Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Everyday Minerals rouge och bronzer

Publicerad 2008-05-22 21:09:30 i Swatchbibliotek övrigt,

En läsare bad mig göra swatcher på mina rouge och bronzers från EM. Pust och stön, tänkte jag, men vad gör man inte för sina medsminkisar? Jag är inte supernöjd med bilderna, men håll till godo!

Waffle Cone är extremt skir och väldigt gnistrande

Sunday Brunch. Skimrande röd

Everyday Bronzer. Den här har jag aldrig använt förut. Drog bort plasten för att skaka ut lite på handen. Ingen höjdarfärg direkt. Väldigt brun.

Siesta är orangetonad och påminner kanske lite om NARS Orgasm?

Back to School är en ganska trist färg den med. Funkar kanske på någon annan men inte på mig.

Tea Time är ytterligare en tråkig brun nyans som jag aldrig har använt.

B&B är persikoskimrande och härlig. Kan göras 80-talsintensiv med brunton eller skirare med mer rosa glöd.

Apple är en stor favorit. Inget glitter, bara rent rosa. Underbar!

Light Pink är fantastisk som highlighter eller för att ge huden en porslinslyster! Jag älskar den! Här har jag öst på massor av den för att visa den fantastiska silverglansen i den.

Soft Bronzer är en naturlig oc fin nyans som jag faktiskt har använt en del. Passar även oss ljushyade som inte gillar att bli solbrända. Ger fräsch färg utan att bli "brun".

Girl's Day Out är terracottaskimrande och kan byggas från skiraste guldskimret till ganska tegelrött.

Plum Dust är en kall, vinröd färg som är matt. Trevlig men svårjobbad då den är kraftigt pigmenterad. För kraftigt tycker jag som gärna bygger rouge i flera lager. Men jag är otränad på rouge också eftersom jag nästan aldrig orkar använda det... 

Soft Touch är härligt rosa och matt. Naturlig färg som ger pigg och fräsch rodnad utan att bli skarp eller gräll. En favorit.

Det var det. Jag tror jag har glömt någon eller några av mina rouge. Har i alla fall en bronzer till som är oöppnad och ett eller fler rouge. Några ligger på landet, några kanske i någon kasse eller necessär efter flyttandet från lägenheten. Dyker de upp medan jag kommer ihåg att de ska med här så kompletterar jag. Hoppas det var till någon nytta även om bilderna är lite blåstickiga och ljuset var otillräckligt. Plus att jag bara kladdade på lite på handryggen utan att använda rougeborste...

Kommentarer

Postat av: Emma P
Publicerad 2008-05-22 21:27:04

Det här var faktsikt inte alls så dumt! Plum dust har jag funderat på och den ser ut att kunna funka... Nackdelen med EMs rouge är att många är så herrans varma, vilket mest får mig att se smutsig ut...

Postat av: Rouaa
Publicerad 2008-05-22 21:30:25

Du är skitsnygg idag! och jag hinner inte fixa med looker idag heller. fy fan så dålig jag känner mig. känns som om jag har svikit dig. kom på resten så ska jag försöka fixa allt till helgen. :)



puss

Postat av: Sminkan
Publicerad 2008-05-22 21:47:04

Emma! Japp! Du har helt rätt! Nästan alla har en varm underton och det passar inte mig heller. Men några av de rosa är grymma på mig. Apple, Soft Touch och Light Pink är höjdare!



Rouaa! Sluta nu! Spelar väl ingen roll! Vi tar det en annan gång när du har tid. :D

Postat av: Mika
Publicerad 2008-05-22 21:55:32

Jag älskar också både Apple och Soft touch! Och nu blev jag sugen på light pink :) Jag gillar Summer stroll också, ganska orange i burken men får mig att se pigg ut!

Postat av: Sminkan
Publicerad 2008-05-22 22:05:22

Mika! Vad kul att höra at vi är fler med samma smak! Apple var mn första EM-rougekärlek! Jag har en hel dosa av den på landet. Passar perfekt om man kr den enkla stilen med bara ett svep mattande puder och så lite mascara och gloss.

Summer Stroll måste jag titta på!

Postat av: Efwa
Publicerad 2008-05-22 22:46:45

Åhh, du fick mig sugen att beställa lite saker från EDM. Några häftiga rouge jag inte har bl.a.



Tack så mycket!!

Postat av: Badbomben
Publicerad 2008-05-22 22:50:37

Apple ser ut att vara en riktig söt en.

Postat av: astoria
Publicerad 2008-05-23 00:08:11

Har du något tips på någon palett med bruna skuggor UTAN skimmer och glitter? Nå billigt=)?

Postat av: Emma P
Publicerad 2008-05-23 00:24:01

Ja, det är lite lurigt faktsiskt. jag har både apple och soft touch och de är bra, sen är walkee talkee och pink ribbon väldigt fina färger också. Fast min favorit bland emrougen är nog photo album, den är grym!

Jag har ett prov på summer stroll och den är galet orange! Verkligen ingen färg som jag skulle köpa, men vem vet, den kanske kan överraska... Om du känner att du blev sugen så får du gärna min, fast jag tvivlar på att det är en färg för dig, känns som om vi har ganska lika uppfattning om färger...

Postat av: Sminkan
Publicerad 2008-05-23 06:33:20

Efwa! Det var verkligen inte meningen att skapa något shoppingsug. Men visst har de en del riktigt vackra rouge!



Badbomben! Ja, den är nog min favorit!



Astoria! IsaDora hade en för många år sedan. Annars vet jag ingen på rak arm. Inte med matta skuggor. Utan glitter kan du få från GO Cosmetics, men de har fortfarande skimmer.



Emma! Jag tror dig!Vi brukar ju falla för samma saker. Jag har inte tittat in på EM's hemsida på ett år snart, tror jag. Har ingen koll på alla nya färger. Jag använder så sällan mineralsmink.

Postat av: Linn
Publicerad 2008-05-23 09:51:42

TACK SÅ HEMSKT MYCKET!

Du är min hjälte!!



Nu vet jag att jag iallafall ska införskaffa Soft Touch och möjligtvis Apple. Verkar fina. Soft Bronzer och Light Pink ser också intressanta ut. Men bronzern kanske blir lite för ljus på mig som använder foundationen Beige Fairly Light på vinter/vår-hyn.. Verkar som de ha lite dåligt med "mittimellan-bronzers". Light Pink ska jag nog snappa åt mig som provburk, går ju inte åt så mycket om man bara ska highlighta lite.



Jisses vad din Siesta såg orange ut! Iallafall i burkarna. Min är mycket mer rosa och är hur fin som helst. Loving it.





Återigen, tack så mycket :)

Postat av: Veronica
Publicerad 2008-05-23 09:52:20

Vilken jättebra guide! Det är ju såå svårt att se på bilderna hur färgerna ser ut, så detta var toppen! Och återigen, hur olika det kan vara, Tea Time är min största favorit och passar min hud perfekt, men du lockade fram ett behov av både Soft Touch och Soft bronzer!

Postat av: sminkjante
Publicerad 2008-05-23 10:03:09

Vilket jobb du lagt ner. Soft Bronzer använder jag nästa varje dag.

Postat av: Ifrith
Publicerad 2008-05-23 20:03:53

Tack snälla du! Fick en massa ideér inför nästa beställning från EM ^^



Föresten soft touch är en av de mest användbara produkter jag investerat i! Jag har blandat ut en del favorit "nästan-slut-kak-rouger" med soft touch i tomma burkar. Vilka annars mest brukar bli liggande, i och med att det skär lite i hjärtat att slänga dyra cliniquefavvisar... plus att det inte känns så kul att sätta borsten i en halvtrasig kaka. Den rouge jag använder mest just nu är en sådan blandning och om jag får säga det själv är den verkligen superfin! =)



Trevlig helg!

Postat av: ifrith
Publicerad 2008-05-23 20:07:17

Glömde tillägga att annars är Soft touch lite väl ljus för min hy som rouge enbart i sig.

Postat av: Sminkan
Publicerad 2008-05-24 09:50:31

Linn! Varsågod! Jag tycker nog Siesta är väldigt orange i burken, men ger en aprikosaktig färg på kind. Inte helt min färg...Veronica! Visst är det så! Vssa färger klär en andra inte... Kul om jag var till någon nytta!Sminkjante! Ja, det är så trist att göra swatch-ilägg, men de behövs ju också... ;-)Ifrith! Bra tips för dem som har gamla rouge som ligger och skräpar!

Postat av: Sminkan
Publicerad 2008-05-24 09:51:37

Fråga inte varför men alla svar på kommentarerna drogs ihop i ett enda långt... Mystiskt fel men ni får leta lite efter era svar... Förlåt!


Vad roligt att du vill kommentera, vi älskar kommentarer! För enkelhetens skull så besvarar vi alla kommentarer här på vår egen blogg, då vi tycker det blir enklare att följa diskussioner på så sätt. Hälsningar Sminkan och Emma
Kommentera inlägget här

« Namn
« E-post (visas ej)
« Hemsida/Blogg
« Kommentar
Kom ihåg mig?

Om

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela