Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Eldhäxa

Publicerad 2010-02-04 06:04:06 i Boktema 2010,


Eftersom vi saknar boktema den här veckan så blir det, som ni vet, lite interiminlägg med bokinspiration. Egentligen är boken i sig inte särskilt inspirerande. Jag har utgått från Anya Bast serie om elementhäxor och dagens element är eld. De tidigare har varit vatten och jord. Böckerna är verkligen inte så fantastiska att jag rekomenderar läsning, men de kan väl få vara alibi för att måla sig massor och limma strass i ansiktet alla fall!

Grund av Dignity, som vanligt, och så ögonskuggorna Tour i guld från Makeupcosmetics, Ra i guldgult från TMM, Red Panda i rostigt orangeröstt från Fyrinnae och Vegas i skimrande orangerött från TMM.

Jag började med att lägga Tour i inre ögonvrån. Den tonades sedan ut i Ra som ligger under brynet. Red Panda på ögonlocket intonad i Tour men inte alltför noga blendad. Lite känsla av låga vill jag ha. Därefter är det Vegas som ger den rödare orangeglimmande färgen i ytterkanten. Mörkbrun kajal runt hela ögat och så lite röd läppenna under nedre fransraden. Mascara och brynskugga och massor av fina strasstenar som grädde på moset. Visst får jag otroligt blå ögon! Tycker de här skuggorna är jättefina på mig!

Boken, With Fury, handlar om Sarafina. Det är en tjej som inte vet att hon är en kraftfull eld-häxa. Hon upptäcks av den onda trollkarlskrets som står som opposition till det goda Coven som elementhäxorna annars tillhör. Sarafina blir kidnappad men räddas av the Coven. Där behandlas hon först med misstänksamhet men till slut får hon deras förtroende. Hon förälskar sig i trulige jordhäxan Theo och sen handlar det dels om deras begynnande relation, dels om att jaga demoner. Ganska tunn story alltså, men vad sjutton, jag fick ju leka lite med eld!

Så hoppas jag ni får en bra torsdag trots snöstormen... Och alla ni som sätter kaffet i vrångstrupen och tänker "går hon till jobbet så där?", nej, jag är helt osminkad idag. Men minus strassen hade det lätt funkat. ;D

Kommentarer

Postat av: Emiliee
Publicerad 2010-02-04 08:15:17

Emma p : Ja jag är jätteglad att jag fick dem :D Så jag ska testa att lägga någonting ikväll när jag inte ska iväg någonstans så att det inte ser jättekladdigt ut imårrn :) Amy verkar vara en jättefin skugga ^^



Sminkan: Sjukt fin sminkning :D

Postat av: kerstin
Publicerad 2010-02-04 09:00:10

Åh så fint! Färgerna och blendingen är helt fantastisk!

Postat av: sminkjante
Publicerad 2010-02-04 10:56:25

Vad vackert! Jättefina färger till dina ögon. Makeupen värmer verkligen upp en kall dag som denna.

Postat av: Sabina
Publicerad 2010-02-04 12:37:49

coolt =)

Postat av: Pamsan
Publicerad 2010-02-04 13:42:11

Snyggt. Det ser nästan ut som att man skulle kunna bränna sig på skuggan. Det blev verkligen coolt med stenarna till mejken.

Postat av: Emma P
Publicerad 2010-02-04 14:32:58

Du är ju så ambitiös så det är helt galet! nu kommer ju folk tro att de ska få en hel vecka med boktema i fortsättningen med. ack ve, vad besvikna de ska bli...



Ruskigt coolt iaf, jag tycker också att dina ögon är jättefina i dessa skuggor och strasstenarna är himla trevliga. Visst är de fina den modellen?! För det är väl de lilla strasshjulet som jag länkade dig till?

Postat av: Sminkan
Publicerad 2010-02-04 21:21:06

Emilie! Tack!



Kerstin! Tack! Jag tycker den här blev fin jag med!



Sminkjante! Ja, visst är det så! Lite värme i snöstormen!



Sabina! Tack!



Pamsan! De stenarna var en superinvestering! Älskar dem!



Emma! Hahahaha! Ja, vem vet, det kanske blir så. :D

Postat av: Mayaline
Publicerad 2010-02-05 21:06:50

Jättefin sminkning, håller med om att din ögonfärg verkligen framhävs!

Postat av: Sminkan
Publicerad 2010-02-06 06:20:35

Mayaline! Ja, det blev verkligen en bra färgsättning för mig!


Vad roligt att du vill kommentera, vi älskar kommentarer! För enkelhetens skull så besvarar vi alla kommentarer här på vår egen blogg, då vi tycker det blir enklare att följa diskussioner på så sätt. Hälsningar Sminkan och Emma
Kommentera inlägget här

« Namn
« E-post (visas ej)
« Hemsida/Blogg
« Kommentar
Kom ihåg mig?

Om

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela