Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

NYX Carnival

Publicerad 2011-06-05 10:08:59 i Naglar - glitter för layering,


Jag har en glitterperiod just nu. Jag tror det beror på att jag de senaste gångerna jag haft glitter inte alls upplevt det som så enormt svårt att ta bort. Visst, det kanske tar någon minut längre än med ett krämlack men det är absolut inte så påfrestande att jag drar mig för glitter längre. Jag har funderat mycket på vad som är orsaken till detta fenomen. Produkter? Teknik? Tur med lacken? Jag vet inte, men det jag använder är Seche Rebuild eller OPI NNS som bas, ett lack med färg under glittret (det förenklar borttagningen för jag behöver inte så många lager glitter då) och så glitter + Seche Vite. Borttagningen sker med bomullsrondeller och antingen Ciens remover från Lidl eller Depends i blå flaskan. Jag trycker en indränkt tuss mot samtliga naglar en kort stund, sen börjar jag med en nagel, pressar tussen mot den några sekunder och gnuggar sedan av lacket. När jag går vidare med nästa nagel har removern redan löst upp ytan lite. Det går rätt snabbt att ta bort glittret och jag blir inte avskräckt inför nästa omgång. Förr brukade jag ta ett vanligt, billigt överlack eller nagellack, måla ett tjockt lager, vänta ett par minuter och sen dra av så mycket som möjligt med en pappersnäsduk innan jag tog removern. Det funkar rätt bra det med.

Det här glittret är NYX Carnival. Ett glitter man blir glad av. Massa olika färger och väldigt mycket glitter vilket gör att jag inte störs av oregelbundenheten. Det ser ju prickigt ut på håll, så klart, men det är alla fall prickigt på hela nageln och inte strödda, anarkistiska rebellprickar som stör min känsla för ordning. Hm, det känns som min syn på glitter och min personlighet i övrigt går lite stick i stäv med varandra här, jag som alltid identifierat mig med rebellerna. Eller kanske inte. Jag ville alltid vara Darth Vader som liten när vi lekte Star Wars så kanske jag har gått över till den mörka sidan, alla fall delvis. Hoppas det inte sprider sig till andra områden i livet. Jag vill verkligen inte sluta som någon fascistoid och rigid människa utan utrymme för det hälsosamma ifågandesättandet och upproret. Nå, jag skyller min glitterfascism på att jag vill ha symmetri i mitt liv på ett estetiskt plan. Och, jag utvecklas faktiskt och lär mig uppskatta även de spridda rebellglittren mer och mer. Snart så är jag nog med tillbaka i ljuset igen. 

Två lager av Carnival över svart. Det är definitivt snyggare i detaljstudie än på håll men jag gillade det nog rätt bra om jag minns rätt. Hade väl händerna just under näsan mestadelen av tiden misstänker jag. Är ni snälla så kommer ni få se mer glitter idag för jag har precis målat om naglarna med ett glitterlack. :D

Kommentarer

Postat av: Josephine
Publicerad 2011-06-05 10:59:38

Åh vad läckert glitter!

Postat av: Nailtastic
Publicerad 2011-06-05 11:04:58

Vilket härligt lack! Det här vill jag ha!

Postat av: Katrin
Publicerad 2011-06-05 11:13:35

Ser ut som ett lack som har varit på ett rejält röjigt barnkalas, konfetti all over! Snyggt över svart bas, men kan tänka mig att det fungerar till många olika basfärger så länge som de är knalliga som tex lila, rött, blått, orange och grönt? :)

Postat av: Chaosbutterfly
Publicerad 2011-06-05 11:21:57

I totally agree with you about removing glitter...sometimes, it's hard, but for the most part, it's not that bad. Sometimes, I feel like people who never use glitter because the removal is sooo hard are just being drama queens LMAO.



But anyway, this one is really great! I love how it looks on your nails...so happy and fun. n_n

Postat av: Johanna
Publicerad 2011-06-05 12:48:20

VARFÖR använder du inte dip-in Removern från depend? Guds gåva till alla nagelnördar. Funkar kanon på glitterlack också :)

Postat av: Cactus
Publicerad 2011-06-05 13:08:45

Vilket roligt lack, sånt man blir glad av!

...Vi är väl alltid snälla ;)

Postat av: Sminkan
Publicerad 2011-06-05 14:05:36

Josephine! Ja, det är roligt!



Nailtastic! Tycker jag du kan unna dig!



Katrin! Ja, något sådant ser jag också för mig. Och, ja, jag tror också det funkar över de flesta mörkare basfärger och kanske även lite klarare pasteller. Det vore alla fall roligt att testa.



Chaosbutterfly! i think it looks happy and fun too!



Johanna! Jag har flera varianer av dip in removers och jag gillar dem inte av två skäl. 1) De missfärgar naglarna. 2) De är inte effektivare vid borttagning. Det tar lika lång tid med dip in-burken som med en bomullstuss. Eller kort, för jag tycker inte det tar så lång tid. :D



Cactus! Ja, ni är alltid snälla så ni kommer nog få se mer glitter om en stund. :D

Postat av: Miss Pussy
Publicerad 2011-06-05 14:06:03

Jesus, vilket glitter! Tyvärr är jag där du beskriver att du inte är -- det är så besvärligt att ta bort att jag inte har glitter mer än någon gång om året. Bokstavligt.

Postat av: Sanna
Publicerad 2011-06-05 15:00:57

Det där är uppskrivet sedan länge! Supersnyggt!

anarkistiska rebellprickar HAHAHA

Postat av: Retrophilia
Publicerad 2011-06-05 15:07:22

Vilket snyggt lack!! Var finns det att köpa?

Postat av: Sminkan
Publicerad 2011-06-05 15:58:05

Miss Pussy! Men är de tså jobbigt att ta bort då? Har du provat med ett lager krämlack under?



Sanna! Ja, visst är det snyggt! Du kommer göra magiska manikyrer med det!



Retrophilia! www.cherryculture.com. Suverän e-tailer med massor av roliga amerikanska budgetmärken!

Postat av: Veronica
Publicerad 2011-06-05 16:24:49

Åh- är det inte detta som ska vara en dupe till betydligt dyrare Happy Birthday från Deborah Lippman. Ser hur festligt ut som helst. Carnival är verkligen ett träffande namn.

Postat av: Emelie - Crazynails
Publicerad 2011-06-05 17:49:15

Galet snyggt!

Postat av: Emma P
Publicerad 2011-06-05 18:12:44

Oh party, det ser verkligen karnivaligt ut!

Postat av: Aila
Publicerad 2011-06-05 20:14:22

Jag ville ha Debora Lippmans Happy Birthday men skaffade mig budget varienten dvs Milani Gems (eller vat det nu heter)

Postat av: Sminkan
Publicerad 2011-06-05 21:42:11

Veronica! Vet ej men det låter rinmligt. JAg är inget fan av DL-lack, har bara tre och tycker inte de är värda priset. Det här är värt pengarna dock!



Emelie! Ja, jag är väldigt glad att jag köpte det!



Emma! Ja, som en clownspya av M'n'M och konfetti....



Aila! Den har inte jag. r den fin? Varför har inte du en blogg? Eller har du det?

Postat av: Helena
Publicerad 2011-06-05 21:51:10

Åh, jag vill bara ta en tugga! Det ser ut som godis!

Postat av: Miss Pussy
Publicerad 2011-06-06 00:44:02

Tja, jo -- det går ju bort till slut, men man får kämpa mer än jag är van vid med resten av årets manikyrer .. ;)

Postat av: Nageldraken
Publicerad 2011-06-06 01:35:05

Hm, jag förstår vad du menar med anarkistiska rebellprickar, och jag gillar inte heller spridda prickar och har en tendens att gilla ordnat nagellack (fast jag var alltid Leia när jag lekte Star Wars som liten). Fast jag tror att för min del handlar det mer om att jag tycker att spridda prickar ser lite barnsligt ut snarare än rebelliskt. En förkärlek för symmetri behöver inte skära sig med ett hälsosamt ifrägasättande!

Postat av: Sminkan
Publicerad 2011-06-06 09:57:50

Helena! Ja, det är ett väldigt fint lack!



Miss Pussy! Äh, det är ju värt lite mer engagemang. Och mina glitter är inte värre än ett glassleck, alla fall inte de flesta.



Nageldraken! Nej, du har rätt. Men bland måste man få sväva ut lite. Så du var Leia? Hon hade ju inget lasersvärd och kunde inte strypa någon på avstånd.... :D

Postat av: Chaosophia
Publicerad 2011-06-07 09:39:21

Men ååh, den där ville jag ju också få med i min beställning! Ser ju skitballt ut. Carnival är dessutom ett fruktansvärt passande namn (för en gångs skull..)!

Postat av: Sminkan
Publicerad 2011-06-07 20:24:47

Chaosophia! Den här är riktigt skoj. Du får hugga den nåsta gång. :D


Vad roligt att du vill kommentera, vi älskar kommentarer! För enkelhetens skull så besvarar vi alla kommentarer här på vår egen blogg, då vi tycker det blir enklare att följa diskussioner på så sätt. Hälsningar Sminkan och Emma
Kommentera inlägget här

« Namn
« E-post (visas ej)
« Hemsida/Blogg
« Kommentar
Kom ihåg mig?

Om

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela