Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Våra bästa lack i lila

Publicerad 2010-02-02 13:15:09 i Sminkan och Emmas favoriter!,

Dags igen för ett av våra gemensamma inlägg med favoriter av något slag. Förra veckan visade vi våra topp tre highlighters och nu är det dags för våra topp tre lack i lila. Tanken är att lacken ska vara lila, så klart, och inte holografiska eller duokroma. Så ni vet förutsättningarna.

Ni som följer bloggen och har lärt känna oss båda vet att Emma är svag för lila lack. Jag skulle säga att näst efter röda skimmerlack är lila lack Emmas stora passion. Jag däremot faller ofta för lack i lila men tröttnar eftersom jag ofta tycker att jag redan har samma färger innan. Då skickar jag mina lila lack till Emma och svär att aldrig köpa lila igen. Några lack bor dock kvar och här kommer alltså några av dem och självklart utan inbördes ordning.

Sminkans topp tre:

China Glaze Coconut Kiss

China Glaze Coconut Kiss är fortfarande rätt unik i min samling. Det är en varm lila, klar och stark i tonen. Ingen risk att den slår i blått elelr svart eller någon annan färg. Glansen är superb och den har den där speciella China Glaze-lystern som får den att se lite glaslik ut på nageln. Lite jobbig att måla med är den. Den vill gärna följa med penseln i andra omgången och bli ojämn. Tålamod krävs alltså.

Color Club Catwalk Queen

Color Club Catwalk Queen är ett mörkt plommonlila lack som blir nästan svart i vissa ljus. Det innhåller mängder med skimmer, som ni ser, speciellt i lamljusbilderna. Det här är vampigt och härligt och kanske inte så lila som jag trodde. Mer plommon alltså, eller svart körsbär. Min typ av färg! Det är dock tveksamt om det egentligen skulle kvalat in här. Då måste man ju släppa in BB Couture Spellbound, Zoya Casey och OPI Black Cherry Chutney också. Eller? Åh, vad svårt med gränsdragningar...

Superbra lack alla fall, som alltid med color Club. Lättlackat och hållbart. Rekomenderas!

Zoya Yasmeen

Ni måste klicka på flaskbilderna för att se det härliga skimret! Två yttersta i dagsljus, mittersta under lampa. Det ser duokromt ut i flaskan, men är det inte på naglarna.

Yasmeen är en klassiker för oss nagelnördar. En fantastisk färg som lyckas vara både vampy och lila på samma gång. Alltså det Catwalk Queen inte riktigt klarar av.

Emmas favoriter:
Precis som Sminkan säger är jag väldigt förtjust i lila skimmerlack. Allra mest gillar jag dock grönt, därefter kommer röda och lila skimmerlack på delad andraplats. Mina tre favoriter är i nuläget följande:

Sally Hansen HD Cyber
Det här är utan tvekan ett av de lack jag tyckte allra mest om sommaren 2009. Alla de Sally Hansen HD-lack jag äger är som vackra skimrande sidentyger, men Cyber är den jag gillar allra mest! Det här är ett ganska klarlila lack med rosa skimmer i och jag tycker att det är så vackert! Dessutom är bilderna på Cyber de jag gillar mest i mitt NOTD-arkiv, vilket nog bidrar lite extra till min förtjusning.


Malificent Magenta
Min andra favorit på listan, som precis som för Sminkan är utan inbördes ordning, är Malificent Magenta från BB Couture. Det här är ett mörkt lila lack med underbart skimmer som är riktigt bra att måla med och alldeles förtrollande snyggt. Det klarar dessutom av att vara tämligen mörkt lila utan att för den saken skull se svart ut, något som för vissa lack är en klar balansgång. Kan ju dessutom tillägga att MM är ett av de lack som inte har fått stanna kvar hemma hos Sminkan. Galet att ge bort detta lack tycker jag, för det är ju så vackert! Bilderna är förresten kassa, Sminkan har tagit bättre bilder, men jag tyckte det var roligare att visa mina egna händer, särskilt som sista bilden kommer bli på Sminkans naglar.

Cowgirl Up
Min sista favorit bland de lila lacken är Cowgirl Up, ett underbart rödlila skimmerlack som kom med China Glazes Rodeo Diva-kollektion 2008. Det var kärlek vid första ögonkastet när jag såg det här lacket och det är utan tvekan det jag har använt mest av alla lacken här. Dessutom skiljer det sig från de övriga eftersom Cowgirl Up har så tydliga varma undertoner medan de andra lacken har en dragning till blått. Normalt sett så fördrar jag lila lack som drar i blått, men ingen regel utan undantag och således är Cowgirl Up en av mina verkliga favoriter. Dock en av mina favoriter som jag inte själv har visat upp i bloggen och således knycker jag helt fräckt en bild av Sminkan på denna skönhet.


Så, nu har vi visat våra lila favoriter. Har ni några andra eller håller ni med oss? Ni kan väl tipsa i en kommentar? Det är alltid roligt att få nya tips, särskilt som vi båda är väldigt förtjusta i lila. Med lite tur kan jag ha Sminkan till att köpa dem och sen kan hon skicka dem till mig när hon insett att hon redan hade något liknande:)

Kommentarer

Postat av: sminkjante
Publicerad 2010-02-02 13:30:31

Jag kan inte komma på ett endaste favoritlack som är lila. Ändå har jag fått för mig att jag använder lila lack ganska ofta.



Sally Hansens Cyber ser fint ut och även coconut Kiss.

Postat av: Viktoria
Publicerad 2010-02-02 13:52:31

Jag älskar CG Coconut Kiss! De andra ser väldigt vackra ut dem med :D

Postat av: Erika W
Publicerad 2010-02-02 14:11:12

Lila är ack så underbart och ack så trixigt. Tycker jag då. Fick i alla fall en angenäm överraskning när jag köpte Marine Blue, ett Mavala-lack i miniflaska, och upptäckte att det inte alls var blått utan snarare en riktigt trevlig lila nyans.

Postat av: Emma P
Publicerad 2010-02-02 14:48:23

Sminkjante: så är det ibland, hjärnan är liksom tom:) Det var först igår som jag kom på att jag skulle ha med Cowgirl Up på listan. och då har jag ändå angett den på topp tre av alla lack vid ngt tillfälle... Således var min hjärna med rätt tom på lila lack:)



Cyber är urfin! Har inte använt den sen i somras, men den kommer garanterat få komma fram och leka när det blir lite mer vårväder...



Viktoria: Den ser verkligen underbar ut, jag har länge varit sugen på den. Känns som om jag klarar mig utan den nu när jag har Cyber dock.



Erika W: Ja, det har du rätt i. Japp, Marine Blue är klart mer lila, rätt skumt med tanke på namnet. Himla fint lack dock.

Postat av: Pamsan
Publicerad 2010-02-02 15:17:04

Har nog ungefär samma favoriter som dig, Emma. Grönt och efter det lila och rött. Är iofs väldans svag för blåa lack också.



Äger tyvärr inte väldigt många lila lack. Mina favoriter är nog också Cowgirl Up som jag bara för någon dag sedan lackade med. Sååå vacker. Sedan är jag väldigt förtjust i Zara från Zoya. Räknas det även om den är fullspäckad med guld? Om jag fick välja duokroma lack oxå hade jag sagt Ultra Violet från Color Club. Men det fick vi ju inte så då får det bli....hm....Shaken Not Stirred från China Glaze.



Nu när jag tänker efter så äger jag inte alls många lila. På min önskelista finns även Zoya's Yasmeen och nu tillkom dessutom Coconut Crush. Har även spanat lite på Purple with a Purpose från OPI. Kan det vara något?



Pju, vad jag babblar på. :)

Postat av: Pamsan
Publicerad 2010-02-02 15:18:57

Jag menade "Coconut Kiss" istället för "Coconut Crush" då såklart! :)

Postat av: kerstin
Publicerad 2010-02-02 15:27:11

Så många fina lack! Roligt att få se bådas favoriter såhär! Min favvo bland era är Zoyalacket, det skulle jag bra gärna vilja ha. Bland mina egna (som beskådas här: http://skimmerskuggan.blogspot.com/2009/11/alla-mina-lila-lack.html) är Urban Decay Meltdown, HM:s Glamourama och Essies Sexy Divide favoriterna.

Postat av: Emma P
Publicerad 2010-02-02 15:42:06

Pamsan: Jag gillar med blått, men använde det så mycket i en period att jag tröttnade lite...



Klart att det räknas fast det är guld i! Duochroma är väl tveksammare, jag kan tycka att de är en kategori för sig, likaså holo... Det var när jag såg Cowgirl Up på dig som jag kom att tänka på den faktiskt, innan det var det hjärnstillestånd vilken den tredje skulle vara:)Zara ser fin ut och Shaken not stirred vet jag faktiskt inte ens hur den ser ut....



Tss, som om inte jag babblar då;) Och jag förstår. Så irriterande när man vet att man har gjort fel och inte kan ändra. Bäst när man skriver fel på sin egen blogg...



Kerstin: ja, visst är det! Ja, jag minns att du visade massa fina lila lack för inte så länge sen, kommer ihåg att jag kände ett visst sug efter Sexy divide:)

Postat av: Sanna
Publicerad 2010-02-02 16:26:16

Fina val:) En matchning- Zoya Yasmeen.

Här är mina top 3 i lila:

http://makeupmylack.blogg.se/2010/february/purple-favorites.html

Postat av: Zizzie
Publicerad 2010-02-02 18:00:43

Cowgirl Up är en riktig favorit och Yasmeen har jag velat ha länge. Min absoluta lila-favorit är dock Lea från Make Up Store :)

Postat av: Sminkan
Publicerad 2010-02-02 18:14:14

Men vad sjutton... Emma, jag vill ändra mig nu. Jag vill också ha med Cowgirl Up för den är ju också en av de stora favoriterna någonsin. Jag byter nu! Hallå alla! Jag byter! Cowgirl up på min lista med nu! Så det så!



Och vad roligt att Sanna hakar på med ett inlägg! Yipiee! Mer länkar på era favoriter i lila, läsare! Kom igen!

Postat av: Ninni
Publicerad 2010-02-02 19:05:32

Rasande vackra lack! Mums!

Postat av: Aila
Publicerad 2010-02-02 19:36:31

Bra val där...



Mina favoriter är:

1. Zoya, Yasmeen

2. China Glaze, Let´s Groove

3. Jessica, Venus was her name

Postat av: Linda
Publicerad 2010-02-02 20:36:53

buää ja bytte bort mitt coconut kiss :( ångrar

Postat av: CC
Publicerad 2010-02-02 21:41:41

Jag älskar också lila... men lägger ju så sällan upp nagelbilder...

Sally Hansen cyber är nog det av dessa som är mest "min" lila :)

Postat av: Suss
Publicerad 2010-02-02 23:01:46

Jag blev ju galet förälskad i Sally Hansen HD Cyber måste ja säga!


Vad roligt att du vill kommentera, vi älskar kommentarer! För enkelhetens skull så besvarar vi alla kommentarer här på vår egen blogg, då vi tycker det blir enklare att följa diskussioner på så sätt. Hälsningar Sminkan och Emma
Kommentera inlägget här

« Namn
« E-post (visas ej)
« Hemsida/Blogg
« Kommentar
Kom ihåg mig?

Om

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela