Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Bananach

Publicerad 2010-02-08 10:45:15 i Boktema 2010,


Tredje delen i Melissa Marrs serie om älvorna i Huntsdale och dags att plocka fram fjädrarna igen. Första gången vi gjorde boktemat tolkade jag en sommarflicka och en vinterflicka. Andra gången inspirerades jag av den mörka kungen Irial. Nu är det åter dags för en ur det mörka hovet, inkarnationen av krig, Bananach. Korpälvan. Den galna och våldsamma som ständigt söker utlopp för sitt vansinne och kaos i stridigheter och osämja. Hon är fascinerande och skrämmande och omänsklig. Min tolkning av henne är röd och svart. Hon beskrivs i boken som svartklädd och med korpfjädrar som hår och med tecken ritade i ansiktet och på kroppen med aska och blod.

Innan jag fäste min korpfjäder så såg makeupen ut så här. Tänkte att jag skulle visa den och beskriva den innan befjädringen också. Grunden är Dignity och svart kajal från Make Up Store. Jag ritade först konturerna och sedan fylldes de i med svart skugga från IsaDoras Fake Black duo.

Killer i rött från TMM lades i inre ögonvrån och fick följa den svarta kanten lite ovanför den. Mellan det svarta och det röda lades en färg som är mitt emellan, Blackstar Red från Makeupcosmetics. Därefter svärtade jag en linje ovanför det röda för att få till min blod-och-aska grej. Jag vill inte ha för jämna och snygga toningar, det ska se lite skitigt ut. Aningens highlighter under brynet, Cream Cat från Brite Bird, och så fyllde jag i brynen.  

Ja, efter att ögonskuggorna kommit på plats så klippte jag loss en bit av en fjäder från min fjäderboa och limmade fast den i yttre ögonvrån. Bananach har ju fjäderhår, men jag hade ju faktiskt boan på huvudet förra gången så jag avstod från den idag. Man kan ju inte alltid vara likadan.

Jag hoppas intrycket nu är våldsamt, krigiskt, blodigt och askigt. Gärna vansinnigt också. Jag vet att jag egentligen inte gjort något nytt här, men det är så här jag ser Bananach framför mig, alla fall makeupmässigt. Sen tycker ju jag att det här är snyggt dessutom. Jag har faktiskt sett ut så här, minus fjädern, många gånger som ung när man skulle ut och hänga på Grottan och vara svår. Ja, innan dess också. Det var väl den här typen av makeup som fick min mellanstadiefröken att ringa hem till mina föräldrar och gråta. Ja, det var tider det. Nu är man medelålders och betydligt mer städad när man går till skolan. ;D

Kommentarer

Postat av: kerstin
Publicerad 2010-02-08 11:42:00

Vilken mästerlig och ursnygg tolkning! Fantastiskt med fjädrarna! Fjäderboor är mycket mer användbara än man tror =)

Postat av: CC
Publicerad 2010-02-08 12:09:00

Jag tycker det var jättesnyggt :) Hade varit kul att se dig när du var yngre! Jag har också varit på Grottan ett antal gånger (fast jag är hårdrockare) kände DJ:n eller nåt sånt.

Hursomhelst, en riktigt bra röd skugga är något jag verkligen skulle behöva, men jag föredrar fasta. Något tips?

Postat av: adrasteiah
Publicerad 2010-02-08 12:16:12

Sjukt jäkla läckert!

Postat av: sminkjante
Publicerad 2010-02-08 15:43:06

Så läckert med den markerade övergången mot highlightern. Tycker mycket om de här svartröda makeuperna.

Postat av: Sminkan
Publicerad 2010-02-08 18:27:57

Kerstin! Tack! Ja, fjäderboan är definitivt versatil! ;D



CC! Åh, gamla goda Grottan! Det var tider det!

Nej, röda, fasta skuggor är svåra att hitta. Emma har visat två på bloggen, dels Danger Zone från MAC och en från Brite Bird. Tror hon var mest nöjd med Brite Bird, men det är nog bäst att kolla med henne.



Adrasteiah! Tackar! :D



Sminkjante! Jag med! Tack, tack!

Postat av: Stephy
Publicerad 2010-02-08 18:44:34

ÅÅÅÅÅh I like allot! riktigt snyggt! älskar fjädern med!

Postat av: Anki
Publicerad 2010-02-08 18:58:23

Majestätiskt! Det här var en sminkning som gör mig exalterad! Angående röda skuggor är jag väldigt nöjd med den matta röda skuggan som fanns i HM:s Divided-sortiment för ynka 19 kr för ett par år sedan. Tråkigt att de skuggorna försvann, för där kunde man snacka om galet bra kvalitet med tanke på priset.

Postat av: bella
Publicerad 2010-02-08 18:58:32

Sv: Ja nageldekorationen "lace" finns fortfarande i butik men är en specialutgåva och när dom är slutsålda kommer dom inte igen. Vissa butiker har redan sålt slut dom!

Vilken fantastisk sminkning! Gillar dom djärva formerna och tolkningen.

Postat av: Emma P
Publicerad 2010-02-08 19:05:00

Du är ju alldeles fantastiskt otroligt tjusig som Bananach! Underbar tolkning, så snyggt och elegant men ändå rått liksom. Och ja, fjädern är ju såklart pricken över i. Awesome hur som helst, även om jag förstår att din mellanstadielärare hade svårt att smälta det:)

Postat av: Aila
Publicerad 2010-02-08 20:07:30

Häftigt, vackert, koolt...

Postat av: Sminkan
Publicerad 2010-02-08 20:30:20

Stephy! Tack så mycket!



Anki! visst är det tråkigt att de försvann. Älskar fortfarande min gamla svarta skugga från H&M Divided...



Bella! Ja, det är ju synd att saker försvinner så fort, men det finns säkert liknande billigt på ebay. Ska kolla där.



Emma! Tack! Ska bli spännande att se vad du hittat på!



Aila! Tackar! Och du kommer få se en massa Tuch snart. Önskemålen är antecknade!

Postat av: marybeth
Publicerad 2010-02-08 23:38:24

Drop dead gorgeus! Shit vad snyggt! Grymt och läckert och allt. Jag är imponerad.

Postat av: Linda
Publicerad 2010-02-09 00:20:01

Ha, ha! Du är för härlig Sminkan! Menar du verkligen att din fröken ringde hem till dina föräldrar och grät?



Jag sminkade mig aldrig så dramatiskt på mellanstadiet, men jag var den första (och enda?) på skolan som hade mascara, lite ögonskugga och läppfärg i mellanstadiet och det retade av någon anledning upp en del surpuppor...tjejer i min ålder och yngre!

Mina problem berodde mer på mitt ständiga uppror mot auktoriteter. Lärarna tillhörde den "gamla stammen" och var inte vana vid att bli ifrågasatta.



Att jag mobbades i 10 års tid var det däremot ingen som brydde sig om el lade märke till... Jag hatade skolan ända fram till andra och tredje året i gymnasiet.

Högskolan påminde dock mer om högstadiet med alla barnsliga vuxna som tydligen aldrig lämnde tonårsfasonerna bakom sig. Lika roligt att bli utfryst vid 22 års ålder som vid 10...

Postat av: Sminkan
Publicerad 2010-02-09 05:13:09

Marybeth! Tack! Roligt att höra! Jag gillar det också. :D



Linda! Jodå, hon ringde hem och grät. Men om det var för sminket eller för att jag, precis som du, hade klara problem med auktoriteter är svårt att säga i efterhand. Sminket var ju lite en symptom på problemet att inordna sig. Vet precis vad du pratar om. Hatade också skolan tills slutet av gymnasiet. Universitetet funkade dock för mig. Man behövde ju aldrig vara där, bara någon enstaka föreläsning och så tentorna. Eller, kanske var det mer, men jag trivdes alla fall där. Dessvärre tror jag inte man någonsin kommer ifrån de barnsliga vuxna. Tack och lov har jag sluppit bli utfrusen i vuxen ålder men man kan se mekanismerna i de flesta grupper. Människor är rätt hemska och dessvärre är jag inte genomgod själv heller.

Postat av: Ninni
Publicerad 2010-02-09 14:20:30

Otroligt vad du är konstnärlig! Häftigt!

Postat av: Sminkan
Publicerad 2010-02-09 17:42:06

Ninni! Tack!

Postat av: Isabell
Publicerad 2010-02-09 19:32:48

Otroligt tjusigt! Vad roligt att du nämner gamla Grottan! Där har jag hängt en hel del genom åren och precis som du säger, försökt vara svår ;)


Vad roligt att du vill kommentera, vi älskar kommentarer! För enkelhetens skull så besvarar vi alla kommentarer här på vår egen blogg, då vi tycker det blir enklare att följa diskussioner på så sätt. Hälsningar Sminkan och Emma
Kommentera inlägget här

« Namn
« E-post (visas ej)
« Hemsida/Blogg
« Kommentar
Kom ihåg mig?

Om

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela