Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Bloggtema: Parfym

Publicerad 2008-07-01 14:19:36 i Veckans bloggtema,

Idag är jag världens flitigaste bloggerska! Vem slår mina fyra inlägg? Hihihi! Ni har verkligen fått allt, eotd, notd, swatcher och nu veckans bloggtema!

Vilka är era doftfavoriter?  Det är Pokergirls förslag på veckotema för nätverket på Pret-ty.

Det här är mina tre parfymer. Alla har hängt med i många år och är mina nuvarande favoriter. Jean Paul Gaultiers Classique, Dolce&Gabbana samt Bvlgari Blve. Alla tre dofterna passar min huds kemi perfekt. Jag älskar dem!

Bvlgari Blve:
Modehus/Märke - Bvlgari
Introducerad - 2000
Doftfamilj - Kryddig/Blommig
Rekommenderad användning - Dagtid
Beskrivning - En doft av vanilj, sandelträ, ingefära och mysk.
Kostar typ 300 kronor om man betäller från Parfym.se. Den är alltså perfekt, både härlig doft och bra pris! Den känns dessutom väldigt exklusiv på och flaskan är snygg!
Jag använder den på jobbet eller på sommaren när jag vill känna mig fräsch och ha en lätt doft. Den är inte speciellt sexig eller så, bara en ren, skön doft. Kvinnlig dock, på ett modernt, självsäkert, svalt och elegant sätt!

Dolce&Gabbana
Modehus/Märke - Dolce & Gabbana
Introducerad - 1992
Doftfamilj - Romantisk
Beskrivning - En romantisk doft av bl.a. apelsinblommor, vanilj, tangerin och basilikablommor.
Den här använder jag också på jobbet eller för mindre exklusiva tillfällen då man går ut. Den är väldigt blommig men inte särskilt tung. Jag gillar den här speciellt till jobbet, faktiskt. Jag fick den första flaskan av en kompis som köpt den och sedan hatade den. Hon var en Donna Karan Cashmere Mist-typ. Det här är ingen doft för minimalister eller esteter. Inte för snobbar heller. Det är en ganska folklig och enkel doft. Passar en bonnabrud som mig själv väldigt väl!

Jean-Paul Gaultier Classique
Modehus/Märke - Jean Paul Gaultier
Introducerad - 1993
Rekommenderad användning - Casual
Beskrivning - En doft av apelsinblomma, bulgarisk ros, stjärnanis, orkidé och italiensk mandarin.
Jag köpte den här för en herrans massa år sedan och har varit den trogen sedan dess. Att den rekomenderade användningen, enligt Parfym.se, är casual fattar jag inte? Det här är en otroligt sensuell och ljuvlig doft som får mig att vilja sniffa på mig själv och bara vältra mig i doften! Dessvärre har jag använt den så många år att jag inte längre känner doften på min egen hud. Jag kan känna den i mina kläder och sängkläder, men inte på huden. Jag håller därför på att avvänja mig, så jag har inte använt den på flera, flera månader nu. Det här är den perfekta doften utan tvekan! Det är också en ganska vanlig doft så man är långt ifrån unik i den. Hur som helst. Första flaskan köpte jag 1996 och jag har inte varit utan den sedan dess.

Kommentarer

Postat av: Emma P
Publicerad 2008-07-01 15:00:14

ja idag var du verkligen flitig, vad kul! parfym är ett område som nästan inte intresserar mig alls, helt enkelt för att jag bara får eksem när jag använder det... Jag har iofs ett gäng, eau de rocha och fragile från jean paul gaultier är favoriterna, men de används bara vid särskilda tillfällen, för min hy är så lättirriterad:(

Postat av: Linda
Publicerad 2008-07-01 15:54:22

JPG Classique har jag också varit en trogen användare av i omgångar. Att klassa den som casual känns verkligen helt fel, de är ju en otroligt intensiv och intim doft som jag ser mer som kvällsparfym eller speciella tillfällen Ingen måndags doft där inte :P

Den luktar lång väg och går jag på stan känner jag direkt om någon runt mig har den på sig :D

Postat av: Badbomben
Publicerad 2008-07-01 18:48:23

JPG-flaskan är i sig självt ren allt annat än casual, jag tror inte att nån JPG är en ren casual-doft, de är så sensuella! Tycker du gjorde ett extra roligt inlägg av veckotemat:)

Postat av: Sminkan
Publicerad 2008-07-01 19:05:45

Emma! Fy, vad trist att inte kunna använda parfym. Min mamma är astmatisk och tål inga starka dofter så ska jag umgås med henne får jag låta bli parfymflaskan. Och på jobbet får man vara lite försiktig. Men parfym kan verkligen å ens humör att ändras...



Linda! Ja, jag känner den ju som sagt knappt längre. Älskar den ändå. Jag vet ju hur den doftar och hur jag reagerat på doften förr.



Badbomben! tycker du att d var roligt? Vad kul! Jag tycker det är svårt att skriva något alls om parfym.

Postat av: Veronica
Publicerad 2008-07-01 20:53:38

Spännande! Inte testat någon av dessa parfymer, men visst är det härligt att ha hittat "sina" dofter!

Postat av: Emma P
Publicerad 2008-07-02 00:28:00

Det kan ändra mitt hunmör också:) Mna blir ganska grinig när det kliar... Ibland använder jag parfym i håret elle rsprejar på kläderna, men det blir ju inte riktigt samma sak... å andra sidan så känns det desto lyxigare när jag faktsikt använder parfym.

Postat av: Sminkan
Publicerad 2008-07-02 08:47:15

Veronica! Visst är det skönt, men inte så äventyrligt...



Emma! Usch... Kliigt är verkligen en humörförstörare. Tur att du tål att ha smink i alla fall!

Postat av: Emma P
Publicerad 2008-07-02 18:49:33

ja, det är verkligen tur! Fast jag kan ha problem med en del smink också. Bland annat med en svindyr concealer från YSL, det var surt... men för det mesta går det bra, jag får vara lite försiktig med hudvård bara. Ska tänka på dte nästa gång jag surar för att jag har svårt med parfym, så blir jag nog gladare:)


Vad roligt att du vill kommentera, vi älskar kommentarer! För enkelhetens skull så besvarar vi alla kommentarer här på vår egen blogg, då vi tycker det blir enklare att följa diskussioner på så sätt. Hälsningar Sminkan och Emma
Kommentera inlägget här

« Namn
« E-post (visas ej)
« Hemsida/Blogg
« Kommentar
Kom ihåg mig?

Om

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela