Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

White Cat

Publicerad 2011-01-10 05:30:00 i Boktema 2011,

Efter flera månaders boktemainaktivitet har Sminkan och jag bestämt oss för att damma liv i vår favoritkatergori igen. Vi tycker båda två att boktema är väldigt roligt, men samtidigt så kräver det ganska mycket tid, kraft och energi, något vi helt enkelt inte har haft under hösten och vintern. Nu känner vi oss dock piggare och motiverade att börja med boktema igen. Dock har vi bestämt att göra boktemat till ett något mer sällsynt inslag här på bloggen än vad det har varit tidigare. Vi har helt enkelt inte energi- och tidsresurser att göra ett boktema i veckan, men genom att dra ner på boktemat till varannan vecka, eller en gång i månaden hoppas vi på att vi ska orka hålla kategorin vid liv.

 

Så vad är det då för bok vi inleder boktemat med? Jo vad passar väl bättre än att börja med vår gemensamma favoritförfattare Holly Black och hennes senaste roman White Cat. Vi har ju tidigare skrivit om både Tithe-triologin, hennes seriealbum Kith och Kin och senast också om hennes novellsamling Poison Eaters. White Cat som är den första boken i serien Curse Workers skulle förstås ha varit med i boktemat redan i höstas, men nu blev det ju inte så och därför börjar vi med den nu istället.

I Curse Workers får vi möta Cassel, den yngsta sonen i en familj med Curse Workers, människor som kan utföra magiska handlingar enbart genom att röra vid folk. En fantasisk förmåga, och olaglig. Cassel är dock själv utan superkrafter, något som bekymrar honom lite. Hans brist på magi är dock inget negativt ute i samhället. Curse Workers är allmänt kända och fruktade och inför utsikten att någon ska utöva sin magi på en tvingas människorna att bära handskar. Vissa Curse Workers är kända, som till exempel Cassels mamma som sitter i fängelse, men skräcken för Curse Workers är allmän, vem som helst kan vara en Curse Worker, alla är alltså misstänkta. För att ta reda på vem som är en Curse Worker upprättas speciella test och det finns också idéer om att ett register ska upprättas där alla Curse Worker ska föras in.

 

Förutom att Cassel funderar över sin avsaknad av magiska krafter, så har han även problem med att han går i sömnen. I början av boken finner vi Cassel på taket på sin internatskola, barfota i pyjamasen, hur tusan har han hamnat där? Nåja ett sånt mysterium är det kanske inte, Cassel gick ofta i sömnen när han var yngre. Men hur är det egentligen med den vita katten som Cassel både ser i samband med att han går i sömnen och som han dessutom drömmer om. Och vad hände egentligen med Cassels vän Lila som Cassel mördade när han var bara 14 utan att minnas hur det hela gick till, eller ens att han dödade henne.

Kommentarer

Postat av: Linda
Publicerad 2011-01-10 23:37:26

Kul att ni skakar liv i boktemat igen men gör det i er egen takt, det ska ju inte kännas som ett tvång.

Postat av: Emma P
Publicerad 2011-01-11 22:51:23

Linda: Vad roligt att du också tycker det! Nej precis så resonerar vi, lagom är bäst:)


Vad roligt att du vill kommentera, vi älskar kommentarer! För enkelhetens skull så besvarar vi alla kommentarer här på vår egen blogg, då vi tycker det blir enklare att följa diskussioner på så sätt. Hälsningar Sminkan och Emma
Kommentera inlägget här

« Namn
« E-post (visas ej)
« Hemsida/Blogg
« Kommentar
Kom ihåg mig?

Om


sminkan_@hotmail.com

emmap85@live.se

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela