Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Depends nagellacksremover "Miljövänlig"

Publicerad 2012-07-21 11:12:52 i Hud och hand,

Nu är det dags att återuppta min odyssé bland nagellacksremover från Depend. Jag ska visa dip-in burken också någon dag och prata om mina tankar om den, fast det är ju samma remover som i Depends flaska med supersnabb, eller som jag säger, blå, remover. Det här däremot är något helt annat. Det är Depends gröna remover, den miljövänliga, och jag har totaldissat den när jag köpt nagellacksborttagning efter de få möten jag haft med miljövänliga removers. De är inte effektiva. Nu beslöt jag dock att prova den just med tankarna på en sådan här liten serie inlägg. Så har Depend utfört ett mirakel här och lyckats skapa en effektiv remover trots allt? Nej, det har de inte. Den här är inte så effektiv som en traditionell remover. Den är dock inte så ineffektiv att det stör mig när jag har "vanliga" manikyrer som kräm eller skimmerlack. Jag vet inte om jag skulle ens försöka ta bort en glittermanikyr med det dock, för då går nog hela flaskan åt tillsammans med ett rör bomullsrondeller. 
 
Så, den är alltså inte dryg. Den lilla flaskan, 100ml, gör jag av med på två veckor. Säg att det rör sig om 15-17 manikyrer, svårt att veta exakt men inte över 20 alla fall. Det står på flaskan att den är svagdoftande. Jag håller inte med. Den luktar inte alkohol-lösningsmedel men den luktar starkt och lite sötaktigt, som ruttnanade grönsaker och terpentin i kombination. Inte min favoritdoft. Lukten hänger sig kvar dessutom, länge. Den försvinner inte förrän man har fått bomullen ut ur huset, helt enkelt. Det går alltså inte att bara kasta tussarna i soporna under diksbänken och glatt gå vidare i livet för den dunstar inte som aceton gör. Jag har ju mitt system med plastburkar med tättslutande lock (typ glasslådor) och i dem slänger jag min bomull. Då luktar det ju inte. Varje gång jag öppnar min burk kommer det dock en pust av just den här removern. De andra försvinner men inte den här. Äcklig lukt är alltså ett minus.
Om den är biologiskt nedbrytbar och snäll mot ozon är det ju bra men inget som påverkar mig i min direkta användning av produkten. Det finns dock andra saker än lukten att prata om när det kommer till just den dagliga användningen.
Så här ser mina naglar ut direkt efter borttagningen med Depends gröna remover. Lite oljiga och ganska genomskinliga. Genomskinligheten händer mig alltid när jag använder olja på naglarna, jag vet inte varför. Ju mer olja desto mer genomskinliga blir de. Och böjliga. Så böjliga att de sedan rivs av i vecken som blir när de böjts (som ett papper) några gånger. Jag är alltså väldigt försiktig med oljiga produkter. Jag vet att inte andra har samma problem så jag ska inte uppehålla mig vid det. Däremot ska jag säga att den här removern har ett enormt plus. Den torkar inte ut huden. 
 
Jag har aldrig haft så fina nagelband som jag fick efter att ha använt den här ett tag. Det höll i sig så länge jag hade den som remover, sen bytte jag till den från Kicks som jag presenterat tidigare och nu är nagelbanden och huden runt naglarna mer torr igen. Så stor skillnad trodde jag inte det skulle bli då jag smörjer händerna ofta och så, men det är definitivt så att min hud gillar den här removern. Mitt tangentbord på laptopen gillar den inte då den blir en kladdig hinna på fingrarna så när jag suttit på msn med Emma och samtidigt lackat om naglarna har massor av removern kletat fast på tangenterna. Det har dock försvunnit när jag slutat med removern och plasten är oskadd.
 
Innehållet är Dimethyl Glutarate, Dimethyl Succinate, Dimethyl Adipate och Alcohol Denat. Alltså Dimethyl i lite olika former. Ingen aning om vad det är så jag ska inte ens låtsas att jag har åsikter eller kunskaper om det. Jag ska försöka växla lite mellan den här removern och min vanliga blå remover från Depend. Hudvänligheten ser jag som ett stort plus men jag verkligen hatar lukten av den och den är lite tålamodskrävande. Sen oroas jag av att mina naglar ska bli för böjliga och mjuka av oljan. 

Kommentarer

Postat av: Linda
Publicerad 2012-07-21 12:01:15

Jag har faktiskt aldrig testat denna, och inte blev jag direkt sugen heller efter ditt test. Nä, jag håller mig till den blå. Och vanlig hederlig aceton utan olja, till tånaglarna.

Svar: Oj då, jag som tyckte jag var rätt positiv ändå. Jag ogillar den inte, bara dess lukt. :D
Sminkan

Postat av: Helena
Publicerad 2012-07-21 13:25:37

Jag gillar inte den här alls. Mest för att man blir så löjligt oljig av den. Och lukten. Urk!

Svar: Ja, man blir definitivt kladdig. Och lukten är hemsk. Jag gillar den lite ändå just för att den är så snäll mot min hud.
Sminkan

Postat av: Andrea
Publicerad 2012-07-21 14:42:53

Men, blir man alltså oljig? Är det olja i?
Och "ska" inte det vara uttorkande för nageln..?

Svar: Ja, man blir oljig och jag vet inte om det är olja i. Upplevelsen är oljig. Olja har man ju delade meningar om. Många använder ju olja för naglarna. Jag provade själv en kur med Arganolja för lite sen, precis innan jag startade mitt Derma Nail projekt. Olja är inte min melodi riktigt men vad den än är i den här removern så är mina nagelband tacksamma över det då de kändes väldigt mjuka och fina när jag använde den.
Sminkan

Postat av: Martina - Colourize Me
Publicerad 2012-07-21 16:55:41

Jag tycker att den luktar gran. Typ kåda. Och den KAN vara skitdålig för vissa plaster upptäckte jag när jag tog i ett skivfodral när jag fortfarande hade olja kvar på fingrarna. Plasten blev helt vit och ful. Annars gillar jag den, jag klarar mig med två bomullsrondeller per hand för nagellacket liksom fastnar i rondellen så jag kan använda den länge. Och mina naglar blir också genomskinliga mjuka, men det försvinner när oljan försvinner.
Jag gillar denna removern eftersom man märker att den är så skonsam, men jag skulle inte heller använda den till glitter, aldrig i livet! Att den är miljövänlig gör bara att jag tycker om den mer!

Svar: Ja, till lättare manikyrer kommer jag nog använda den just för skonsamheten.
Sminkan

Postat av: Sarah
Publicerad 2012-07-21 21:28:39

Jag gillar inte denna då den är ineffektiv och att man blir så oljig av den.

Svar: Nej, det är två minus.
Sminkan

Postat av: Emma P
Publicerad 2012-07-21 23:30:12

Den låter ju som ett rätt bra komplement till den blå. Man blir ju torr om man ska använda effektiv remover varje dag...

Svar: Ja, alla fall något att köra med när man ser att man är torr så huden får hämta sig lite.
Sminkan

Postat av: Chaosophia
Publicerad 2012-07-22 17:58:43

Lukten lät ju inget vidare alls, men fan vad fina dina fingrar ser ut trots nagellacksborttagandet!

Svar: Ja, det är som att man skulle ha gett dem fuktkräm snarare än remover! :D
Sminkan

Postat av: Nageldraken
Publicerad 2012-07-22 21:41:41

Jag gillar inte alls den här, tycker den är alldeles för ineffektiv. Den funkar hyggligt till krämlack, men det har jag så sällan. Dessutom tycker jag att det är irriterande att den löser upp plast, den har gjort lite åverkan på en av våra fjärrkontroller..

Svar: nej! löser den upp plast? måste vara mer försiktig när jag använder den...
Sminkan

Postat av: Anya
Publicerad 2012-07-23 10:43:40

Tack för en intressant blogg!
Dimethyl har ingen effekt i sig, det är en lite molekyl (kol och väten) man i detta fallet kopplat ihop med en större molekyl, den som står efter dimethylen. Så är du intresserad av ingredienser är det bättre att titta på namnet som står efter dimethylen.

Svar: Tack för svaret! Jag är inte så intresserad egentligen, jag använder det som känns bra och tänker inte så mycket, men jag vet att många läsare är väldigt intresserade av vad som är själva innehållet och hur det verkar.
Sminkan

Postat av: Anne
Publicerad 2013-07-31 22:17:36

Hej, intressant blogg.
Jag köpte denna för flera månader sedan och jag är ganska aktiv med mina naglar. Målar och putar med dem varje vecka mer eller mindre.

Jag har använt denna till glitter lack bland annat OPI liquid sand som är grymt svår att få bort. Det man gör är att ta en tuss bomull och häller på lite av detta borttagningsmedel och sen låter du tussen ligga kvar på nageln i ett par minuter så går det inte åt så mycket och man blir mindre oljig.

Är super nöjd med denna eftersom den inte torkar ut nageln =) Ett bra val enligt mig.
lycka till med allt =)


Vad roligt att du vill kommentera, vi älskar kommentarer! För enkelhetens skull så besvarar vi alla kommentarer här på vår egen blogg, då vi tycker det blir enklare att följa diskussioner på så sätt. Hälsningar Sminkan och Emma
Kommentera inlägget här

« Namn
« E-post (visas ej)
« Hemsida/Blogg
« Kommentar
Kom ihåg mig?

Om


sminkan_@hotmail.com

emmap85@live.se

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela