Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Imju Fiberwig

Publicerad 2010-02-26 00:39:04 i Emma testar,

Jag köpte den här mascaran på mellandagsrean, eller ja okej mascaran reades inte, men jag köpte den då. Jag hade dock en rabattcheck på Åhlens när jag handlade den, alltså gick den på 170 kronor istället för 220. Ja i alla fall, jag har använt den i ungefär 2 månader så då tycker jag att det kan vara berättigat att göra ett uttalande om denna mascaras kvalitet. Läser ni skönhetsbloggar regelbundet har ni nog inte missat att lägret är tämligen delat här, många älskar denna mascara, men det finns minst lika många som avskyr den. Sorgligt nog måste jag sälla mig till det senare lägret, jag tycker inte alls om denna mascaran.

 

Ja, jag kunde ju låta det stanna där, men eftersom jag ännu aldrig har skrivit en kort recension så tycker jag att det vore sorgligt att bryta trenden och således tänker jag alltså orera fritt en stund om varför jag inte gillar denna mascara. Först och främst så tycker jag att det rör sig om en hel del falsk marknadsföring. Imju menar nämligen på att denna mascara ska ge lösögonfranseffekt utan lösögonfransar. Efter hur många lager då undrar jag? Lösfranseffekt, my ass. Inte för att jag trodde på det egentligen, men jag har haft flera mascaror som ger bra mycket längre fransar än denna. Fiberwig innehåller fibrer som ser ut som små trådar och det är andra anledningen till att jag inte gillar den. De förbannade trådarna lägger sig ju inte där de ska, de kan ju hamna hur som helst. Man kan få en superlång frans och resten korta, inte så snyggt. För det mesta får jag inte någon lång frans alls, denna mascara kräver nämligen att man jobbar upp längden och volymen rätt ordentligt för att det ska hända något. Gäsp. Jag tycker alltså inte om att hålla på och bygga med lager och fibbla, varför tror ni att jag så ofta använder lösögonfransar? Jag vill ha ett lager mascara, enda undantaget om det är en tvåfasmascara. Vill jag ha flashigare fransar än så limmar jag hellre dit dem, det enda sättet att få de där supermegagrymma fransarna enligt mig, ifall du har vanliga skandinaviska fransar från början alltså. Att mina fransar dessutom raknar och att de små jäkla fibrerna fäller samt att jag upplever att mina fransar inte blir kolsvarta tycker jag fungerar som en bra summering för hur jag känner för Fiberwig. Visst, du kan få fina fransar med denna men det tar sabla lång tid och på den tiden har ja hunnit klistra dit mina lösfransar och är sabla mycket mer nöjd med resultatet. Förresten är det en chansning, ibland funkar det, ibland inte, nej köp ett par snygga fransar från Ardell istället vet jag. Dessutom är Fiberwig för dyr och kommer i en ful förpackning, så no nix, jag kommer inte köpa denna igen.  Just ja, det finns en sak jag gillar, det är en tubmascara och den är superlätt att få bort. Det höjer betyget lite, men den är fortfarande inte mycket att hänga i julgranen med tanke på priset. Hade den varit billigare och inte fällt hade den fått en 3:a då det är en hyfsad vardagsmascara, men nu är det ju som det är.

 


2,5/5 ger jag Fiberwig och jag kommer garanterat inte köpa den igen

Kommentarer

Postat av: Maria
Publicerad 2010-02-26 07:55:15

Nej, jag är heller inte frälst av fiberwig... Den kliar dessutom vansinnigt i ögonen om den råkar trilla ner. (Visserligen inte helt ovanligt eftersom jag har känsliga ögon, men ändå...) Gillar er blogg förresten. :)

Postat av: Katti
Publicerad 2010-02-26 08:53:28

Vi har en jättebra mascara i vårat sortiment. Den heter Ultimate mascara. Jag jobbar med Mary Kays produkter.

Jätteroligt att läsa din blogg. Massa bra tips. Du är fantastiskt duktig.

// Katti

Postat av: sminkjante
Publicerad 2010-02-26 09:00:01

Det är så härlig att läsa en riktig sågning ibland:) Gött att höra!

Du förresten har du koll på om det finns några lösfrallor som fungerar bakom glasögon? Alltså de kan inte vara för långa utan bara fylla ut lite.

Postat av: Emma P
Publicerad 2010-02-26 10:14:18

Maria: Det kliar inte i mina ögon åtminstone, vilket är enorm tur eftersom de sabla fibrerna ramlar ner typ varje dag. Ingen bra mascara. Skönt att höra att nån mer har samma problem:)Och tack så mkt!



Katti: Det låter det. Jag har faktiskt aldrig testat Mary Kay. De säljs väl bara via ombud? Tack så mkt, vad roligt att höra:)



sminkjante: Haha, ja visst kan det:D Den här förtjänar sågningen...



Oj, svårt. Jag brukar aldrig ha lösisar och glasögon, men det kanske kan funka. beror ju på glasögonen med, jag har testat modeller där mina vanliga fransar vispar i. Ardell har några som jag tycker ser väldigt korta ut 108 heter dem. Även Ardell 110 skulle kunna funka kanske. 110 är min naturliga favorit, vill jag bara fylla ut som du skrev så tycker jag att de är skitfina. Sen gick jag på ett nytt märke på Maxi innan jul, Eyelure tror jag de hette. Kollade deras hemsida och de verkar ha många modeller som ska ge framför allt volym. Annars borde ju singelfransar funka, fast det är ju rätt trist och bökigt. Skulle kolla 108 och 110 om jag var du, särskilt de första borde kunna få plats bakom ett par glasögon.

Postat av: CC
Publicerad 2010-02-26 12:11:10

Den var inte min grej heller... har så känsliga ögon så de där fibrerna funkar inte för mig.

Min favorit är L'Oreal Lash Architect, 2 lager av den o jag iaf har vawoom fransar :) Fast jag tycker inte det är ett dugg jobbigt att lägga 2 lager, går ju så fort

Postat av: Emma P
Publicerad 2010-02-26 12:18:30

CC: Nej, det är en lite speciell mascara. Jag använde lash architect väldigt mkt förr, men sen slutade jag. Minns inte varför, jag tycker den var bra då iaf.



Jo usch, två lager är asjobbigt! Dels så tycker jag sällan att det blir bra, slutar med att fransarna klibbar ihop för mig. Och sen så har jag ofta typ en minut att måla mascara på till vardags, och då har jag banne mig inte tid med mer än ett lager:)Helst ska rouget hinnas med på den stunden med...

Postat av: Maria, Hjärterdam
Publicerad 2010-02-26 12:47:40

tack =) Tyvärr var lösfransarna av sämre kvalitet men det fick gå ändå =P



På tal om Fiberwig, jag avskyr den =( Tycker MYCKET bättre om min lash architect!!

Kostade bara 139 kr där jag köpte den men fortfarande för mycket pengar för den där skitmascaran =/

Postat av: Emma P
Publicerad 2010-02-26 13:08:34

Maria, hjärterdam: Ja, så är det ju ibland tyvärr. Fast det brukar inte synas särskilt mycket iaf:)Jag har massa skräpfransar och de flesta är snygga på, det känns mer än vad det syns.



Usch ja, inte alls nån kul mascara. Och håller med dig, lash architect är bättre! Har inte använt den på åratal men borde kanske börja igen. Hade fått för mig att det finns mkt bättre mascaror idag, men det verkar som om många fortfarande gillar den så jag har kanske fel...

Postat av: Sanna
Publicerad 2010-02-26 14:20:19

Jag känner mig inte alls manad att köpa denna. Tycker att det är för mycket pengar:P

Näe, jag håller mig till budgetalternativen.:)

jag måste verkligen testa den omtalade CG Lash Blast

Postat av: Vanessa
Publicerad 2010-02-26 14:44:10

Jag vill också testa den :D .. duu .. min kompis från Mist butiken kommenterade om det där med mist butiken i Malmö.. kolla det :) kram

Postat av: Isabell
Publicerad 2010-02-26 14:44:13

Vad trist att den inte funkade när den ändå är rätt dyr. Att lägga 220 pix på en mascara är för mig inte ett alternativ. Vilken tur att eBay finns ;)

Apropå eBay och lösfrallor, jag planerar att beställa hem en bunt nu. Men jag tänkte vara lömsk och höra om det är någon återförsäljare som du och Sminkan kan rekommendera? :)

Postat av: Emma P
Publicerad 2010-02-26 15:41:50

Sanna: Hade den varit bra hade det varit okej. Som det är nu är det alldeles för mkt pengar!!!



Vanessa: Den är kass, jag tycker du ska lägga pengarna på ngn bättre:D Ja, jag såg det. Har aldrig hört talas om Entré, men ska kolla upp det...



Isabell: Ja, det är lite surt. Men samtidigt så är det ju en del av risken med att testa nya produkter, det får man ju vara medveten om. Ja, jag har en jag brukar köpa Ardell ifrån beautyzone2007. har alltid funkat bra och brukar vara ungefär halva priset mot i Sverige. Den säljaren samfraktar dessutom, jag brukar köpa några par åt gången. Annars har jag nog inga favoriter. Har mest köpt Ardell på sistone och de brukar jag alltid handla av den säljaren...

Postat av: Vanessa
Publicerad 2010-02-26 15:59:54

Oke då ska jag inte xD hahah.. en kompis har köpte den också så jag ta hennes o testa :P höhö ..



okiii :)

Postat av: Cilla
Publicerad 2010-02-26 17:10:06

till emme P: Yes det är Peak over hon använt, btw är det en av mina favvo fransar! man får sån härlig effekt på ögonen!

Postat av: sminkjante
Publicerad 2010-02-26 22:11:38

Tack snälla Emma för hjälpen. Jag ska kolla in de här.

Postat av: Zizzie
Publicerad 2010-02-27 00:55:05

Jag har också köpt Fiberwig och är grymt besviken, det kan med stor sannolikhet vara den sämsta mascaran jag någonsin ägt och då fick jag ändå 100kr rabatt. Jag hade aldrig köpt den om det inte var för min vanliga L'Oreal tvåstegsmascara var tillfälligt slut. Kanske funkar bättre om man har en annan typ av fransar, vad vet jag... Men nu har jag ju fått testa iaf så vet jag att det inte är något för mig :P



Chainmail Charm är riktigt, riktigt fin när ljuset faller på den! Själv ångrar jag lite att jag inte köpte Cherry Tobacco men tröstar mig med att den säkert är lik Royal Rajah Ruby eller någon annan av mina hundra röda ;)

Postat av: jenny
Publicerad 2010-02-27 11:30:48

en oväntat bra mascara är en från apoteket, aco gentle volume mascara. Rekommenderas! billig är den också :)

Postat av: Ninni
Publicerad 2010-02-27 16:24:50

Tycker också att det var en skitmascara, man fick jobba i en halvtimme för att få någon som helst volym eller längd, inte värt tiden! Köpte min i Thailand och även om den kanske var billigare än i Sverige så var den dyr där också. Håller med Metalbarbie om Lash Architect fr L'Oreal, den är en av de bästa jag testat!

Postat av: Linda
Publicerad 2010-02-27 17:09:03

Varit nyfiken på denna men hört många missnöjda så skippar den!

Postat av: Liz
Publicerad 2010-02-27 21:40:53

Jag har nominerat dig till Kreativ Blogger :)

Postat av: Fru Choklad
Publicerad 2010-02-28 10:57:44

Jag har varit ganska misstänksam mot denna mascara så det har aldrig blivit av att jag köpt den och inte blev jag mer sugen efter att ha läst det här! Du säger bara det jag misstänkt så.....

Postat av: Emma P
Publicerad 2010-03-01 12:13:02

Vanessa: ja det låter smart:)Fast den funkar säkert bättre på dig. Du har ju lite tjockare fransar i dig själv liksom:)



Cilla: de ser himla läckra ut! Kollade in dem i helgen men bestämde mig för att vänta lite med köp...



Sminkjante: Så lite:) Hoppas att några av dem funkar, vore kul att få se dig med lösfransar!



Zizzie: ja den är verkligen inte särskilt bra. Får varken mkt volym eller längd med den heller. En hyfsad vardagsmascara, men alldeles för dyr... och ja, du har säkert rätt, men för skandinaviska fransar är den kass. Håller med om att L'oreals tvåstegsmascara är bra dock, min absoluta favorit faktiskt:)



Haha, ja så kan det vara. Men jag tror också att Cherry Tobaco har ett antal dupes...



Jenny: Aha, det låter ju riktigt bra! Tack för tipset:)



Ninni: Ja, den levererar helt enkelt inte tillräckligt för det priset och den summan. Ja, lach architect är bra. Fast nu passade jag på att köpa MACs nya mascara när jag var i Malmö, så blir till att testa den:)



Linda: ja, det är nog lika bra faktsikt. finns betydligt bättre att lägga pengar på...



Liz: tack snälla:)



Fru choklad: ja jag tycker inte du ska köpa den. Känns som om majoriteten tycker den är dålig faktsikt. Inte en enda som har sagt att de gillar den i kommentarsfältet här...




Vad roligt att du vill kommentera, vi älskar kommentarer! För enkelhetens skull så besvarar vi alla kommentarer här på vår egen blogg, då vi tycker det blir enklare att följa diskussioner på så sätt. Hälsningar Sminkan och Emma
Kommentera inlägget här

« Namn
« E-post (visas ej)
« Hemsida/Blogg
« Kommentar
Kom ihåg mig?

Om

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela