Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Mineralögonskugga: Fyrinnae

Publicerad 2010-02-04 21:23:46 i Mineralögonskuggeguiden,


Ja! Nu är det äntligen dags för Fyrinnae! En av mina topp tre favoriter bland mineralerna! Fyrinnae är väl värda att prova av många olika skäl. Dels för färgrikedomen, dels namnen på skuggorna, dels de humana priserna och dels för att många av deras pigment är helt grymma att jobba med!

Här ser ni det lilla urval jag gjort för att visa Fyrinnaes olika skuggor för er. Det är några av mina personliga favoriter och så ett av de mest omtalade av deras pigment, Fyre&Ice. Den är dock inte mitt första val när jag sträcker handen mot Fyrinnaelådorna. Den är dock  en typisk representant för en av de undergrupper som finns bland Fyrinnaes skuggor.

Fyre&Ice har fått representera den grupp av Fyrinnaeskuggor som består av en mörk bas och ganska grovt skimmer eller om man vill kalla det glitter. Den här gruppen hittar man t.ex Immortal, Bastet och många fler i. De har en nackdel och det är att det är lätt att borsta bort glittret när man blendar och då blir man kvar med bara en askig, grå basfärg på huden. Däremot är de utmärkta att använda fuktade som eyeliner. De kan också bli bra ovanpå en ganska kraftig och fet bas. Ni kan se exempel på Fyre&Ice som eyeliner här och på Bastet som ögonskugga här. Vill ni kan ni titta på det här inlägget som jag skrev om Fyrinnae i oktober 2007. Där finns också swatcher och lite provsminkningar. Ni ser på swatchen på min handrygg att Fyre&Ice, precis som Fyrinnae över lag, är kraftigt pigmenterad. Den blir alltså rejält svart i förstone. Bara på Dignity kan man dock tydligt se det lila skimret.

Leif är en favorit i grönt. En underbar, skimrande bekantskap. Vem älskar inte en ögonskugga som heter Leif liksom? Jag har den både i sample och full size. den är dock inte exceptionell i sina egenskaper. Det är en bra grön ögonskugga som behåller sin färg i burken även på huden. Den är lättblendad och hållbar på alla sätt men som sagt, det finns andra gröna som är lika bra. Leif representerar genomsnittspigmenten hos Fyrinnae. Det är ju så att de flesta mineralögonskuggor från de märken jag tar upp här är rätt lika. Skillnaden är inte enorm på Big Money från MAD och Leif från Fyrinnae. Jo, Leif funkar bättre även på baser som blir lite mer torra, som UDPP och Paint Pot. Ni ser att den inte ser så olika ut på de tre baser jag testar över medan MAD's Big Money knappt fäster alls på Paint Poten.

Arcane Magic heter en serie med ögonskuggor från Fyrinnae. Här har vi klara favoriter för mig! Conjurour, Avian Shapeshifter, Archmage, Sorceress, Dragon Magic... Här ser ni ljusblå Wizard's Apprentice. De är alla skimrande och härliga med god pigmentering och bra egenskaper. Sorceress och de andra med svart bas får man vara försiktig med vid blendning så de inte tappar sitt skimmer och blir bara svarta, men det är ju samma sak med alla liknande mineralskuggor. De är alla fall enastående vackra varenda en i den här gruppen. Sorceress ser ni mig använda bland annat om ni följer denna länk och Dragon Magic har bland annat synts i boktemat.

Polar Bear är ett av de där pigmenten man bara älskar. Det är helt perfekt. Precis som Shinkirou, Shrouded in Gold, Little Red's Pet Wolf, King Pao, Atomic Afterglow och många, många fler. De där pigmenten som fullständigt smälter ihop med din hud. Pigmenterade som bara den, enkla att blenda, smidiga och fantastiska på alla sätt. Det är pigment som detta som gör att Fyrinnae är bland mina topp tre-favoriter. Shinkirou har jag skrivit om här och den och Polar Bear har exakt samma egenskaper men Polar Bear är en guldskugga istället för benvit med skimmer.

Snabb makeup bara för att visa färgerna på ögonlocket. Wizard's Apprentice längst in, Leif mitt på locket, Fyre&Ice ytterst samt under ögat och Polar Bear som highlighter. Grunden här var Dignity. Som sagt, inte gjord för att vara "på riktigt" utan bara för att få en uppfattning om hur det blir "på riktigt".

Förutom de olika typer av pigment jag nämner här ovan finns även glitterskuggorna i City of Glam-serien. De är ofärgade med glitter i olika nyanser. Väldigt vackra!

Här ser ni de tre baserna på min handrygg, sedan en bild under spotlight, en bild under vanlig lampa och slutligen i indirekt dagsljus i fönstret. U=UDPP, P=Paint Pot Painterly från MAC, D=Dignity, krämhighlighter från Face.

Fyrinnae har en otrolig variation i sitt färgutbud och gör väldigt bra ögonskuggor. Självklart skiftar kvaliteten mellan olika skuggor, precis som hos andra mineralmärken, men de är i allmänhet mycket väl pigmenterade. Man får se upp med dem som har grövre glitter i sig så man inte borstar bort det och står med bara den svarta basfärgen kvar på huden, men annars är det enkelt att jobba med Fyrinnae. Priserna hos Fyrinnae är mycket humana och man kan köpa dryga sampleburkar för $1,75 och full size för $5,25. frakten är inte särskilt dyr och förr hade de fraktfritt om man köpte för mer än $20. leveranstiderna kan vara långa om man har otur då de gör skuggorna efter beställningen istället för att ha stora lager. Det är dock väl värt att vänta på. Tror faktiskt jag ska beställa lite nytt därifrån när jag ändå är på gång för Fyrinnae kan man inte få nog av!

Och beställt har jag gjort nu. 12 pigmentsamples blev 21 dollar. Ingen frakt alltså och under 160 kronor. Lysande pris! Dessvärre har de just nu ca en månads leveranstid. Den som väntar på något gott väntar dock, som bekant, aldrig för länge. :D 

Kommentarer

Postat av: Linda
Publicerad 2010-02-04 21:42:37

åh så bra inlägg du gör om mineralskuggor, Fyrinnae är storfavorit hos mig =) Immortality & Fyre & Ice- typerna av pigmenten blir toppen över NYX pennorna tycker jag =) De e ju lite kletigare i finishen :P

Postat av: Emma P
Publicerad 2010-02-04 22:35:22

Fyrinnae är verkligen strålande bra, precis som dina mineralinlägg:)Dessutom så tycker jag att du har fått bra fart i Fyre & Ice, jag har för mig att den mest glittrar och dammar runt, men jag minns kanske fel. Ska nog testa att lägga den på mina wet n wild-pennor, kan tänka mig att det skulle funka bra, de är ju med rätt feta.

Postat av: Sminkan
Publicerad 2010-02-05 06:13:00

Linda! Vad bra att du tycker inläggen är bra. Då blir jag glad. Och ja, alla de glittriga blir bäst på feta baser. Ska nog också testa på NYX-pennorna också, för det har jag faktiskt inte gjort än.



Emma! Ja, prova på W'n'W! Vill se hur fint det blir sen på bloggen! :D

Postat av: Pamsan
Publicerad 2010-02-05 09:41:37

De ser ju jättefina ut. Hur är dom i förhållande till Makeupcosmetics? Då tänker jag på färgutbud och kvalitet.

Postat av: Efwa
Publicerad 2010-02-05 11:49:40

Senast tog det bara två veckor för mina pigment från Fyrinnae att komma. Och det var mitt under julen. Det var mycket imponerande för att vara dem.

Postat av: Karusell
Publicerad 2010-02-05 15:42:11

Bra inlägg! Fick hem min senaste beställning från Fyrinnae igår, två veckor tog det för dem. Jag drägglar fortfarande över godbitarna! :D

Postat av: Sminkan
Publicerad 2010-02-05 16:33:12

Pamsan! Fyrinnae har många fler färger och i kvaliteten är de rätt lika. Båda tillhör mina topp tre favoriter. Den tredje, som inte presenterats än, är Brite Bird.



Efwa! Ja, det beror ju alltid på hur stor orderingång de har. Nu var det tre veckor minst enligt hemsidan. Fast ibland kan det rassla på oväntat snabbt.



Karusell! Jag älskar ju Fyrinnae. Hoppas det går fort för min senaste order också!


Vad roligt att du vill kommentera, vi älskar kommentarer! För enkelhetens skull så besvarar vi alla kommentarer här på vår egen blogg, då vi tycker det blir enklare att följa diskussioner på så sätt. Hälsningar Sminkan och Emma
Kommentera inlägget här

« Namn
« E-post (visas ej)
« Hemsida/Blogg
« Kommentar
Kom ihåg mig?

Om

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela