Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Flodnymf från Fillory

Publicerad 2010-01-12 00:30:22 i Boktema 2010,

När Quentin och hans vänner först tar sig till Fillory, för de lyckas slutligen, även om det tar nästan hela boken att nå dit, så möter de först en flodnymf, eller en sjöjungfru, jag minns inte den exakta benämningen. De misstar i alla fall först flodnymfen för att vara en drunknad person som ligger kvar i vattnet, även om de strax inser sitt misstag. Jag har i dagens boktema, valt att gestalta denna flodnymf. Sen har jag väl inte riktigt följt boken till punkt och pricka utan mer gjort som jag tycker att en sjöjungfru sa se ut, men det är ju bara konstnärlig frihet:)

 

Hyn
Foundation: Kanebo Sensai Cellular Performance Cream Foundation Special CF 11 med en skvätt MUS Neutralizer Yellow

Concealer: MAC Studio Finish Concealer NW 20

Puder: Everyday Minerals Silk Dust

Rouge: MAC Mineralize Duo Love Rock

Ögon
Ögonbryn: Clarins gamla brynpenna Lightest brown
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance och Face Highlighter Mystic
Ögonskuggor: Golden Rose 105, Brite Bird Hotool och MAC Teal

Highlighter: Make Up Store Stardust Fairy

Kajal: Max Factor

Mascara: Max factor Masterpiece Beyond Length, den svarta delen

Lösögonfransar: Strassfransar köpta på Ebay

Läppar
Läppglans: MAC Dazzleglass Comet Blue

 


Min tanke var att jag förutom sjöjungfrufärgerna kunde se lite lagom drunknad ut sådär, därav de blåtonade läpparna. Ögonlocken målades med en turkos skugga från Golden Rose i inre ögonfrån, Brite Bird Hotool i mitten och MAC Teal i den yttre ögonvrån. Jag målade därefter en linje med eyeliner längs med den övre franslinjen och ett kajalstreck längs med den undre. Därefter målade jag mascara och fäste strassfransar. Ni fattar min idé så här långt va? Flodnymnfer är nästan sjöjungfrur, alltså målade jag med sjöjungfriga färger och fäste strassfransar eftersom jag är övertygad om att min flodnymf älskar glam. Efter detta spårade jag dock ur en liten stund och målade rosa rouge, något som såklart rimmade mycket illa med min lätt drunknade look. För att reparera skadan målade jag läpparna ljust blåtonade med Comet Blue från MAC. Comet Blue är verkligen suveränt om man vill ha en ”jag har simmat alldeles för länge i kallt vatten”-färg på läpparna, i andra situationer tycker jag dessvärre inte att det är särskilt snyggt. Ja, det var veckans boktema det. Knappast något storverk, men det känns skönt att vara igång igen.

 

 

Kommentarer

Postat av: Suss
Publicerad 2010-01-12 03:57:37

ljuuuvligt emms! och ja älskar fransarna!

Postat av: Sminkan
Publicerad 2010-01-12 06:41:18

Snyggt! Kul att du plockat fram våra gemensamma favoritfransar! De är verkligen snygga! Sminket ser härligt flodnymfigt ut och som vanligt är nästan halva behållningen att se vad du ska ha för smycken och kläder. ;D

Otroligt fint halsband förresten. Och top.

Postat av: sminkjante
Publicerad 2010-01-12 08:19:44

Helheten med topp, halsband och makeupen är jättefin. Jag tycker inte du ser "drunknad" ut men väldigt sval (om du förstår vad jag menar). Bra gjort. Jag gillar boktemat.

Postat av: Stephy
Publicerad 2010-01-12 09:12:18

Du ser precis ut som en sjöjungfru! super fin!

Postat av: kerstin
Publicerad 2010-01-12 10:19:42

Jättefint! Så härligt med turkost, och fransarna är fantastiska!

Postat av: Emma P
Publicerad 2010-01-12 11:45:58

Suss: Tack! Oh ja, jag älskar dem med, ska försöka strassa ngt liknande...



Sminkan: Tack raring! Ja, de är ju galet snygga så är det bara. Sen tappar de ju lite stenar men jag klistrade tillbaka lite med igår. Jag har allvarliga planer på att försöka göra ett par liknande fransar, det kan ju inte vara så svårt liksom.

Haha, ja men det är ju bra att du tycker det, jag gillar både halsbandet och toppen och tyckte att blått borde ju passa en sjöjungfru:)



Sminkjante: Tack, vad kul att du gillar det! Ja, jag håller med, lite avkyld sådär, haha, tror att det är läpparna som gör det. Tack igen, och vad kul att du gillar boktemat, det gör vi med:)



Stephy: tack så mkt, då är jag nöjd och glad:)



Kerstin: Tack! ja, jag tycker med det var fint med det turkosa, och kul att använda, har inte haft så somriga färger på riktigt länge. Och ja, visst är fransarna fina, helt underbara tycker jag de är:)



Postat av: Sofia
Publicerad 2010-01-12 13:45:37

Hej! Har inte kommenterat något från din blogg innan men jag bara måste säga att du är helt otrolig! Blir så glad och inspirerad av att läsa din blogg som jag nu har följt länge! Helt underbart! :D

Postat av: Sabina
Publicerad 2010-01-12 17:57:37

supertuff =)

Postat av: Linda
Publicerad 2010-01-12 17:59:57

Oh så himla vackert, underbara färger =)

Postat av: Cecilia
Publicerad 2010-01-12 20:19:54

Snygga fransar :)

Postat av: Emma P
Publicerad 2010-01-12 21:23:48

Sofia: Hej själv! vad roligt att höra, såna kommentarer är de allra bästa, tusen tack! Hoppas att du fortsätter att läsa och att inspireras:)



Sabina: tack!



Linda: Tack så mkt! Ja, dessa färger borde passa dig, du är ju en fena på turkost...



Cecilia: Ja, visst är de fina:)



Postat av: Fru Choklad
Publicerad 2010-01-12 21:33:35

Fin tolkning av flodnymfen. Du har verkligen hittat den perfekta färgen på ögonskuggan för en flodnymf. Klart hon älskar glam :) Det tror jag ALLA nymfer gör ;)

Postat av: Emma P
Publicerad 2010-01-13 10:30:18

Fru Ckoklad: Tack, vad roligt att höra. Då känns det som om jag har lyckats med min tolkning;)

Postat av: Kajsa Kavat
Publicerad 2010-01-20 21:11:08

Wow vilken härligt knallig skugga! Den gör dig vacker som en sjöjungfru. :)

Postat av: Emma P
Publicerad 2010-01-21 00:14:28

Kajsa Kavat: tack, vad gulligt sagt:) Jag gillar alla skuggorna jag har använt här, de är riktigt fina hela bunden...


Vad roligt att du vill kommentera, vi älskar kommentarer! För enkelhetens skull så besvarar vi alla kommentarer här på vår egen blogg, då vi tycker det blir enklare att följa diskussioner på så sätt. Hälsningar Sminkan och Emma
Kommentera inlägget här

« Namn
« E-post (visas ej)
« Hemsida/Blogg
« Kommentar
Kom ihåg mig?

Om

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela