Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Zoya Salma - igen

Publicerad 2010-05-06 08:13:05 i Naglar i rött,


Zoya Salma är ett vackert skimmerlack med en bränd orangeröd ton. Jag skulle definitivt klassa det som rött, en väldigt varm röd, men den skulle också kunna kallas tegelröd eller bränd orange. Eftersom det är röd vecka så bestämmer vi oss för röd med orangeton.

I en diskussionstråd på Pret-ty kom frågan om vi som samlar på lack och har hundratals, jag har t.ex närmare 600 lack nu, använder dem mer än en gång. Så klart! Alla mina lack har självklart inte hunnit användas mer än en gång, just nu står 30-40 oprovade på arbetsbordet så vissa har aldrig fått vara med, men många har använts flera gånger och kommer användas många gånger även i framtiden. Zoya Salma har använts flera gånger av mig. Bland annat presenterades hon på bloggen strax efter att jag fick hem henne. Jag har använt henne mellan det tillfället och nu också, så klart, men jag skulle vilja veta av er hur ni ställer er till att se samma lack flera gånger på bloggen. Ibland har jag gjort så då jag tycker att den första presentationen inte har varit tillräckligt bra vad gäller t.ex bilder. Ibland har jag gjort så för att visa något nytt då det inte hänt så mycket sminkledes i mitt liv för tillfället. I de allra flesta fall gör jag inte så för jag tycker kategorierna blir så svåröverblickbara. Vad tycker ni? Det är ju ni som är läsarna. Jag har funderat på att radera den första om jag gör ett nytt inlägg, men det känns inte alltid bra det heller. Med smink har jag gjort så och det innebär att det bara återstår en handfull inlägg från bloggens tidigaste period.  


Nå, åter till Zoya Salma. Det här är ett förtjusande lack. Det täcker med två lager, torkar snabbt, är lätt att måla med, har en snygg och speciell färg som skiljer det från mina andra lack. Jag har verkligen inget annat lack i just den här färgen. Trots att den är så varm så funkar den helt okej på mig, tycker jag. Det här är dessutom ett lack som funkar fint året om. Den varma, lite tegelröda tonen gör att den funkar fint på hösten, men ser man den som en varm, klarröd så är den ett piggt vårlack. Till julen känns det mysigt och värmande och det funkar väl fint även till sommaren med en solbränna och sandaletter. Vad tycker ni?

Som vanligt bildspammar jag. Den här gången för att jag inte kan fånga skimret i lacket. Det verkligen gnistrar i solen. Tokgnistrar! Det gör även t.ex Kalmia i samma kollektion. Säkert de andra skimrande också men jag tycker Kalmia och Salma är lite i en klass för sig. Jag har försökt fota lacket i olika ljus och vinklar så ni ska få en så bred uppfattning som möjligt om hur det ser ut på. Det försöker jag alltid. Men som sagt, gnistret kan jag inte få fram. Min kamera fixar inte det helt enkelt. Istället blir bilderna som att lacket vore lite metallfolieaktigt. Nå, jag kan inte prestera bättre. Skaffa Salma så får ni se hur fin hon är! Förutom att jag inte kan fånga gnistet i solskenet så är dock bilderna väldigt välliknande i färg och finish. Det är bara i direkt solsken som gnistret verkligen väcks, annars är hon ett vackert skimmerlack.

Kommentarer

Postat av: kerstin
Publicerad 2010-05-06 10:13:26

Mycket vackert lack! Jag har absolut ingenting emot att se samma lack (eller smink) flera gånger i bloggen. Jag tycker att det är en av de saker som är inspirerande med sminkbloggar - att se hur och när andra anävnder innehållet i sina samlingar.

Postat av: Pamsan
Publicerad 2010-05-06 10:47:16

Tycker inte alls att det gör något om du visar samma lack igen. Jag funderar själv på hur jag ska göra i sådana lägen. Det finns många inlägg i min blogg där jag inte alls är imponerad av bilderna så då kommer jag nog lägga in nya bilder även om jag redan har visat lacket.



Ang lacket. Åh, det är så fint. Ett lack som överraskade mig. Tyckte inte det lockade värst mycket i flaskan men väl på naglarna är det så lysande vackert. Nu när solen börjat visa sig ska det bli kul att se hur det gnistrar i strålarna. :) Å andra sidan är det så många, många lack som jag vill passa på att se i solen. :)

Postat av: Sminkan
Publicerad 2010-05-06 12:53:55

Kerstin! Sant, i och för sig. Jag är mer ängslig över hur mycket inlägg man kan ha i en kategori innan den blir helt omöjlig att hitta i. Jag har tänkt ca 5 sidor, men jag vet inte... Kanske kan öka antalet kategorier i och för sig. :D



Pamsan! Ja, det tycker jag är en bera tanke. man vill ju ha de bästa, mest rättvisande bilderna för att det ska funka för andra och en själv när man vill se hur lacket faktiskt blir.



Ja, jag vet... Jag har ett femtiotal lack jag sparar till sommaren för att jag vill se dem i sol. Hoppas det inte blir en regnig sommar nu...

Postat av: Emma P
Publicerad 2010-05-06 19:14:55

Iiiihhh så härlig skimrande röd!

Postat av: Sminkan
Publicerad 2010-05-06 19:26:29

Emma! Det är det verkligen!

Postat av: adk
Publicerad 2010-05-06 20:49:50

så fiiiint :)

Postat av: Sminkan
Publicerad 2010-05-06 21:50:28

adk! Ja, det är ett fint lack.

Postat av: Anki
Publicerad 2010-05-07 12:39:42

Jag har använt min Zoya Salma flera gånger, trots att jag köpte det nu i år. När jag ser lacket i flaskan tänker jag att det är ett ordinärt rostrött lack, men när det kommer på så kan jag knappt sluta stirra på mina naglar.

Angående att visa samma smink/lack flera gånger i bloggen, nej, jag ser inget fel i det. Det blir ju ändå inte samma bilder. :)

Postat av: Sminkan
Publicerad 2010-05-07 14:59:16

Anki! Nej, hon blir verkligen fantastiskt fin på!

Och problemet ur min synvinkel sett vad gäller att visa samma sak flera gånger är ju den översvämmade kategorin. Om man letar efter något blir det himla jobbigt med kategorier som är 10 sidor långa. Både jag och Emma försöker stycka upp i många, mindre kategorier för att få det överskådligt men det blir ju också knepigt om man ska ha notd i rött 2007, 2008, 2009, 2010, 2011... Men det får kanske bli så. det är ju roligt att visa det man faktiskt har använt i veckorna.


Vad roligt att du vill kommentera, vi älskar kommentarer! För enkelhetens skull så besvarar vi alla kommentarer här på vår egen blogg, då vi tycker det blir enklare att följa diskussioner på så sätt. Hälsningar Sminkan och Emma
Kommentera inlägget här

« Namn
« E-post (visas ej)
« Hemsida/Blogg
« Kommentar
Kom ihåg mig?

Om

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela