Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Hologuide

Publicerad 2012-04-30 00:14:10 i Nagellack - jämförelser,

Hej alla! Här kommer en liten hologuide för att försöka förklara skillnaden på linjär och scattered.
Linjära holografiska lack har små holografiska partiklar. Det vill säga de ger ett "slätt" intryck till skillnad från ett scattered som har grövre partiklar men regnbågen ser mer uppbruten ut. Här kommer en illustration på detta genom två av China Glaze lack, OMG! (linjärt) och Sexagon(scattered):
Regnbågarna i ett scattered lack kan vara oerhört intensiva, ofta syns de mer än de linjära i svagt ljus och lacken blir glittrigare och mindre grå även i skugga eller mulet väder. De är också ofta skirare och enklare att applicera. Scattered kan vara allt från att partiklarna ger en glittereffekt utan att bilda regnbågar till fullständiga regnbågar men att man i regnbågen ser att färgbanden inte är helt sammanhållna:
A Englands holografiska lack är scattered. de är dock långt ifrån att ha den gnistrande regnbåge som t.ex Kaleidoscopelacken har, eller Luduranas eller Hits.

Ni ser att färgbanden är något uppbrutna, som om färgerna skulle flyta in lite i varandra i regnbågarna? Raden med klickbara bilder är till för att visa en sorts holometer från bara holoskimmer som inte får ihop någon regnbåge ända till de lack som ligger på gränsen mot linjära som de här ovan, Luduranas Notavel och China Glaze He's Going in Circles.
Här kan man se China Glaze L8R G8R som är linjärt tillsammans med Ludurana Superior som är ett gränsfall. Se här:
Superior till vänster, Koh Metallic Green till höger. Superior är alltså på gränsen att kvala in som linjär. Det är ju så att vissa lack flyter på gränsen mellan linjär och scattered och är svåra att kategorisera så man kan få höra olika uppfattningar om t.ex OPI Glamour. Vissa säger linjär, jag säger gränsfall. Nedan ser ni just det fenomen som är typiskt för linjära holo. De får en distinkt holoflamma med tydligt åtskilda band av färg. Samma Koh Metallic Green som ovan och så Nubar Reclaim.
Layla Retro Pink visar det tydligt.
MUS Greta likaså.
Vissa lack har  prismatiska glitter i sig. De är inte holografiska lack. Så här kan de se ut:
Det här är KleanColors Holo Green och Pahlish Pianos Filled With Flames.
Vissa lack har namn som försöker lura dig som t.ex KleanColors Chunky Holos. De är inte holografiska. Alla KleanColors Chunky Holo är multikromatiska glitter, ingenting annat. Som Ozotics Pro Elytra eller Hits Phenomeon.
Hoppas det här var till någon hjälp. Om inte så rekomenderar jag varmt att ni kollar in Cathys fantastiska inlägg där hon visar och beskriver holografiska lack, t.ex silverfärgade sådana, på ett pedagogiskt och bra sätt.

Kommentarer

Postat av: My nail polish online
Publicerad 2012-04-30 06:41:35

Vilken bra guide du har skrivit! Och vad många fina hololack du visar i ett och samma inlägg :)

Postat av: Kerstin
Publicerad 2012-04-30 08:05:58

Vilken bra guide! Bilderna är så fina och överskådliga!

Postat av: Emma P
Publicerad 2012-04-30 09:02:24

Vilken bra guide! Och vad ambitiöst! Får du använda din pedagogiska sida lite också:) Jag greppade nog skillnaden mellan linjärt och scattered sist vi pratade men det är alltid bra att ha ett inlägg att gå till när man tvekar...

Postat av: Cactus
Publicerad 2012-04-30 09:54:18

Å så många fina lack på en gång :)

Postat av: Verunka
Publicerad 2012-04-30 10:21:34

Thank you for an educating post, I'm a bit wiser now. Also, I'm going to have a look at the blog from your link, I guess I'll find something which educates me further :-)

Postat av: sminkan
Publicerad 2012-04-30 21:35:53

MNPO! Vad roligt att du uppskattar det!Kerstin! Kul att höra att det var användbart!Emma! Ja, jag hade inget att göra och kunde inte sova... :DCactus! Ja, men de finns ju ännu fler i holo-kategorin.Verunka! I'm happy if it could be useful to someone.

Postat av: Helena
Publicerad 2012-05-01 13:03:56

Tack! Superbra guide det behövs :)

Postat av: Chaosophia
Publicerad 2012-05-03 08:51:35

Bästa guiden! <3

Postat av: sminkan
Publicerad 2012-05-03 14:52:56

helena! Kul att höra att den uppskattas!Chaosophia! Äsch, inte bäst kanske, men den duger!


Vad roligt att du vill kommentera, vi älskar kommentarer! För enkelhetens skull så besvarar vi alla kommentarer här på vår egen blogg, då vi tycker det blir enklare att följa diskussioner på så sätt. Hälsningar Sminkan och Emma
Kommentera inlägget här

« Namn
« E-post (visas ej)
« Hemsida/Blogg
« Kommentar
Kom ihåg mig?

Om


sminkan_@hotmail.com

emmap85@live.se

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela