Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Atrix handkräm

Publicerad 2008-07-12 18:57:00 i Hud och hand,

image4362
Detta ska vara en handkräm med kamomill. Den ska vara intensivt skyddande och vårdande och hjälpa huden binda den naturliga fukt som finns i huden. Innehållet är bland annat kamomill och provitamin B5. Tubstorleken 200 ml.
Nackdelen är den fräna diskmedelsdoft som krämen har. Den luktar starkt och länge. Doften dröjer sig även kvar efter handtvätt.

Korken har ett alldeles för stort hål vilket resulterar i att man får en överdos kräm varje gång och man får smörja sig upp till armbågarna med den för att det ska kunna gå in i huden. Den går dock nte in i huden ordentligt ens då. Efter tio minuter kan man använda händerna igen, men när man tvättar händerna märker man att krämen bara torkat på huden, inte trängt in. Den glider nämligen av som en halkig hinna när man sätter händerna i vattnet.

Det är en handkräm som jag inte kommer köpa igen. Jag gillar verkligen inte doften och heller inte den hinna som bildas på händerna. Nej, den här tuben känns olyxig, tråkig och dålig. Vad tycker ni andra? Har ni provat? Det känns som en sådan tub som står i köket hemma hos pensionärer. Hu, fördomsfullt. Men tuben är så.... Retro? Ful? Trist?

2/5 för denna kräm.

Kommentarer

Postat av: LipGloss Bitch
Publicerad 2008-07-12 19:13:42

Det här är en klassiker tror jag för många som jobbar eller har gjort inom industrin som montör t ex. Ett utmärkt rengöringsalternativ, fett löser fett som man säger och atrix gnuggas på mångas händer för att luckra upp olja och smuts inför tvätt med tvål och vatten :D

Postat av: Emma P
Publicerad 2008-07-12 22:40:55

Både ful, trist och ganska dålig! Ingen handkräm jag skulle rekommendera till någon... Vi har sån här på mitt jobb, men jag använder den aldrig för den är så kass.

Postat av: Skosoet
Publicerad 2008-07-12 23:29:18

Usch, jag skulle ge den en etta, mamma har den och jag avskyr den.. Det är sån där typisk handkräm som kockar brukar ha att smörja in sig med, den eller Dax..

Postat av: Marie
Publicerad 2008-07-13 00:03:53

Den där cremen är fruktansvärd. Däremot har de en mörkare grön tud som heter ngt i stil med humhumproffessional, vilken är helt suverän! Vi hade den när jag jobbade i vården. Inga spruckna nagelband eller självsprickor efter all handsprit. :D

Postat av: Sminkan
Publicerad 2008-07-13 09:23:05

LGB! Aha! Jag brukar ju också lösa målarfärg och så med feta krämer eller smör. Kanske detta är svaret på rengöringsproblemet då!



Emma! Nej, som handkräm betraktat är den ingen lysande representant.



Skosoet! Ja, precis! Det stämmer när du säger det!



Marie! Ska kolla efter den. Alla handkrämer ska provas! ;)

Postat av: Kajsa
Publicerad 2008-07-13 12:30:41

Konstigt..det verkar bara vara jag som gillar den krämen. Jag tycker den är perfekt för mina händer och armbågar!

Postat av: Sminkan
Publicerad 2008-07-13 13:00:33

Kajsa! Det är ju så olika vad som passar en. Jag gillar den inte, men den kan säkert funka bra för andra.

Postat av: Therese
Publicerad 2008-07-13 13:53:03

Jag är också en av dom användare som är nöjda med produkten. Dock är den inte 100% perfekt men den kan få en 4/5 av mig!

Postat av: Ika
Publicerad 2008-07-13 21:17:22

Jag tycker också att den här handkrämen är helt hyfsad. Min kille använder den själv väldigt ofta, och den är en av de få som funkar på hans fruktansvärt torra händer. Vi har upplevt att den går bra in i huden, och doften har vi inte reagerat på heller. Men hans doftsinne kan man nog inte lita på, så mkt thinner, spackel och bilmålarfärg som han andats in genom åren :)

Postat av: Sminkan
Publicerad 2008-07-13 22:08:59

Therese! Ja, det är ju väldigt olika. Jag passade inte med den.



Ika! Kanske är mina händer inte tillräckligt torra då den ligger kvar utanpå för mig. Ska ge den en chans til då... ;D

Postat av: Lillis
Publicerad 2008-07-16 04:58:20

Nej, Atrix handkräm är inte speciellt bra. En annan pensionärskräm som jag däremot tycker funkar riktigt bra är Helosan! Luktar lite speciellt, men inte så påträngande och går in ganska snabbt. Funkar bra på mina händer som jag tvättar väldigt ofta i jobbet.

Postat av: Sminkan
Publicerad 2008-07-16 09:13:24

Lillis! Helosan har jag inte haft på flera år. Ska nog återbekanta mig med den. Minns inte vad jag tyckte längre men ingen jättenegativ känsla kommer när jag tänker på den. Hm... Varför slutade jag med den? Nästa gång jag ser den måste jag ta en tub och prova på nytt.

Postat av: Anonym
Publicerad 2013-07-23 20:57:35

Jag fick prova denna krämen av en förre detta arbets kollega då jag hade brännskador på händerna (jobbar inom restaurang branschen) och den var super bra åter fuktade händerna jätte snabbt. Problemet är att jag inte vet i vilka butiker man kan köpa den så någon som vet detta? Tacksam för snabbt svar då brännskador har kommit tillbaka


Vad roligt att du vill kommentera, vi älskar kommentarer! För enkelhetens skull så besvarar vi alla kommentarer här på vår egen blogg, då vi tycker det blir enklare att följa diskussioner på så sätt. Hälsningar Sminkan och Emma
Kommentera inlägget här

« Namn
« E-post (visas ej)
« Hemsida/Blogg
« Kommentar
Kom ihåg mig?

Om

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela