Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Paletter - en liten guide

Publicerad 2009-07-09 10:15:18 i ,

Hej allihop! Här kommer ett litet inlägg som visar några av mina paletter som jag köpt från Coastal Scents och från Ebay. Jag har faktiskt fler än så här, vilket nästan är lite galet/maniskt, men jag gillar paletter. Jag har paletter från tidigt 90-tal som jag ömt vårdar fortfarande, så alla är inte nya. Dessa, som jag visar här, är dock relativt nya. Senaste årets. De från Coastal Scents köpte jag förra sommaren och resten har jag köpt efter det men från Ebay. 
 
Först ut är Manly-palett 1. Den köptes från Ebay och den är grym! Ska man ha en palett och endast en så är det denna. Försåvitt man använder färger då.


Det är alltså en dubbel palett som är staplad inuti. När man öppnar locket kan man lägga en sektion i det och på så vis få full överblick över skuggorna. Skuggorna är pigmenterade och bra. Jag har provat mig igenom de flesta och ytterst få
gör mig besviken. De röda kunde vara ännu mer "vavavoomiga", men de funkar okej. Annars är det prima skuggor hela högen. Mycket prisvärt om man använder färger som gult, orange, grönt och blått. Jag skojade med Emma och sa att det är en dåligt balanserad palett eftersom det är två rader kyclinggult. Så illa är det väl inte men det är mycket klara, starka färger så drar man sig för att ha en ögonmakeup som syns kan man nog spendera pengarna på bättre sätt. Jag älskar färg och har inga problem med att ibland skrämma slag på min omgivning i en galen och lysande neonlook eller varför inte kycklinggult, så jag ger den här paletten ett högt betyg.
4,7/5

Manly-palett 2

Exakt samma ask och samma system med de stapelbara paletterna som man kan lägga en i locket för överblick har den andra Manlypaletten. Den här är minst lika pigmenterad och bra som den första och jag är kanske ännu mer förtjsut i den här. Eller, förresten, det är samma med båda. De är fantastiska! Jag vet inte om den här kan ses som mer balanserad vad gäller färger och neutraler, troligen inte, men färgerna är vackra! Vilken ni väljer av Manly ett och två är upp till er. Båda äger!
4,7/5 (för man kan ju inte ge full pott... ;D)

Walespaletten med 130 skuggor då, hur ser den ut?


Det är samma storlek på asken som för Manlypaletterna men här är 130 skuggor samlade i en bottendel och så har vi spegel i locket. Skuggorna är, precis som Manlypaletternas, både skimrande och matta. Här är dock kvaliteten väldigt skiftande. De blå, gula och gröna är rätt bra tycker jag, alla fall de jag provat, men de lila och rosa har varit sämre. Jag har mest provat de matta färgerna. Det är inge dyr palett, man får en hel del att leka med, men, Manly är bättre om man snackar pigmentering och följsamhet i skuggorna.
3/5

Ytterligare ett ebay-fynd är den här, 96-skuggors paletten av okänt märke.

Snygga skuggor av lite skiftande kvalitet. Vissa är ganska klena i pigmenteringen men andra är fantastiska. Som vanligt är det de rosa och röda som är svagast medan gröna och blå verkar funka utmärkt. Jag har använt den en del men inte hunnit testa alla skuggorna än. Trevlig, men inte i klass med Manly.
3.5/5

Från Coastal Scents har jag köpt två paletter. Dels en med färgglada skuggor samt rouge och dels en med bara neutrala skuggor. Båda finns att köpa, billigare, på ebay. Varje gång jag handlat från Coastal Scents har jag fått betala "tull", men det ska man alltid räkna med.

Ja, här är den färgglada. Jag använde den lite i början när jag köpt den, men tröttnade snabbht. Inget fel på den men den inspirerar inte så mycket. En helt okej pigmentering av skuggorna, ja, till och med bra, men lite tråkigt på något sätt. Rougen är helt oanvända.
3/5 (avdrag för den tristess som infinner sig när man ser på den)

Och så slutligen den neutrala

Suddigt... Nå ja. Det gör inget för ni kan ju ändå se vad det är för typ av färger. De håller en jämn och god kvalitet med undantag för den svarta som är grå. Den är dock inte sämre än MAC Carbon. ;D
De ljusa highlighterskuggorna använder jag riktigt ofta och också några av de askigare mörk- och mellanbruna. Extremt bra palett! Alla färger man tycker är tråkigt att köpa men bra att ha samlade på ett ställe. Och med en kvalitet fullt jämförbar med dyrare märken. helt klart en palett att rekomendera!
4,5/5

Kommentarer

Postat av: Emma P
Publicerad 2009-07-09 11:05:41

Vilken strålande palettguide du har gjort raring! Är mkt glad att jag köpte en Manlypalett och inte en wales...

Postat av: Marie
Publicerad 2009-07-09 11:18:29

Jag är sugen på den neutrala CS-paletten!

Du har inte lust att uppdatera med vilken ebay-säljare du köpt av (om den är att rekommendera alltså), och vad paletterna kostade på ett ungefär?

Jag har CS palett med 88 matta skuggor, skiftande kvalitet på dem...

Postat av: Therése
Publicerad 2009-07-09 11:44:12

åå den här guiden var superbra! Men tyvärr blev jag ännu mer sugen på att köpa de där förrädiskt vackra walespaletterna...! Det blir nog inte så billigt när jag vågar lägga pengar på det!

Postat av: Sminkan
Publicerad 2009-07-09 18:49:08

Emma! Tackar! Ja, bra att det blev Manly. Definitivt.



Marie! Jag har också den matta 88:an, men hade den inte tillgänglig när jag skulle fota och skriva... Helt sant, växlande kvalitet. VAd Manly kostade står nog i Manly-inläggen, minns inte nu, men har fått dem båa billigt. CS-paletterna ser man ju priset på på hemsidan. Minns inte det heller. Har köpt från olika säljare på ebay. Alltid gått på lägsta pris och gärna fraktfritt. Inget från ebay har kostat mer än 200 kronor alla fall, vad ajg minns.



Therese! Ja, de är ju fina, men som sagt, ojämna. Satsa på Manly istället.

Postat av: marinamake
Publicerad 2009-07-09 19:49:43

Å guu va bra men en sån lite guide! Jag har kollat in alla de där paletterna men velat mellan vilken man ska satsa på! Nu vet jag! Tack!

Postat av: Alexlyndra
Publicerad 2009-07-09 22:37:54

Åh, alla dessa färger.. Jag smälter!

Postat av: Purity
Publicerad 2009-07-11 10:52:37

Vilken bra palettguide! Kul att se dom "in action" liksom =)



Tycker det är knasigt hur olika skuggor fungerar olika på olika personer. Carbon blir nattsvart på mig så länge jag använder en bra bas, och då sitter den som berget sen...

Postat av: Sminkan
Publicerad 2009-07-11 17:20:00

Marina! jaaa! Manly!



Alex! Jo, man har lite valmöjligheter sen!



Purity! Ja, men då bygger du väl färgen i flera lager? Eller? För jag kan få den svart men då får jag jobba läääänge. Twilight och de andra funkar direkt. Och de flesta ögonskuggor sitter ju, tack och lov, som berget. Bleknande färger har jag stött på bland mineralögonskuggor, men fasta skuggor är ju oftast både färg- och platssäkra. :D

Postat av: neglelakkmani
Publicerad 2009-07-13 00:35:47

Hoho! Nå sendte du meg ut på palettshopping på ebay! Nydelig bloggpost, tusen takk!

Postat av: Sminkan
Publicerad 2009-07-13 17:03:11

Neglelakkmani! Haha! Vad bra att jag är till "nytta"!


Vad roligt att du vill kommentera, vi älskar kommentarer! För enkelhetens skull så besvarar vi alla kommentarer här på vår egen blogg, då vi tycker det blir enklare att följa diskussioner på så sätt. Hälsningar Sminkan och Emma
Kommentera inlägget här

« Namn
« E-post (visas ej)
« Hemsida/Blogg
« Kommentar
Kom ihåg mig?

Om

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela