Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

OPI Give me the Moon II

Publicerad 2010-01-01 10:30:11 i Naglar i svart, grått, silver,


Vi fortsätter med gamla inlägg. Här kommer nyårsmanikyren. Den har precis ersatts med OPI Ink men ni kanske vill se den alla fall? Det här skrevs den 30:e men jag ville inte putta ner Emmas vackra balmakeup så den blev vilande.

Det är vinter, det är kallt och jag har stympade naglar. Okej, det kanske inte hör ihop, men jag satt och funderade på nyårsmanikyren igår kväll, det var den 29:e förresten, eftersom jag inte har en aning om när det här faktiskt blir publicerat. Nu är det den 30:e, om ni undrar. Alla fall, jag funderade på nyår och naglar och mitt röda A Ruby for Rudolph hade blivit lite skadat av alla förberedelser i köket. Ja, eftersom naglarna ser rätt gräsliga ut med en avslagen långfingernagel på vänsterhanden så ville jag ha ett lack som är lite diskret. På vintern kan jag få en våldsam lust att bära isiga toner på naglarna och med i packningen låg bland annat detta.

Give me the Moon har den där lite glasaktiga finishen som jag längtade efter och dessutom en färg som på ett fruset lik. Skimrande, duochrome i lila och ljusblått. En gråaktig underton. Här är det tre lager av lacket och bilderna är tagna ganska tidigt idag på morgonen. Man kan se att solen är på väg upp på översta bilden, men det var alltså inte solsken.

Bara titta på det! Visst är det vackert! Det här är tre lager, då blir det helt opakt, men det blir kanske ännu vackrare och lite mer obestämt gråskimrande med flash i lila och blått om man bara har två lager. Med ett lager tror jag det skulle vara läckert i en franskmanikyr.

Jag vet att jag har bilder som är bättre på det här lacket sedan tidigare, då med bara två lager, men jag ville ändå visa vad jag föll för när det gäller avslutandet av året. Inte alls samma stil som min förra nyårsmanikyr, fast även den hade nog en blåton vill jag minnas. Men då hade jag långa naglar och konadstämplar. Så olika kan det bli. Tyvärr skadades ytan på lacket lite när jag skulle paketera lussebullar för frysen och även muffins. Hade fullt upp igårkväll med bakande och donande. Tror inte någon kommer se de små skavankerna dock, så det får vara.

Så, is och snö för mina tankar mot isiga nagelfärger och skadade naglar tenderar jag att måla lila. Ljuslila. Det är sant. Det har hänt förut med. Samma kväll som jag lackade om naglarna hade jag varit ute och tittat på månen också, och det kanske spelade in det med vad gäller valet av lack. Så här såg det ut på natthimlen:

Nästan fullmåne en klar natt i slutet av december. Och kallt som fan var det. Och snö. Usch... Det är i och för sig vackert att titta på och jag uthärdar snö på landet, där jag ju är nu, men det är kallt. Eldar i vedspisen hela tiden och har dubbla sockor på.

Så här mycket snö hängde ned över fönstret på sin väg ner den dagen det töade. Det var ju kortvarigt kan jag säga. Igår var det -17 grader när jag kom hem. Fy farao. Och ännu kallare ska det väl bli. Ni ska få se en bild på mitt hus också. Och snön. Brrrr... kallt.

Kommentarer

Postat av: CC
Publicerad 2010-01-01 13:05:57

Vad kul att se ditt hus! Jag är ju ingen fan av detta väder heller...fint på vykort o ja kanske på landet då men inte inne i stan tack ;) Har faktiskt inte varit utanför dörren på 2 dagar, tycker det är för kallt.

Postat av: Marie
Publicerad 2010-01-01 14:02:23

Mycket snyggt snötema, I like! Ditt hus ser hur mysigt och fint ut som helst och Give Me the Moon gillade jag verkligen!

Postat av: Sminkan
Publicerad 2010-01-01 17:33:04

CC! nej, i stan ska det inte finnas snö. Här tolerarar jag det för det blir ljusare på kvällarna och ser fint ut. Huset är himla mysigt. Älskar att sitta och elda i spisen och bara vara!



Marie! Ja, snö har man ju lite att ta av nu... Huset är supermysigt. Man ser ju inte mycket av det för det var ju snön jag otade egentligen, men ändå.

Give me the Moon är ett fantastiskt lack!

Postat av: Ardeth
Publicerad 2010-01-01 19:05:13

Ser ut att vara ett härligt hus! Hoppas helgen varit bra där (saknar sommarstället)! Lacket ser härligt ut, får funtas på. Snöskottning har pågått och lär fortgå ;o)



God Fortsättning på helgerna!

Postat av: Lina
Publicerad 2010-01-01 22:12:44

Mysigt med all snö! När jag var uppe hos mina föräldrar över jul i hälsingland så var det nog ca 4-5 dm snö och nu ska det vara ännu mer. Här i Uppsala är det också snö och det är roligt att det ligger kvar och inte är slask!

OPI Give me the moon var ju hur snyggt som helst, kanske man skulle skaffa det måntro?

Postat av: Sminkan
Publicerad 2010-01-01 22:26:01

Ardeth! Ja, snöskottning är ett evighetsgöra. Tack och lov får jag hjälp. Lacket är mycket finare än man tror om man bara tittar på flaskan. En vinnare!

God fortsättning till dig med!



Lina! Ja, skaffa! Den är så mycket bättre på nagel än i flaskan. Och jag kan tro det var snö i Hälsingland när vi har så här mycket snö här nere.

Postat av: Emma P
Publicerad 2010-01-02 13:03:01

Också night brights eller hur? Det verkar vara en så fin kollektion, jag önskar att jag var med i gamet när den var ny, då hade jag köpt måånga, nu bär det dock emot lite mer. Jag har i alla fall av och till varit sugen på detta lack och det är väldigt vackert på dig, för att inte tala om hur många fina bilder du har tagit:)

Postat av: Sminkan
Publicerad 2010-01-02 14:39:38

Emma! Japp, Night Brights! Det här lacket är faktiskt överraskande fint. Du får prova det hemma hos mig någpn gång och se om du gillar det. tror hudton kan vara avgörande här...

Postat av: kerstin
Publicerad 2010-01-02 17:42:05

Otroligt vintrigt o fint! Ink längre fram äg också väldigt fint!

Postat av: Fru Choklad
Publicerad 2010-01-02 19:40:23

Härligt lack och fin bild på månen och all snö. Håller med om att snö avnjuts bäst inifrån ett varmt och skönt hus :) Vinter är bäst på bild :) Själv har jag börjat kolla i lite resekataloger för att försäkra mig om att i alla fall två veckor i sommar ska innehålla värme och sol!

Postat av: Sminkan
Publicerad 2010-01-03 00:06:25

Kerstin! Tack!



Fru Choklad! Ja, snö och kyla är inte min kopp med te, men det är faktiskt inte sommarhetta heller. Hösten är min tid på året!

Postat av: Linda
Publicerad 2010-01-03 15:37:42

Ett sånt mysigt inlägg och lacket ser underbart fint ut...:o)

Postat av: Linda
Publicerad 2010-01-03 15:38:54

Roligt med bild på ditt fina hus oxå :o)

Postat av: Sminkan
Publicerad 2010-01-03 17:53:08

Linda! Tack! Ja, det är mysigt! :D


Vad roligt att du vill kommentera, vi älskar kommentarer! För enkelhetens skull så besvarar vi alla kommentarer här på vår egen blogg, då vi tycker det blir enklare att följa diskussioner på så sätt. Hälsningar Sminkan och Emma
Kommentera inlägget här

« Namn
« E-post (visas ej)
« Hemsida/Blogg
« Kommentar
Kom ihåg mig?

Om

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela