Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Rivka Serena

Publicerad 2012-04-06 08:03:12 i Naglar - holografiska lack,

Det är långfredag och det är holofredag idag. Man borde egentligen visa Ludurana Superior som är ett av mina gulaste (äkta) hololack. Catherine Arleys gula kanske kan vara en kandidat också även om effekten i den är rätt tam. Kanske är det idag man borde ge sig själv en lite lösare tygel och plocka fram ett prismatiskt glitter som Klean Color Holo Yellow? Jag gör inget av det. Istället blir det ljusblå scattered holo i form av Rivka Serena. Påsken är ju en religiös högtid så kanske himmelsblått kan gå för sig ändå om man nu ändå ska rikta sina tankar mot himmelska ting.
Serena har en väldigt vacker blå nyans men den är inte ensam direkt, i hololand, om att vara en himmelsblå. Vi har flera väldigt närliggande, och betydligt mer holografiska, kusiner i samma färgsegment. MUS Siw är en aningens gråare då hon är linjär, samma sak gäller även Layla och Nfu Oh, men Hits Poseidon t.ex är snubblande nära i färgen men mer distinkt i sin holoeffekt. Nu är jag på landet utan mina "swatchsicles" men jag vet att just bland blå holo finns det otroligt många som är lika. Jag har ju svårt att inte köpa ett lack om det är holografiskt så jag har en hel flock av dessa ljusblå holos.
Nu lät det som att jag inte skulle vara nöjd med Rivka Serena. Fel! Jag tycker det är ett jättevackert lack. Det är fin färg och den lyckas dra ihop den där regnbågen ifall den bara får bra med ljus. Just nu regnar och snöar det här så det är tur att det här inlägget är förberett. Det hade inte blivit någon holofredag annars. I alla fall inte en där holot syns.
Serena är mycket täckande. Det är ganska lik formula som på de holografiska från UP Colors. Den känns lite kärv eller tjock men är enkel att få på plats och täcker med två lager. Torktiden är snabb som den brukar vara med hololack. Jag är rätt nöjd med det även om det inte är mitt mest holografiska ljusblå. Jag gillar både ytan och färgen och den lite mer dämpade holon ger spännande färgfält i vissa ljus snarare än regnbågar på klassiskt vis.
Jag vet att jag borde frankat ett holo som skulle heter Ostara eller Eastra efter den gudinna som vid vårdagjämning kom till jorden i form av en hare som delar ut korgar med ägg och godsaker åt barnen. Högtiden Ostara firas dock inte nu utan 21 mars.

Kommentarer

Postat av: Emma P
Publicerad 2012-04-06 09:56:47

Mmmm, vilken härlig start på hololångfredagen! Tycker det ser kalasfint ut och det måste väl för sjutton räcka, alla lack kan ju inte vara unika?:)

Postat av: Helena
Publicerad 2012-04-06 10:08:40

Supervackert lack, själv tog jag tag i påsktemat och lacka gult :)



Ostara hade jag inte en aning om att det fanns en högtid som heter!

Postat av: Nailtastic
Publicerad 2012-04-06 10:45:45

Tjusigt! Och alltså ännu ett märke att lägga på inköpslistan. :-)

Postat av: Andrea
Publicerad 2012-04-06 11:02:35

Jättevackert, men jag kör nog på att inhandla snarlika Poseidon isåfall, får räcka. har ju Laylas också :)

Själv blir det strax 2NITE i min kära decant jag fick av dig, den är ju faktisk himmelsk! ;D

Glad Påsk!

Postat av: My nail polish online
Publicerad 2012-04-06 12:07:39

Jättefin blå holo!

Postat av: Yolii- in London
Publicerad 2012-04-06 14:41:40

Woow love it, testade mitt forsta holographic polish for nagra veckor sen! Gud vad glad jag ar att jag hittat en svensk nail polish blog, foljer dej pa bloglovin!.. x

Postat av: kerstin
Publicerad 2012-04-06 17:49:26

Finfint! Och väldigt härliga bilder!

Postat av: Annie
Publicerad 2012-04-06 18:30:12

Underbar holo och underbar färg!!

Postat av: roxcat
Publicerad 2012-04-06 21:01:43

Vilken fin blå nyans!

Postat av: Verunka
Publicerad 2012-04-07 00:46:03

Nice one, so mild and cooling and shining, I can feel summer in it! :)

Postat av: sminkan
Publicerad 2012-04-07 07:55:08

Emma! Det räcker absolut! Det är ett jättefint lack!



Helena! Vad roligt att jag fått lära dig något! Sådant är kul!



Nailtastic! Ja, men är du inte skvatt galen och holo-hoarder så kan du klara dig utan den här. :D



Andrea! Åh, 2Nite är jättefin! Du kommer säkert älska den!



mnpo! Ja, den är vacker!



Yolii! Vad roligt att du är glad att ha hittat oss! Det finns fler exceptionellt bra svenska nagelbloggar varav de flesta kan hittas i min länklista i menyraden.



Kerstin! Ja, det är ett vackert lack!



Annie! Ja, den är verkligen fin om man ser den bara för vad den är och inte jämför så mycket.



Roxcat! Jag gillar den också! Ren på något sätt.



Verunka! yes, I agree! It is a lovely shade of blue!


Vad roligt att du vill kommentera, vi älskar kommentarer! För enkelhetens skull så besvarar vi alla kommentarer här på vår egen blogg, då vi tycker det blir enklare att följa diskussioner på så sätt. Hälsningar Sminkan och Emma
Kommentera inlägget här

« Namn
« E-post (visas ej)
« Hemsida/Blogg
« Kommentar
Kom ihåg mig?

Om

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela