Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Sally Hansen HD + Essie Matte About You

Publicerad 2009-08-17 12:03:56 i Emmas NOTD övrigt,


Igår var sista dagen på mitt sommarjobb och nu ska jag vara ledig två veckor innan universitetet drar igång igen. Eftersom jag har jobbat inom äldrevården där nagellack är i alla fall ett litet no no, så har det bara blivit lack på lediga dagar, och det tänkte jag att jag skulle ta igen nu under mina lediga veckor. Jag räknade mina otestade lack häromdagen och fick dem till 51 stycken, helt sjukt många ju! Jag blir nästan lite rädd när jag tänker på det faktiskt. Normalt sett så använder jag ett lack i veckan, om jag ska köra på i det tempot så har jag alltså lack för ett år framöver, förutsatt att jag använder ett nytt lack varje vecka. Skrämmande tanke, jag vill ju ha nya höstlack med, misstänker därför att många lack kommer få vänta på användning ett bra tag. Eller så får jag göra som jag har gjort här, måla varje nagel i olika färger. Eller ja, fem olika färger i alla fall, en färg per nagel och så samma färgsättning på båda händerna.




Vad ni ser här är fem olika lack ifrån Sally Hansens HD-kollektion, ni vet den som Sminkan och jag utsåg till vår personliga favorit bland alla sommarens kollektioner. Flera av lacken har jag visat tidigare och Digital, det knallrosa har jag bilder av i datorn som bara väntar på att bli publicerade. Idag kör vi dock på denna superbarnsliga färgglada manikyr som jag tycker är en alldeles strålande manikyr att inleda sensemestern med! Ja och när jag ändå höll på så kunde jag inte låta bli att testa mitt nya underlack från Essie, Matte About You. Alldeles fantastiskt bra lack om ni vill ha matta naglar, ni ser bilderna där ena handen är matt och andra är som vanligt, stor skillnad eller hur. Ganska sopiga bilder vid dessa jämförelser, men ni ser skillnaden i alla fall. Lacken jag har använt är Cyber på tummen, Digital på pekfingret, långfingret Lite, Hi-Def på ringfingret och BLU på lillfingret. Alla lacken är här två lager, vilket funkade bra för alla utom Hi-Def som inte riktigt täcker. BLU gick att få täckande med två riktigt tjocka lager, och de andra särskilt Digital täckte finfint med två.



På bilden här under ser ni ännu en bild av hur det såg ut utan det matta överlacket, också fint eller vad säger ni? Måste dock säga att jag är riktigt imponerad av Matte About You, det var lätt att måla med, torkade fort, alltså typ lika fort som ett snabbtorkande lack, och ger en sidenmatt yta. Dessutom så ska det efter vad jag har förstått inte vara några problem att använda handkräm ihop med detta. Testade igår, men avstod från nagelbandskrämen, ska testa det med ikväll, återkommer om lacket är glansigt imorgon... Underlack har jag i alla fall haft, och det är ju inget hinder för den matta ytan. Jag är alltså klart imponerad av Essie, en mycket märklig känsla, tror aldrig att det har skett tidigare faktiskt.

Kommentarer

Postat av: Rebecca Utan Räkor
Publicerad 2009-08-17 12:20:11

Coolt!



Sv: Ja, ni har rätt. Himla dumt. Faktiskt.

Postat av: sminkjante
Publicerad 2009-08-17 12:42:17

Kanonläckert. Vet du hur Matte about you står sig mot Orlys Matta överlack?

Postat av: Emma P
Publicerad 2009-08-17 13:03:28

Rebecca Utan Räkor: Det tycker jag med. Och ja, inte så psykologiskt som sagt...



Sminkjante: Ja visst är det:) Åh hjälp, har ingen aning, min uppfattning är att essies är bättre, men den uppfattningen har jag fått genom att läsa bloggar, inte genom att testa själv, har bara essies matta överlack...

Postat av: Kabuki
Publicerad 2009-08-17 13:37:35

Åh, vilken lyckokick! Passar på att göra lite reklam för min nya blogg kabuki, är hudterapeut och tänkte blogga lite beauty och smink i allmänhet och hudvård och "gör-det-själv-tips" i synnerhet. http://www.kabukibeauty.blogspot.com/



Ha det gott!

Emma T

Postat av: cilla
Publicerad 2009-08-17 15:20:07

tack tack = Gud vilka härliga färger på nagellacken! =) helt i min smak! ska det vara färg så ska det vara färg!

Postat av: Sminkan
Publicerad 2009-08-17 17:06:25

wohoo! Så roligt med en regnbåge! Och kul att se Matte About You. Min kom idag på posten men jag har Funky French med glitter så det blir nog inte att testa den just idag.

Postat av: Emma P
Publicerad 2009-08-17 18:04:03

kabuki: Åh ja:) Låter intressant, ska kolla...



Cilla: Ja, jag tycker med att det är en kul manikyr:) Lite banslig och sprallig sådär:)



Sminkan: Visst är det! Ja, Matte About you är riktigt bra faktiskt, tror att du kommer gilla den...

Postat av: Stephy
Publicerad 2009-08-17 18:59:30

Nice! första gången jag faktiskt tittar när någon lägger upp nagel bilder! love it!

Postat av: CC
Publicerad 2009-08-17 19:10:51

Nä, jag fattar inte alls den matta trenden. Tycker det är fult! I'm all about the wet glaze look ;)

Färgerna är dock superfina :)

Postat av: Anonym
Publicerad 2009-08-17 19:54:20

Härligt med färg o semester (jag är visst lite avis...). Å fint!



Matte About You verkar kanon, kul att du gillar något från Essie =)

Postat av: Linda
Publicerad 2009-08-17 20:16:15

Här varé färgsprakande, så läckert!!

Postat av: Anonym
Publicerad 2009-08-17 20:28:24

ÅH! jag tror jag skippar alla höstkollektioner och bara kör på matte about you istället! billigt och bra? och mer plats i badrumsskåpet? :)

Postat av: Emma P
Publicerad 2009-08-17 21:02:21

Stephy: vad kul att höra! Antar att du inte är en nageltjej då?;) Ja, det är en lite kul manikyr faktiskt!



CC: Jaså?:) Haha, lite upplyftande att höra någon säga det faktiskt. Jag tycker att matt är snyggt och lite kul, men att det just nu kanske är lite överdrivet. Förstår t ex inte alls OPI som släpper matta versioner av tidigare existerande färger, fy vad trist! Och ja, visst är färgerna fina, och det finns ju några bilder där de är glansiga med:)



Anonym: Det förstår jag, det känns verkligen underbart skönt! ja jag tycker med att det känns kul, vem vet jag kanske hittar fler produkter de har lyckats med:)



Linda: Åh ja, visst är det:)



Anonym: Ja, om det är matt du är ute efter så tycker jag att det låter som ett bra alternativ. Jag kommer nog personligen inte köpa några andra matta än detta. Man kan ju inte köpa allt, jag har ju redan 50 otestade lack.

Postat av: Marina
Publicerad 2009-08-18 00:28:51

Dina naglar ser så jäkla übercoola ut med de där färgerna på! Jag skulle gå ut så där, ballt! Har också en hög oprovade lack... men inte riktigt lika många som du. Tillräckligt för att känna mig lite stressad dock! Har inte riktigt bestämt mig för vad jag tycker om de där matta lacken som dyker upp överallt just nu, är inte helt övertygad om att jag kommer att gilla det...

Postat av: Sanna
Publicerad 2009-08-18 08:50:32

Jag har velat ha matte about you sedan scrangie visade det! Och detta inlägg bekräftar det ännu mer:)

Postat av: Emma P
Publicerad 2009-08-18 09:18:11

Marina: Tack, vad kul:) Ja då, jag har varit ute med det, fått en del komplimanger för det med... Ja, det är lite stressande, fast inte på ett tillräckligt dåligt sätt för att få mig att sluta handla tydligen. Ja du, den matta explosionen... Jag tycker att matta lack med skimmer är fint, hade ett från Maybelline för typ 10 år sen och det var riktigt snyygt faktiskt, dock kan det ju gå till överdrift...



Sanna: ja du Sanna, det här är ett riktigt trevligt lack, så jag säger inte emot dig;)

Postat av: Alexlyndra
Publicerad 2009-08-18 17:09:26

Riktigt härliga färger! Jag tycker Matte About You ser riktigt bra ut, faktiskt. Men visst måste det finnas andra topplack som blir ännu mattare?

Postat av: Emma P
Publicerad 2009-08-18 17:17:23

Alexlyndra: Ja, det är riktigt knalligt:) jag tycker att det är kanonbra! Hmm, ingen aning, men efter de bilder jag har sett så tror jag att detta är bland de bättre. Det blir ungefär lika matt som OPIs matta lack, jag jämförde igår på Kicks:)Personligen tycker jag att detta är lagom matt, tycker du att det ser glansigt ut?

Postat av: emelie
Publicerad 2009-08-19 20:09:57

har själv essie matte about you, tycker den är super!!



jag vet vad du kan göra, ha en tävling där du kan lotta ut lite lack ;)

Postat av: ingegerd
Publicerad 2009-08-20 19:59:05

såå jäkla snyggt!!

Postat av: Emma P
Publicerad 2009-08-20 21:26:23

Emelie: Ja Matte About You är ett kanonlack! Haha, tanken har slagit mig, men jag är för mkt samlare för det tror jag...



Ingegerd: ja, jag gillar den! Eller gjorde iaf, ligger i med lackandet nu när jag är ledig...

Postat av: Madelen
Publicerad 2009-08-23 19:48:16

hej, vart kan man köpa det matta överlacken. Tycker det är sjukligt snyggt med matta nagellack! :)

mvh madelen

Postat av: ida
Publicerad 2009-08-23 23:13:12

Vill någon snälla säga vart man kan hitta Essie matte about you??

Postat av: Emma P
Publicerad 2009-08-24 11:10:11

Madelen: Hej. Jag köpte mitt på Ebay, kollade nu och det finns även på head2toe. Vill du shoppa i Sverige så får du nog vackert vänta tyvärr, det kom inte till USA förrän i augusti och Sverige är ju inte precis kända för att snabbt ta in nya lackkollektioner... Hoppas att du får tag på det, för jag håller med dig, matta naglar är väldigt fint...



Ida: Jag köpte mitt lack på ebay, där vet jag att det finns. Om du brukar handla ifåpn amerikanska webbshoppar så har head2toe tagit in detta. Vill du handla det i Sverige så får du nog vänta lite. Till exempel Blush.se säljer ju Essie men där finns det iaf inte i dagens läge. Är ju möjligt att de tar in. Har jättedålig koll på var man kan köpa Essie i Sverige tyvärr, har aldrig gjort det själv.

Postat av: Madelen
Publicerad 2009-08-24 19:50:04

okej tack då ska jag kika, hur mycket kostar frakten från ebay till sverige då? :)

Postat av: Emma P
Publicerad 2009-08-25 10:02:52

Madelen: Det är helt olika från auktion till auktion. Jag betalade nog ungefär 80 kronor för lacket inklusive frakt, kan du ju ha som riktmärke. Ska du handla på ebay så måste du dels ha ett ebaykonto och dels ett paypalkonto. Båda är dock tämligen enkla att fixa, och det är så himla bra att kunna shoppa på ebay. Jag har verkligen inte ångrat att jag skaffade, det är som att en helt ny shoppingvärld har öppnat sig:)

Postat av: Anonym
Publicerad 2010-02-25 14:52:51

Vart har du köpt nagellacket?

Postat av: Emma P
Publicerad 2010-02-25 21:01:18

Anonym: Ebay. hela bunten faktiskt... Vilket av dem tänkte du på? Sally Hansen HD går nog bara att köpa på ebay men det matta överlacket finns säkert på fler ställen.


Vad roligt att du vill kommentera, vi älskar kommentarer! För enkelhetens skull så besvarar vi alla kommentarer här på vår egen blogg, då vi tycker det blir enklare att följa diskussioner på så sätt. Hälsningar Sminkan och Emma
Kommentera inlägget här

« Namn
« E-post (visas ej)
« Hemsida/Blogg
« Kommentar
Kom ihåg mig?

Om

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela