Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Fragile Eternity av Melissa Marr

Publicerad 2010-02-08 10:44:17 i Boktema 2010,


Dags för boktema igen och dags för del tre i en serie både jag och Emma läser med stor glädje. Andlöst väntar vi på den fjärde delen som snart ska ges ut, Radiant Shadows, och när vi läst den kommer ni säkert att återigen påminnas om den här bokserien i ett boktema. Ja, varje bok har alltså förärats sitt boktema så här långt. Först var det Wicked Lovely, eller Mer än ögat ser som den heter på svenska, och sen var det Ink Exchange som heter Under din hud på svenska. Nu är det Fragile Eternity, tredje delen, som kommer på svenska snart.

Fragile Eternity tar vid där de andra delarna slutar. Niall är kung över mörkerhovet, Donia över vinterhovet. Aislinn och Keenan kämpar med sitt förhållande som regenter för sommarhovet eftersom Aislinn inte vill vara mer än vän eftersom hon älskar sin mänskliga pojkvän Seth. Seth försöker vara förstående men lider av att se den starka dragningskraften som finns mellan Aislinn och Keenan. Han försöker vara en del av Aislinns liv, men ju mer han dras in i älvhovens affärer desto mer tydligt blir det för honom att hans mänsklighet är ett hinder. Även den svagaste bland naturväsenden och oknytt kan döda honom eller skada honom, även av misstag, och han ser sig som en belastning för henne. Hans önskan blir att själv förvandlas till en av älvfolket. Han försöker förmå sin bäste vän, Niall, att hjälpa honom, men får avslag. Ingen vill ge honom den förbannelsen. Men hans vänskap med alla de tre älvregenter som finns i vår värld lockar till sig uppmärksamheten från både Bananach, krigsfén, och hennes syster, höghovets regent Sorcha. Bananach ser möjligheten att utnyttja honom för sina egna krigiska syften och hjälper honom till Sorchas hov i Fairy. Där vinner han något, han blir en av dem, men han kanske också förlorar något. dessutom dras han nu oåterkalleligt in i de intriger som finns mellan de fyra hoven. En sak är dock säker, han kommer få en viktig roll att spela...

Läs böckerna om Seth, Aislinn och de andra bland älvorna i Huntsdale. Melissa Marr kan verkligen skriva spännande och intressant. Karaktärerna är inte endimensionella och man känner sympati med dem alla och kan förstå deras drivkrafter och motiv, vare sig de verkar för det som vi konventionellt ser som gott eller ont.
Ink Exchange är en av de bästa böcker jag läst i den här genren och faktiskt även utanför den. Det är en bok som kan läsas på många olika plan. Vare sig första eller tredje delen lever riktigt upp till samma standard, men jag tycker ändå att Fragile Eternity förtjänar en plats i bokhyllan hos alla fantasyfantaster och andra med.

Kommentarer

Postat av: Emma P
Publicerad 2010-02-09 11:33:57

Du har skrivit jättebra sweetheart! Jag har verkligen inget att tillägga:)


Vad roligt att du vill kommentera, vi älskar kommentarer! För enkelhetens skull så besvarar vi alla kommentarer här på vår egen blogg, då vi tycker det blir enklare att följa diskussioner på så sätt. Hälsningar Sminkan och Emma
Kommentera inlägget här

« Namn
« E-post (visas ej)
« Hemsida/Blogg
« Kommentar
Kom ihåg mig?

Om

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela