut lite i en spets och även den suddades lite med penseln jag använt till den svarta skuggan och veks in i yttre vinkeln.

Så blev det dags för fransar och bryn. Är väldigt nöjd med mina bryn idag faktiskt.
Nu ska jag klä mig och knalla iväg till bussen. Hoppas dan går bra. I fall den inte gör det har jag laddat med Tristania som "pausmusik" så jag kan bli lite pepp alla fall... :D
Läpparna i ett gammalt rosa GlamShine från L'oreal.

Puss på er!

Naked Kinda Sound

Publicerad 2009-06-01 07:34:55 i Eotd neutralt och klassiskt, Sminkans EotD,


God morgon! Hela denna vecka är rätt fantastisk, för jag har sovmorgon varje dag! Det ni! Åh, vad härligt att vakna efter 6 på morgonen! Känns skillnad på ögonen med. De är inte lika sömnsvullna. Hoppas det håller i sig hela veckan bara.

En väldigt enkel make up belv det idag. Grunden är L'Oreals stiftskugga, Color fresco, i vitt. Ovanpå den lade ajg Sound från Makeupcosmetics. En väldigt användbar färg i en mörk taupe-nyans med lite rött skimmer i. Den fick tona ut i Kinda, en auberginelila, också från Makeupcosmetics, som jag lade på yttre delen av ögnlocket.

Därefter tog jag Naked från MAC och lade som highlighter. En Indelible Gel Eyeliner togs fram, i detta fallet valde jag Black Cherry, och så drog jag en linje längs övre fransraden. Mascara. Fylla i bryn... Ja, det vanliga.
Jag målade så klart läpparna också, och eftersom ögonen blev så diskreta och "ofärgglada" så valde jag Delicious från Milani på läpparna.

Om

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela