Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Katter, kakor, blommor, födelsedagspresenter och en misslyckad manikyr

Publicerad 2012-07-15 10:37:27 i Allmänt,

Igår firade jag min födelsedag och jag hade en jättebra dag trots regnet. Det var traditionellt kalas på altanen med smörgåstårtor och jordgubbstårta, jag är så gammal nu att jag tycker det är mysigt och dessutom är det så roligt att baka och göra både tårtor och smörgåstårtor att halva nöjet är förberedelserna. Sen bakar jag inte särskilt ofta resten av året så jag är verkligen inte något proffs. Jag vet dock att Emma vill se mina alster så jag visar dem för er med istället för att skicka över dem till henne i ett mail.
Jordgubbstårta, så klart. Hallontryffelpaj efter ett recept jag fått av Emma, smörgåstårtor, en med räkor och en med kräftstjärtar. De har olika fyllning också. Det är så himla roligt att göra egna smörgåstårtor! Man kan experimentera med vad man har i dem och man slipper all slabbighet och överflöd av majonäs om man gör sin egen. Årets blev väldigt lyckade, om jag får säga det själv. Slutligen en liten citronmarängpaj. Det fanns så klart annat kaffebröd med, men det här var mina highlights i år. ;D
Trädgården blommar för fullt trots regnet och nu kan man inte öppna dörren utan att omslutas av en tung doft av rosor. Utanför mitt vardagsrumsfönster blommar honungsros och kaprifol vid ena fönstret och de sista av klätterrosen Constance Spry vid det andra. Min altan på baksidan är nu klädd med myskrosen Ghislaine de Feligonde. Mmm! Doften är så ljuvlig!
Siv gillar klematisen mest. Den kan man klättra i och göra små kattanpassade hängmattor av.
Gallicaros i mörkt purpurlila och svenska rosen Anna. Mer klematis och Austinrosen Golden Celebration. 
Det här hade jag tänkt ha på min födelsedag, som manikyr, men jag gillade inte lacket alls. Ni kan få gissa vad det är om ni vill. Förr eller senare kommer det inlägg om det men jag hinner nog inte just nu. I bakgrunden ser ni min nya fåtölj, en födelsedagspresent från mina föräldrar, och runt handleden min present från Emma!
Min egen lilla portable regnbåge! Emmas kompis har en liten smyckestillverkning så vill ni också ha en egen regnbåge så finns den att köpa här: http://www.bonniedeluxe.se/Start/Smycken/Sidor/Armband.html#0
Jag hoppas länken leder till rätt armband.
Om Emma varit här när jag öppnade mitt paket hade hon fått en puss. Okej, kanske inte, jag är inte så förtjust i den typen av närhet, men en kram hade jag kanske kostat på mig. Hon får en bildlig puss istället, en Signe och Siv puss. 
Hela familjen på vardagsrumsmattan.
Liten och stor i fönstret.
Och så avslutar vi med Signes bästa vampyrimitation. Ser ni skräcken i Sivs blick?
Jag återkommer med ett "riktigt" nagellacksinlägg någon gång under dagen, kvällen eller kanske natten. Vem vet? Jag ska åka en sväng till stan, kolla posten och vattna blommorna. Vi ses!

Kommentarer

Postat av: VildaNaglar
Publicerad 2012-07-15 10:51:41

Tårtorna ser super goda ut! Armbandet va jätte fint, en av mina små systrar ska få barn nu i augusti tror jag ska köpa ett halsband till hon "födelsepresent" Älskar bilderna på kisse katterna, sååå söta:-D

Svar: Tårtorna var supergoda och katterna är söta, det håller jag med om! Grattis till din syster! Kul med tillökning i familjen!
Sminkan

Postat av: Emma P
Publicerad 2012-07-15 10:55:19

Åh så mkt gott!!! Jag vill också vara med och smaska, får lägga upp det så nästa år. Vad tyckte de om min paj? Armbandet är superfint verkligen, kul att du gillar det! Lacket gissar jag på OPIs Peridotvariant, men det är egentligen bara för att jag inte kan komma på nåt annat. Dessutom tror jag att du gillar den. Signe ser ut som en galen vampyr och Siv seer rädd ut, haha:)

Svar: Din paj gjorde succé! Alla älskade den! Och vi får planera bättre nästa år eller så gör jag en fest bara för dig. ;DArmbandet är underbart och jag har fortfarande inte tagit av det.
Sminkan

Postat av: Linda
Publicerad 2012-07-15 11:03:34

Grattis i efterskott :)

Svar: Tack!
Sminkan

Postat av: Veronica
Publicerad 2012-07-15 11:51:23

Grattis i efterskott! Det ser ut som du haft en fin dag. Jag dreglade lite över dina kakbilder ;-) Katterna ser verkligen ut att ha hittat varandra <3 Lacket ser ju ut som Peridot, Oil Slick, Spotted the lizard fastän mer bronzig istället för grön.

Svar: Vad bra om du dreglade lite! Jag tar det som en stor komplimang om kakorna ser smaskiga ut. De var verkligen smaskiga! Katterna är lyckliga ihop, det är de, och lacket är OPI Just spotted... Jag gillar den inte. Jag älskar Peridot. Skumt.
Sminkan

Postat av: Feline
Publicerad 2012-07-15 12:03:11

Grattis i efterskott!!! Jäkla fina bakverk du fixar, får mig hungrig och sugen och allt. :) Dessutom vill jag minnas att jag fick en kram av dig senast - väljer nu att tolka detta som en extra ynnest. :)

Svar: Ja, det var en extra ynnest. ;DJag är inte kramig av mig alls egentligen. Jo, med katterna.
Sminkan

Postat av: Helena
Publicerad 2012-07-15 12:03:43

Vilka tårtor! Vad duktig du är :) Håller med dom andra det ser ut som en Peridot variant, men vilken kan jag inte riktigt lista ut.

Svar: Du ska få se snart, när jag blivit klar med all bildredigering. Tar en stund.
Sminkan

Postat av: Lacklycka
Publicerad 2012-07-15 12:19:43

Så fina tårtor! Ser väldigt goda ut :)

Svar: Det var gott! :D
Sminkan

Postat av: Lina
Publicerad 2012-07-15 12:26:36

Grattis i efterskott! Tårtorna ser otroligt goda ut! Gissar på att det är OPI Just spotted the lizard, ska bli intressant att höra vad du tycker om det.

Svar: Jag är så imponerad att ni alla tar det! Lacket alltså! Och tårtorna blev jättebra!
Sminkan

Postat av: Zizzie
Publicerad 2012-07-15 12:44:11

Åh! Grattis i efterskott!!! :D Gissar också på OPIs Peridot, ville ha den länge men när jag väl fick tag i den var det bara "jaha?". Var rätt tråkig live tyckte jag ^^ Åh, pusskatterna! Och lilla familjen! ♥

Svar: Du gissar också rätt, det är OPI:s version av Peridot. Originalet älskar jag men kopian... inte så mycket.
Sminkan

Postat av: Kajsa/Monticka
Publicerad 2012-07-15 13:04:29

Grattis i efterskott må jag säga!
Dessutom: Tååååårtaaaa, ge mig! :D

Svar: Det finns lite kvar, släng dig på cykeln och kom hit! :D
Sminkan

Postat av: Ami
Publicerad 2012-07-15 13:41:06

Utan att kika på de andra kommentarerna så gissar jag på OPI Just Spotted The Lizard, den tror jag inte att du visat tidigare.

Tack för de vackra och härliga fotona, jag skrattade gott åt vampyrbilden.

Och ett stort grattis i efterskott!

Svar: Du har helt rätt! Bra gissat! Och visst är Signe underbar som vampyr!
Sminkan

Postat av: Ami
Publicerad 2012-07-15 13:41:07

Utan att kika på de andra kommentarerna så gissar jag på OPI Just Spotted The Lizard, den tror jag inte att du visat tidigare.

Tack för de vackra och härliga fotona, jag skrattade gott åt vampyrbilden.

Och ett stort grattis i efterskott!

Postat av: My Nail Polish Online
Publicerad 2012-07-15 14:45:38

Vilka fina tårtor du har bakat! Jag kan tänka mig att de var goda! Vackert armband också! Och dina rosor är helt underbara! Katterna ser ut att stortrivas ihop :D

Svar: Ja, kakorna var himla goda och jag gillar armbandet, har inte tagit av det sen jag öppnade paketet. Katterna är lyckliga. De har en kille här som de delar dessutom, mammas och pappas katt, och han är såååååå snygg!
Sminkan

Postat av: CC
Publicerad 2012-07-15 15:03:33

Vad gott det ser ut!! förstås så tål jag inte varken grädde el majonäs men gott att titta på :)
Ser ut som en mkt bra födelsedag med alla katterna!

Svar: det är inte mycket av vare sig grädde eller majonäs i mina bakverk, jag gillar inte något av det jag heller så jag håller det till ett minimum. :D
Sminkan

Postat av: kerstin
Publicerad 2012-07-15 15:25:33

Grattis!

Vilken underbar vampyrbild och vilka härliga tårtor. Citronmarängpaj är en av mina absoluta favoriter :)

Svar: citronmarängpaj är mums!
Sminkan

Postat av: Andrea
Publicerad 2012-07-15 20:47:49

Åh men hjälp vilket fint inlägg!
Härligt, sicken massa god & vacker föda ^^
Och underbara blommor! Och katter haha!

Svar: vad bra om det är ett inlägg man vill läsa trots minimängden nagellack. :D
Sminkan

Postat av: Chaosophia
Publicerad 2012-07-16 10:12:38

Alltså! AHHH! För det första, GRATTIS I EFTERSKOTT! Jag visste ju att du fyllde år, men jag glömde bort. :( Hade ju tänkt klämma iväg ett sms iaf, så skäms på mig!

Och skäms lite på dig med för att du inte bjöd in mig på tårtkalas hemma hos dig! Allt ser tokigt gott ut (förutom vindruvorna på smörgåstårtorna) och precis just nu vrider sig min mage av hunger. Mmmm, smörgåstårta! Och citronpaj! Jag älskar citronpaj! Och den ahhhhhhhh jag dreglar, den där hallontryffelpajen såg perfekt ut! Jag har fått störd dille på hallon senaste tiden, så jag kanske borde fråga Emma efter receptet jag med?


Svar: Jag älskar vindruvor på smörgåstårta! Det är så friskt! Men de är lätta att peta bort så klart. Jag kan maila dig receptet om du vill. Jag älskar också hallon och jag tycker så klart du med ska få äta mumsig paj. Jag är ju inte så förtjust i choklad själv så för mig är citronmarängpajen ett mer lockande alternativ, men jag kan ju äta hallonen direkt så klart. Det är gott!
Sminkan


Vad roligt att du vill kommentera, vi älskar kommentarer! För enkelhetens skull så besvarar vi alla kommentarer här på vår egen blogg, då vi tycker det blir enklare att följa diskussioner på så sätt. Hälsningar Sminkan och Emma
Kommentera inlägget här

« Namn
« E-post (visas ej)
« Hemsida/Blogg
« Kommentar
Kom ihåg mig?

Om

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela