Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Lynnderella Chocolotta Love

Publicerad 2012-04-02 06:43:04 i Naglar - glitter för layering,

Jag berättade ju igår att jag hade tänkt bära Lynnderella Chocolotta Love som manikyr på den nagelbloggsfika som ägde rum hemma hos mig i lördags. Jag lackade alltså naglarna på fredagen. Ett lager Nubar Chocolate Coffee Bean och två lager Chocolotta Love. Jag vet inte vad jag tänkte när jag drog på lager nummer två av glittret. Jag vet ju att Lynns lack kräver en del överlack och så klart mer överlack ju fler lager man använt av dem. Två lager är alltså ett för mycket. Det slukade överlack. Tre lager av Seche Vite på fredagkvällen kändes slätt och bra. Det var en acceptabel manikyr dessutom. Fin till och med. Jag gillar färgerna i det här glittret.
Ja, om det nu var fint på fredagen och jag hade som plan att bära det, vad hände? Varför blev det klassikern DS Glamour istället? Jo, på lördagen städade och diskade jag lite, så som man gärna gör när det ska komma gäster. Jag duschade och tvättade håret. Ytan på manikyren blev lite matt och repig men värst av allt, det behövdes MER ÖVERLACK. Jag hade en aning om att det skulle gå överstyr så jag fotade faktiskt manikyren i dess repiga tillstånd, det här är alltså bilder innan jag lade till ytterligare två lager Seche Vite. Det är inte så blankt som det kunde ha varit alltså. Det är dock mindre tjockt... Mindre tjockt, men redan här ganska tjockt. Två lager till och det såg ut som jag hade skaffat billiga akrylnaglar.
Det tog mig mer än en halvtimme att bli av med allt glitter. Från naglarna släppte det snabare än från fingrarna. Det satt glitter överallt på mina händer och jag svor en hel del innan jag var av med det och kunde börja om med en ny manikyr.
Nu låter det ju som att jag inte skulle ha gillat Chocolotta. Fel. Jag gillar det. Det är en himla snygg mix av olikfärgade glitter. Jag kommer inte göra misstaget att måla på två lager av det igen. Det räcker med ett lager. Jag ville ha mer av "skattkisteeffekten", alltså de glimmande glittren i andra färger än koppar och brunt. Det var dock inte värt det för som sagt, det blev snabbt tjockt. Man får inte glömma att de här lite grövre glittren från Lynn är satta i en ganska tjock bas som liksom får bres som smör över nageln snarare än målas på vanligt sätt.

Kommentarer

Postat av: Helena
Publicerad 2012-04-02 09:14:48

Ganska snyggt faktiskt. Fast det där med att ta bort glitterlack är ett rent helvete. Foliemetoder funkar ganska bra tycker jag, då slipper man oftast allt som annars hamnar på fingrarna.

Postat av: Verunka
Publicerad 2012-04-02 09:45:08

It's so yummy!!

Postat av: Solveig
Publicerad 2012-04-02 15:00:41

Chocolotta er nydelig på deg!

Det er litt mer jobb med Lynns, men de er herlige når man får dem fine. :)

DS Glamour er jo også bare helt til å dø for, så det var et godt valg til neglelakkmøtet! :D

Postat av: sminkan
Publicerad 2012-04-02 17:41:28

Helena! Jag har sällan problem med glitter så det här var ett undantagsfall. Normalt är det inte så att det vare sig tar mycket tid eller blir mycket på huden. Foliemetoden gillar jag inte själv men många uppskattar den.



Verunka! It is! I really liked it even if it turned out a bit thick.



Solveig! Ja, med rätt kombination och rätt teknik är de verkligen fantastiskt fina!

Postat av: kerstin
Publicerad 2012-04-02 18:57:05

Fantastiskt fint!

Postat av: My nail polish online
Publicerad 2012-04-02 19:12:55

Väldigt fina färger i det här glittret!

Postat av: Emma P
Publicerad 2012-04-02 21:54:45

Ja det ser ju fint ut. Men med så mycket överlack, hu, nej tack.

Postat av: Andrea
Publicerad 2012-04-02 21:56:15

Åh, det här var bland de finare Lynderellas jag sett tror jag! Gillar färgerna.



HUR har du inte problem med glitter?! Jag blir galen när jag försöker få det att släppa, försöker efter ett tag mest skrapa bort det med bomullen...

Vad har du för remover?

Postat av: Annie
Publicerad 2012-04-03 07:17:49

Ååh vad den ser vacker ut!

Postat av: Chaosophia
Publicerad 2012-04-27 18:40:03

Det här ville jag faktiskt skaffa! Och så tror jag att jag faktiskt skulle kunna klara av Connect the Dots ett tag, så nu vill jag ha det också. Ja, jag är tre år efter....


Vad roligt att du vill kommentera, vi älskar kommentarer! För enkelhetens skull så besvarar vi alla kommentarer här på vår egen blogg, då vi tycker det blir enklare att följa diskussioner på så sätt. Hälsningar Sminkan och Emma
Kommentera inlägget här

« Namn
« E-post (visas ej)
« Hemsida/Blogg
« Kommentar
Kom ihåg mig?

Om

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela