Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Grönt och rött till årets julavslutning

Publicerad 2009-12-22 16:06:16 i Emmas FOTD 2009,

Idag har jag gått årets sista skoldag, nu har jag jullov! Eller nej, det har jag väl inte, jag har en inlämning som ska in efter trettonhelgen, men jag ska nog hinna vara lite ledig med. Dagen till ära hade jag grönt ögonsmink och röda läppar. Färgerna är kanske inte jättejuliga, men lite juligt blev det väl? Skuggan jag har använt är för övrigt underbara Elven Dagger, 2007 års storfavorit här hemma, och fortfarande en klar favorit i skugglådan. Inspirationen att damma av gamla favoriter förresten från Sminkjante som har haft en litet tema med gamla favoriter, rasande bra initiativ tycker jag, jag har använt många gamla favoriter de senaste veckorna faktiskt.

 

Från början hade jag bara Elven Dagger, Apple och Cream Cat, men när jag kom hem från skolan, lite lagom julharmonisk testade jag att trycka fast lite grönt glitter från HOT ovanpå Elven Dagger. Det syns inte så mycket, men nu sitter det där i alla fall. Jag har dessutom fotat både imorse och nu på eftermiddagen så det är bilder både med och utan glitter fast det är tveksamt om ni ser någon skillnad.. Läppglanset är för övrigt ett av mina absoluta favoritgloss och definitivt favorit bland alla mina röda läppgrejer. Okej, det är rosarött, men man ska vara snäll till jul så det tycker jag att vi bortser ifrån, jag betraktar det nämligen som rött

 


Hyn

Foundation: Egen mix av Everyday Minerals Neutral Fair och Light Medium, båda intensive

Concealer under ögonen: Clarins Instant Light 00

Concealer i ansiktet: Everyday Minerals Intensive Medium

Puder: Everyday Minerals Silk Dust

Rouge: En minidutt med Wet n Wilds Mineral Bronzer 167 Amber Glow

Ögon

Ögonbryn: Clarins brynpenna i Lightest Brown
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance och Face Highlighter Mystic

Ögonskuggor: Fyrinnae Elven Dagger och Makeupcosmetics Apple

Highlighter: Brite Bird Cream Cat

Eyeliner: MAC Fluidline Shade

Glitter: HOT nr 8

Kajal: Elisabeth Arden Smokey Black

Mascara: Max Factor Beyond Length, den svarta delen

Läppar

Läppglans: Dior Addict Ultra Gloss 851

 

Sisådär, det var min avslutningssminkning, den var väl inte så tokig va? Hoppas att ni alla får lite julledigt snart, det behövs verkligen under den långa mörka vintern, för att inte tala om at det är lite att stå i inför julen.

Kommentarer

Postat av: kerstin
Publicerad 2009-12-22 17:04:45

Superfint Emma! Jag tycker att kombinationen är väldans julig! Elven Dagger ser underbar ut.

Postat av: Sminkan
Publicerad 2009-12-22 19:23:13

Wow! Det här var fantastiskt snyggt! Vad vacker du är på bilderna dessutom! Helt klart en favorit bland dina många vackra fotd. Snart kan jag inte välja var du är vackrast... Elven Dagger är himla fin och läppglanset helt underbart.

Jag hade en silverskimrande julavslutning med Diamond och Sparkle på ögonen + lite av min Sabina-trio. Inga foton dock. Kameran var redan packad.

Nu är vi på landet. Skönt. Jullov är underbart!

Postat av: Emma P
Publicerad 2009-12-22 20:07:37

Kesrtin: tack! Amen vad bra, då har jag lyckats hyfsat med juligheten:)



Sminkan: Tack! du är allt en himla snäll liten Sminka du... Riktigt favorit är den kanske inte, men ganska fin tycker jag allt att den blev. Och ja, Elven dagger är ju otrolig, helt klart!



Din avslutningssminkning låter kanonvacker, men ibland orkar man inte fota, precis så kände jag igår. Hade inte tänkt idag heller, men dels var jag, under över alla under, klar tidigt imorse, och sen kom jag hem tidigt så sminket var hyfsat fräscht. Bäst att passa på att fota när sminket redan sitter där, jag har väl underhållsplikt nu när du är borta antar jag;) Och ja, jullov är toppen! Och kul för Siri att få komma till landet...

Postat av: Fru Choklad
Publicerad 2009-12-22 23:22:31

Ha ha ha idag har vi varit lika du och jag (utan att veta om det så att säga) Gissa vem som har haft gröna ögon och röda läppar idag :) Fint är det och skönt som tusan att äntligen få ha lite ledigt. Förstår att Elven dagger är en favorit. Den är verkligen fin.

Postat av: Emma P
Publicerad 2009-12-23 10:13:10

Fru Choklad: haha, vad kul:) Sånt är lite roligt tycker jag. Att man kan traska runt i olika delar av landet med likadant smink och sen får man reda på det:) Oh ja, Elven Dagger är ljuvlig, för att inte tala om lov, det är ljuvligast!

Postat av: sminkjante
Publicerad 2009-12-23 10:17:38

Underbart vackert! Jag kan bara stämma in i sminkans ord om att du är vädligt fin.



Postat av: Zizzie
Publicerad 2009-12-23 14:03:23

Vackert! Grönt och rött är så himla fint ihop :)



Jag har bara ett MUS-nagellack så jag kan bara uttala mig om just det, det är ganska rinnigt men torkar skapligt fort iaf. Tycker de är alldeles för dyra men jag fick välja produkter för samma värde som en makeuplektion så då slog jag till på den härliga lila Lea. Såg dock i efterhand att H&M har ett liknande lila så jag måste kolla upp det också ;) Men summan av kardemumman är väl att du gott kan fortsätta beställa billigt på nätet om det inte är något MUSlack du bara MÅSTE ha ;)

Postat av: kerstin
Publicerad 2009-12-23 19:22:13

God jul =)

Postat av: Emma P
Publicerad 2009-12-26 10:57:31

Sminkjante: tack så mkt!



Zizzie: Tack Zizzie! ja, till jul tycker jag det, annars tycker jag nog att det ser mest malplacerat juligt ut:)



Ja men det låter bra, då ska jag även fortsättningsvis försöka hålla mig ifrån MUS nagellack:)Tack för ditt utförliga svar!



Kerstin: Tack detsamma Kerstin:)


Vad roligt att du vill kommentera, vi älskar kommentarer! För enkelhetens skull så besvarar vi alla kommentarer här på vår egen blogg, då vi tycker det blir enklare att följa diskussioner på så sätt. Hälsningar Sminkan och Emma
Kommentera inlägget här

« Namn
« E-post (visas ej)
« Hemsida/Blogg
« Kommentar
Kom ihåg mig?

Om

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela